سلامت و تندرستیعمومی

قهوه فوری ضرر دارد

به گزارش رکنا، را می توان یه تسکین دهنده سریع دانست، برای بسیاری از ما پیش آمده در هنگام مطالعه، مخصوصا برای دانشجویان و دانش آموزانی که نزدیک امتحانات خود هستند برای رسیدن به یک آرامش نسبی و جلوگیری از خواب آلودگی در حالی که وقت زیادی نداریم روی به مصرف قهوه های فوری می آوریم.

قهوه ای که نیاز به قهوه ساز و صرف زمان برای تهیه و نوشیدن آن ندارید، برای همین دلایل است که با وجود این همه کافی شاپ و قهوه ساز و قهوه های متنوع، مصرف این نوع قهوه در جهان بسیار بالاست و جزء محبوبترین نوشیدنی ها به حساب می آید.

بین سالهای 2000 تا 2014، یک شرکت تحقیقاتی طبق مطالعاتی که انجام داد نشان داد که فروش این قهوه در سال 2013 تقریباً سه برابر شده است و در جهان حدود 31 میلیارد دلار برای تهیه این نوع قهوه ها شده است.

از دست رفتن کافئین قهوه فوری، به مرور زمان!

نحوه ساخت قهوه فوری به گونه ای است که دارای ماندگاری بالایی باشد، شاید قهوه فوری موجود در خانه شما به نظر هنوز سالم و قابل استفاده باشد، ولی توجه به این نکته که آیا این قهوه هنوز برای استفاده مناسب می باشد یا نه بسیار مهم است.

استفاده از قهوه فوری هرچند بسیاری از مزایای سلامتی که قهوه دارد، از جمله تقویت سوخت و ساز بدن، افزایش طول عمر و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را شامل می شود اما نوشیدن زیاد آن دارای عوارض جانبی نیز است!

قهوه فوری و ایجاد اختلال در خواب!

یکی از اشکالات بارز قهوه های فوری این است که این نوع قهوه کمتری نسبت به قهوه معمولی دارد و اگرچه لزوماً برای سلامتی شما بدنیست، اما می تواند عواقب ناخواسته ای برای دوستداران قهوه که نیاز به رفع کافئین روزانه خود دارند، داشته باشد.

علاوه بر این، به دلیل تهیه بسیار راحت و آسان قهوه فوری، این امر منجر به نوشیدن این نوع قهوه، بیشتر برای رفع نیاز خود می شود، که این کار خیلی مناسب نمی باشد و دارای عوارض هایی می باشد که مهمترین آن ایجاد اختلال در خواب و ناراحتی معده است.

قهوه فوری از اکریلامید بسیار بیشتری نسبت به قهوه معمولی برخوردار است!

قهوه فوری حاوی حدودا دو برابر آکریل آمید که یک ماده شیمیایی است که هنگام آماده کردن پودر قهوه فوری از قهوه معمولی به وجود می آید، و می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش داده و برای سیستم عصبی مضر باشد.

با این وجود شایان به ذکر است که  متخصصان بر این باورند که استفاده مناسب و در حد معمول و همچنین استفاده از قهوه فوری ای که از زمان تولید آن زیاد نگذشته باشد هیچ خطر و ضرری ندارد.

آیا نباید قهوه فوری نوشید؟

با توجه به توضیحاتی که در مورد ویژگی های قهوه فوری، بیان کردیم، این سوال پیش می آید که نباید به هیچ وجه از آن استفاده کرد؟!

در جواب باید بگوییم خیر! ای نوع قهوه همانطور که گفتیم برای سلامتی و کاهش ابتلا به و و وجود آنتی اکسیدان در آن که باعث کاهش ابتلا به بیماری های مزمن می شود، مفید هم هست.

به خاطر کافئین کمتر موجود در آن، برای افرادی که با کافئین بالا سازگاری ندارند بسیار مناسب است و همچنین مواد مغذی همچون پتاسیم و ویتامین B3 دارد.

علاوه بر موارد بالا، ویژگی های ساختاری قهوه های فوری در تهیه که بسیار سریع آماده می شود و از نظر هزینه بخاطر عدم نیاز به استفاده از اسپرسو ساز و وسایل تهیه قهوه و فقط و فقط نیاز به یک آب جوش برای تهیه آن،این قهوه را برای استفاده عموم بسیار آسان کرده است.

و در پایان باید گفت که عوارض و فواید این نوع قهوه کاملا وابسته به استفاده کننده این نوع قهوه است و نوشیدن عاقلانه و منطقی این قهوه بسیار لذتبخش و مفید بوده و در غیر این صورت بسیار مضر و خطرناک است!

به گزارش وب گردي ؛ انتظار برای دم کشیدن قهوه احتمالاً یکی از طولانی‌ترین و خسته کننده ترين تجربه هاست ، به همین دلیل برخی افراد به جای آن به یک فنجان قهوه فوری سریع و راحت روی می‌آورند؛ اما آیا انتخاب پودر قهوه فوری، به دلیل راحتی بیشتر، برایتان فایده دارد یا ممکن است مضر باشد؟

مصرف این نوع قهوه در حد اعتدال، کاملاً می‌تواند در یک رژیم غذایی سالم بگنجد و در لیست انواع مواد مفید برای سلامتی قرار بگیرد.

قهوه فوری چیست؟

قهوه فوری در واقع کریستال‌هایی است که پس از خشک شدن قهوه دم‌کرده تشکیل می‌شود این فرآیند شامل دم کردن دانه‌های قهوه آسیاب شده است، درست مثل قهوه معمولی. سپس آب از عصاره خارج می‌شود تا یک پودر خشک یا کریستال متراکم ایجاد شود.
کریستال‌های بدون آب را می‌توان با آب جوش بازسازی نمود و یک فنجان قهوه فوری تهیه کرد.

قهوه فوری چگونه تهیه می‌شود؟

دو روش برای تهیه قهوه فوری وجود دارد: خشک کردن با اسپری و یا با فریز کردن.
– روش خشک کردن با اسپری شامل اسپری کردن عصاره قهوه درون هوای داغ است، بنابراین قطرات به صورت پودر خشک می‌شوند.
– خشک کردن به روش فریز کردن، با قطعات خرد شده و کوچک عصاره‌ی یخ زده شروع می‌شود. آن‌ها سپس در دمای پایین خشک می‌شوند.

قهوه فوری در مقایسه با پودر قهوه

کافئین
قهوه‌های فوری و دم‌کرده‌ی معمولی دارای مشخصات تغذیه‌ای تقریباً یکسانی هستند.
تفاوت میزان سلامت این دو قهوه، به‌جز محتوای کافئین آن‌ها، به قدری ناچیز است که قابل چشم‌پوشی می‌باشد.
تفاوت اصلی در میزان کافئین آن‌هاست: یک فنجان قهوه فوری هشت اونسی حدود ۶۲ میلی‌گرم کافئین دارد، در حالی که یک فنجان قهوه دم‌کرده عادی هشت اونسی حاوی ۹۶ میلی‌گرم کافئین است.
به خاطر داشته باشید، کافئین بیش از حد می‌تواند منجر به بی‌قراری، اضطراب، درد‌های شکمی و مشکلات دیگر شود؛ بنابراین کنترل مصرف کافئین کاری عاقلانه است.
اگر به کافئین حساس هستید یا اضطراب و یا بیماری قلبی دارید، ممکن است لازم باشد قهوه معمولی یا فوری بدون کافئین را انتخاب کنید.

آکریل آمید
قهوه فوری حاوی اکریل‌آمید محدود بیشتری است. این ماده شیمیایی بالقوه مضر در بعضی از غذا‌ها در طی مراحل پخت‌وپز در دمای بالا، مانند سرخ کردن، بو دادن و پختن، تولید می‌شود؛ بنابراین ممکن است بعد از تفت دادن دانه‌های قهوه، ایجاد شود.
محققان بالاترین میانگین غلظت آکریل آمید را در جایگزین‌های قهوه و پس از آن در قهوه فوری و سپس قهوه بو داده پیدا کردند. قهوه بو داده تقریباً به اندازه نیمی از آکریل آمید موجود در قهوه فوری را در خود جای داده بود.
یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که تجمع آکریل آمید در بدن شما باعث نوروپاتی یا آسیب عصبی می‌شود. همچنین انجمن سرطان آمریکا خاطرنشان کرد که قرار گرفتن بیش از حد در معرض آکریل آمید با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.

طعم
یکی دیگر از تفاوت‌های قهوه فوری با قهوه دم شده، طعم و مزه آن‌ها است. از آنجا که علاقه به طعم، امری بسیار شخصی است، یعنی آنچه شما دوست دارید لزوماً آن چیزی نیست که دیگران دوست دارند، احتمالاً باید قهوه فوری را امتحان کنید تا ببینید بر روی شما اثرگذار است یا خیر.
همان‌طور که گفته شد، قهوه فوری به طور کلی از نظر طعم، امتیاز کمتری را به خود اختصاص می‌دهد و معمولاً در مقایسه با قهوه دم‌کرده، تلخ‌تر و فاقد عطر و طعم است. البته کیفیت دانه‌های استفاده شده برای تهیه قهوه فوری می‌تواند در طعم آن تفاوت ایجاد کند. برخی از تولیدکننده‌ها بر بهتر کردن طعم قهوه فوری متمرکز شده‌اند.

نکات دیگری که باید در مورد قهوه به خاطر بسپارید
آنچه تأثیر بیشتری در افزایش یا کاهش اثر قهوه بر سلامتی دارد، همان چیزی است که ما به آن اضافه می‌کنیم که شامل شیرین‌کننده‌ها، کِرِم‌ها و شیر است. به علاوه، هم کرم‌های لبنی و گیاهی و هم شیرین‌کننده‌ها و شکر، کالری غیرضروری به قهوه‌تان اضافه می‌کنند.

قهوه گانودرما یک پودر قهوه است که معمولاً از قهوه فوری به اضافه عصاره پودر شده ی قارچ گانودرما لوسیدوم که یک نوع قارچ دارویی است و به آن “رِیشی” یا “لینگژی” هم می گویند درست شده است

قهوه فوری سوپریم گانودرما مناسب ‌ترین و بهترین داروی گیاهی است که می‌تواند ریه را پاکسازی کند، قوای جسمی و جنسی را تقویت کرده، باعث کاهش وزن و جلوگیری از پیشرفت بیماری MS شود

فروشگاه دکتر بیز ارائه دهنده انواع محصولات دکتر بیز ارگانیک و طبیعی است که در تولید آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده است

دکمه بازگشت به بالا