جامعه

ساختمان نیمه کاره موزه تاریخ طبیعی کهگیلویه و بویراحمد انگار آثار باستانی شده است

امروزنگار/ کهگیلویه و بویراحمد رئیس سازمان محیط زیست گفت: متاسفانه ساختمان ناقص موزه تاریخ طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج که چند سالی است در هاله ای از ابهام قرار دارد مانند یک اثر باستانی است.

علی سلاجقه روز پنجشنبه 12 آذر 1401 در بازدید از موزه تاریخ طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر پوشش گیاهی، جانوری و تنوع زیستی گل سرسبد زاگرس است. نیازمندی های دوستان موزه تاریخ طبیعی حیات وحش است تا در اسرع وقت این موزه تکمیل و اجرا شود.

وی با بیان اینکه فکر می کنم استان کهگیلویه و بویراحمد جزو اولین موزه داران کشور در زمینه حیات وحش و تاریخ طبیعی است، گفت: متاسفانه ساختمان ناتمام موزه تاریخ طبیعی این استان، که چند سالی در هاله ای از ابهام مانده و در حال نابودی است.انگار یک اثر باستانی است.

رئیس سازمان محیط زیست گفت: از استاندار استان می خواهم اعتبارات استان را به این موزه اختصاص دهد و ساخت این موزه را برعهده بگیرد و از اعتبارات ملی نیز کمک می کنیم.

سلاجقه تصریح کرد: ظاهراً در سفر رئیس جمهور به استان مصوبه دیگری وجود نداشت که در دور دوم سفر لحاظ خواهیم کرد.

به گزارش امروزنگار، وی گفت: جای بسی تاسف است و خدا دوست ندارد این پروژه در استان کهگیلویه و بویراحمد که از تنوع زیستی بالایی برخوردار است با این وضعیت مواجه شود.

لازم به ذکر است دولت نهم زیربنای اولیه موزه تاریخ طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد را تصویب کرد که از سال 1385 عملیات اجرایی آن آغاز شد و 800 متر زیربنا داشت که بعداً بدون هماهنگی با این سازمان به 2600 متر افزایش یافت. مدیریت زیرساخت های اضافی داده شد که به همین دلیل ناتمام است.

اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد 312 هزار هکتار از استان های کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و خوزستان را مدیریت می کند و مدیریت یک پارک ملی، هفت منطقه حفاظت شده و پنج منطقه شکار ممنوع را بر عهده دارد.

ذخیره گاه زیست کره دنا با وسعتی بیش از 255 هزار هکتار یازدهمین ذخیره گاه زیست کره کشور و 550مین ذخیره گاه زیست کره در شبکه ذخایر جهانی است که به ثبت جهانی رسیده است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد 331 گونه مهره دار وجود دارد که حدود 20 درصد از مهره داران کشور را تشکیل می دهند و علاوه بر آن 22 درصد پستانداران کشور، 45 درصد پرندگان، 8 درصد خزندگان، 13 درصد دوزیستان و 8 درصد از ماهیان کشور و همچنین حدود 20 درصد از گونه های کشور گیاهان دارویی کشور در بخشی از ذخیره گاه زیست کره دنا شناسایی شده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا