اقتصادیمعرفی کسب و کار

انواع تقسیم بندی شیرآلات صنعتی

در این مطلب به برسی انواع تقسیم بندی شیرآلات صنعتی و نکات مهمی که هنگام استفاده از آن ها باید به آن توجه کنید می پردازیم پس با ما همراه شوید.

نکاتی در مورد دسته بندی انواع ولو

  • شیرآلات صنعتی یا ولو ها براساس نوع حرکتی که بخش مسدود کننده جریان دارد به سه نوع: عمودی، چرخشی و اتوماتیک تقسیم بندی می شوند.
  • شیرآلات صنعتی طبق شیوه باز و بست نیز به سه نوع: دستی یا آچاری، گیربکسی و با عملگر اتوماتیک تقسیم بندی می­شوند
  • شیرآلات صنعت براساس شکل و شیوه محدود کردن جریانی که به کار می­برند به انواع بسیار متنوعی تقسیم می­شوند که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد
  • جنس ولوهای صنعتی بسته به محیط مورد استفاده متفاوت است. به ­صورتی که اگر در محیط­های ساختمانی استفاده شوند، از جنس چدن، برنز، برنج و استیل می باشند. اما در محیط­های صنعتی که مورد بحث ما نیز هست، از جنس فولاد کربنی، فولاد آلیاژی و فولاد زنگ نزن می باشند.
  • در محیط­های صنعتی برای انتخاب شیرآلات صنعتی مناسب، باید به نوع سیال عبوری و محیط توجه زیادی شود
  • در ساخت و ساز شیرها باید به چندین نکته از قبیل: نیروی راه انداز و تجهیزات مربوطه، ارتعاش شیر، ، تأثیر در جریان، مقدار فشاری که متحمل می­شود، آب بندی و مواد مصرفی در آنها، میزان سختی تعمیر و نگهداری و نصب و تنظیم و حوضچه های آرامش توجه بسیار زیادی شود
  • در برخی صنایع که سیال عبوری از این شیرآلات ممکن است روغنی یا اسیدی باشند باید در محل اتصالات آنها از هشدار دهنده های اتوماتیک استفاده شود
  • جهت افزایش طول عمر شیرآلات صنعتی، تعویض یا رسوب گیری، تنظیم فشار عملگرها، هواگیری دقیق بسیار ضروری است.

انواع کلاس ولو بر اساس فشار یا پرشر:

  • ولو کلاس 150
  • ولو کلاس 300
  • ولو کلاس 600
  • ولو کلاس 900
  • شیر صنعتی کلاس 1500
  • شیرآلات کلاس 2500
  • کلاس 5000 – شیرآلات سرچاهی
  • کلاس 10000- شیرآلات سرچاهی

انواع شیرآلات صنعتی و کاربرد هر کدام

در ادامه قصد داریم تا به معرفی انواع شیرآلات صنعتی مورد استفاده در صنایع نفت و گاز و سایر صنایع و کاربرد هر یک بپردازیم. انواع شیرآلات صنعتی یا ولو ها از نظر نوع ساخت و مکانیزم عملکرد به 21 دسته بندی تقسیم می شوند. در ادامه به اختصار به معرفی هرکدام خواهیم پرداخت. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره هرکدام از انواع شیرآلات صنعتی زیر به صفحه اختصاصی آن محصول در سایت نمایندگی شیر فلکه فاراب مراجعه نموده یا با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

شیر سماوری

شیر یک‌طرفه

شیر کروی

needle:

وظیفه اصلی این نوع شیرها کنترل جریان سیال بوده و عملکردی مشابه شیر کروی دارد منتها از یک سوزن بلند و نازک کمک گرفته شده است. چون مکانیسم این نوع شیرها مورد اعتماد طراحان است، در عملیاتی که بسیار حساس و دقیق باشند به کار می روند.

شیر دیافراگم:

به این نوع، پرده ای نیز می­گویند. در صنایعی که سیال آن بسیار خطرناک و سمی یا حاوی ذرات جامد باشد از این نوع شیرها استفاده می­گردد ولی در محیط هایی که درجه حرارت بسیار بالا باشند، به دلیل ذوب شدن دیافراگم، نمی­توان از این نوع شیرها استفاده نمود.

شیر قطع خودکار جریان:

به این نوع، شیرهای جریان اضافی، چک کننده سرعت، دستگاه بستن جریان در مواقع اضطراری و… نیز می­گویند. در محیط هایی که احتمال شکستن لوله به دلیل فشار بالای مایعات و گازها وجود داشته باشد یا احتمال زلزله بالا باشد و یا به هر دلیلی سرعت جریان سیال بیش از حد نرمال باشد، از این نوع شیرها استفاده می­کنند که به صورت خودکار جلوی جریان را می­گیرد.

برای آگاهی از آخرین لیست قیمت و خرید اتواع شیر آلات صنعتی می توانید با شماره تماس 09122805383 در ارتباط باشید.

شیر برگشت معکوس فاضلابی

شیر فشار شکن

برای کم کردن فشار سیال عبوری و ثابت نگه داشتن فشار در قسمت خروجی شیر استفاده می شود. شیر فشار شکن برای عبور آب، بخار آب ، روغن داغ و سایر مایعات تحت فشار در سیستم های هیدرولیک استفاده می شود.

شیر اطمینان:

در کلیه تأسیساتی که تحت فشار بالا رونده بوده و محتوی گاز، هوا یا بخار می باشند به کار می­روند تا در مواقعی که دستگاه های کنترلی خراب شدند، با خارج کردن مقداری از هوا و بخار، آن را به سطح اطمینان برساند. دارای سه نوع: با فنر، وزنه­ای و با فنر و دیافراگم می باشد.

شیر تخلیه:

شیر تخلیه در دیگ های بخار قرار داده می شوند تا از طریق آنها، رسوب و دیگر ناخالصی ها تخلیه شوند. این شیر های تخلیه دارای قابلیت تخلیه سریع بخار، آب و روغن در حرارت و فشار بالا می باشد. شیر تخلیه به عنوان یک تنظیم کننده دما و فشار کاربرد بسیاری در پالایشگاه ها ، پتروشیمی ها و صنایع سبک و سنگین دارد.

شیر سه راهه دستی:

در سیستم تهویه مطبوع یا صنایعی که در آنها نیاز به کنترل دما، فشار و غیره باشد استفاده می­گردند که درجه حرارت سیال عبوری را کنترل می­کنند، از دو راه سیال را به هم مرتبط و طرف سوم به انشعاب متصل می گردد.

شیر زانویی:

در مواردی همچون، سیال با دما و ویسکوزیته بالا، سیال دارای اختلاف فشار صفر و سیال دارای جسم خارجی استفاده می کنند. شیر زانویی به شکل زانو و دارای دو مقطع رزوه ای برای اتصال لوله می باشد.

شیر شلنگی:

جهت آبیاری باغچه و فضای سبز به کار می­رود، جنس آنها معمولا از پلاستیک، برنج یا سرب می باشد.

شیرهای خاص:

جهت مصارف خاص مانند گردش آب در حلقه­ دیگ، تغذیه آب به یک مخزن یا برای شیر تغذیه دیگ به کار می روند.

شیر خودکار:

در این نوع شیرها، با تغییر دادن درجه­ باز بودن دریچه این شیر، میزان عبور سیال را کنترل می­کنند تا به بهترین نقطه شرایط کارکردی برسد.

شیر آب نما:

جهت قطع و وصل ارتباط آب با آب نما به کار می روند. این شیر ها همانطور کهاز نامش پیداست در حوضچه های آب و آب نماها کاربرد زیادی دارند.

شیر متعادل کننده:

از این نوع هنگامی استفاده می­شود که بخواهند افت فشار شیر و مقدار جریان سیال را به مقدار نرمال خود برسانند.

شیر تخلیه کننده فشار:

همانند شیر های اطمینان، با تخلیه مقداری از سیال، از افزایش فشار بیش از حد آن جلوگیری می­کند با این تفاوت که این شیرها برای مایعات به کار می­روند و شیرهای اطمینان برای هوا و بخار استفاده می شوند.

ویدیو انواع تقسیم بندی شیرآلات صنعتی

دکمه بازگشت به بالا