بین المللی

اردوغان: ناتو قدر ترکیه را نمی‌داند

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز دوشنبه در مقاله‌ای اختصاصی به بریتیش اکونومیست گفت که افزایش توان دفاعی کشورش بر انعطاف‌پذیری و قدرت ائتلاف ناتو افزوده است.

وی گفت: «در حالی که شرکای ما از مشارکت ترکیه در ماموریت امنیت جمعی ناتو سپاسگزار هستند، اما زمانی که امنیت ملی آنها تهدید نمی شود، به سرعت فراموش می شوند. شرکای ما که فقط می توانند اهمیت ترکیه را در زمان های پرتلاطم مانند بحران بالکان به خاطر بسپارند، به اشتباه فکر کردند که ثبات درازمدت بدون ترکیه قابل دستیابی است. آنها واقعیت های ژئوپلیتیکی و تهدیدهای بالقوه ای را که می تواند در منطقه ظهور کند برای از بین بردن فوری تهدید نادیده گرفتند. چنین امیدهای واهی در کوتاه مدت در نتیجه بحران های بین المللی ریشه کن شد.

اردوغان خاطرنشان کرد که تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی اخیراً تغییر کرده است و بسیاری را به این باور رساند که ناتو یک ائتلاف “منسوخ” است که اهداف خود را برآورده نمی‌کند. او گفت: «حتی در سال 2019، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت که ائتلاف از مرگ مغزی رنج می برد. همین افراد نقش ترکیه در ناتو را زیر سوال بردند. این ترکیبی از خیال‌پردازی‌های خارق‌العاده و ایجاز استراتژیک، سال‌ها برای ائتلاف هزینه داشته است.

با این حال اردوغان ادامه داد که ترکیه از این باور که دیدگاه‌های کوته‌بینانه و گاه بی‌ملاحظه برخی از اعضای دولت ائتلاف نشان‌دهنده موضع ناتو در کل است، خودداری می‌کند و کشورش بر اهمیت تشکیل دولت ائتلافی تاکید می‌کند و از عضویت می‌خواهد. ایالت ها . برای آن لازم است.

وی گفت: این درخواست در راستای پاسخ کشورمان به بی ثباتی فزاینده نظام بین الملل بود.

رهبر ترکیه استدلال کرده است که ناتو – مانند همه سازمان های بین المللی دیگر – باید اصلاحات خاصی را برای مقابله با تهدیدات امنیتی در حال ظهور انجام دهد.

وی گفت: “به ویژه در مورد تروریسم، عدم اقدام مشترک دولت ائتلاف، علیرغم حملات مستقیم به بسیاری از کشورهای عضو، همکاری امنیتی را تضعیف کرده و اعتماد عمیق شهروندان ناتو را نسبت به این سازمان افزایش داده است.”

اردوغان گفت: «ترکیه در هر نشست ناتو به این روند توجه کرده و گفته است که همکاری بین‌المللی برای تغییر مبارزه با تروریسم بسیار مهم است. ما می خواستیم ناتو در زمینه مسائل اطلاعاتی و نظامی در برخورد با سازمان های تروریستی، نه تنها برای جلوگیری از حملات تروریستی، بلکه برای جلوگیری از تامین مالی تروریسم و ​​استخدام در داخل مرزهای ناتو، همکاری بهتری داشته باشد. ما همچنان به این موضع متعهد هستیم.

اردوغان همچنین خاطرنشان کرد که با شروع جنگ داخلی در همسایگی ترکیه، ترکیه خواسته های “مشروع و ضروری” از ناتو برای تامین امنیت مرزها، حریم هوایی و امنیت انسانی خود مطرح کرد.

وی گفت: اگرچه کشور ما تا حد زیادی تنها ماند، اما کشور ما به تنهایی با همه این بحران ها مقابله کرد و هزینه های زیادی در این تلاش پرداخت کرد. از قضا، هر گامی که تحت نظارت ناتو برداشته شود، می تواند دولت ائتلافی را برای درگیری ها و بحران های آینده در مرزهایش آماده کند.

وی گفت: “وضعیت جدید پس از جنگ در اوکراین ثابت می کند که انتظارات و خواسته های ترکیه درست بوده است.” برخی از کشورهای عضو، به طور ناگهانی از وضعیت ژئوپلیتیک ترکیه در مواجهه با ناآرامی های گسترده در نتیجه درگیری، قدردانی کردند، دیدند که ملت ما در گذشته در برداشتن یک سری گام های خاص، کار درست را انجام داده است. ترکیه این حق را داشت که از اعضای ناتو بخواهد تا برای چالش های ژئوپلیتیکی آینده آماده شوند، و علیرغم کسانی که ادعا می کردند که ناتو بی اعتبار است، ترکیه کاملاً حق داشت که تاکید کند که این سازمان اهمیت فزاینده ای پیدا خواهد کرد.

وی افزود: مایه تاسف است که برخی از اعضای ناتو به طور کامل به برخی از تهدیدات علیه ترکیه توجه نکرده اند، حتی اگر به اهمیت حیاتی این کشور برای این ائتلاف اذعان داشته باشند.

اردوغان تاکید کرد که پیوستن ترکیه به سوئد و فنلاند به ناتو خطراتی را برای امنیت این کشور و آینده این سازمان به همراه دارد. ما کاملاً حق داریم انتظار داشته باشیم که کشورهایی که انتظار می رود از دومین ارتش بزرگ ناتو بر اساس ماده 5 ائتلاف، از طریق استخدام فعالیت های تبلیغاتی پ.ک.ک توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده، تشکیل جلسه داده و به نتیجه برسند، دفاع کنند. برای آدرس دادن

اردوغان با تاکید بر درخواست کشورش مبنی بر اینکه کشورهای کاندیدای ناتو باید فعالیت این سازمان ها را متوقف کنند، گفت: ما شواهد روشنی را به مقامات این کشورها ارائه کرده ایم و منتظر اقدام آنها هستیم. ترکیه همچنین از این کشورها می خواهد که از عملیات ضد تروریسم ناتو حمایت کنند. تروریسم تهدیدی برای همه اعضای آن است و کشورهای نامزد باید قبل از پذیرش این موضوع را درک کنند. ترکیه تا زمانی که اقدامات لازم را انجام ندهد، موضع خود را در این زمینه تغییر نخواهد داد.

اردوغان همچنین تاکید کرد که تمامی تحریم های تسلیحاتی با روح همکاری نظامی تحت ناتو “ناسازگار” است.

وی گفت: «این گونه محدودیت ها نه تنها امنیت ملی ما را تضعیف می کند، بلکه به هویت ناتو نیز آسیب می رساند. به دلیل درخواست نامتناسب سوئد و فنلاند برای پیوستن به این ناتو، یک مورد غیر ضروری به دستور کار ناتو اضافه شده است.

او در مقاله‌ای برای اکونومیست نوشت: اعتراض ترکیه به پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو که تا تحولات اخیر بی‌طرف بوده است، به نمایندگی از همه کشورهایی که تا به امروز هدف سازمان‌های تروریستی قرار گرفته‌اند، گامی تعیین‌کننده است. ، حذف شده است. در نهایت، تروریسم دین، ملت و رنگ نمی شناسد. یکی از اهداف اصلی ناتو این است که هر کشور عضو در برابر هر سازمانی که هدف آن آسیب رساندن به جمعیت غیرنظامی است موضع قاطعانه ای اتخاذ کند. هیچ کشوری در این زمینه مزیتی ندارد.

اردوغان تاکید کرد که موضع استکهلم و هلسینکی در مورد نگرانی های امنیت ملی و ملاحظات سایر کشورهایی که آنها به دنبال روابط با آنها هستند، میزان تمایل آنکارا برای تعامل با آنها را تعیین می کند.

وی گفت: ناآگاهی و آزار کسانی که می خواهند روابط ترکیه با این دولت ائتلافی را که در گذشته رویکرد مثبت و سازنده ای نسبت به گسترش ناتو در پیش گرفته است، زیر سوال ببرند، موضع ما را تغییر نمی دهد. کشور ما که از همه اشکال دیپلماسی و گفت‌وگو استقبال می‌کند، قویاً بر تمرکز کامل بر متقاعد کردن نامزدها برای تغییر مواضع خود تاکید دارد.

اردوغان گفت: «هیچ مقامی در آنکارا وجود ندارد که بتواند به کشوری در جهان که حاضر به مبارزه با تروریسم نیست بگوید چه کار کند. ما معتقدیم که اگر اعضای ناتو در مبارزه با تروریسم استانداردهای دوگانه را رعایت کنند، اعتبار دولت ائتلافی به خطر خواهد افتاد.

311311

دکمه بازگشت به بالا