“تنها راه پایان دادن به همه گیری قرن ، واکسیناسیون است”؛ این موضوعی است که بسیاری از کارشناسان بهداشتی بر آن تأکید دارند و اکنون که روند واردات واکسن اندکی تسریع شده است و امید به تولید انبوه واکسن کرونا ویروس داخلی داریم ، امیدواریم که با برنامه ریزی های انجام شده پیش برویم و همانطور که وزارت وزارت قول داده است سلامتی. ما شاهد واکسیناسیون عمومی در ماه اکتبر خواهیم بود …
به گزارش امروزنگار ، با شروع زمزمه های کشف و تولید واکسن های ضد کرونا ویروس در جهان ، در کشور خودمان ، سعی در ثبت سفارش واکسن ها از خارج از کشور و البته تولید آنها در داخل توسط شرکت های مختلف از ایران صورت گرفت. در سیستم عامل های مختلف بر این اساس بود که دکتر سیما سادات لاری ، سخنگوی وزارت بهداشت ، در 22 سپتامبر 2016 در یک کنفرانس ویدئو کنفرانس که ایران واکسن را از مجموعه ای به نام کاکس در سازمان بهداشت جهانی خریداری کرده است. و 18 کارخانه واکسن کرونا ویروس. شمارش شد ، عمل کرد و بعد از مدتی کشور ما هزینه این واکسن ها را با کمک بانک مرکزی پرداخت کرد.
بر این اساس ، ما متعهد شدیم که 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن از مجموعه کاکس دریافت کنیم و طبق گفته وزیر بهداشت ، 3 میلیون و 200 هزار دوز واکسن از طریق Cox به کشور تحویل داده شود. البته ، و تا به امروز فقط حدود 700،000 دوز برآورده شده است. در همان زمان ، ایران نه تنها واکسن را از کاکس خریداری کرد ، بلکه با کشورهای تولید کننده واکسن کرونا ویروس که مرحله اول ، دوم و سوم آزمایش بالینی که تولید آن آغاز شد و واکسن آن نیز انجام شد ، وارد مذاکره مستقیم شد. تایید شده. مذاکراتی که وعده های زیادی از سوی تولیدکنندگان برجای گذاشت ، اما در عمل تنها درصد کمی از آنها محقق شد.
برنامه ریزی برای تحویل 240 میلیون دوز واکسن کرونا
لازم به ذکر است ، به گفته دکتر کیانوش جهانپور ، سخنگوی سازمان غذا و دارو ، در آوریل 1400 گفت که آنچه برای این کشور برنامه ریزی شده بیش از دو برابر واکسن مورد نیاز است ، یعنی بیش از 240 میلیون دوز ، که به صورت قراردادی و سفارش داده شده است. چه از طریق تولید داخل ، تولید مشترک ، خرید از نمونه کارها کاکس یا خریدهای مستقیم. بنابراین پیش بینی می شود که نیازهای کشور بیش از دو بار برآورده شود ، بنابراین حتی در صورت تحقق 50٪ از برنامه قادر خواهیم بود تا پایان سال 1400 حداقل به 120 میلیون دوز نیاز داشته باشیم.
وی همچنین اعلام کرد که واکسن اسپوتنیک را از طریق روسیه و موسسه گامالیای روسیه حداکثر تا 60 میلیون دوز در ماه های آینده و تا پایان پاییز با توافق موازی با تأمین و تولید واکسن در کشور دریافت خواهیم کرد.
عهدشکنی
همزمان ، وزیر بهداشت و وزارت بهداشت بارها درباره مسئولیت تولیدکنندگان واکسن در جهان صحبت کرده اند. همانطور که چندی پیش وزیر بهداشت اعلام كرد ما قراردادی را در قالب Kovacs برای تهیه 16 میلیون و 800 هزار دوز واكسن امضا كرده بودیم ، و با وجود همه فشارها ، ما توانستیم اقساط و مابقی را انتقال دهیم و آن تصور می شد قبل از عید باشد. از طریق Kovacs حداقل 3/2 میلیون دوز واکسن به ما بدهید. با این وجود ، علیرغم همه اقدامات پیگیری ، اولین محموله ما از 3،200،000 دوز به 1،800،000 دوز و سپس به 1،200،000 دوز افزایش یافت و در نهایت ، تا 6 مارس 2017 ، برنامه ریزی شده بود که به 1،200،000 دوز به یک هزار دوز واکسن ارسال شده در اولین محموله به ایران ، که متأسفانه این روند را دوباره طی کرد تا اینکه پس از عید ، ما توانستیم حدود 700 هزار دوز واکسن را از Kovacs دریافت کنیم.
وزیر بهداشت همچنین به مذاکرات با چینی ها اشاره کرد که بر اساس آن ایران آمادگی خود را برای امضای قرارداد خرید 20 میلیون دوز واکسن اعلام کرد ، اما در پایان قرارداد ما با چینی ها به دو میلیون دوز رسید اما آنها فقط حاوی حدود 200000 دوز واکسن تحویلی به ایران.
به گفته نماکی ، در توافق با هندی ها برای خرید واکسن ، از چند میلیون دوز به دو میلیون و سپس به 500000 دوز رسیدیم که 500000 دوز واکسن را گرفت و 125000 دوز واکسن بهارات را تحویل داد. البته ، 375000 دوز واکسن در سردخانه گمرکی وجود داشت که باید به ایران حمل شود ، اما دادستان هند نامه ای نوشت که هیچ واکسنی از هند نباید در هر جای دنیا حمل شود.
روند مشابهی برای واردات واکسن روسی Sputnik نیز وجود دارد. قرارداد اولیه با روس ها دو میلیون بود و روند تحویل به تأخیر افتاد.
امید به تولید داخلی واکسن کرونا
البته وزیر بهداشت بارها اظهار داشت که بیشترین امیدش به تولید واکسن کرونا ویروس برای تولیدکنندگان داخلی است و قول داد که تزریق واکسن کرونا ویروس داخلی از بهار 1400 آغاز شود. لازم به ذکر است که برخی از گروه ها در تلاش هستند برای دستیابی به یک واکسن کرونا ویروس ایمن و م inثر در کشور ما ، و برخی برای دستیابی به واکسیناسیون عمومی به سرعت در حال حرکت هستند. به طوری که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در مرحله سوم اجرای خود با واکسن کبراکت قرار دارد و گفته می شود تزریق عمومی این واکسن تا خرداد ماه در کشور آغاز می شود. واکسن انستیتوی پاستور یا Subrana که به طور مشترک با کوبا تولید می شود ، در مرحله سوم آزمایشات بالینی در هفت استان است و قصد دارد تا پایان ماه ژوئن وارد مرحله واکسیناسیون عمومی شود. موسسه سرم رازی اولین مطالعه بالینی خود را با واکسن کوپارس انجام داد و نتایج اولین مرحله آزمایش انسانی واکسن کوپارس طی دو یا سه روز گذشته به سازمان غذا و دارو ارسال می شد.
در همین زمان ، شرکت دارویی اکتوار تولید مشترک دیگری را در کشور با موسسه گامالیای روسیه برای تولید واکسن اسپوتنیکف به پایان رسانده و شرکت ایرانی سیناژن قصد دارد با مشارکت یک شرکت استرالیایی واکسن کرونا ویروس تولید کند. .
واردات بخش خصوصی واکسن و نحوه توزیع آن
با این حال ، در شرایط فعلی که واکسن های تولید داخل وارد مرحله تولید انبوه نشده اند ، نگرانی اصلی سیاست گذاران بهداشتی و البته مردم واردات واکسن است. در چنین مواردی ، دولت ها به بخش خصوصی اجازه می دهند تا واکسن وارد کند. به گفته دکتر محمدرضا شنساز ، رئیس سازمان غذا و دارو ، تاکنون حدود 49 شرکت بخش خصوصی آمادگی خود را به اداره کل دارو اعلام کرده اند و ارجاع به بیش از 35 شرکت صادر شده است ، اما تاکنون هیچ یک از این شرکت ها نبوده اند. در ارائه حداقل اسناد موفق است. این نشان دهنده واردات از منابع رسمی و اصلی است.
در همان زمان ، او تأکید کرد که تاکنون هیچ کس نتوانسته است راه حل کامل ارسال کند ، که چیز عجیبی نیست. از طرف دیگر ، واکسن وارد شده توسط بخش خصوصی یا از طریق سازمانهایی مانند جمعیت هلال احمر باید در درجه اول برای تزریق به وزارت بهداشت در اولویتهای تعیین شده توسط همکاران ما در معاون وزیر تحویل داده شود.
تاکنون چه تعداد واکسن کرونا وارد شده است؟
سوال اصلی که این روزها مطرح می شود این است که دقیقاً چه تعداد واکسن کرونا از طریق قراردادهای خارجی به کشور وارد شده است ، سوالی که گمرک ایران در گزارشی به آن پاسخ داده و اعلام کرده است که بیش از 3.1 میلیون دوز تاکنون. این واکسن از چهار کشور از ایران وارد و از گمرک ترخیص شده و به نمایندگان معرفی شده توسط وزارت بهداشت تحویل داده شده است.
بر اساس گزارش گمرک ایران ، محموله های واکسن تاکنون در 12 مرحله از روسیه ، چین ، هند و کره جنوبی و از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) پس از انجام تشریفات گمرکی با حداقل اسناد و مدارک ، که در آن کل و یک شبه معاونان معرفی شده توسط وزارت بهداشت در اسرع وقت و در کمتر از 15 دقیقه در روز تحویل داده می شوند.
این گزارش نشان می دهد که 720،000 دوز واکسن از روسیه ، 1،650،000 دوز از چین ، 125،000 دوز از هند و 700،800 دوز آسترازنیکا از کره جنوبی از طریق کواچ وارد ایران شده است ، از مجموع 3/1 میلیون دوز آن است.
واردات واکسن را افزایش دهید و روند واکسیناسیون را تسریع کنید
با افزایش واردات واکسن به کشور ، سرعت واکسیناسیون نیز افزایش یافته است. لازم به ذکر است که مرحله اول واکسیناسیون علیه بیماری Covid-19 ، با اولویت کارکنان مراقبت های بهداشتی که در بخش های ICU کار می کردند ، سه شنبه ، 12 فوریه 2017 در کشور آغاز شد. طبق گفته وزارت بهداشت ، در مرحله اول سایر پرسنل بهداشتی افرادی هستند که در خانه های سالمندان ، شیمیایی ، جانبازان تنفسی و بیش از 50٪ کار می کنند ، کارکنان مرتبط با متوفی ، افراد دارای معلولیت ذهنی و جسمی و بیماران خاص و غیر قابل برگشت واکسینه شده به عنوان خوب. تخمین زده می شود که این مرحله تقریبا 1.3 میلیون نفر را شامل شود. به گفته وزیر بهداشت ، مرحله اول واکسیناسیون که قرار بود در زمستان 1399 انجام شود ، با تأخیر حدود 20 تا 25 روز در ماه مه 1400 پایان یافت.
همچنین ، در روز سه شنبه ، هفتم اردیبهشت 1400 ، مرحله دوم واکسیناسیون کرونا ویروس با اولویت افراد بالای 80 سال آغاز شد. طبق گفته وزارت بهداشت ، مرحله دوم واکسیناسیون دو قسمت دارد. دکتر رییسی می گوید – معاون بهداشت در این مرحله از سالمندان به ترتیب می گوید برخی از آنها به ترتیب به افراد 80 سال به بالا ، 75 تا 80 ، 70 تا 75 ، 65 تا 70 سال و بیماران با بیماری های زمینه ای و غیر قابل برگشت داده می شود. 7.2 میلیون نفر. در همان زمان ، مرحله دوم واکسیناسیون فاز دو شامل افراد 16 تا 64 ساله با حداقل یک بیماری زمینه ای است که جمعیتی حدود شش میلیون و 300 هزار نفر را نیز شامل می شود. بر این اساس ، وزارت بهداشت معتقد است ، با توجه به جمعیت بالای افراد دارای اولویت در مرحله دوم ، این مرحله طولانی تر است و تا ژوئیه 1400 ادامه خواهد داشت.
البته چندی پیش دکتر علیرضا رییسی ، سخنگوی ستاد تاجگذاری ملی و معاون وزیر بهداشت ، مرحله پنجم بسیج ملی عروق کرونا ویروس را گفت و گفت که این مرحله از بسیج ملی عروق کرونا ویروس با تمرکز بر گسترش واکسیناسیون و تشخیص بیماری در حال انجام است و ادامه خواهد داشت تا پایان سپتامبر امسال ادامه دارد.
به گفته رییسی ، مرحله سوم واکسیناسیون در سه ماهه دوم سال 90 درصد است و اهداف این است که مرحله اول ، دوم و سوم واکسیناسیون Covid-19 تا پایان مرحله پنجم بسیج انجام شود. مخالفت ملی با کرونا تقریباً 12 تا 14 میلیون نفر تحت این اقدامات قرار دارند.
آغاز واکسیناسیون عمومی فاز 4 Covid 19 در کشور ، از سپتامبر سال جاری
به گفته سخنگوی ستاد ملی ضد تاج ، مرحله ششم بسیج ملی ضد تاج در اکتبر 1400 آغاز می شود و قرار است مرحله واکسیناسیون مرحله 4 Quid 19 در کشور که واکسیناسیون عمومی است آغاز شود. ؛ گروه هدف در واکسیناسیون فاز 4 حدود 40 میلیون نفر است.
بنابراین ، با توجه به افزایش واردات و خوش بینی تولید انبوه واکسن های داخلی در یکی دو ماه آینده ، انتظار می رود که ایران بتواند روند واکسیناسیون علیه Covid-19 را تسریع کرده و طبق برنامه های از پیش تعیین شده حرکت کند و حتی می تواند طبق برنامه اعلام شده پیش برود و طبق گفته مقامات وزارت بهداشت ، واکسیناسیون کرونا ویروس را در کشور در سال 1400 انجام دهد.
انتهای پیام