به مناسبت صدمین سالگرد درگذشت یک دیپلمات انقلابی ؛
اگرچه یک سال از مرگ دکتر می گذرد. حسین شیخ الاسلام ، یک دیپلمات پیشکسوت در جبهه مقاومت و معاون رئیس جمهور در امور بین الملل و دانشجویان غیرایرانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ، اما نوری که با تلاش خود در روزهای تاریک فرهنگی در منطقه روشن کرد ، همچنان همه را نشان می دهد کسانی که عدالت و رادیکالیزه شدن رادیکالیزاسیون برگشت ناپذیر را دوست دارند.
شیخ الاسلام در ششم دسامبر سال 1931 در اصفهان متولد شد و پس از یک عمر مجاهدت و خدمت به اسلام ، ایران و محرومان ، در تاریخ 6 مارس 2017 در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بر اثر بیماری عروق بیماری کرونا قلب درگذشت.
ستون دیپلماسی علمی را با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی تقویت کنید
مرحوم شیخ الاسلام در اولین سالهای پس از انقلاب اسلامی همه را از هوش و در عین حال پایبندی خود به اسلام و انقلاب اسلامی آگاه کرد. وی یکی از اعضای گروهی از دانشجویان مسلمان بود که پیرو خط امام بود که لانه جاسوسی آمریکا را در تاریخ 4 نوامبر 1979 در تهران تسخیر کرد.
متعاقباً ، به دلیل نگرش خاص وی نسبت به حضور پررنگ ایران اسلامی در صحنه بین الملل ، وی از سال 1981 تا 1997 به عنوان معاون سیاسی وزارت امور خارجه خدمت کرد. در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی ، نماینده حوزه های انتخابیه تهران ، ری ، شمیرانات و اسلامشهر ، تمام تلاش خود را برای به روزرسانی قانون در خانه ملل انجام دادند. شیخ الاسلام که همیشه سخت ترین مسئولیت ها را به خوبی انجام داده است ، به عنوان سفیر ایران در یکی از مهمترین کشورها از نظر مقاومت ، سوریه خدمت کرد.
مرحوم شیخ الاسلام از نوادگان شیخ الاسلام اصفهان بود که سابقه وی به دوره صفویه برمی گردد که از جمله آنها می توان به علی اکبر شیخ الاسلام ، فعال سیاسی و اجتماعی جنبش مشروطه خواهی در اصفهان استناد کرد.
مرحوم شیخ الاسلام مشاور موقت علی لاریجانی ، رئیس اسبق مجلس مشورتی اسلامی و مدیرکل امور بین الملل بود. در آگوست 2016 ، به درخواست محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ، وی به عنوان یکی از مشاوران ارشد وی انتخاب شد.
در ژوئن 2016 شیخ الاسلام به عنوان معاون رئیس جمهور در امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای همگرایی منصوب شد.
دانشگاه آزاد اسلامی که همیشه بهترین و قابل اعتمادترین افراد را برای استخدام در پستهای حساس در نظر گرفته است ، تصمیم گرفت یکی از مهمترین سمتها یعنی معاون امور بین الملل را به شیخ الاسلام واگذار کند تا بتواند تمام تجربه خود را در زمینه به ثمر رساندن به اشتراک بگذارید. از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی برای حضور چشمگیرتر در صحنه علمی بین المللی استفاده می شود.
دانشگاه آزاد اسلامی دوره حضور وی به عنوان معاون امور بین الملل رئیس جمهور و دانشجویان غیرایرانی را دوره تحکیم ستون دیپلماتیک علمی این دانشگاه می داند.
البته مرحوم شیخ الاسلام در هر جایی که صحبت از یک مدیر شایسته بود در صف انتخاب و انتصاب بود. وی از سال 1979 تا 1979 دبیر انجمن اسلامی دانشجویان آمریکایی و کانادایی بود و از سال 2010 تا 2016 به عنوان دبیرکل کنگره بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین فعالیت کرد.
بیشتر بخوانید:
مراسم خاکسپاری حسین شیخ الاسلام تا زمان حل بحران “کرونا” به تعویق افتاد
پیام تسلیت به معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در پی درگذشت حسین شیخ الاسلام
مرحوم شیخ الاسلام که دارای مدرک مهندسی کامپیوتر از دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی و دانشگاه شهید بهشتی بود ، اجداد متدین و پیشگامی داشت. پدر وی محمد علی شیخ الاسلام از نوادگان شیخ الاسلام بود که تاریخ وی به دوره صفویه برمی گردد. یک نماینده اصفهان در اولین مجلس ایران به همراه محمد باقر محقق سبزواری از علما و فقهای شیعه قرن یازدهم هجری قمری ، شیخ الاسلام و رهبر نماز جمعه اصفهان در دوره صفویه و نویسنده بیش از 40 عنوان کتاب ذکر کرد. و معاملات.
مراسم تشییع پیکر مرحوم شیخ الاسلام به دلیل پراکندگی تاج ، طبق پروتکل بهداشت در بهشت زهرا تهران برگزار شد اما با حضور افراد برجسته محلی و مراسم یادبود وی که به صورت آنلاین برگزار شد. مقامات و شخصیت های خارجی حزب الله لبنان – جنبش امل اسلامی لبنان ، جنبش اشرافیت عراق ، رئیس دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جنبش اسلامی اسلامی فلسطین در پیامی درگذشت این متحد همیشگی جبهه مقاومت را که نقش منحصر به فردی در امام راحل داشت ، تسلیت گفت ایده ها و پراکندگی رهبر
برای خبرگزاری آنا حضور و مصاحبه با مرحوم شیخ الاسلام که چند روز پس از مرگ وی منتشر شد ، باعث افتخار بزرگی بود.
شیخ الاسلام: ظرفیت جمهوری اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی تبلور یافته است
مرحوم شیخ الاسلام در مصاحبه ای با خبرگزاری آنا تأکید کرد که ظرفیت جمهوری اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی تبلور یافته و برای معرفی این دانشگاه و تقویت حوزه علم و فناوری تلاش خواهد کرد. در ادامه گفته شد كه ما نيازمند برقراري تعامل سازنده با كشورهاي مختلف به ويژه جهان اسلام و تقويت همكاري دانشگاه ها و مراكز علمي در كشورهاي اسلامي هستيم.
مرحوم شیخ الاسلام به آرمان های امام و رهبری پایبند بودند
در آن مصاحبه ، مرحوم شیخ الاسلام بار دیگر تعهد خود را به منویات رهبر معظم انقلاب تأیید کرد. وی با اشاره به اینکه رشد سریع علمی کشور یکی از موارد برجسته مقام معظم رهبری است ، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برنامه های خوبی برای اجرای منویات مقام معظم رهبری در این زمینه دارد و همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به روابط خوب بین گروه های مقاومت و مردم غرب آسیا با جمهوری اسلامی ایران گفت: گفتمان انقلاب اسلامی باعث افزایش آگاهی مردم منطقه شد و آنها را ظالمانه و مستقلتر از گذشته کرد. “
شیخ الاسلام انتفاضه و مبارزه فلسطینی ها ، عراقی ها ، افغان ها و … را مدیریت کرد.
معاون بین الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: گفتمان انقلاب اسلامی یک گفتمان آبرومندانه است. افراد آزاده ایجاد شده اند و همه ملت ها به دنبال استقلال هستند و نمی خواهند خارجی ها تصمیم بگیرند. قطعاً انقلاب اسلامی همان اهداف را دنبال می کند و بسیاری از اهداف آن را محقق کرده است. امروز می بینیم که مسیحیان لبنان از مقاومت اسلامی حمایت می کنند و روابط بسیار خوبی با ایران دارند.
نقش مرحوم شیخ الاسلام در بلوغ و تقویت مقاومت
حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن اختری که به دلیل فعالیت در وزارت امور خارجه و مسئولیت سفارت ایران در سوریه به مدت سه دهه ، از شخصیت و نحوه حسین شیخ الاسلام شناخت خوبی دارد. . اقدام ، که در این رابطه بیان می کند: در وزارت امور خارجه بخشی به نام حمایت لیبرال وجود داشت. این قسمت وظیفه حمایت از مبارزان آزادی را بر عهده داشت. در وزارت امور خارجه این مسئولیت به عهده معاون بود که زیر نظر مرحوم شیخ الاسلام کار می کرد. بنابراین چهره های آزادی از آسیای صغیر تا آفریقا به نوعی بهم پیوسته بودند. وزارت امور خارجه و شیخ الاسلام مسئول پشتیبانی و ارتباط و پشتیبانی از همه گروه های مخالف بودند. در مورد جبهه آزادی و چهره کشورهای اسلامی ، همه اینها با شیخ الاسلام بود.
علاوه بر این ، در سالهای اولیه انقلاب اسلامی ، بسیاری از کشورهایی که در آنها جوانان داشتیم و مراکز علمی داشتیم از جمهوری اسلامی حمایت می کردند. این حمایت باعث خصومت دولت آنها با ایران شد. همه این عوامل و سازوکارها و پشتیبانی از این گروه ها و جنبش ها متوجه وزارت امور خارجه بود. بنابراین ، آقای شیخ الاسلام انتفاضه و مبارزه فلسطین ، عراق ، افغانستان و … را مدیریت کرد. جمهوری اسلامی از همه اینها به عنوان راهی برای تثبیت خود و تضعیف جبهه دشمن استفاده می کند.
این ایده ها توانستند صدام را نابود و دولت مناسبی را در عراق ایجاد کنند. بنابراین این کار در قالب فعالیت های علمی و عقیدتی انجام شد و مسئولیت آن رابطه با آقای شیخ الاسلام از جمله مسئله مقاومت در برابر اسرائیل و آزادی فلسطینی ها و لبنانی ها بود.
هنگامی که اسرائیل به جنوب لبنان حمله کرد ، تصمیم بر این شد که از ایران نیرو اعزام شود. شیخ الاسلام مسئول این حرکت علیه اسرائیل بود و مردم لبنان و گروه های لبنانی فلسطینی و غیر فلسطینی و همه شیعیان را سازماندهی ، آموزش ، حمایت و پشتیبانی کرد. با این کار جنوب لبنان آزاد شد و اسرائیل از منطقه اخراج و اخراج شد. دولت برای حمایت از این گروه ها مورد نیاز بود. سوریه دولتی بود که می توانست در قدرت باشد ، بنابراین روابط با سوریه که می خواستید سفر را افزایش دهید ویژه بود. این ایده کاملا تحقق یافت و یک شروع ایجاد شد. در مورد این مقاومت ، بیشتر آنها شیعیانی بودند که از نظر ولایت و از نظر روابط دینی و مذهبی ارتباط بیشتری با جمهوری اسلامی و امام داشتند ، از مراجع تقلید امام بودند و معتقد به ولایت بودند و تسلیم شدن را در نظر می گرفتند. امام اجباری است.
بنابراین پایگاه مقاومت در اینجا ایجاد شد و این پیوندهای مقاومت توسط وزارت امور خارجه و آقای شیخ الاسلام دنبال شد. از نظر سیاسی ، گروهی از دوستان بنا به عقاید و عقاید خود به تدریج در خط مقدم مظلومان قرار گرفتند و بر اساس تحلیل و فهم خود ، برخی از آنها جدا شدند. آنها به ایران آمدند و خدمات امام را ارائه دادند. ما می خواهیم چهره ای به نام حزب الله ایجاد کنیم و گفته می شود که یک امام تشکیل می دهد.
قدم به قدم با سردار سلیمانی
منصور صالح فرد ، مشاور اقتصادی سابق سفارت ایران در چین ، در مصاحبه با آنا گفت: “ما به خلا فرهنگی در عراق و سوریه و حضور میدانی سردار شهید سلیمانی و حضور معنوی و مشورتی مرحوم شیخ ال . -اسلام بیشتر این خلا را پر کرد. “به آرامی
وی گفت: اگر ژنرال حاج قاسم سلیمانی فرمانده جبهه مقاومت در نبرد با بطلان بین المللی و تروریسم بود ، مرحوم شیخ الاسلام رهبر دیپلماسی مقاومت بود ، و این مهم زمانی است که معاون سیاسی سیاسی وزارت امور خارجه و زمانی که او عضو کمیسیون امنیت ملی و ماده 90 در پارلمان بود.
انتهای پیام / 4155 /