آیا قهوه قند دارد
بر اساس تحقیقات علمی انجام شده، گفته میشود که قهوه برای درمان دیابت موثر است. شاید تصور کنید که این فقط یک ادعای تبلیغاتی برای فروش محصول بیشتر قهوه و محصولات جانبی آن باشد. کافئین به عنوان یک ماده محرک بر سطح قند خون تاثیر میگذارد، اما برخی ترکیبات موجود در قهوه تا حدی به روند درمان شما کمک میکند. بنابراین، در ادامه این مطلب میخواهیم از نظر علمی بررسی کنیم که قهوه و کافئین موجود در آن چطور در پیشگیری از دیابت موثر هستند و مصرف چه نوع قهوهای به افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود؟ برای اطلاع از قیمت قهوه سوپریم دکتر بیز در ادامه با ما همراه باشید .
آیا کافئین بر قند خون تاثیر میگذارد؟
تحقیقات زیادی در مورد تاثیر کافئین موجود در موادغذایی مختلف بر میزان قند خون و واکنشهای بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفته است. دریافت کافئین از مواد غذایی مختلف از جمله شکلات، قهوه، چای و غیره برای افراد سالم و بدون سابقه دیابت بدون عوارض گزارش شده است. اما وقتی که درگیر بیماری دیابت نوع دوم هستید، احتمالا باید کمی بیشتر احتیاط کنید. واکنش بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، در برابر دریافت میزان بالای کافئین متفاوت است. از طرفی تحقیقات نشان میدهد که مصرف حدود 500 میلیگرم کافئین روزانه میزان قند خون را تا 8% کاهش میدهد
. در حالی که برخی افراد واکنش بدنی کاملا متفاوتی را تجربه کرده بودند. اگر مبتلا به دیابت باشید، در نتیجه بدن شما به خوبی از هورمون انسولین استفاده نمیکند. به همین دلیل، سطح قند خون بعد از هر وعده غذایی بالاتر از حد نرمال خواهد بود. در این شرایط، مصرف کافئین باعث میشود که سطح قند خون فرد به سختی به سطح سالمی برسد. این موضوع در طولانی مدت برای سلامت کلی فرد مضر است و ممکن است منجر به مشکلات عصبی، قلبی و پیشرفت بیماری دیابت شود.
چرا کافئین بر سطح قند خون تاثیر میگذارد؟
کافئین بر حساسیت افراد به انسولین تاثیر میگذارد. انسولین هورمونی است که ورود قند خون به سلولهای بدن و آزاد کردن انرژی را تسهیل میکند. کافئین حساسیت افراد به انسولین را تا حد زیادی کاهش میدهد و همین موضوع باعث میشود که بعد از خوردن یا نوشیدن هر چیزی، سطح زیادی از شکر در خون شما جذب نشود. علاوه بر این، کافئین به عنوان یک ماده محرک باعث گلوکززایی (تولید گلوکز از منابع دیگر به جز کربوهیدرات) میشود. این دو عامل باعث افزایش سطح قند خون افراد میشود و برای افراد دیابتی خطرناک و سمی است. اگر مبتلا به دیابت هستید، باید از مصرف زیاد قهوه، خصوصا لاته و قهوههای ترکیبی با شیر، خودداری کنید.
پس چرا قهوه تاثیر مثبتی بر عدم ابتلا به دیابت دارد؟ تا اینجا در مورد تاثیر منفی کافئین بر سطح قند خون صحبت کردیم، شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که اگر کافئین سطح قند خون بدن را افزایش میدهد، پس چرا ادعا میشود که قهوه برای عدم ابتلا به دیابت مفید است؟ حقیقت این است که اثبات شده است زیرا قهوه حاوی ترکیبات دیگری از جمله مواد معدنی منیزیم، کروم و پتانسیم و انواع آنتی اکسیدان است که باعث کاهش التهاب در سیستم بدنی شما میشود و ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد.
علاوه بر این، به این نکته هم توجه کنید که مصرف قهوه متابولیسم و سطح فعالیت فیزیکی را افزایش میدهد، همین موضوع به سوزاندن قند خون بیشتر در افراد کمک میکند. با توجه به اینکه اضافه وزن یکی از عوامل خطرساز در ابتلا به دیابت است، بنابراین همین خاصیت قهوه به دیابتیها در کنترل سطح قند خونشان کمک میکند. قیمت گانودرما برای دیابت را در سایت زیر میتوانید مشاهده کنید . دقت کنید که واکنش افراد به کافئین متفاوت است اما به جهت احتیاط، افراد دیابتی باید مصرف قهوه را محدود و کنترل کنند یا قهوه بدون کافئین مصرف کنند تا دچار عوارض منفی دریافت کافئین بالا نشوند.
پیشگیری از دیابت با مصرف قهوه تحقیقات زیادی نشان داده است که قهوهنوشها کمتر دچار انواع بیماریهای دیابت میشوند. برای مثال تحقیقاتی که در سال 2022 انجام شده است نشان میدهد که مصرف دو فنجان قهوه موکا گانودرما در طول روز خطر ابتلا به بیماریهای زیادی از جمله دیابت نوع دوم، آلزایمر و مرگ زودرس را کاهش میدهد. بنابراین، احتمالا مصرف یا دیکف بهترین گزینه برای فرد مبتلا به دیابت است، چرا که با حذف میزان زیادی از کافئین قهوه تنها از ترکیبات مفید این نوشیدنی بهرهمند میشود.
چه نتطبق گفته کلینیک مایو ، مصرف حداکثر ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز برای اکثر افراد بی خطر است، اما در افراد مبتلا به دیابت، این ماده ممکن است بر نحوه رفتار انسولین تأثیر بگذارد که می تواند منجر به کاهش یا افزایش قند خون شود. تحقیقات قبلی نشان می دهد که مصرف بیش از حد کافئین ممکن است باعث افزایش سطح قند خون در افرادی شود که قبلاً به این بیماری مبتلا هستند برای اینکه همه چیز گیج کننده تر شود، یک مطالعه متفاوت که در ژانویه ۲۰۱۵ در مجله تحقیقات بالینی و تشخیصی منتشر شد، نشان داد که مصرف کافئین در واقع می تواند نحوه مدیریت قند خون را در بدن بهبود بخشد و خطر عوارض مرتبط با دیابت را کاهش دهد.
ممکن است به شخص بستگی داشته باشد مک درموت میگوید: «برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میتوانند تمام کافئینی را که میخواهند بنوشند، در حالی که برخی دیگر تنها با یک فنجان شاهد افزایش سطح قند خون هستند. تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که قند خون خود را کنترل کنید تا ببینید کافئین چگونه بر شما تأثیر می گذارد. Bonsignore توصیه میکند اگر نوسانات قند خون مکرر را تجربه میکنید و مصرفکننده شدید نوشیدنیهای کافئیندار (که شامل نوشابه رژیمی و همچنین قهوه و چای میشود) هستید، برای دیدن اینکه آیا کنترل گلوکز شما بهبود مییابد، آن را کاهش دهید.
کافئین می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود . این به این دلیل اتفاق می افتد که کافئین باعث واکنش هورمونی در بدن ما می شود. کافئین ممکن است حساسیت شما به انسولین را کاهش دهد. این بدان معناست که سلول های شما به اندازه گذشته به هورمون واکنش نشان نمی دهند. آنها پس از خوردن یا نوشیدن قند زیادی از خون شما جذب نمی کنند این باعث می شود بدن شما انسولین بیشتری بسازد، بنابراین بعد از غذا سطوح بالاتری خواهید داشت.
آیا در دانه های قهوه بو داده شکر وجود دارد؟ گیلاس قهوه در حالی که به تدریج بالغ می شود مقدار کمی شکر تولید می کند. پس از برداشت، لوبیا هنوز به طور طبیعی سبز هستند تا زمانی که شکر طبیعی آنها کاراملی شود، از فرآیند برشته عبور کنند. دانه های قهوه برشته شده فقط کمی کالری دارند، زیرا این فرآیند باعث شده است که میزان قند آن به قدری کم شود که تأثیری بر یک فنجان قهوه سیاه دم نمی کند.
اگر از قبل بیماری دیابت دوم یا سابقه ابتلا به آن را ندارید، نیازی نیست که نگران مصرف قهوه روزانه (یا کافئین دریافتی از مواد غذایی مختلف) باشید. تحقیقات ثابت کرده است که مصرف قهوه کافئین دار یا دیکف، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد. اما، اگر از قبل بیماری دیابت نوع دوم را دارید یا سابقه ارثی این بیماری را دارید، واکنش بدنتان به کافئین دریافتی را تحت کنترل داشته باشید. بدن افراد مختلف نسبت به کافئین واکنش متفاوتی نشان میدهد. همچنین، جهت احتیاط مصرف کافئین و قهوه را محدود کنید.