آیا برند مانند شرکت نیاز به پرداخت مالیات دارد؟
بسیاری از شرکت ها دارای خدمات و کالایی هستند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و میتوانند با ثبت برند به مراحل بالایی برسند ، اما به دلیل ترس از مالیات ثبت برند ، هرگز به سمت ثبت برند نمیایند زیرا فکر میکنند با ثبت برند مشمول هزینه های بسیار بالای مالیاتی میشوند
ممکن است شما نیز جزو این دسته از افراد باشید که نیاز به ایجاد یک برندینگ داشته باشید و به دلیل مالیات منصرف شده باشید ، ما به شما درمورد این موضوع اطلاعات دقیقی را در ادامه محتوا ارائه میکنیم که میتوانید با مطالعه آن به پاسخ سوال و ابهانات خود برسید
آیا ثبت برند مالیات دارد؟
در ادامه درمورد اینکه یک برند چقد میتواند تاثیر گذار باشد مطالبی را ارائه میکنیم و در نهایت پاسخ مهم ترین سوالی که در ذهن دارید ، یعنی آیا ثبت برند مالیات دارد ؟ پاسخ میدهیم .
تا به حال شده است که یک کالا یا خدمات را بدون اینکه از کیفیت آن مطمئن باشید و صرفا فقط برای اینکه برند آن معروف است ، استفاده کنید ؟
برای مثال شما هنگامی که یک کفش را با برند خریداری میکنید دیگر نگران کیفیت آن نیستید در حالی که اگر از یک برند بدون اسم و رسم خریداری میکنید ، قطعا کیفیت آن را بررسی میکنید
در واقع نایکی انقدر خوب عمل کرده است که مشتریان را ترغیب میکند که کالا های این برند را خریداری کنند و انقدر با کیفیت فعالیت میکند که اعتماد مشتریان را جلب میکند
اینجاست که یک برند میتواند آنقدر خوب عمل کند که جدا از بحث مالی ، در کل دنیا شناخته شود و به عنوان یکی از بهترین برند های دنیا نامبرده شود و جزو بهترین برند های پولساز در دنیا قرار دارد
وقتی به این مرحله رسیدید این میزان اعتبار بسیار با ارزش تر از مالیاتی است که قراره پرداخت کنید
این ها در حالی است که برای مالیاتی در نطر گرفته نمیشود
پس شما باید سعی کنید در حوزه ای که فعالیت میکنید آنقد خوب باشید که نام برند خود را به بهترین نحو در ذهن مخاطبین خود حک کنید که این اعتبار را به برند خود منتقل کنید
با اینکه مالیاتی به ثبت برند تعلق نمیگیرد اما هنگامی که درآمد کسب کنید مشمول مالیات میشوید و باید مالیات پرداخت کنید ، پس بهتر است که سعی کنیم آنقد فعالیت برند ما قدرمتند باشد که در ذهن مخاطبین خود رخنه کنید ، دقیقا مانند اسنپ و دیجی کالا
مالیات برند غیر فعال
آیا به برند غیر فعال مالیات تعلق میگیرد؟
به برندی که غیر فعال باشد و درآمدی نداشته باشد ، مالیات تعلق نمیگیرد اما به محض اینکه یک برند درآمد داشته باشد به آن مالیات تعلق میگیرد پس بهتر است که هنگامی که به درآمد رسیدیم، آنقدر تلاش کنیم که به بهترین ها برسیم
چگونه از برند خود به بهترین درآمد برسیم ؟
به راحتی میتوان از برند خود به درآمد بالا رسید کافی است که هوشمندانه عمل کنیم و به بهترین نتایج ممکن برسیم
برندسازی و تبلیغات :
ابتدا باید برند سازی کنیم و برند خود را بر سر زبان بیاندازیم و یکی از مهم ترین کارهایی که باعث میشه برند ما بر سر زبان بیوفته تبلیغات است ، اللخصوص در فضای مجازی و وبسایت ها .
شما میتوانید با تاسیس یک وبسایت و یا ساخت یک پیج اینستاگرامی به صورت حرفه ای برند سایزی انجام دهید و قسمتی از سودی که ماهیانه دریافت میکنید ، به تبلیغات اختصاص دهید .
بالا بردن کیفیت محصولات و خدمات :
شما میتوانید به صورت تخصصی کار کنید و یکی از بهترین برند های یک محصول یا خدمات باشید ، از این نترسید که آیا من از پس رقبایی که دارم بر می آیم ، شک نکنید آنها نیز رقبای قدر خود را شکست داده اند ، شما میتوانید با بالا بردن کیفیت به بهترین برند یک محصول یا خدمات تبدیل شوید
اما بعد از درآمد زدایی به برند مالیات تعلق میگیرد ، پس سعی کنید به گونه ای خوب عمل کنید که فشار مالیات ، شما را به فکر اعلام ورشکستگی نیاندازد
هرروزه شرکت های زیادی در زمینه های مختلف و با اهداف گسترش کسب و کارهای گوناگونی ثبت می شوند و در سال های گذشته افزایش چشمگیری یافته است، این شرکت ها با توجه به قوانین تجارت اداره می شوند و لازم است تا همه ی شرکت ها امور اداری و تجاری خود را با این قوانین هماهنگ کنند، یکی از موارد مهم مالیات است و برای افرادی که به تازگی قصد تاسیس یک شرکت را دارند سوال است که آیا ثبت شرکت مشمول مالیات می شود یا خیر؟
برای پاسخ به این سوال و همچنین بررسی قوانین مالیاتی از جنبه های مختلف در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی تمامی موارد بپردازیم.
چند نوع شرکت داریم؟ انواع پرداخت مالیات در شرکتها
بر اساس قانون تجارت شرکت ها به انواع مختلفی دسته بندی می شوند که در وبسایت ثبت دانا نیز بصورت کامل به نحوه ثبت هرکدام پرداختیم، بعنوان مثال ، ، و… که با توجه به قوانین مشخصی که در آن ها وجود دارد مقدار مالیات در هر سال تعیین می شود که با توجه به مقررات شرکت است.
آیا ثبت شرکت مشمول مالیات می شود؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت بله تمامی شرکت هایی که ثبت می شوند ضروری است تا مالیات درآمدهای خود را پرداخت نمایند و در غیراینصورت اگر برخلاف این روال عمل نمایند نمی توانند از تسهیلات و مزیت های قوانین شرکت ها بهره مند شوند و حتی احتمال دارد با جریمه نقدی نیز مواجه شوند، پس پرداخت مالیات در شرکت ها نیز مانند هر کسب و کار دیگری ضروری است.
انواع مالیات شرکت ها
همانطور که اشاره شد تمامی شرکت ها موظف به پرداخت مالیات هستند و عدم توجه به پرداخت به موقع مالیات و نادیده گرفتن این مهم ممکن است به صورت کلی کسب و کار شرکت شما را از مزایای زیادی محروم کند و علاوه براین مشمول پرداخت جریمه شوید.
ابتدا لازم به ذکر است مالیات هایی که شرکت ها موظف به پرداخت آن هستند به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند، مالیات مستقیم مالیاتی است که مستقیما به درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی وابسته است اما مالیات غیرمستقیم همانطور که از نام آن پیداست به صورت غیرمستقیم از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی دریافت می شود، می توان گفت وظیفه پرداخت این نوع مالیات بر عهده اشخاص دیگری است.
مالیات هایی که اشخاص حقوقی موظف به پرداخت آن هستند به شرح زیر است:
یکی از انواع مالیات در شرکت ها است که مطابق با قوانین و مقررات مالیاتی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی محاسبه می شود. باتوجه به ماده1 قانون مالیات مستقیم هر شخص حقوقی ایرانی متناسب با دارایی خود که در ایران یا خارج از ایران دارد ملزم به پرداخت مالیات می باشد.
همچنین شرکت های مختلف نیز به عنوان یک شخص حقوقی تلقی شده بنابراین نیاز است تمام درآمدهای شرکت محاسبه شده و پس از کسر معافیت های آن مبلغ خالص مالیات پرداخته شود و در صورت نادیده گرفتن آن بسیاری از حقوق قانونی خود را از دست خواهند داد.
مالیات برعملکرد نیز نوعی از مالیات شرکت ها و از نوع مستقیم به حساب می آید که به نحوه عملکرد شرکت ها و همچنین سود و زیان آن ها بستگی دارد، در این نوع مالیات با توجه به قوانین و مقررات سازمان امور مالیاتی همه شرکت ها موظفند میزان درآمد و هزینه های شرکت خود را طی یک سال مالی ثبت کنند و همچنین سود و زیان آن را نیز تعیین کنند، سپس 25درصد سود خالص از آن را تحت عنوان مالیات برعملکرد به سازمات مالیات پرداخت کنند.
مالیات بر اموال و املاک در شرکت ها به این معنا است که شرکت ها برای املاکی که دارند نیز نیاز است مالیات مربوطه را پرداخت کنند.
همانطور که اشاره شد نوعی مالیات در شرکت ها با توجه به سود و زیان معاملات تعیین می شود که مالیات بر عملکرد نام دارد، علاوه براین شرکت ها موظفند تا مالیاتی را با عنوان مالیات تکلیفی پرداخت نمایند، از مهمترین و رایج ترین مالیات تکلیفی، مالیات بر حقوق کارکنان است که لازم است شرکت بصورت دقیق آن را محاسبه و کسر نمایند تا به اداره مالیات پرداخت شود.
این نوع مالیات بسیار راحت بدست می آید و به همین دلیل نیز اهمیت بالایی دارد، ارزش افزوده را می توان اینگونه تعریف کرد، ارزشی که در فرآیند تولید بوجود می آید. این نوع مالیات غیر مستقیم است و مصرف کنندگان هنگام خرید آن را پرداخت می کنند، در واقع این مالیات توسط مصرف کنندگان پرداخت می شود، به این صورت که تولید کنندگان در هر دوره مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می کنند و هربار با یک خرید آن را از خریدار دریافت می کنند.
مالیات بر چه اساسی تعیین میشود؟
رایج ترین نوع مالیات در شرکت ها مالیات بردرآمد است که شرکت ها موظفند قسمتی از درآمد خود را تحت عنوان مالیات به اداره مالیات پرداخت نمایند، هر شرکتی با توجه به فعالیت های خود موظف است اسنادی مانند ترازنامه، اظهارنامه مالیاتی، صورت سود و زیان و… را تهیه و برای بررسی به اداره مالیات ارسال نماید تا پس از تایید مقدار مالیات مشخص شده را طی مدت زمان معینی پرداخت نمایند.
اداره مالکیت معنوی چیست؟
اداره مالکیت معنوی ارگان و نهاد دولتی می باشد که جهت بررسی مالکیت معنوی اشخاص حقیقی و حقوقی, بنیان نهاده شده است.
مدارک مورد نیاز جهت تسلیم به اداره امور مالیاتی عبارتند از:
- اصل و کپی مدارک شناسایی تمام اعضای شرکت
- ارائه برای اعضای شرکت که تابعیت خارجی دارند
- ارائه تقاضانامه
- ارائه شرکت نامه و اساسنامه شرکت
- ارائه اظهارنامه شرکت
- اجاره نامه شرکت و یا سند مالکیت مکان شرکت
- ارائه مدارک و گواهی امضای اعضای شرکت
- ارائه قبض برق، تلفن، گاز و… شرکت
چه شرکتی از مالیات معاف می شود؟
برخی از شرکت ها با فعالیت هایی در زمینه های مختلف از جمله تعاونی، کشاورزی و غیره از مالیات معاف می شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
1-با توجه به ماده 81 قانون مالیات تمام شرکت هایی که در زمینه کشاورزی بصورت مستقیم یا غیر مستقیم فعالیت دارد، ثبت شرکت کشاورزی، دامپروری، زنبورداری، صیادی، پرورش ماهی، احیای مراتع و… تمامی این شرکت ها از پرداخت مالیات معاف هستند.
2- بر طبق ماده 105 قانون مالیات همه ی شرکت های سهامی عام و شرکت های تعاونی از 25% تخفیف در پرداخت مالیات بهره مند می شوند.
3- همچنین تمامی فعالیت های معدنی و تولیدی در بخش خصوصی و تعاونی از زمان استخراج تا مدت 4 سال به میزان 80 درصد از تخفیف برخوردار می شوند و به همین ترتیب در منطق محروم تا 10 سال و 100درصد از تخفیف مالیاتی بهره مند می شوند.(این معافیت ها شامل کلان شهرها و مراکز استان ها نمی شود)
بعلاوه درآمد شرکت های تعاونی روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، دانش آموزان، دانشجویان و اتحادیه هایی از این قبلی به صورت 100درصد از مالیات معاف می باشند.موسسه ثبت برند اماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
در این مقاله به صورت کامل به این سوال که آیا ثبت شرکت مشمول مالیات می شود پاسخ داده شد و به این نتیجه رسیدیم که شرکت های مختلف نیز مانند هر کسب و کاری نیاز است تا مالیات خود را به صورت سالانه بپردازند؛ یکی دیگر از سوالات پرتکرار کاربران است که می توانید از مقاله وبسایت ثبت دانا مطالعه نمایید.
همچنین اگر در رابطه با ثبت شرکت یا در زمینه مالیات شرکت های مختلف سوال یا ابهامی وجود دارد می توانید از طریق بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکنن سوالات شما پاسخ داده شود و یا از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
انتخاب مدیر عامل در شرکت های سهامی خاص خارج از اعضای هیئت مدیره امکان پذیر است؟
- بله مدیرعامل می تواند شخصی خارج از اعضای هیئت مدیره باشد اما در نظر داشته باشید مدیرعامل شرکت در هیچ شرکت یا اداره ای سمت مدیریت نداشته باشد.
آیا امکان استفاده از عدد در ثبت برند وجود دارد؟
- بله این مورد هیچ ممانعتی ندارد.
آیا در شرکت های سهامی خاص رئیس هیئت مدیره می تواند خارج از سهامداران شرکت انتخاب شود؟
- خیر، تحت هیچ شرایطی این امر شدنی نیست.
آیا امکان ثبت برند لاتین بدون دریافت کارت بازرگانی وجود دارد؟
- خیر برای ثبت برند لاتین دریافت کارت بازرگانی ضروری است.
منبع : Global Brand Database