فرهنگ و هنر

آیین نامه ناقصی که درست هم اجرا نمی شود!

نوید گوهری ، آهنگساز و کارگردان ، نقاط ضعف جشنواره موسیقی فجر را اینگونه می داند: امکان پذیر نیست. “او انتظارات زیادی داشت.

گوهاری در گفت وگو با امروزنگار ، بررسی خود از جشنواره موسیقی فجر را به شرح زیر آغاز می کند: جشنواره ها و جشنواره ها یکی از مهمترین علاقه ها و دغدغه های من در طول فعالیت حرفه ای من بوده است. به همین دلیل ، من علاوه بر هدایت ارکستر ، از سال 2015 به عنوان مدیر هنری جشنواره بین المللی موسیقی معاصر تهران کار می کردم. اگر نگاهی دقیق به جشنواره ها و جشنواره ها بیندازیم ، خواهیم دید که مردم معمولاً افرادی مانند مشاور سیاست ، مدیر هنری ، مدیر اجرایی و غیره نیستند. همیشه کوتاه مدت و حداقل پنج سال است که در این مسئولیت ها کار می کنم. .

وی ادامه می دهد: اما نکته این است که اسناد پیشین که مجموعه ای از اهداف ، اقدامات ، فعالیت ها ، سیاست ها ، سیاست ها و … هستند ، برای دوره های 15 تا 20 ساله تنظیم می شوند و در زمان های مختلف بررسی و نهایی می شوند. یک جشنواره استاندارد بدون داشتن این اسناد و نظارت دقیق بر اجرای آنها عملاً بی تأثیر خواهد بود.

گوهری می گوید: بنابراین تکرار مداوم افراد در مناصب یا مسئولیت ها به خودی خود موضوع بحث برانگیزی نیست. آنچه قابل بررسی و انتقاد است ، عملکردهای مجموعه ای و رویدادهایی است که تحت مدیریت و سیاست افراد مختلف در رابطه با اساسنامه و رویه ها برگزار می شود. موفقیت جشنواره ها اساساً نتیجه کار تیمی و درگیر شدن ستادها و کارگروه های مختلف است که هر یک باید از افراد باتجربه و متخصص تشکیل شده و با تیم های دیگر تعامل صحیح داشته باشند و معمولاً مدیران جشنواره مسئول هماهنگی آنها هستند. .

سیستم و ساختار مورد بررسی قرار می گیرد

این هنرمند توضیح می دهد: بنابراین ، اگر هیچ آیین نامه روشنی برای نحوه برگزاری جشنواره وجود نداشته باشد ، که به طور واضح همه زیرمجموعه ها ، حوزه های اختیارات و وظایف هر یک را توضیح دهد ، طبیعی نیست که انتظارات زیادی از آن رویداد داشته باشیم. جشنواره موسیقی فجر بعد از انقلاب بزرگترین و مهمترین رویداد موسیقی در کشور بود. اما آیین نامه برگزاری آن در سال 1397 یعنی پس از تقریباً 32 سال تصویب شد! با وجود این واقعیت که آیین نامه جشنواره پس از این همه سال هنوز بسیار کلی است و در برخی موارد ناقص است ، اما باید دید که چگونه همین آیین نامه اعمال می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر سیستم و ساختار مورد بررسی قرار گیرد ، دیگر صحنه های خوش سلیقه ای وجود نخواهد داشت تا آن را غم انگیز کند: به عبارت دقیق تر ، به عنوان مثال ، جشنواره موسیقی فجر روش متفاوتی را برای رویدادی که هر ساله اجرا می شود ، دارد. . این رویه ها از این رو انتخاب می شوند که شرکت کنندگان فقط گاهی اوقات از برگزارکنندگان می دانند که با جشنواره چه کار کنند. از خبرگان و جوانان بعضاً به مجالس داخلی و انتخابات فجر دعوت می شود ، اما آنها چنان درگیر مسائل پیچیده مدیریتی و سلیقه شخصی شده اند كه به نیمه راه نرسیده اند ، استعفا داده و ترك كرده اند. من معتقدم که آیین نامه اجرایی دهه فجر هنوز یک سند کامل نیست و علاوه بر این ، این سند به درستی اجرا نشده و نظارت بر اجرای آن صورت نگرفته است.

یک سیستم سیاست جدید ایجاد کنید

پاسخ گوهری به عنوان “آیا بهتر نیست که نامه های تکراری جشنواره موسیقی فجر را با نیروهای جوان جایگزین کنید؟” وی می گوید: “تکرار مداوم مردم فقط مربوط به ساختار جشنواره فجر نیست. متأسفانه این عمل در همه جا دیده می شود.” همانطور که اشاره کردم ، آنچه به نظر من مفید است به روزرسانی و تنظیم سیستم جدید سیاستگذاری و تعیین اهداف رویدادها ، ارکسترها و نحوه تخصیص بودجه در اسناد در هر جریان است. در غیر این صورت ، حتی اگر حضور تازه واردان و جوانان در سمت های اجرایی نیز درک شود ، هنوز راه به جایی نخواهد برد و نواقصی که مزمن شده در همه این مجموعه ها برطرف نمی شود.

وی ادامه می دهد: شخصاً معتقدم برای اداره ساختار و سیستم این رویدادها باید جوانان و افراد متخصص در این زمینه حضور داشته باشند که البته در مرحله اول باید مورد توجه مدیران ارشد قرار گیرند. به عنوان مثال Féile na nÓg را در نظر بگیرید. تا آنجا که من می دانم ، افرادی در این جشنواره هستند که سال ها به عنوان مدیر جشنواره یا داور کار کرده اند. درست است که تازه واردان می توانند ایده ها و خلاقیت های جدیدی را برای ارتقا the جشنواره به سیستم وارد کنند ، اما من فکر می کنم جشنواره جوان کاستی های کمتری نسبت به سایر جشنواره های دولتی دارد و هنوز پویاست. علاوه بر این ، مورد استقبال گرم نوازندگان جوان قرار می گیرد. این بیشتر به این دلیل است که جشنواره جوان دارای یک سیستم خاص ، اهداف خاص و یک روش خاص برای دستیابی به این اهداف است.

حتی راهی برای انتقاد از عملکرد برگزارکنندگان جشنواره وجود ندارد

از گوهری می پرسیم آیا انتقادی به عملکرد این نامه های تکراری وجود دارد؟ وی می گوید: “هنگامی كه من می توانم از عملکرد افراد انتقاد كنم ، وقتی كه دامنه وظایف و اختیارات آنها برای من روشن باشد و بر اساس آن می توانم نحوه عملكرد آنها را بررسی كنم.” وقتی روش روشنی و شفاف برای اجرای جشنواره فجر ، تدوین سیاست ها و بودجه بندی (که جامعه موسیقی و رسانه حداقل از آن آگاه هستند) چقدر می توان عملکرد افراد را در آن سیستم نقد کرد؟

ما از او این س askال را می پرسیم: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا چه اندازه حضور منظم برخی نامه ها را در زمینه تصمیم گیری موسیقی بررسی می کند؟ در آن آمده است: تصمیم گیری درباره مکان جشنواره و تصدی این سمت ها ، شرح وظایف و اختیارات مدیران و غیره اینها موضوعاتی است که باید در یک ساختار سیستماتیک برای هر رویداد مشخص شود ، و این یکی از مهمترین وظایف وزارت ارشاد است و نیروهای جوان با انگیزه فرمولهای بسیار شفاف و مطابق با نیازهای جامعه موسیقی امروز را ایجاد می کنند.

وی ادامه می دهد: “به نظر من ، اگر جشنواره موسیقی فجر از یک جشنواره دولتی خاص ، که گاهی اوقات نگرانی ها و سیاست های مربوط به سیاست های دولت را دارد ، به جشنواره های هنری با حمایت دولت تغییر یابد ، و این براساس یک رویه اجرایی مناسب و اینکه آیا مدیریت و حضور متخصصان در همه زمینه های موسیقی امکان پذیر است ، این قابلیت های زیادی دارد و می تواند موقعیت خود را به عنوان مهمترین رویداد موسیقی در کشور بازیابی کند. فقط در این صورت است که هنرمندان و مقامات دولتی می توانند از جشنواره به طور مساوی بهره مند شوند. اگر هنرمندان بیشتر و بیشتر خود را از این جشنواره جدا کنند ، طبیعتاً مقامات دولتی نمی توانند از حفظ و تولید آن استفاده کنند.

این هنرمند همچنین در روز یازدهم ریاحی به عنوان دبیر جشنواره موسیقی فجر تصریح کرد: این متن آیین نامه اجرایی جشنواره موسیقی فجر است که به صراحت نحوه انتخاب منشی را توضیح می دهد و من فکر می کنم بعد از خواندن این متن واضح است که این توصیه باید سازمان یافته باشد. آنها چه کسی هستند و باید بر اساس دستاوردهای آنها از آنها سال کنید ، آیا او را به دبیر تغییر نام داده اند؟

نوید گوهری در پایان سخنان خود بخشی از متن آیین نامه اجرایی جشنواره موسیقی فجر درباره انتخاب دبیر را به شرح زیر به امروزنگار ارائه داد:

3- مشاوره دبیر

3 / 1- تعریف: توصیه های معرفی دبیر به منظور بررسی و مشاوره و انتخاب گزینه های مناسب برای تصدی پست دبیر جشنواره تنظیم می شود.

3/2-نحوه انتخاب: شورا و جلسات آن با دعوت و کرسی و پیگیری کرسی جشنواره تاسیس می شود. شورا به شرح زیر از 9 عضو تشکیل شده و جلسات شورا با حضور حداقل 5 عضو رسما تشکیل می شود. در صورت عدم کسب حد نصاب ، هر تاریخ جلسه در اسرع وقت تعیین شده و با حضور هر تعداد از اعضا تشکیل می شود.

3/2 / 1- رئیس جشنواره (به عنوان رئیس جلسه)

3/2 / 2 – نمایندگان سه مرکز بزرگ موسیقی کشور در زمینه موسیقی (مدیر جشنواره مسئول انتخاب دانشگاه ها است)

3/2 / 3- نماینده خانه موسیقی ایران

3/2 / 4- مدیرعامل انجمن موسیقی ایران

3/2 / 5- سه نفر از اعضای جامعه موسیقی ایران ، به پیشنهاد مدیر جشنواره و با اجازه معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، شاید با زمینه کاری متنوع و متنوع.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا