سلامت و تندرستیمعرفی کسب و کار

لاغری خطرناک

کاهش وزن ناگهانی و قابل توجه می‌تواند پس از یک رویداد استرس‌زا اتفاق بیفتد. همچنین می‌تواند نشانه یک بیماری جدی مانند سرطان، دیابت، سلیاک، آرتروز و مشکلات قبلی عروقی باشد. اگر تحت استرس نیستید و عمداً مصرف غذای خود را کاهش یا سطح ورزش خود را افزایش نداده‌اید، اما در مدت زمان کوتاهی دچار لاغری ناگهانی شده‌اید، باید به پزشک خود مراجعه کنید چرا که حتی استفاده مداوم از گن اسلیپ مدل 3018 قزن دار نیز باعث لاغری یکدفعه ای نمی شود.

درمان این مشکل، به علت کاهش وزن ناگهانی بستگی دارد. یعنی ابتدا باید مشخص شود شما دچار چه عارضه یا بیماری‌ روحی یا جسمی هستید که بر روی وزن‌تان تا این اندازه اثر گذاشته است. گاهی برنامه غذایی کاهش وزن غیراصولی نیز مسبب این اتفاق است. به ویژه رژیم‌های لاغری فشرده مانند رژیم سیب زمینی. اطلاعات موجود در این صفحه ممکن است به شما درک بهتری از علت کاهش وزن‌تان بدهد اما از آن برای تشخیص خود استفاده نکنید. برای تشخیص دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنید

کاهش وزن ناگهانی چیست؟

کاهش وزن غیرقابل توضیح و ناگهانی، کاهش قابل توجه وزن بدن است که حتی اگر فرد سعی در کاهش وزن نداشته باشد، در مدت زمان کوتاه رخ می‌دهد. کاهش وزن غیرقابل توضیح می‌تواند نشانه یک بیماری جدی از جمله سرطان یا دیابت باشد. کاهش وزن بدون دلیل ممکن است در هر فردی رخ دهد حتی کسانی که برای لاغری از شلوار لاغری برند فرم ایزی استفاده کردند تا به مرور لاغرتر شوند. با این حال، شایع‌ترین (و جدی‌ترین) آن در افراد بالای ۶۵ سال اتفاق می‌افتد.

حتی کاهش وزن غیرقابل توجیه کمتر از ۵ درصد وزن بدن یا ۵ کیلوگرم نیز ممکن است نشانه یک بیماری جدی در افراد مسن باشد. به همین دلیل اگر بالای ۶۵ سال سن دارید و یا از داروهای خاص استفاده می‌کنید باید آگاه باشید چه مقدار کاهش وزن نگران‌کننده است و وزن خود را کنترل کنید.

چه مقدار کاهش وزن خطرناک است؟

بسیاری از افراد وزن‌شان را کم می‌کنند و حتی از رژیم‌های سفت و سخت لاغری پیروی می‌کنند که در مدت زمان کوتاه وزن‌شان را کم می‌کند. به همین دلیل ممکن است برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند سوال شود کدام کاهش وزن خطرناک است؟ و چگونه می‌توانند تشخیص بدهند دچار لاغری خطرناک نمی‌شوند؟ به عنوان یک قاعده کلی، کاهش بیش از ۵ درصد از وزن، در طی ۶ تا ۱۲ ماه ممکن است نشان‌دهنده وجود مشکل باشد. اگر شما یک فرد مسن هستید یا دچار سایر شرایط پزشکی و مشکلات سلامتی هستید، کاهش وزن حتی کمتر نیز ممکن است قابل توجه و پیگیری باشد.

بسیاری از متخصصین تغذیه بر این عقیده هستند که کاهش وزن نیم تا ۱ کیلو در هفته، نرمال و طبیعی است. در صورتی‌که کاهش وزن سریع‌تر از این مقدار رخ دهد، یک امر غیر طبیعی شمرده شده و ممکن است خطر آفرین باشد. اگر در دوره‌ی خاصی بدون هیچ دلیل یا بیماری خاصی دچار کاهش وزن شدید، بهتر است اول این علائم را بررسی کنید. موارد زیر نشان دهنده‌ی کاهش وزن غیر طبیعی هستند: کاهش وزن بیش از ۱ کیلو در هفته کاهش وزن بدون هیچ تغییر در سبک زندگی کاهش وزن بدون ورزش و افزایش تحرک کاهش وزن بدون پیروی از هرگونه رژیم غذایی کاهش وزن بدون ابتلا به بیماری خاص

علت لاغری بیش از حد چیست؟

لاغری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بعضی از افراد ممکن است به دلیل بیماری‌های جسمی و روحی، دچار کمبود وزن شوند. برخی دیگر هم کمبود وزن‌شان ارثی است و از ژن آن‌ها نشات گرفته است. لیست زیر شامل مهم‌ترین دلایل لاغری است:  دسته‌ای از افراد با وزن کمی به دنیا می‌آیند و کمبود وزن آن‌ها در زمان بزرگسالی نیز به همین دلیل است. در واقع لاغری این افراد ارثی است و ناشی از ژن آن‌ها است. برخی دیگر از افراد، متابولیسم بالایی دارند و نمی‌توانند وزن اضافه کنند. این افراد ممکن است غذاهای پرکالری هم مصرف کنند، اما باز هم دچار کمبود وزن هستند. در واقع سوخت‌وساز بالای این افراد، اجازه افزایش وزن به آن‌ها نمی‌دهد.

برنامه غذایی ناسالم از مهم‌ترین دلایل لاغری است که بسیاری از افراد درگیر آن هستند. طیف زیادی از مردم، از ویژگی‌های یک برنامه غذایی متعادل آگاهی ندارند و به همین دلیل هم دچار افزایش وزن یا کاهش وزن می‌شوند. افراد لاغر با پیروی از عادات غذایی ناسالم، لاغرتر شده و افراد چاق نیز چاق‌تر می‌شوند.فعالیت بیش از حد، از دیگر عواملی است که باعث کمبود وزن می‌شود. اگر شما فعالیت زیادی داشته باشید، میزان کالری که می‌سوزانید، از کالری دریافتی بدن‌تان بیشتر می‌شود و این عدم تعادل به لاغری می‌انجامد.

برخی بیماری‌های جسمی نظیر مشکلات معده، سرطان، HIV، بیماری‌های ریوی، دیابت و تیروئید باعث کاهش وزن می‌شوند و اجازه نمی‌دهند شما به یک وزن متعادل و اندام متناسب برسید.علاوه بر بیماری‌های جسمی، بیماری‌های روحی نیز باعث لاغری می‌شوند. اضطراب، استرس و اختلالات خوردن مانند بی‌اشتهایی عصبی در این دسته قرار می‌گیرند و کمبود وزن را در پی دارند.

کمبود وزن باعث چه بیماری می‌ شود ؟!

بسیاری از افراد تصور می‌کنند کمبود وزن برخلاف چاقی عوارضی ندارد؛ در صورتی که این تصور اشتباه است و بسیاری از بیماری‌هایی که برای افراد بسیار لاغر پیش می‌آید، از عوارض کمبود وزن است.

شکستن استخوان‌ ها

یکی از عوارض کمبود وزن کودکان و بزرگسالان راحت‌تر شکستن استخوان‌ها است. به‌خصوص خانم‌ها که در سن میانسالی دچار کمبود وزن هستند، احتمال بیشتری برای شکستگی استخوان لگن دارند که حتی ممکن است سبب مرگ افراد شود. یکی از دلایل این مسئله کم بودن چربی مورد نیاز برای تولید استروژن است که بر روی حفظ سلامت استخوان‌ها تاثیر دارد.

آرتروز و بیماری‌ های قلبی

چنانچه فردی که به آرتروز مبتلا است دچار کمبود وزن باشد، سه برابر بیشتر از فردی که وزن طبیعی دارد به ریسک برای مرگ در اثر بیماری قلبی، به‌خصوص در سنین میانسالی، دچار است.

سقط جنین

BMIپایین، به‌خصوص در دوره پیش از بارداری سبب می‌شود احتمال سقط جنین تا ۷۲ درصد در سه ماهه ابتدایی افزایش یابد که به دلیل کمبود استروژن در بدن این افراد است. کمبود استروژن که از سلول‌های چربی تولید می‌شود به خانم‌ها کمک می‌کند بارداری خود را به سلامت به اتمام برسانند. یکی از عوارض کمبود وزن در دوران بارداری، تهوع مزمن و احساس بد است که سبب ایجاد سوء تغذیه و کم آبی شدید می‌شود و ممکن است برای مادر و جنین خطرناک باشد.

ابتلا به افسردگی

طی تحقیقاتی که انجام شده است، افرادی که دچار کمبود وزن هستند، ۱۲ درصد بیشتر تصمیم به خودکشی می‌گیرند. افسردگی یکی از عوارض کمبود وزن است که ممکن است به دلیل کاهش هورمون سروتونین که عامل احساس شادی در مغز است، ایجاد شود.

ابتلا به بیماری ریوی

با افزایش سن در خانم‌ها، یکی دیگر از عوارض کمبود وزن که ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی، همچون برونشیت ریه و آسم است؛ بروز می‌نماید. این افراد به‌صورت ارثی به کمبود استروژن دچار هستند و در نتیجه سیستم ایمنی آن‌ها دچار مشکل می‌شود.

ناباروری مردان

یکی از مهم‌ترین عوارض کمبود وزن در آقایان، ایجاد ناباروری است. جالب است بدانید بین‌ کمبود وزن افراد و تولید اسپرم ارتباط وجود دارد. افرادی که دچار کمبود وزن هستند، یک سوم افراد دیگر اسپرم تولید می‌کنند

درمان کمبود وزن

با وجود اینکه عوارض اضافه وزن بسیار زیاد است؛ اما نمی‌توان از عوارض کمبود وزن نیز چشم‌پوشی کرد. زمانی که شاخص توده بدنی افراد کم باشد، به میزان کافی چربی برای جذب بسیاری از ویتامین‌های محلول در چربی در بدن آن‌ها وجود ندارد و در نتیجه مشکلات بسیاری برای سلامتی افراد ایجاد می‌شود که یکی از مهم‌ترین عوارض کمبود وزن در کودکان و نوجوانان است. عدم جذب ویتامین‌هایی همچون ویتامین D، ویتامین A، ویتامین E و ویتامین K سبب می‌شود افراد با کمبود ویتامین و مشکلات مربوط با آن روبه‌رو شوند. بنابراین از آنجایی که پیشگیری از عوارض چاقی بسیار اهمیت دارد، باید از عوارض کمبود وزن نیز پیشگیری کنیم.

جالب است بدانید افزایش وزن به یک مقدار خاص، بیشتر از کاهش همان میزان وزن زمان می‌برد. همچنین برای افزایش وزن نباید از هر نوع رژیم غذایی پیروی کنیم و یا از هر نوع ماده غذایی استفاده کنیم؛ زیرا ممکن است سلامتی ما به خطر بیفتد استفاده از یک رژیم چاقی اصولی به شما کمک می‌کند که نه‌تنها وزن خود را افزایش دهید، بلکه سلامت شما به خطر نیفتد. اگر به دنبال لاغری بازوان خود هستید، بجای رژیم های خطرناک، گن بازو فورمیسی ترکیه را امتحان کنید. یکی از ویژگی‌های یک رژیم چاقی اصولی ارائه ورزش مناسب در کنار رژیم غذایی است که به شما کمک می‌کند به جای افزایش توده چربی بدن خود، به کمک افزایش توده ماهیچه‌ای وزن خود را افزایش دهید.

دکمه بازگشت به بالا