عمومیمعرفی کسب و کار

جک سقفی چیست؟ [به همراه انواع و اجزای آن]

جک سقفی چیست؟

جک سقفی برای کفراژ بندی زیر سقف مورد استفاده قرار می گیرد . جک های سقفی از لوله های سنگین و صلیب در بالای آن تشکیل شده اند . جک سقفی در انواع مختلف و اندازه های گوناگون تولید می شود . نوع مرسوم آن در ایران جک سقفی صلیب می باشد . با توجه به ارتفاع سقف ها معمولا در اندازه های 3 ، 3.4 ، 4.2 ، 4.5 ، 5 و 5.5 متر تولید می شود . برای ارتفاع های بالاتر از این معمولا از داربست مدولار مثلثی یا شورینگ استفاده می شود .

سقف از قسمت های مهم هر ساختمان است که به نوبه خود بار و فشار زیادی را تحمل می کند. معمولا برای تحمل این بار از جک سقفی استفاده می شود. جک سقفی از پرکاربردترین تجهیزات ساختمانی محسوب می شود که انواع گوناگونی دارد و کارایی و مشخصات هریک متفاوت است. برای آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول با ادامه مقاله همراه باشید.

معرفی جک سقفی

یکی از محصولات پرکاربرد در انواع پروژه های عمرانی، جک سقفی است. همانطور که از نام آن پیداست، این تجهیزات جک هایی هستند که به منظور تحمل بار وارد شده به سقف، استفاده می شوند. لازم است بدانید تقریبا برای اجرای تمام سقف ها، جهت بالا بردن استقامت و پایداری، از این محصول استفاده می کنند. برای آشنایی با انواع سقف و ویژگی های هریک می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.

مشخصات جک سقفی

قسمت پایین و بالای این محصول از لوله ساخته شدند و دارای مشخصات زیر هستند:

قسمت پایین:

قطر لوله: ۶ سانتی متر

ضخامت: ۲ میلی متر

قسمت بالا:

قطر لوله: ۵ سانتی متر

ضخامت: ۲.۵ میلی متر

در حالت کلی این محصول می تواند حداکثر ۱.۵ تن بار را تحمل نماید. سایز استاندارد آن با ارتفاع ۳.۲۰ متر و وزن ۱۴ کیلوگرم در بازار موجود است. لازم به ذکر است بدون احتساب سر جک، وزن آن بین ۱۲.۵ تا ۲۱ کیلوگرم می باشد.

اجزای تشکیل دهنده جک ساختمانی چیست؟

اجزای تشکیل دهنده جک سقفی شامل موارد زیر است:

رزوه

مادگی

نری

اجزای جک سقفی

اجزای جک سقفی

در مورد خرید جک سقفی باید گفت بسته به آن چه که خریدار نیاز دارد، می توان ابعاد و ضخامت آن را تغییر داد و این به این معناست که محدوده وزن جک ساختمانی را خریدار و فروشنده تعیین می کنند و به تولیدکننده سفارش می دهند.بر روی قسمت نری، سوراخ هایی برای تنظیم ارتفاع وجود دارد. این سوراخ ها در فاصله های منظم ۱۰ سانتی متری از یکدیگر قرار دارند و با پیچ و مهره های بر روی قسمت مادگی به هم متصل می شوند. قسمت نری براساس طرح سازه و نوع جک می تواند متحرک ساخته شود. لازم است بدانید در جک های سقفی که به صورت شاقول ساخته می شوند، شمع هایی به عنوان ضریب اطمینان بالای سازه و تحمل فشارهای جانبی استفاده می شود.این شمع ها به صورت لوله و قوطی ساخته می شوند و مانند دو بازوی کوچک و بزرگ، شبیه گونیا هستند. ویژگی مثبت این شمع ها و جک های شاقول دار، تراز بودن آن هاست که راهنمای خوبی برای تراز کردن کف سازه است.

متداول ترین انواع جک سقفی کدام است؟

جک های سقفی در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند که متداول ترین آن ها به شرح زیر می باشند:

بدون صلیب

صلیب ثابت

U شکل عراقی

T شکل سیار

شمعی

تلسکوپی

انواع جک سقفی

انواع جک سقفی

جک بدون صلیب: جک بدون صلیب برای ساخت سقف های بتنی استفاده می شوند و ساده ترین نوع آن می باشد.

جک سقفی صلیب ثابت: این نوع جک دارای صلیب ثابت و بدون انعطاف پذیری می باشد که این ویژگی باعث کاربرد محدود در برخی از مکان ها می باشد با این حال از پرطرفدارترین نوع جک سقفی می باشد.

جک سقفی U شکل عراقی: این نوع جک به شکلی طراحی شده است که برای استفاده در ارتفاعات مختلف قابل تنظیم باشد. دهانه آن نسبتا کوچک است و برای اجرای تیر سقفی و نگهداری پل ها مناسب است.

جک سقفی T شکل سیار: در این نوع جک امکان چرخش وجود دارد، به همین خاطر نسبت به دیگر جک ها بار کمتری می تواند تحمل کند.

مزایا و معایب جک سقفی

جک سقف دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

مزایا:

سرعت اجرا و نصب بالا

وزن سبک

قابل استفاده مجدد

دارای صرفه اقتصادی

معایب:

بالا بودن ضریب لاغری برای بعضی از جک های سقفی

سخت بودن نصب مهاربند برای برخی از آن ها

کاربردهای جک سقفی

جک های سقفی در انواع پروژه های ساختمانی و عمرانی کاربرد دارند. این محصول یکی از مصالح بسیار ضروری برای هر ساختمانی محسوب می شود. مهم ترین موارد استفاده از این محصول به شرح زیر است:

کفراژبندی سقف ها

نگه داشتن بار سقف تا پایان ساخت آن طبقه

اندازه جک سقفی

قسمت پایین جک سقفی از جنس لوله است که قطر آن در حدود 6 سانتی متر است، ضخامت این لوله ها در حدود 2 میلی متر می باشد، قسمت بالایی جک سقفی از جنس لوله و با قطر 5 سانتی متر و ضخامت 2.5 میلی متر است، این اندازه ها برای جک های صلیب دار ، U شکل عراقی ، T شکل است و می توان صلیب متحرک را در ارتفاع مختلف تولید کرد. غالبا جک سقفی می توانند تا 1.5 تن بار را تحمل کنند.

سایز استاندارد جک سقفی با ارتفاع 3.20 متر و وزن 14 کیلوگرم در بازار موجود است. جک سقفی ساختمان بدون احتساب سر جک ها از وزنی بین 12.5 تا 21 کیلوگرم می باشد و سر جک ها دارای وزن 4 ، 5 ، 6 کیلوگرم است. نکته مهم و قابل ذکر این است که برای ساخت این محصول نباید به هیچ عنوان از لوله های درزدار استفاده کرد. البته جک هایی با ارتفاع بیشتر نیز وجود دارد که می توان چند مورد آن را ذکر کرد:

جک سقفی 3.5 متری سر جدا

جک سقفی 3.5 متری سر ثابت

جک سقفی 4 متری سر ثابت

جک سقفی 4 متری سر جدا

جک سقفی 5 متری

جمع بندی

با مطالعه این مقاله دریافتیم که جک های سقفی به منظور ثابت نگه داشتن و تحمل میزان باری که به سقف وارد می شود، کاربرد دارد. استفاده از جک های با کیفیت در پروژه های عمرانی و ساختمانی بسیار حائز اهمیت است. در طول مقاله با اجزای این محصول و کاربرد آن آشنا شدیم.

دکمه بازگشت به بالا