اقتصادی

دلال‌ها زیر تیغ! – امروزنگار

دلال‌ها زیر تیغ! - ایسنا

پس از سال‌ها بحث و گمانه زنی درباره مالیات بر عایدی سرمایه، سرانجام نمایندگان مجلس روز گذشته، مالیات ستانی از فعالیت‌هایی که به دلالی در بازارهای اصلی اقتصاد ایران منجر می‌شود را تصویب کردند.

به گزارش امروزنگار، بر اساس مصوباتی که نمایندگان نهایی کرده‌اند، جز مصرف کنندگان و خریداران و فروشندگان واقعی، افرادی که در دیگر بازارها قصد واسطه گری دارند نقره داغ خواهند شد و باید بخشی از درامد خود را در قالب مالیات پرداخت کنند.

رونمایی روز: مالیات بر عایدی سرمایه

در کنار جزییاتی که از مصوبات مجلس بیرون آمده، سازمان امور مالیاتی نیز توضیحاتی را در این زمینه ارائه کرده است. مهدی موحدی در گفت‌وگو با امروزنگار، با اشاره به تصویب ماده ۱۲ طرح مالیات برعایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این ماده  چهار کالای مشمول مالیات بر عایدی سرمایه را مشخص می‌کند که شامل املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع خودرو سواری دارای پلاک شخصی مشمول مقررات مربوط به شماره‌گذاری، انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات؛ انواع ارز و  انواع رمز پول و رمز دارایی؛   شامل املاک با انواع کاربری‌ها و حق واگذاری محل که شامل سرقفلی و … می‌شود.

بانک مرکزی نیز امروز پر خبر بود. در جدیدترین خبر منتشر شده از سوی این بانک بار دیگر بر روند کاهشی رشد نقدینگی تاکید شده است. پس از سه سال افزایش مداوم رشد نقدینگی در سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰، بانک مرکزی با همکاری دولت در سال گذشته توانست رشد نقدینگی را که مهمترین متغیر در کنترل تورم است، در مسیر نیل به میانگین بلند مدت این متغیر قرار دهد؛ به گونه‌ای که رشد نقدینگی با ۹ واحد درصد کاهش در پایان سال گذشته به حدود ۳۰ درصد رسید.

رییس کل بانک مرکزی نیز به خریداران ارز هشدار داده است. محمدرضا فرزین ساعتی پیش در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: نمی‌توان ارز را از بازار غیررسمی دریافت کرد و همزمان به چشم‌داشت تخصیص ارز منتظر ماند تا مابه‌التفاوت آن را به‌دست آورد!

صادرات روز: خودرو به روسیه

امروز صنعت خودرو نیز روز پر خبری را پشت سر گذاشت. پس از خبرهایی که از صادرات محصولات سایپا منتشر شده بود، این شرکت از نهایی شدن قرارداد با روسیه و بلاروس خبر داده است. مدیرعامل گروه خودروساز سایپا در نامه‌ای به سازمان بورس، موضوع صادرات محصولات این گروه خودروسازی را روشنگری کرده و از عقد قرارداد صادرات سه خودروی خود به بازارهای روسیه و بلاروس به میزان ۴۵ هزار دستگاه و طی سه سال خبر داده است.

خودروهای مونتاژی نیز احتمالا فردا تعیین تکلیف می‌شوند. سخنگوی شورای رقابت اعلام کرد که احتمالا فردا و بعد از جلسه این شورا، قیمت خودروهای مونتاژی اعلام خواهد شد. اسماعیل شجاعی در گفت‌وگو با امروزنگار، درمورد زمان اعلام قیمت خودروهای مونتاژی توضیح داد: بررسی این قیمت‌ها با مشکلاتی روبه‌رو بود که در جلسه روز آینده شورا تعیین تکلیف خواهد شد.

همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز موضوع غیر قانونی بودن اعمال افزایش قیمت پیش از اعلام مصوبه شورای رقابت و اعلام قیمت توسط سازمان حمایت را تایید کرده و اعلام داشته است: با توجه به اینکه طبق اعلام شورای رقابت، ممکن است قیمت برخی خودروهای مونتاژی کاهش نیز داشته باشند، شرکت‌ها باید مبالغ مازاد دریافتی (اخذ شده از مشتریان طرح یکپارچه با اولویت نزدیک) را عودت دهند.

پاداش روز: خوش مصرفان برق

وزیر نیرو امروز برای مصرف کنندگان برق خبری خوش داشت. وزیر نیرو گفت: برای تابستان سال ۱۴۰۲ طرح سراسری پاداش صرفه‌جویی را در نظر گرفته‌ایم به گونه‌ای که امسال همه مشترکان برق مشمول پاداش خوش مصرفی خواهند شد. این در حالی است که در سال گذشته این طرح به صورت محدود اجرایی شد.

در بازار جهانی نفت اما روند قیمتی همچنان نزولی است. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوییه، با ۵۶ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش، به ۷۹ دلار و ۷۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۳ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش، به ۷۶ دلار و ۱۵ سنت در هر بشکه رسید.

آرامکو عربستان سعودی نیز همچنان پیشرفت خود را ادامه می‌دهد. آرامکوی سعودی از نظر ارزش بازار، از مایکروسافت به عنوان دومین شرکت بزرگ جهان سبقت گرفت و با ارزش ۲.۱۱ تریلیون دلار، در رتبه دوم پس از اپل، ایستاد.

تازه‌واردان روز: هواپیماهای مسافرتی

رییس سازمان هواپیمایی کشوری از ورود پرنده‌های جدید به ناوگان کشور خبر داده است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: بیش از ۵۰ فروند هواپیما و هلیکوپتر در ۱۸ ماه گذشته خریداری شده و تا کنون ۲۰ فروند به سرویس هوایی برای خدمت‌رسانی اضافه شده است.

در پروازهای حج نیز خبری از تحریم نخواهد بود. مدیرعامل شرکت ایران‌ایر درباره موضوع سوخت‌گیری هواپیماها در پروازهای حج بیان کرد: برنامه ما نیاز به هواپیماهایی است که در عربستان نیاز به سوختگیری نداشته باشد، البته در سال‌های گذشته هم تحریم سوختی در پروازهای حج در عربستان وجود نداشته است.

در خبری دیگر در حمل و نقل، بار دیگر بحث خدمات فرودگاهی نیز چالشی شده است. مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از درخواست برای افزایش عوارض فرودگاهی از ۷۰۰۰ به ۴۰ هزار تومان خبر داد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا