فونداسیون برج نوری
سازه ای است که همه وزن چراغ را به زمین انتقال می دهد و با توجه به این موضوع که هر چراغ روشنایی یک فوندانسیون نیاز دارد باید از متریال درجه یک برای تولید آن استفاده شده باشد. به صورت کلی هر پایه چراغ روشنایی نیاز به فونداسیون خاص خودش دارد، که برای تعیین نوع و ابعاد فونداسیون باید مقاومت خاک آن منطقه و میزان بادخور پایه روشنایی را مشخص کنند.
- فونداسیون منفرد که به آن فونداسیون شمعی یا عمقی نیز می گویند.
- فونداسیون نواری
- فونداسیون رادیه یا فونداسیون گسترده
در این مطلب قصد داریم که در مورد ابعاد فونداسیون ها با هم بحث کنیم. البته قبل از آن لازم است یک نکته کلیدی را با شما در میان بگذاریم:از آنجا که میزان سستی خاک و استفاده از پایه های روشنایی در بسیاری از مناطق یکسان می باشد، از فونداسیون های آماده استفاده می کنند که در مقاله ی فونداسیون به طور کامل در این مورد صحبت کرده ایم.
همانطور که قبلا هم گفتیم دو نوع فونداسیون داریم:
- فونداسیون پایه روشنایی پیش ساخته
- فونداسیون پایه روشنایی که در محل بتن ریزی می شود.
اولین و اصلی ترین بخش در نصب یک پایه چراغ روشنایی لوله ای اجرای فوندانسیون آن است. برای تولید فوندانسیون دو راه دارید یا به صورت آماده تهیه کنید یا در محل به صورت ریختگی تولید کنید. که این دو نوع از نظر استقامت در اجرا تفاوت آنچنانی ای با یکدیگر ندارند تنها نیاز است تا فرد نصاب از تخصص برخوردار باشد. از نظر ابعاد و سایز به صورت پیش فرض چراغ های خیابان و پایه های روشنایی را در ابعاد 6، 9 و 12 متر تولید می کنند. توجه داشته باشید چیزی که طول عمر و استقامت پایه ها را افزایش می دهد داشتن یک فوندانسیون قوی و مقاوم و ساخته شده طبق استاندارد است. به عنوان مثال اگر پایه شما 10 متری است بهتر است که برای حفظ مقاومت از فوندانسیون 12 متری استفاده کنید. در زیر تعدادی از ابعاد پیشنهادی و استاندارد برای فونداسیون پایه چراغ های روشنایی را برای شما شرح داده ایم:
- فونداسیون مناسب برای پایه چراغ 3 متری: مکعب مستطیل 35 * 35 * 40 سانتیمتر
- فونداسیون مناسب برای پایه چراغ 6 متری: صفحه بالا 30 * 30 سانتیمتر – صفحه پایینی 50 * 50 سانتیمتر – ارتفاع 70 سانتیمتر
- فونداسیون مناسب برای پایه چراغ 9 متری: صفحه بالا 40 * 40 سانتیمتر – صفحه پایینی 60 * 60 سانتیمتر – ارتفاع 1 متر
- فونداسیون مناسب برای پایه چراغ 12 متری: مکعب مستطیلی با صفحه 60 * 60 و ارتفاع 140 سانتیمتر
برای روشن کردن خیابان ها، معابر و پارک ها و تمام مناطق شهری نیاز به چراغ های روشنایی است. که برای استفاده هرچه بهتر از این چراغ ها از پایه هایی استفاده می شود تا بتوان به نسبت نیاز چراغ ها را در ارتفاع مورد نیاز نصب کرد تا بهترین بازدهی را داشته باشد. حال برای نصب راحت این پایه ها نیاز به فوندانسیون مناسب است که باید برای داشتن یک فوندانسیون مناسب با ارتفاع پایه نیاز به طراحی فوندانسیون است. فوندانسیون های پایه روشنایی به صورت طراحی شده در کارخانه ها و به شکل پیش ساخت با متریال عالی موجود هستند. برای طراحی و ساخت فوندانسیون در ابتدا نیاز به تحقیقات و شناخت خاک محل مورد نظر است.
چیزی که مورد بررسی قرار می گیرد خاک محل مورد نظر و میزان سستی آن است که البته در ایران میزان سستی خاک عموما در تمام مناطق یکسان است، اما تفاوتی که در میان خاک های مناطق مختلف مورد نیاز است میزان مقاومت آن است، به همین منظور فوندانسیون های پیش ساخته به نسبت مقاومت های مختلف خاک در مناطق مختلف ساخته می شوند. بتن مورد استفاده در ساخت فوندانسیون پیش ساخته در پایه روشنایی عیار 400 کیلوگرم دارد. باید بدانید که طراحی و ساخت فونداسیون نیازمند کمک گرفتن از یک شرکت تولیدی معتبر است، بنابراین حتما قبل از اقدام به طراحی و خرید فونداسیون حتما از شرکت انتخابی خود اطمینان خاطر کسب کنید. شرکت احداث گستر یکی از معتبرترین مجموعه ها در زمینه طراحی و فروش فوندانسیون پایه روشنایی است.
این فونداسیون ها معمولا با عیار بتن 400 کیلوگرم در متر مکعب ساخته می شوند و ابعاد آن ها معمولا 160*40*40 و200*60*60 است که این ابعاد دارای 4 و 6 بولت هستند، همچنین سایز 40*40*40 که دارای 4 بولت باشد تولید می شود. این فونداسیون های آماده دارای لوله های تعبیه شده برای انتقال سیم و کابل از زمین به پایه هستند که این موضوع عملیات برقکشی را برای شما راحتت می کند. از طرفی برای ساختن فونداسیون های پیش ساخته خود می توانید با احداث گستر نیروی پارس تماس بگیرید. از طریق شماره های درج شده در سایت احداث گستر نیروی پارس با کارشناسان آن تماس بگیرید.
از طرفی برج های نوری باید دارای فونداسیون مخصوص به خود باشند که ما در احداث گستر نیروی پارس بر اساس ارتفاع و فشاری هر برج نوری بر روی فونداسیون وارد می کند، فونداسیون ها را برای شما طراحی و اجرا می کنیم تا یک فونداسیون اصولی و استاندارد داشته باشید. انواع برج نوری عبارتند از:
- برج نوری با ارتفاع 18 متر
- برج نوری با ارتفاع 12متر
- برج موری با ارتفاع 9 متر
- برج نوری با ارتفاع 6 متر
در ضمن انواع پایه های روشنایی که می توانید از ما بخواهید عبارت اند از:
- روشنایی معابر
- پایه چراغ پارکی
- پایه چراغ خیابانی
- پایه های روشنایی ایمن
- پایه های روشنایی تاشو
- پایه چراغ طرح کمان
- پایه چراغ طرح ایران
- پایه چراغ پارکی طرح دلفین
- پایه چراغ پارکی طرح درخت
پایه چراغ چند وجهیمراحل آماده سازی فونداسیون آماده
جهت آماده سازی فونداسیون آماده جهت برج نوری تلسکوپی ، برج روشنایی استادیومی ، انواع پایه چراغ خیابانی و پارکی ، انواع پایه پرچم و … ابتدا باید طبق مشخصات فنی خاص هر محصول ، خاموت بندی و آرماتوربندی دقیق انجام گیرد .
نصب بولت ها
پس از مرحله آرماتوربندی نوبت به نصب بولتها می رسد . هر فونداسیونی با ابعاد مشخص نیاز به بولت مناسب خود را دارد . این کار طبق استاندارد مهندسی شده انجام می شود . ولی در صورتی که مشتری ملزم به رعایت مشخصات فنی خاصی از طرف کار فرما جهت تعیین ابعاد و استفاده از بولتی خاص باشد ، باید در هنگام سفارش حتماً اعلام کند تا طبق مشخصات فنی درخواستی فونداسیون ها تولید شود .
جا گذاری بولتها بستگی به نوع سازه فلزی و وزنی که دارد می تواند شامل 4 ، 6 ، 8 و … عدد بولت شود . در صورتی که بعد از یا اقدام به سفارش فونداسیون آماده آن نموده اید ، حتماً شابلون ارسالی از شرکت تولید کننده را برای ما ارسال کنید تا بولتها دقیقاً مطابق با بیس پلیت پایه شما جاگذاری شود . اگر هم شابلونی در اختیار ندارید می توانید مقدار فاصله آکس به آکس سوراخ های بیس پلیت را به افقی کنار هم و به صورت ضربدری به کارشناس فروش ما اعلام کنید .دقت داشته باشید ، در صورتی که در این مرحله اشتباهی در مورد اعلام اندازه ها صورت بگیرد ، در هنگام نصب برج نوری با مشکل جدی مواجه خواهید شد .
لوله گذاری
بعد از اینکه مرحله آرماتوربندی تمام شد نوبت به مرحله لوله گذاری می رسد . قرار دادن لوله درون فونداسیون آماده جهت عبور کابل بوده و فونداسیون ها به صورت یک لوله و دو لوله تولید می شوند . در مواردی که پایه چراغها و برج ها بخواهند در طول یک مسیر مستقیم نصب شوند ، می توان آن را با دو لوله یا در اصطلاح دو سوراخه تولید کرد تا از یک لوله کابل وارد شود و از سوراخ آن طرف یک کابل خارج شود تا به پایه بعدی برود . توجه داشته باشید در خالت پیش فرض فونداسیون های آماده به صورت تک سوراخ یا تک لوله ساخته می شوند و در صورتیکه شما نیاز به فونداسیون دو سوراخ یا دو لوله دارید حتماً در هنگام ثبت سفارشتان قید بفرمایید .
قالب بندی و بتن ریزی
بعد از این مرحله نوبت به قالب بندی می رسد و دور تا دور میلگردهای آرماتوربندی شده قالب بندی می شود . و در مرحله آخر نوبت به بتن ریزی می رسد .دلیل اینکه این بحث را برای پایان کار گذاشتیم این بود که دو جدولی که به شما ارائه می دهیم به شما ارائه دهیم تا برای نصب پایه های روشنایی خود را به صورت اصولی و با بهترین کیفیت نصب کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
پایه چراغ چندوجهی
حتما تاکنون هنگام تردد در سطح شهر یا جاده های بین شهری و حتی اتوبان ها در کنار خیابان یا روی بلوارها دیده اید که از پایه های چراغ برق فلزی با طرح ها و رنگ های مختلف استفاده شده است. درگذشته از تیرهایی از جنس چوب و بتن برای روشنایی این خیابان ها استفاده می شد اما امروزه پایه های چندوجهی فولادی به دلیل داشتن طول عمر بیشتر، راحتی نصب، حمل و نقل راحت، وزن پایین، خوردگی کمتر و آلایندگی کمتر جانشین تیر برق بتن و تیر برق چوبی شده اند.
علارقم استفاده از پایه های فولادی چندوجهی استفاده از تیر برق بتی نیز مطابق استانداردهای شرکت توزیع برق برای انتقال شبکه های برق کماکان ادامه دارد و از پایه های فلزی چندوجهی بیشتر در روشنایی استفاده می شود.برای اگاهی از قیمت پایه چراغ چند وجهی میتوانید به سایت ما مراجعه کنید.