خواص پروتئین شیر چیست؟
پروتئینها، کربوهیدراتها و چربیها عناصر اصلی مواد غذایی روزانه ما را تشکیل میدهند. پروتئین مهمترین ماده در تشکیل توده عضلات شما هستند و کمبود آن شما را با مشکلات جدی مواجه میکند.مصرف پروتئین به مقدار کافی برای سلامت استخوانها، عضلات، سیستم گوارشی و کاهش وزن اهمیت زیادی دارد. منابع حیوانی اصلیترین منبع دریافت پروتئین هستند و شیر مهمترین آنها است. نوشیدن شیر نه تنها به دریافت کلسیم بدن کمک میکند، بلکه مقدار زیادی پروتئین در آن وجود دارد که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.
انواع پروتئین شیر
پروتئین شیر گاو انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها اسیدآمینههای خاص خود را دارند. تحقیقات نشانمیدهند که 22 اسید آمینه مختلف، زنجیرههای پروتئین شیر را تشکیل میدهند. جالب است بدانید که بدن انسان 9 اسیدآمینه ضروری را نمیتواند بسازد و شیر بهترین منبع برای دریافت آنها است.نوع پروتئین و اسیدآمینههای شیر، به نژاد گاو بستگی دارد و ممکن است تفاوتهایی با هم داشته باشند.
اگر میخواهید بدانید که پروتئین شیر گاو چیست، باید گفت که شیر دو نوع پروتئین اصلی دارد.80 درصد شیر از پروتئین غیرمحلول در آن، به نام کازئین تشکیل شده است. کازئین خود نوعی پروتئین آلفا کازئین محسوب میشود و فایده زیادی برای بدن دارد.نوعی پروتئین حلال در شیر هم وجود دارد که تنها 20 درصد از آن را تشکیل میدهد. پروتئین وی یا آب پنیر منبع غنی از اسیدآمینههای لوسین، والین و ایزولوسین است. مصرف این نوع پروتئین به کنترل فشار خون بدن کمک میکند و باعث عضلهسازی و حفظ استحکام استخوانها در کودکان و ورزشکاران میشود.
پروتئین اصلی شیر چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، بیشترین مقدار پروتئین شیر را کازئین تشکیل میدهد. کازئین توانایی بدن را در جذب کلسیم و فسفر افزایش میدهد. تحقیقات در زمینه تغذیه سالم نشان میدهند، در صورتیکه مصرف پروتئین روزانه را از 15 درصد به 30 درصد برسانید، تاثیر زیادی بر کنترل وزن شما خواهد داشت.
مهمترین مزیت پروتئین شیر این است که میتواند شما را به مدت طولانی سیر نگه دارد، اشتهای شما را کم کند و به تغذیه سالم شما کمک کند. نوشیدن شیر به مقدار کافی نهتنها استخوانها را سالم نگه میدارد، بلکه سوختوساز بدن شما را زیاد میکند و باعث چربیسوزی بدن میشود.
مقدار فسفات موجود در پروتئین کازئین به آن اجازه میدهد تا با کلسیم ارتباط داشته و نمکهای کلسیم فسفات را تشکیل دهد. مقدار زیاد فسفات همچنین باعث میشود که شیر، مقدار بیشتری کلسیم محلول داشته باشد، بنابراین پروتئینهای کازئین منبع فراوانتری از کلسیم هستند.مصرف شیر برای رشد و سلامت استخوانها، دندانها و سیستم عصبی کودکان بسیار ضروری است. شما میتوانید مقاله را بخوانید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
پروتئین شیر چیست؟
آیا به خوبی با پروتئین هیدرولیز شده شیر آشنایی دارید و میدانید که خواص پروتئین شیر برای پوست چیست؟ این پروتئین مجموعهای از پروتئینهای مختلف است که در شیر حیوانات یافت میشود. این پروتئینها شامل کازئین، ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه هستند. پروتئینشیر در ساختار پوست و مو، برای رشد و تقویت سلولها، ساخت بافتهای جدید و حفظ سلامتی بدن بسیار مفید است و از آن به عنوان منبع غذایی در بسیاری از محصولات لبنی، نان و… استفاده میشود.
میزان پروتئین شیر پاستوریزه چقدر است؟
میزان پروتئین پگاه در شیر پاستوریزه به دلیل تغییرات متفاوتی که در محتوای شیر پیش یا بعد از پاستوریزه شدن ایجاد میشود، متفاوت است و به نوع شیر، فرآیند پاستوریزه کردن و دیگر عوامل بستگی دارد. با این حال، معمولا در هر ۱۰۰ گرم شیر پاستوریزه حدود ۳.۲ تا ۳٫۸ گرم پروتئین وجود دارد.
فراموش نکنید که پروتئین های شیر یک منبع عالی پروتئین برای بدن هستند و برای کمک به رشد و بهبود بافتهای بدن، تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست، مو و ناخن، مفیداند.
خواص شیر برای پوست و مو چیست؟
شیر و همچنین پروتئین شیر خواص زیادی برای تقویت و بهبود سلامت پوست و مو دارد که در ادامه این مقاله از به آن میپردازیم. فقط دقت کنید که همیشه شیری با کیفیت و برندی معتبر مصرف کرده و در صورت داشتن حساسیت به لبنیات، حتما قبل از استفاده، با پزشک یا متخصص مشورت کنید.
- تغذیه و آبرسانی فوقالعاده
شیر حاوی ویتامینها، پروتئینها، کلسیم، روغن های ضروری و سایر عناصر مغذی است که به عنوان یک ماده آبرسان برای پوست و مو عمل میکند و باعث حفظ رطوبت پوست و مو میگردد.
شیر حاوی آنتی اکسیدانهای قدرتمند است و باعث جلوگیری از پیر شدن پوست و محافظت از آن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد میشود.
- تقویت رشد مو و جلوگیری از شوره سر
این ماده ارزشمند، حاوی کلسیم، منیزیم و پروتئین است که سبب تقویت رشد مو، جلوگیری از شکنندگی موها و خارش و شوره سر میگردد.
شیر حاوی عناصر ضد التهاب است که باعث رفع التهاب پوست و محافظت از آن در برابر عفونتهای پوستی میشود. به همین دلیل استفاده از بسیار برای بدن مفید است.
پروتئین شیر باعث تقویت ریشههای مو و جلوگیری از ریزش آنها میگردد.
این نوع از پروتئین، دارای خصوصیات ضد باکتری است که به عنوان یک عامل جلوگیری از رشد باکتریها در پوست عمل میکند.
شیر باعث آب رسانی و نرم کنندگی پوست و در نهایت باعث کاهش خشکی پوست میشود.
ویتامین D موجود در شیر به کنترل ترشح چربی پوست کمک میکند و آکنهها را بهبود میبخشد.
- داشتن پوست شاداب و جوانتر
پروتئینشیر دارای ویتامین E و B5 است که ویتامین های نرم کننده و شاداب کننده هستند. این مواد معدنی کمک میکنند تا پوست شما را سالم و در عین حال جوانتر نگه دارند.
پروتئین سرمی شیر چیست؟
برای اینکه بدانید سرم یا پلاسمای شیر چیست، ابتدا لازم است اجزای تشکیلدهنده شیر را بررسی کنیم. شیر ترکیبی از آب، چربی، لاکتوز، پروتئینها و مواد معدنی است. مقدار کمی گاز، پیگمنت، آنزیم، ویتامین و فسفولیپید هم در شیر وجود دارد.شیر را طی فرآیند اولترا فیلتراسیون از یک فیلتر مخصوص عبور میدهند و در نتیجه لاکتوز، ویتامینها و مواد معدنی از چربی و پروتئین شیر جدا میشوند. به پروتئین و چربی باقیمانده از این فرآیند، سرم یا پلاسمای شیر میگویند.
پروتئین وی یا آب پنیر هم در اثر این فرآیند، بهصورت پودر جدا میشود و از آن برای تولید مکملهای غذایی و ورزشی استفاده میکنند. این سوال معمولا مطرح میشود که پودر پروتئین شیر چیست؟ لازم است بگوییم که پودر وی، همان پودر پروتئین شیر است که در این فرآیند جدا میشود.درصد لاکتوز موجود در سرم شیر به نوع شیر و حتی نژاد دامی که شیر از آن گرفته شده، بستگی دارد، اما معمولا بین ۶۵ تا ۸۵ درصد است.فیلتراسیون شیر معمولا برای تنظیم میزان چربی موجود در شیر انجام میشود. بسیاری از تولیدکنندگان برای اندازهگیری ترکیبات موجود در شیر و تامین استاندارد محصول نهایی این فرآیند را انجام میدهند.
سرم یا پلاسمای شیر، مایع زرد رنگ مایل به سبز و نسبتا شفافی است و مواد معدنی و گروه ویتامینهای ب به مقدار قابلتوجهی در این محصول وجود دارند. سرم شیر یک محصول پرفایده است و برخلاف تصور بیشتر افراد، یک افزودنی خارجی نیست. هر بار که شما شیر مینوشید به همراه آن سرم شیر را هم مصرف میکنید.
کنسانتره پروتئین شیر گاو چیست؟
کنسانتره پروتئین شیر یا پودر پروتئین تغلیظ شده مادهای است که در مقایسه با شیر مقدار بیشتری پروتئین وی و کازئین دارد. این ماده را از شیر خالص گاو تهیه میکنند و یک منبع طبیعی برای تامین نیاز بدنسازان، ورزشکاران، سالمندان و کودکان است.
از این ماده در تهیه شیر خشک، مکملهای رژیمی، غذایی، بدنسازی و انواع دسر استفاده میشود. پروتئین شیر در بدنسازی به حفظ و افزایش حجم عضلات ورزشکاران کمک میکند.در تولید این محصول، پس از پاستوریزاسیون، شیر را در یک دستگاه جداکننده یا خامهگیر میریزند. تمام چربی شیر از آن جدا میشود و شیر اسکیم یا فاقد چربی بهدست میآید. شیر اسکیم را از یک فیلتر عبور داده و پروتئین آن را کاملا جدا میکنند.
در مرحله بعد، فرآیند رطوبتزدایی باعث میشود پروتئین به صورت پودر دربیاید، در حالیکه هیچ تغییری در ماهیت آن بهوجود نمیآید. این فرایند، پروتئین شیر را تقریبا 60 تا 80 درصد غلیظ میکند.کنسانتره شیر بسیار سبک است و بهراحتی در آب حل نمیشود. قند و چربی آن حذف شده و طعم خاصی ندارد. این محصول کاملا طبیعی و بدون هرگونه افزودنی درست میشود. هضم کنسانتره پروتئین آسان است، بههمین دلیل این محصول برای تولید مکملهای غذایی کودکان و سالمندان کاربرد دارد.
کلام آخر
شیر یکی از مهمترین منابع دریافت کلسیم و پروتئین برای بدن است. پروتئین موجود در شیر انواع مختلفی دارد که هرکدام اسیدآمینههای مختلفی را برای بدن تامین میکنند. پروتئین شیر به حفظ عضلات و استحکام استخوانها کمک میکند و کمبود آن مشکلات جدی برای بدن بهوجود میآورد.کودکان، سالمندان و ورزشکاران با مصرف شیر به سلامت بیشتری میرسند. این نوشیدنی سالم و طبیعی به حفظ تناسب اندام و کاهش وزن شما هم کمک زیادی میکند. در این مقاله شما را با انواع پروتئین شیر و فرآوردههای حاصل از آن آشنا کردیم.
سوالات متداول:
پروتئین موجود در شیر چه اثری بر لاغری دارد؟
شما را به مدت طولانی سیر نگه میدارد، اشتها را کم میکند و باعث افزایش سوختوساز و چربیسوزی میشود.
سرم پروتئین شیر چیست؟
طی فرآیند اولترا فیلتراسیون، لاکتوز، ویتامینها و مواد معدنی شیر را از چربی و پروتئین آن جدا میکنند. چربی و پروتئین باقیمانده همان سرم شیر است.کنسانتره پروتئین شیر چپروتئین شیر یکی از مواد مغذی مهم در شیر است که برای پوست و مو بسیار مفید است. این پروتئین باعث تقویت سلولهای پوست و مو، افزایش رطوبت و الاستیسیته پوست، جلوگیری از خشکی و بهبود سلامت پوست و مو میگردد. پ
روتئین شیر متشکل از دو نوع پروتئین است: پروتئین آب پنیر و پروتئین کازئین. طی فرآیندهای مختلف میتوان کربوهیدراتها و چربیها را از شیر حذف کرد و پروتئین خالص را به دست آورد.پروتئین شیر حاوی آمینواسیدهای ضروری و کلسیم است که باعث تقویت ساختار استخوانها و سیستم عصبی شده و در نهایت بهبود عملکرد قلب را منجر میشود. همچنین این پروتئین توان آنتی اکسیدانی بدن را افزایش داده، چربی خون و قند خون را متعادل میکند و به عضله سازی و حجیمتر شدن ماهیچهها کمک میکند.