سلامت و تندرستیجامعهعمومیفرهنگ و هنر

دسر چیست؟ تاریخچه و انواع دسر

:هرآنچه در مورد دسرها و انواع دسر باید بدانیم

دسرهایی که معمولاً در فرهنگ های آشپزی کشورهای جهان یافت می شوند (که بعضا به عنوان میان وعده یا بعد از غذا میل می شوند) و معمولاً در پایان غذا میل می شوند، عموما مواد غذایی شیرینی هستند. کلمه دسر از کلمه فرانسوی باستان “desservir” گرفته شده است ، که به معنی جمع شدن در یک میز است.  دسرهای معمول غربی: “کیک ، پنکیک ، میوه ، ژله ، بستنی ، پفک ، پودینگ ، ماست ، کلوچه ، پی ها و آب نبات” هستد و در سراسر دنیا دسر وجود دارد. از جمله روسیه که از انواع شیرینی ها برای صبحانه استفاده می کند.

تاریخچه دسر

تاریخچه دسر

اولین دسرها آب‌نبات‌هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی زنبور عسل ساخته شده بودند. قرون وسطی، زمانی که شکر برای اولین بار به صورت کلی تولید شد، مردم از طعم شیرینی‌ها لذت می‌بردند و شیرینی چیز جدیدی به حساب می‌آمد. اما چون شکر بسیار گران بود فقط افراد ثروتمند از شیرینی‌ها و دسرها بهره‌مند بودند.

ریشهٔ اولین دسرها ی محبوب، مانند بستنی‌های منجمد شده، به قرون وسطی بر می‌گردد زمانی که خانوادهٔ سلطنتی درخواست یخ تازهٔ طعم دار شده با عسل یا شربت میوه را کردند.

انواع دسر

 

در بعضی کشورها از قاشق مخصوص دسر استفاده می شود که اندازه آن بین اندازه یک قاشق چای خوری و یک قاشق غذاخوری است. به گفته هرودوت مورخ یونانی ، ایرانیان اولین کسانی بودند که بعد از غذای اصلی شیرینی خوردند.

کلمهٔ ” دسر” بیشتر در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و ایرلند استفاده می‌شود. در حالی کلمهٔ “پودینگ ” بیشتر در کشورهایی مانند انگلستان و کشورهای مشترک‌المنافع با انگلستان استفاده می‌شود. کشورهایی مانند “هند “. کلمهٔ  پودینگ  بیشتر در خانواده‌های سطح بالا یا متوسط استفاده می‌شود.

گرانترین دسر های دنیا کدامند؟

 

دسر توت‌فرنگی وانیل و الماس (میلیون دلاری)

 

گرانترین دسر دنیا دسر Strawberries Arnaud نخستین بار در روز ولنتاین سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و حاوی یک پیاله‌ توت‌فرنگی و بستنی وانیلی به همراه یک انگشتر الماس است که رستورانی در نیواورلئان آمریکا این دسر گرانقیمت را سرو مینماید.

 

دسر کیک میوه‌ای ژاپنی پر از الماس‌

دسر کیک میوه‌ای ژاپنی پر از الماس‌

 

دومین دسر گران‌قیمت دنیا یک کیک میوه‌ای الماس‌نشان است که در فروشگاه مشهور Takashimaya Department Store شهر توکیو به قیمت ۱.۷۲ میلیون دلار و البته فقط برای نمایش در مناسبت‌های خاص مثل مراسم عروسی و مهمانی‌های اشرافی طراحی و پخته می‌شود.

طراحان این کیک الماس‌نشان شش ماه برای طراحی و یک ماه برای پختن آن وقت صرف کرده‌اند.

 

دونات لوس کرسیبی کرمه

دونات لوس کرسیبی کرمه

در سال 2014 کریسبی کرمه گرانترین دونات دنیا را روانه بازار کرد. این دونات از طلای 24 عیار ساخته شده و با الماس‌هایی خوراکی تزئین شده است. این دسر همراه با یک کوکتل گران قیمت سرو می‌شود. این شرکت این دونات را در تلاش برای توسعه بیشتر و بدست آوردن حمایت و اعتماد بچه‌ها تهیه کرد.

لیست لذیذ ترین دسرهای ایرانی

لیست لذیذ ترین دسرهای ایرانی

  • زولبیا و بامیه
  • رنگینک
  • فالوده شیرازی
  • بستنی سنتی
  • شله زرد
  • شیرینی یزدی
  • سوهان
  • گز
  • حلوا

طرز تهیه بهترین دسرهای ایرانی و بین المللی را میتواند در قندپهلو بخوانید.

 

دکمه بازگشت به بالا