پلیمرهای زیستتخریبپذیر وارد صنایع غذایی و کشاورزی میشوند
پلیمرهای زیست تخریب پذیر مبتنی بر نشاسته ترموپلاستیک و نانوالیاف طبیعی محصول یکی از شرکت های دانش بنیان است که از آنها برای کاهش آلودگی محیط زیست استفاده می کند.
به گزارش امروزنگاردر سالهای اخیر، استفاده روزافزون از مواد پلیمری در صنایع مختلف بهویژه صنایع بستهبندی و پزشکی و همچنین مشکلات بازیافت این مواد به یک دغدغه جدی زیستمحیطی تبدیل شده است. به همین منظور پلیمرهای زیست تخریب پذیر به عنوان نسل جدیدی از پلیمرها مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا یکی از شرکت های دانش بنیان اقدام به تولید این پلیمرها کرده است.
رزین نشاسته به عنوان بستری برای بسیاری از مواد ترکیبی زیست تخریب پذیر استفاده می شود. با این حال، جذب رطوبت بالا و خواص مکانیکی پایین مانع از تولید انبوه این خانواده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر شده است. مطالعات گسترده ای برای حل این دو مشکل اصلی انجام شده است و ترکیب نشاسته ترموپلاستیک با پلیمرهای پایه نفتی یا ترکیب آن دو راه حل اساسی برای رفع این عیوب است.
در این کار تلاش شد تا نانوکامپوزیت هایی بر پایه نشاسته ترموپلاستیک و نانوالیاف سلولزی طبیعی ساخته شود تا وابستگی به منابع نفتی کاهش یابد و همچنین نقاط ضعف نشاسته گرمانرم برطرف شود.
مهمترین دستاوردهای این تحقیق بهبود خواص مکانیکی نشاسته ترموپلاستیک با استفاده از نانوالیاف سلولزی طبیعی، افزایش پایداری حرارتی، ارتقای تجزیه پذیری زیستی و حل مشکل جذب رطوبت نشاسته گرمانرم است.
از نتایج این پروژه می توان در صنایعی مانند بسته بندی و صنایع غذایی برای ساخت ظروف یکبار مصرف و در صنایع کشاورزی برای تولید انواع گلدان های مالچ و فیلم استفاده کرد.
علاوه بر ساخت یک نانوکامپوزیت زیست تخریب پذیر که وابستگی صنعت به منابع محدود نفت را از بین می برد، پروژه فعلی نگرانی های زیست محیطی در مورد بازیافت و دفع برخی زباله های شهری را برطرف می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، قیمت پایین، خواص مکانیکی مناسب مانند استحکام بالا و مقاومت در برابر سایش و از همه مهمتر الیاف طبیعی زیست تخریب پذیر، جایگزین مناسبی برای الیاف شیشه مانند، کربن شده است. یا آرامید. بنابراین، ترکیبات مبتنی بر نشاسته حاوی الیاف طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است، به دلیل شباهت در ساختار شیمیایی الیاف طبیعی و نشاسته، هنگامی که این الیاف به نشاسته اضافه میشوند، پیوند قوی بین این دو جزء ایجاد میشود.
این امر خواص مکانیکی ترکیب را تا حد زیادی بهبود می بخشد و علاوه بر این، سادگی و تشابه فرآیندی این اجزای نشاسته ای با پلیمرهای سنتی در صنعت بسته بندی باعث کاهش قیمت تمام شده محصول نهایی می شود.
انتهای پیام/