نگرانی جدیدی در سرتاسر جهان در مورد گسترش سویه جدیدی از ویروس کرونا به نام omicron وجود دارد. گزارشهایی که تاکنون در مورد این سویه جدید منتشر شده نشان میدهد که گونهای قویتر از کووید ۱۹ در پیش داریم.
به گزارش امروزنگار، به نقل از جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر. فرهاد سیف کارشناس و استادیار ایمونولوژی در یادداشتی به ارائه مطالعات خود در این رشته جدید می پردازد.
طبق مطالعه ای که توسط Dr. سیف، نسخه B 1.1.529، که در ابتدا با نام Nu variant شناخته می شد و قبلاً به عنوان یک جایگزین تحت سازمان بهداشت جهانی طبقه بندی شده بود، در 24 نوامبر در آفریقای جنوبی گزارش شد. در نسخه های اضطراب گنجانده شده است. نسخه ای که اکنون با نام Omicron شناخته می شود، ابتدا در 10 مورد در سه کشور جهان شناسایی شد، اما دیروز 13 مورد مثبت در هلند و دو مورد در دانمارک و استرالیا گزارش شد.
این متغیر دارای 32 جهش در محل سنبله بود که برای ایمن سازی بسیار مهم است. واریته ها اغلب منجر به تکثیر ویروس و افزایش احتمال جهش در افراد دارای نقص ایمنی می شوند، بنابراین توجه به این بیماران و دریافت به موقع واکسن ها و تقویت کننده ها ضروری است. متغیر Nu شامل دو جهش مهم K417N و E484A است که مشابه نسخه بتا هستند و برای ایجاد مقاومت در برابر واکسن بسیار مهم هستند. این نوع از دو جهت مهم است: افزایش عفونت و افزایش فرار ایمنی، که می تواند امواج شدیدتری نسبت به امواج دلتا ایجاد کند. سازمان بهداشت جهانی همچنین بر لزوم تداوم پایبندی به پروتکل ها به ویژه در بین دریافت کنندگان واکسن تاکید می کند.
سه جهش در این متغیر (Omicron) میتواند ویروس کرونا را به هدف آسانتری برای تبدیل آنتیبادیهای تولید شده توسط تزریق واکسن یا عفونت قبلی تبدیل کند.» البته، هنوز خیلی زود است که بگوییم دقیقاً به چه معناست. عروق ویروس کرونا یا حتی واکسینه شدهام، و برای دسترسی به دادههای بیشتر به آزمایشهای بیشتری نیاز داریم، اما به طور کلی، کاهش خنثیسازی آنتیبادی هرگز ایده خوبی نیست.»
او گفت: “امیدوارم جهش های این متغیر از خنثی شدن آنتی بادی های واکسن یا عفونت های قبلی فرار نکند.” صرف نظر از اینکه آیا این نسخه در نهایت گسترش می یابد یا نه، من از مردم می خواهم هر کاری که ممکن است برای به حداقل رساندن خطر بیماری عروق ویروس کرونا قلب انجام دهند. با توجه به تعداد زیاد جهش در این متغیر به خصوص در محل ادویه و نوکلئوپید، PCR می تواند این نسخه را تشخیص دهد و تجهیزات آن بر اساس پرایمرهای خاص در دسترس خواهد بود.
جهش های منحصر به فرد در پنج جهت ویروس کرونا
این امر به ویژه در کشورهایی که تجهیزات توالی نسل کمتری برای نسخههای ردیابی موجود است مفید است. جهش در مناطق RBD و NTD ویروس می تواند مقاومت آنتی بادی (خنثی سازی و همچنین آنتی بادی های مونوکلونال (تک خطی)) را از ایمنی بومی خنثی کند.
این حذف می تواند اثرات متضاد بر عملکرد اینترفرون داشته باشد و در نتیجه قدرت انتقال ویروس را افزایش دهد. جهش در محل نوکلوکپس می تواند عفونت ویروس را افزایش دهد. پتانسیل بیشتری برای تعریف مجدد نسبت به سایر نسخه های مربوطه وجود دارد. شرکت Biontec اعلام کرده است که میتوانیم در عرض 6 هفته واکسنی موثر علیه نسخه جدید ویروس کرونا بسازیم. این شرکت گفت انتظار دارد تا دو هفته آینده جزئیات بیشتری در مورد نسخه جدید بیماری عروق ویروس کرونا قلب ارائه شود تا ببیند آیا واکسن کرونا فایزر-بیونتک باید در برابر این تغییر بهبود یابد یا خیر.
Biontec اعلام کرده است که دادههای آزمایشهای آزمایشگاهی نسخه جدید تا دو هفته آینده در دسترس خواهد بود. این دادهها تعیین میکنند که آیا انواع B.1.1.529 (Omicron) میتوانند از پاسخ ایمنی ناشی از واکسنهای کرونا فرار کنند یا خیر. در این صورت، فایزر و بیونتک میتوانند واکسن کرونا خود را در عرض شش هفته دوباره طراحی کنند و محمولههای اولیه واکسن جدید را ظرف 100 روز عرضه کنند. اگرچه نسخه جدید omicron دارای جهشهای زیادی است و احتمالاً در برابر آنتیبادیهای خنثی و مونوکلونال مقاوم است و نرخ عفونت مجدد بالینی بالاتری نسبت به سایر نسخهها دارد، امکان تشخیص PCR را میتوان دست کم گرفت. موج حاصل را می توان کنترل کرد. نسخه مهم در نظر گرفته می شود.
جهش در متغیر Omicron در سایتهای RBD و NTD تاکتیکهای ویروس را تغییر داد که گاهی اوقات به ضرر خود ویروس میشود، زیرا این جهشها برای اتصال بیشتر به گیرنده ACE2 و افشای بخش حساس ویروس RBD ایجاد میشوند. به سیستم ایمنی بدن و افنیتی ارتباط را افزایش می دهد.
این افزایش بیان RBD ممکن است به دلیل تغییر در گلیکولیز سطحی ویروس پس از این جهش باشد، زیرا این قسمت از قسمت RBD قبلاً گلیکوز شده بود و این استتار مانع از پیشگیری کامل از ویروس شد. به خاطر داشته باشید که برای انتشار ویروس به عنوان نسخه غالب، Omicron در ترکیب با سیستم ایمنی میزبان باید با نسخه های رقیب خود دلتا و دلتا پلاس رقابت کند و این با نسخه دلتا با آلفا و آلفا رقابت نخواهد کرد. جایگزین های بتا به نظر می رسد به راحتی بر روی نسخه دلتا سوار شده و بر نسخه تسلط دارد.
به نظر می رسد این جهش های بالای ویروس بر واکسن های سرکوب کننده سیستم ایمنی همورال و همچنین آنتی بادی های مونوکلونال (برای درمان) تأثیر می گذارد، بنابراین واکسن هایی که ایمنی هومورال و سلولی را فعال می کنند در این زمینه موفق تر خواهند بود، اما این حقیقت است اگر این ویروس همان ویروس بود. ویروس اصلی ووهان، با آن سیستم ایمنی دو سال پیش، نرخ مرگ و میر اکنون شش برابر بیشتر از امروز خواهد بود.
بنابراین امروز این نگرانی جایی ندارد و خدا را شکر با واکسیناسیون و ایمنی طبیعی این مشکل حل شد. واکسیناسیون عمومی کامل برای همه افراد واجد شرایط. تزریق دوز تقویت کننده بلافاصله پس از 3 تا 4 ماه برای افرادی که واکسن را در پلتفرم Sinofarm برای دوزهای یک و دو دریافت کرده اند توصیه می شود، زیرا Omicron ممکن است آخرین نسخه کووید 19 نباشد و ممکن است تا سال ها پس از آن به دوزهای تقویت کننده جدید نیاز باشد. از آنجایی که سیستم ایمنی نباید با پروتئین های غیر ضروری به جز پروتئین های ایمنی غالب درگیر شود، در صورت لزوم، از واکسن های غیرفعال ویروسی غیرفعال یا بازهای ناقل برای دوز تقویت کننده استفاده نکنید.
مرزهای ورودی کشور باید بدون استثنا کنترل و قرنطینه شود و افرادی که از کشورهای مشکوک وارد می شوند باید تا دو هفته در نقاط دورافتاده بازداشت شوند. مردم متوجه فاصله اجتماعی و نقاب می شوند. در واکسیناسیون افراد زیر 3 سال باید اقدامات منطقی صورت گیرد. با این سناریوها مشکلی وجود نخواهد داشت و سیستم ایمنی و رعایت پروتکل ما را دوباره برنده خواهد کرد. نگران نباش. علیرغم تمام تفاسیر، هنوز شواهد کافی برای افزایش میزان نگهداری omicron وجود ندارد.
هنوز شواهد کافی برای افزایش شدت بیماری ناشی از omcron وجود ندارد. گزارش های اولیه در آفریقای جنوبی از جوانان نشان می دهد که این بیماری خفیف است اما چندین هفته طول می کشد تا علائم به طور کامل مشخص شوند.
شواهد اولیه حاکی از آن است که احتمال بروز عفونت مجدد omicron بیشتر است. شواهد اولیه نشان میدهد که کورتیکواستروئیدها و مهارکنندههای IL-6 در موارد شدید کوویدیم مؤثر باقی میمانند. ارزیابی اثربخشی واکسن نسبت به ایمیکرون باید در اولویت باشد و ظرف چند هفته رفع خواهد شد. توصیه های WHO به بخش های تحقیقاتی: گسترش توالی ژنوم ویروس، ارزیابی انتقال و عفونت نوع، ارزیابی اثربخشی واکسن ها، بررسی روش های بهداشت عمومی برای تجزیه و تحلیل خطر و مدیریت بیمار. نکاتی برای عموم: حداقل یک متر اجتماعی داشته باشید، از ماسکهای استاندارد استفاده کنید، پنجرهها را برای تهویه بهتر بخصوص در مکانهای عمومی باز کنید، از ازدحام و تجمعات خودداری کنید، بهداشت دستها را بررسی کنید، واکسن یا دوزهای تقویتکننده دریافت کنید.
انتهای پیام/