بیمه آسانسور چیست
بیمه آسانسور در واقع یک نوع بیمه مسئولیت مدنی است. بدین معنی که چنانچه در اثر حوادث آسانسور، ساکنین ساختمان مقصر شناخته شده و محکوم به جبران خسارات جانی و مالی شوند، شرکت بیمه آسانسور باید تمام خسارات ایجاد شده را جبران کند؛ هر چند بیمه آسانسور برای ساختمان اجباری نیست اما در صورت بروز حادثه و نداشتن بیمه آسانسور، ساکنین مجبور به پرداخت خسارات وارده میباشند. و از آنجایی که خسارات وارده معمولا جانی است، مبلغ خسارت بهوجود آمده بسیار هنگفت است.
تصور کنید سوار آسانسور میشوید و سقوط ناگهانی یا شدید را تجربه میکنید. این سقوط آنقدر شدید است که باعث میشود دست شما بشکند. این نمونهای از مسئولیت آسانسور است. هنگامی که یک آسانسور خراب میشود، مشتری سوار بر آسانسور ممکن است در معرض آسیبهای جدی قرار گیرد. اگرچه آسیبهای آسانسور اغلب اتفاق نمیافتد، اما در صورت وقوع، مهم است که بدانید چگونه باید عمل کنید. بیمه آسانسور میتواند از شما در برابر حوادث پیشبینی نشده محافظت کند.
بسته به شرایط، طرفهایی که مسئول هستند، ممکن است متفاوت باشد. اکثر اوقات طرفین مسئول شامل سازنده آسانسور، طراح، تکنسین تعمیرات و نگهداری، شرکتهای تعمیراتی که در آسانسور کار میکردند و مالک ساختمان هستند.
همه آسانسورها از زمان نصب و راه اندازی اولیه باید از لحاظ داشتن گواهی استاندارد از موسسه استاندار ایران، بررسی و کنترل شوند. چرا که برای تهیه پایان کار ساختمان از شهرداری، داشتن گواهی استاندارد آسانسور الزامی میباشد.
تهیه بیمه مسئولیت آسانسور از یک شرکت معتبر بیمه ای برای تمامی آسانسورهایی که در ساختمان نصب هستند، باید از طرف مدیر ساختمان انجام شود.
بیمه مسئولیت آسانسور چیست؟
شما هرگز نمیدانید چه زمانی یا کجا قرار است اتفاقی بیوفتد و حتی بیشتر از آن، چه تأثیری روی شما خواهد گذاشت! بیمه آسانسور، مسئولیت پرداخت غرامت به اشخاص ثالثی را که در اثر تصادف آسانسور در ساختمان شما مجروح شدهاند بر عهده میگیرد.
بیمه مسئولیت حوادث آسانسور از مالک یا اپراتور آسانسورهایی که تحت تعمیر و نگهداری منظم هستند، محافظت میکند. مسئولیت شما در قبال مطالبات غرامت شخص ثالث به دلیل حوادثی که ممکن است در آسانسورهای شما رخ دهد، در پوشش نوشته شده در بیمه نامه شما تضمین میشود.
بیمه مسئولیت حوادث آسانسور را میتوان توسط مدیران ساختمان یا به طور جمعی توسط اجارهداران خریداری کرد.
پوششهای جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از:
- پوشش فوت
- پوشش نقص عضو
- پوشش هزینه های پزشکی
- پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
معمولا در همه ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی چند طبقه، استفاده از آسانسور برای سهولت در رفت و آمد، یکی از ابزارهای ضروری برای زندگی بوده و تبدیل به یکی از تاسیسات اصلی هر ساختمان شده است. از این رو هر ساختمانی که آسانسور نفربر و یا آسانسور حمل بار داشته باشد بهتر است که بیمه آسانسور داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است بر اساس نیاز هر ساختمان چند نوع آسانسور در آن مورد استفاده قرار گیرد. مخصوصا در بیشتر ساختمان های تجاری که آسانسور حمل بار در کنار آسانسور نفر بر وجود دارند، تهیه بیمه آسانسور برای هر کدام از آسانسورها بر اساس نوع و مشخصات همان آسانسور الزامی میباشد.
بیمه آسانسور شامل چیست؟
انواع بیمه آسانسور از شما در برابر غرامتهایی محافظت میکند که ممکن است توسط اشخاص ثالث یا ذینفعان آنها، در پی حوادثی که در آسانسورهای تعمیر شده در مسئولیت شما، یا آسانسورهای تعمیر شده در ساختمانهای متعلق به شما رخ میدهد، درخواست کنند.
در رسیدگی به حوادث، غرامت بسته به تعداد افراد یا تصادفات، در صورت آسیب بدنی و یا خسارت مادی، در چارچوب پوشش بیمه شما، پرداخت میشود.
چگونه می توان فردی را مسئول حوادث آسانسور دانست؟
مسئولیت آسانسور بر اساس یک نوع ادعای آسیب شخصی به نام سهل انگاری است. به طور کلی، تصادفات آسانسور به دلیل سهل انگاری از طرف مسئول حادثه رخ می دهد. اگر طرفی که به طور بالقوه مسئول است، در انجام وظایف خود کوتاهی کند، سهل انگاری کرده است.
چه کسی ممکن است مسئول تصادفات آسانسور باشد؟
ارزیابی اینکه چه کسی مسئول تصادف آسانسور است بستگی به ماهیت حادثه دارد. افرادی که ممکن است مسئول حوادث آسانسور باشند عبارتند از:
- مالک ساختمانی که آسانسور یا پله برقی در آن قرار دارد
- هر شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور که برای بازرسی یا تعمیر آسانسور استخدام شده است
- طراحان آسانسور یا سازندگان آسانسور
- هر شرکتی که آسانسور را نصب میکند
- متصدیان یا کارکنانی که مسئول راهاندازی اپراتور دستی هستند
برخی از رایج ترین انواع تصادف آسانسور چیست؟
تعیین شایعترین نوع حادثه آسانسور دشوار است زیرا شرایط بسیار متفاوتی وجود دارد که باعث بروز آنها میشود. ادعاهای تصادف آسانسور از اشتباهی که کارمند مرتکب شده تا مشکل در فرآیند نصب را شامل میشود. در زیر رایجترین انواع حوادث آسانسور ذکر شده است:
- درهای آسانسور به طور غیرمنتظرهای به روی مشتری بسته میشود و باعث آسیب میشود.
- حرکات ناگهانی آسانسور یا “سقوط آزاد” که باعث سقوط سریع یا شدید آسانسور میشود.
- هنگامی که فردی به پایین چاه آسانسور میافتد که به راحتی قابل مشاهده نیست
- زمانی که آسانسور برای مدت زمان قابل توجهی بین طبقات گیر میکند
- نقص در طراحی یا ساخت آسانسور یا درهای آن
بیمه آسانسور به عهده کیست؟
مسئولیت خسارتهای ناشی از حوادث آسانسور، همگی بر عهده مدیران و مالکان ساختمان میباشد. همچنین مدیر ساختمان میتواند به نمایندگی از همه ساکنین ساختمان، بیمه آسانسور را تهیه کند. در این حالت هر کس حق بیمه خود را پرداخت میکند.
بیمه اسانسور اجباری است ؟
بیمه آسانسور اجباری نیست اما در صورتی که آسانسور دچار حادثه شود و بیمه نباشد، کل خسارات ناشی از آن بر عهده مدیریت یا مالک ساختمان است.
بیمه آسانسور میتواند شما را در برابر خسارات ناشی از حوادث آسانسور حمایت کند. بسیار ضروری است که آسانسورها به ویژه دستگاههایی که در مراکز پر رفت و آمد قرار دارد، بیمه آسانسور داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ضمینه بیمه آسانسور با ما تماس بگیرید.
هزینه بیمه آسانسور به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع کاربری آسانسور
- ظرفیت آسانسور
- تعداد توقفات آسانسور
برای خرید بیمه آسانسور حتما باید بیمه گذار فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت آسانسور توسط بیمه گذار بر اساس مشخصات کامل آسانسور مورد بیمه از قبیل (نوع درب طبقات، نوع درب کابین، نوع موتور گیربکس، نوع اجزاء تشکیل دهنده تابلو فرمان، نوع ترمز و سال نصب) تکمیل شود. تعداد طبقات، ظرفیت، نوع کاربری و آدرس ساختمان مورد بیمه، نحوه سرویس و نگهداری آسانسور، میزان تعهدات درخواستی بیمه گذار همه مواردی هستند که باید از سوی بیمه گذار به شرکت بیمه گر اعلام شود.
شرایط و خسارت های زیر، شرکت بیمه را از پرداخت هرگونه هزینهای مبرا میکند:
- خسارتی که ناشی از انفجار هستهای و تشعشعات رادیواکتیو باشد.
- خسارتی که به علت تخلف از قوانین و نظامات دولتی به وجود آمده باشد.
- خسارتی که در صورت جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و عوال دیگری از این دست ایجاد شده باشد.
- خسارتی که بیمهگذار به عمد وارد کرده باشد.
- خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، صاعقه و مسائل مشابه دیگر که بیمهگذار در ایجاد آن نقشی ندارد.
نیاز به بیمه نامه آسانسور در تمامی ساختمانهای تجاری و مسکونی احساس میشود تا در زمان بروز حادثه، تمامی مالکین آسانسورها بتوانند گوشهای از خسارت به وجود آمده را با پرداخت حق بیمه ناچیز جبران کنند.
اضافه شدن تعداد طبقات ساختمانها آسانسور را به یک ابزار ضروری و کاربردی تبدیل کرده است. اما نقص فنی در آسانسور ممکن است خسارت جانی و مالی جبرانناپذیری با خود به همراه داشته باشد؛ به همین دلیل برخورداری از بیمهنامه آسانسور با تحت پوشش قرار دادن هزینهها تا حد زیادی میتواند از نگرانی بابت اینگونه حوادث بکاهد. در ادامه این مقاله از مجله بیمه بازار هر آنچه لازم است درباره بیمه آسانسور بدانید را در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
بیمه مسئولیت آسانسور نوعی بیمه مسئولیت مدنی است که هزینههای حوادث جانی و مالی آسانسور مانند فوت، نقص عضو و هزینههای پزشکی را پوشش میدهد. وظیفه تهیه این بیمه بر عهده مدیر یا هیئت مدیره ساختمان است. در صورت عدم تهیه این بیمهنامه، مسئولیت کلیه حوادث در آسانسور بر عهده مدیریت ساختمان و شرکت آسانسور است. لازم به ذکر است که پرداخت هزینه بیمهنامه آسانسور بر عهده ساکنین ساختمان است.
چرا باید آسانسور را بیمه کرد؟
حوادث آسانسور علاوهبر مشکلات جانی، میتواند دعواهای حقوقی را نیز در پی داشته باشد. بیمه آساسنسور با تامین حقوق آسیبدیدگان نقش مهمی در تنظیم روابط طرفین نیز برقرار خواهد کرد.
در حوادث آسانسور چه کسی مقصر است؟
تشخیص اینکه چه کسی مسئول حادثه آسانسور است بسته به نوع سانحه میتواند متفاوت باشد. افرادی که ممکن است مسئول حوادث آسانسور باشند عبارت هستند از:
- مالک ساختمان
- شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور
- شرکتی که مسئول نصب آسانسور است.
- متصدیانی که مسئول راهاندازی اپراتور دستی هستند.
قیمت بیمهنامه آسانسور چگونه محاسبه میشود؟
هزینه خرید بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور محاسبه میشود:
- نوع کاربری آسانسور
- ظرفیت آسانسور
- تعهدات بیمهگزار
- تعداد طبقات
- سن آسانسور
- سقف هزینههای پزشکی
وظایف مدیران ساختمان در قبال بیمهنامه آسانسور
مدیران ساختمان در ارتباط با بیمه مسئولیت آسانسور دارای تعهداتی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم داشت:
- دریافت گواهینامه استاندارد از بدو نصب تا راهاندازی آسانسور
- بستن قرارداد سرویس و نگهداری سالیانه با شرکتهای معتبر و دارای مجوز
- تهیه بیمه مسئولیت آسانسور از شرکت معتبر بیمهای
دریافت خسارت بیمه مسئولیت آسانسور
مدارک لازم برای دریافت خسارت پس از حوادث
در صورت وقوع حادثه هنگام استفاده از آسانسور، حداکثر تا 5 روز کاری باید به شرکت بیمه اطلاع داده شود. برای دریافت خسارت ارائه مدارک زیر ضروری است:
- ارائه صورت حساب بیمارستان
- ارائه قبوض پرداخت شده
- تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم
- خلاصه پرونده بیمارستان شخص
مدارک لازم برای دریافت خسارت بعد از فوت شخص
- ارائه کپی برابر اصل گواهی فوت
- کپی برابر اصل شناسنامه متوفی
- کپی برابر اصل پزشکی قانونی
- رای دادگاه
- کپی برابر اصل گواهی حصر وارثت
بیشتر بخوانید:
شرکتهای ارائه دهنده بیمه آسانسور
در سالهای اخیر شرکتهای زیادی اقدام به ارائه این نوع بیمه کردهاند برخی از این شرکتها عبارت هستند از:
آیا بیمهنامه آسانسور حوادث آتشسوزی وارد به آسانسور را جبران میکند؟
این بیمه تنها خسارتهای مالی و جانی را پوشش میدهد و برای جبران خسارتهای ناشی از آتشسوزی نیاز است تا بیمه آتشسوزی را به صورت مجزا خریداری نمایید. با استفاده از اپلیکیشن یا سایت بیمه بازار، میتوانید را به صورت فوری و در کمترین هزینه انجام دهید.
بیمه مسئولیت آسانسور چه خساراتی را پرداخت نمیکند؟
شرکت ارائه دهنده بیمهنامه آسانسور موظف است هزینه خسارتی که داخل آسانسور برای افراد به وجود میآید را پرداخت نماید، اما در برخی شرایط شرکت هیچگونه مسئولیتی در برابر پرداخت هزینهها ندارد:
- خسارت عمدی توسط بیمهگذار
- خسارتهای ناشی از انفجار
- هزینه خسارتهای ناشی از جنگ، شورش و اعتصابات
- خسارتهای ناشی از سیل، زلزله و بلایای طبیعی
- خسارتهای ناسی از عدم تعمیر و سرویس به موقع آسانسور
- حوادث خارج از کابین آسانسور
آیا بیمهنامه آسانسور اجباری است؟
خرید بیمهنامه آسانسور مانند برخی بیمهنامههای دیگر اجباری نیست، اما همانطور که اشاره کردیم، در صورت بروز حادثه در آسانسور، پرداخت کل خسارت بر عهده مدیریت ساختمان خواهد بود.
جمعبندی
بیمهنامه آسانسور، هزینه حوادث مالی و جانی ناشی از حوادث آسانسور را تحت پوشش قرار میدهد. در این مقاله به معرفی کامل این بیمه، شرایط دریافت و شرکتهای ارائه دهنده آن پرداختیم. جهت ، با مراجعه به میتوانید ضمن مقایسه قیمتهای شرکتهای بیمه، در کوتاهترین زمان ممکن و بدون معامروزه تغییرات زیادی در زمینههایی مانند صنعت، کامپیوتر و نرم افزار رخ داده است. آنها پیشرفت چشمگیری در همه بخشهای مختلف ایجاد کردهاند. آیا سالها پیش قبل از اختراع شدن آسانسور، فکرش را میکردید که با فشار دادن کلید یا دکمه، با یک جعبه فلزی از یک طبقه به طبقه دیگر منتقل شوید؟ در حقیقت، آسانسور برای ساختمانی که بیش از چهار تا پنج طبقه ارتفاع دارد، اجباری است. برای اکثر مردم، آسانسور راحتی رفت و آمد را در پی دارد و آنها از شر پلههای خسته کننده رها میسازد.حتی برای سلامت آسانسور و افرادی که با آن جابهجا میشوند، درنظر گرفته شده است.
در این مقاله در صدد هستیم به توضیح کامل بیمه آسانسور بپردازیم.بهتر است ابتدا با آسانسور و سپس با بیمه آن کمی تخصصیتر آشنا شوید:
اولین آسانسور جهان در کدام شهر نصب شد؟
اولین آسانسور در سال 1857 در نیویورک نصب شد. در آن زمان، آسانسورها بیشتر یک جاذبه گردشگری بودند تا وسیله نقلیه. جهان هنوز ساختمانهای بلندی نداشت و طبقات پایین مطلوب ترین آنها بودند. زیرا نیازی به بالا رفتن از پلهها وجود نداشت. برخلاف الان، در آن دوره، هرچه واحد در طبقهی بالاتری ساخته شده بود، بهای کمتری باید برای آن پرداخته میشد.
امروزه تقریبا در همه ساختمانها اداری و حتی مسکونی از آسانسور استفاده میشود و این اتاقک بالابر در میان مردم به محبوبیت زیادی رسیده است.
انواع آسانسور
انواع مختلفی از آسانسور وجود دارند که هریک از آنها کاربرد خاصی دارند:
آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک توسط یک پیستون که در داخل یک سیلندر حرکت میکند، بالا و پایین میرود. با پمپاژ روغن هیدرولیک به سیلندر میتوان پیستون را به حرکت درآورد.پیستون کابین آسانسور را به راحتی بلند میکند. کنترل روغن نیز با یک شیر الکتریکی میسر است.
آسانسورهای هیدرولیک برای ساختمانهای پنج تا شش مورد استفاده قرار میگیرند.این آسانسورها با سرعت 200 فوت یا 61 متر برای هر دقیقه عملیات خود را انجام میدهند.
آسانسور پنوماتیک
آسانسور پنوماتیک را میتوان با یک سیلندر خارجی طراحی کرد. یک دستگاه آسانسور در داخل سیلندر حرکت میکند. واحد هد در سطح بالای سیلندر شامل سوپاپها، کنترل کننده ها و توربینها برای کنترل حرکت آسانسور به کار میرود.
آسانسورهای پنوماتیک در مقایسه با آسانسورهای سنتی کاربرد راحت تری دارند. مزایای اصلی استفاده از این آسانسورها شامل طراحی خوب، سرعت و انعطاف پذیری بالا، کم مصرف بودن انرژی و ایمنی بالاست.
آسانسور ساختمانی
این نوع آسانسور اغلب در ساختمانهای عمومی، مجتمعها، ادارات و ساختمانهای چند طبقه استفاده میشوند.
آسانسور حمل کالا
در دنیای آسانسورها، این آسانسورها، کارکرد باربری دارند.این دستگاهها برای حمل و نقل کالاها، مراکز خرید، بنادر دریایی و غیره بسیار مفید هستند.این بالابرها ماهیت بسیار قوی دارند و به طور خاص توسط مهندسان ساخته میشوند. البته نوع آسانسور دیگری داریم که به معروف است.
تا این قسمت مقاله با آسانسور و انواع آن آشنا شدید. حال در این بخش قصد داریم در رابطه با بیمه آسانسور با شما صحبت کنیم. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله را مطالعه کنید.
بیمه آسانسور چیست و تهیه آن به عهدهی چه کسیست؟
وقتی برای تهیهی نیازهای اولیه به برخی از ساختمانهای تجاری-فروشگاهی مراجعه میکنیم، یا برای خرید خانه به مشاور املاک مراجعه کرده و تاکیدمان روی این موضوع است که ساختمان حتما آسانسور داشته باشد، به این موضوع فکر نکردیم که دقیقا مسئولیت اتفاقاتی که در آسانسور رخ میدهد با چه شخصیست؟ برای آشنایی با قوانین حاکم بر آسانسور، مقاله را مطالعه کنید.
حتی برای برخی از افراد پیش آمده که ساعتها به علت خرابی آسانسور در آن گیر کردهباشند و در نهایت تجربهی تلخی را تجربه کنند. لازم است بدانید که مسئولیت تمامی اتفاقات احتمالی به دوش مدیریت ساختمان، مالک، شرکتهای سرویس و نگهداری آسانسور است.
وظیفه مدیریت ساختمان به دلیل خطرات احتمالی، خرید بیمه آسانسور است. مدیر ساختمان میتواند در شرایط خاص از بیمه برای پرداخت خسارت کمک بخواهد. به غیر از بیمه نامه آسانسور، وجود نیز برای تمامی اهالی ساختمان مخصوصا مدیر ساختمان جز واجبات است. بیمه ای بسیار مهم با پوشش های فوق العاده، که ممکن است برخی از آن غافل باشند.
وظایف مدیر ساختمان و مجموعه در رابطه با بیمه آسانسور چیست؟
اگر در یک ساختمان یا آپارتمان زندگی کرده باشید، حتما مدیر ساختمان داشتهاید و از وظایف آن آگاه هستید. مدیر ساختمان در کنار وظایف عمومی، تعهداتی را در رابطه با بیمههای آسانسور دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
- داشتن گواهی استاندارد از بدو نصب و راهاندازی آسانسورالزامیست. این گواهی باید از موسسه استاندارد ایران بررسی و کنترل شود.
- مدیر ساختمان به منظور سرویس و نگهداری آسانسور میبایست با شرکتهایی که دارای مجوز فعالیت از وزارت صنایع و معادن هستند، قرارداد ببندد. این شرکتها پس از عقد قرارداد برای بررسی آسانسور به محل مربوطه مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای بهبود سلامتی آسانسور انجام میدهند.
- همچنین مدیر ساختمان وظیفهی تهیهی بیمه مسئولین آن بالابر را به عهده دارند.
- گاهی پیش میآید که ساختمانی 2 آسانسور داشته باشد. یکی آسانسور نفر بر و دیگری آسانسور حمل بار. در چنین شرایطی براساس مشخصات هر آسانسور باید بیمهبرای هریک از آنها تهیه شود. وظیفهی این کار نیز بر عهدهی مدیر ساختمان است.
مطالعه مقاله پیشنهاد می شود.
بیمه های اجباری مدیر ساختمان کدام اند؟
حیاتیترین بیمهها برای مدیران ساختمان، بیمه آتش سوزی و بیمه آسانسور هستند. البته از لحاظ قانونی فقط خرید بیمه آتش سوزی اجباری است که در سال 1400 توسط مجلس تصویب شد. خرید سایر بیمهها اجباری نیست اما اگر بخواهیم به فکر آینده باشیم، باید این بیمهها خریداری شود. هزینهای که برای بیمه انجام میشود در برابر حوادثی که احتمال وقوع آنها وجود دارد بسیار ناچیز است.
در رابطه با هزینه بیمه آسانسور آپارتمان، برای یک آپارتمان مسکونی نو ساز چهار طبقه که دارای درب داخلی است، هزینه بیمه اسانسور چهار نفره تقریباً سالیانه عددی بین 40 هزار تومان الی 140 هزار تومان است.
بیمه آسانسور بیشتر مناسب چه مراکزی است؟
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، از آسانسورها اغلب در ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی به منظور سهولت رفت و آمد استفاده میشود. به طوری که این روزها این اتاقک بالابر به یکی از متداولترین وسایل نقلیه عمومی تبدیل گشته است.به همین علت، بهتر است برای کنترل اتفاقات و خسارات هر ساختمان بیمه آسانسور داشته باشد. برای آن هایی که مدیر پاساژ هستند، علاوه بر تهیه بیمه آسانسور، خرید هم توصیه می شود.
پوششها و سقف تعهدات بیمه مسئولیت آسانسور به چه صورت است؟
از بیمه آسانسور براساس بیوگرافی و ظرفیت هر آسانسور استفاده میشود و پوششهای آن تعیین میگردد. مثلا برای آسانسورهای نفربر تعداد افرادی که مجاز هستند از آسانسور استفاده کنند، در مشخصات فنی آن درج شدهاست. در واقع، بیمهنامه براساس همین مشخصات صادر میشود. در بیمهنامه حمل بار بیمهگزار میتواند در کنار پوششهای مالی از پوششهای جانی نیز استفاده کند.
پوششهای جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از:
بیمه آسانسور تعهدات زیر را در قبال بیمهگزاران تعهد میکند:
- پوشش فوت
- پوشش نقص عضو
- پوششهای هزینه پزشکی
- پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
- میزان تعهدات در هر بیمهنامه بر اساس شرایط و مشخصات آن آسانسور و شرایط درخواست بیمهگزار مشخص میشود.
یکی از بهترین کاربردهای بیمه آسانسور در پوشش جانی سقوط آن است. از این رو مطالعه مقاله پیشنهاد میشود.
پرداخت غرامت و نقص عضو بر اساس است. مبلغ دیه سال ۱۴۰۱ ماه حرام برابر با ۸۰۰ میلیون تومان و برای ماه غیرحرام ۶۰۰ میلیون تومان اعلام شدهاست.
هزینهی پزشکی نیز براساس درخواست بیمهگزار بیبن 5 تا 40 میلیون تومان درنظر گرفته میشود.
قیمت بیمه آسانسور؛ نحوه محاسبه آن
استعلام هزینه بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور زیر محاسبه میشود:
- نوع کاربری آسانسور
- ظرفیت آسانسور بیمه شده
- میزان تعهدات مورد درخواست بیمه گذار
- تعداد طبقات توقف
- سن آسانسور
در برخی از شرکتهای بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور اضافه می شود:
- چنانچه کابین آسانسوری که بیمه شده درب نداشته باشد به نرخ قیمت بیمه آسانسور پنج درصد اضافه میشود.
- اگر بیمه آسانسور برای ساختمانهای تجاری و اداری خریداری شود، نرخ حق بیمه آن ده درصد افزایش مییابد.
- اگر این بیمه برای ساختمانهای بالای 10 طبقه استفاده شود، حق بیمه آن ده درصد افزایش مییابد.
- چنانچه مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار نیز تحت پوشش قرار بگیرد باید در زمان پرداخت حق بیمه بیست درصد بیشتر آن را بپردازید.
برای محاسبه کردن بیمه آسانسور میبایست تعهدات پزشکی مورد درخواست و ظرفیت آسانسور را درنظر بگیرید.
کدام شرکتها بیمه آسانسور را ارائه میدهند؟
این بیمه از انواع بیمههای مسئولیت به شمار میرود. اغلب شرکتها این بیمه را ارائه میدهند. برخی از این شرکتها به شرح زیر هستند:
- بیمهی آسانسور دانا
- بیمهنامه کوثر
- بیمه آسانسور آرمان
- بیمهنامه آسانسور کارآفرین
شرایط بیمه آسانسور برای همه وجود دارد؟
قوانین خاصی برای نصب و ایمن سازی آسانسور آپارتمانها، مراکز تجاری و سایر مکانها وجود دارد که جزء شرایط بیمه آسانسور محسوب میشود. برای دریافت بیمه اسانسور باید تمام نکات ایمنی رعایت شده و بعد آن برای دریافت بیمه نامه اقدام شود.
شورای عالی استاندارد آیا طبق مصوبهای که منتشر کرده است، که بیمه آسانسور بدون استاندارد غیر قانونی است؛ تنها ساختمانهایی که از آسانسور بهرهمند هستند، میتوانند از این بیمهنامه استفاده کنند.
آیا بیمه آسانسور خسارت های ناشی از آتش سوزی وارد به آسانسور را جبران میکند ؟
در این بیمه فقط خسارات مالی و جانی جبران میشود.شما میتوانید برای جبران خسارت آتش سوزی، را خریداری نمایید. با داشتن این بیمه تمامی تاسیسات ساختمان در برابر آتش، صاعقه و انفجار بیمه خواهند شد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت حوادث بیمه آسانسور
چنانچه حادثهای در زمان استفاده از آسانسور رخ داد، میبایست تا 5 روز کاری به صورت کتبی اتفاق رخ داده را به اطلاع شرکت بیمه برسانید.
با توجه به نوع حادثه مدارک زیر را تهیه و تحویل شرکت بیمه دهید.
برای دریافت خسارت از بیمه برای حوادث رخدادی در آسانسور که به جراحت و هزینه های بیمارستانی منجر شدهاند، مدارک زیر ضروری است:
- صورت حساب بیمارستان
- قبوض پرداخت شده
- شرح عمل جراحی
- خلاصه پرونده بیمارستان
- تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از بیمه مسئولیت برای آسانسور درصورت فوت فرد
اگر فرد هنگام استفاده از بالابر دچار حادثه شده و در نهایت این حادثه منجر به فوت اون شود، بیمه بالابر خسارت او را پرداخت خواهد کرد. مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از بیمهنامه یاد شده شامل مدارک زیر است:
- کپی برابر اصل گواهی فوت
- کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده
- تصویر برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
- کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی
- کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت
- رای دادگاه
شرایط عدم پرداخت خسارت در بیمه مسئولیت بالابر
اگر آسانسور در حادثهای به سرنشینان خود آسیبی وارد کند، وظیفهی شرکتبیمه پرداخت آن خسارات است.ولی در بعضی شرایط، شرکت بیمه وظیفهای برای پرداخت خسارات را ندارد. این شرایط به شرح زیر هستند:
1- خسارتی که بیمهگذار به عمد وارد کرده باشد.
2- خسارتی که ناشی از انفجار هستهای و تشعشعات رادیواکتیو باشد.
3- خسارتی که در صورت جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و عوال دیگری از این دست ایجاد شده باشد.
4- خسارتی که به علت تخلف از قوانین و نظامات دولتی به وجود آمده باشد.
5- خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، صاعقه و مسائل مشابه دیگر که بیمهگذار در ایجاد آن نقشی ندارد.
اگر در خصوص بیمه آسانسور مشکل یا ابهامی دارید، میتوانید در انتهای همین بخش سوالات خود را در قالب کامنت برای مشاوران ما بگذارید تا کارشناسان بیمه دات کام در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشند. همچنین اینکه امکان در سامانه بیمه دات کام وجود دارد.
طلی بیمهنامه خود را به صورت آنلاین خریداری نمایید.