چگونه نمای فلاشینگ ساختمان را طراحی کنیم؟
فلاشینگ نما، به عنوان روشی برای افزایش طول عمر نمای ساختمان، جلوگیری از ورود آب به ساختمان، و همچنین افزایش جلوه های بصری نما، امروزه از پرکاربردترین روش ها در طراحی نمای ساختمان به شمار میآید. برای طراحی نمای فلاشینگ، مواردی همچون کاربرد آن، تاثیر آن در زیبایی نما، و شرایط آب و هوایی مورد توجه قرار می گیرند.
علاوه بر این، جنس و ضخامت ورق های فلاشینگ در طراحی آن حائز اهمیت است. با در نظر گرفتن شرایطی که گفته شد، طراحی فلاشینگ نما توسط نرم افزار تری دی مکس انجام می شود و در صورت تایید وارد مرحله نصب می شود.
در مرحله نصب فلاشینگ باید مواردی همچون میزان وزش باد و بارش برف و باران در منطقه را در نظر گرفت زیرا فلاشینگ باید به صورت اصولی و با دقت نصب شود تا از نفوذ آب به درون ساختمان جلوگیری کرده و همچنین در مقابل وزش شدید باد مقاوم باشد.
شرکت میراکالا ارئه دهنده انواع فلاشینگ نمای گالوانیزه و تولیده کننده برتر در این زمینه است در صورتی که نیاز به طراحی نما یا نصب آن دارید میتوانید از این مجموعه با تجربه خدمات تخصصی دریافت کنید.
نمای فلاشینگ ساختمان چند نوع است؟
دسته بندی برای خرید انواع فلاشینگ نما با توجه به کاربرد، شکل ظاهری، طرح، و متریال صورت می گیرد. از نظر کاربردی، فلاشینگ به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم می شود.
فلاشینگ خارجی در معرض دید است و در نمای خارجی سازه به کار برده می شود، مثل لبه دیوارها و پنجره ها، لبه یا فلاشینگ بام و غیره. فلاشینگ داخلی همان طور که از نامش پیداست از دید پنهان است و در داخل سازه به کار برده می شود، یعنی در قسمت هایی که احتمال نفوذ آب و رطوبت وجود دارد؛ این نوع فلاشینگ آب وارد شده به دیواره ها را از طریق سوراخ های ریزی که دارد به بیرون سازه هدایت می کند.
از نظر شکل ظاهری نیز نمای فلاشینگ به انواع فلاشینگ آینه ای، فلاشینگ هلالی، و فلاشینگ پله دار تقسیم می شود. اما پرکاربردترین طرح های فلاشینگ نما عبارتند از؛ فلاشینگ نمای نبشی، فلاشینگ یو (U)، فلاشینگ سه پله (Z)، فلاشینگ مدل تاج. علاوه بر دسته بندی هایی که گفته شد، فلاشینگ نما از نظر نوع متریال نیز دسته بندی می شود که چند نوع آن عبارتند از: آلومینیومی، مسی، استیل گالوانیزه، و پی وی سی.
برای چه ساختمان هایی می توان از فلاشینگ استفاده کرد؟
امروزه نمای فلاشینگ به عنوان روشی برای محافظت از سازه در برابر شرایط آب و هوایی و افزایش طول عمر بیشتر سازه در برابر فرسودگی و همچنین زیباسازی نمای خارجی سازه شناخته شده است. یکی از مزایای فلاشینگ نما این است که نه تنها در ساختمان های نوساز کاربرد دارد بلکه برای مرمت و نوسازی نمای ساختمان های قدیمی هم استفاده می شود.
در بیشتر اوقات مردم برای اینکه در فصل زمستان از ورود آب به ساختمان و پوسیدگی نما و بام خانه هایشان از فلاشینگ بام برای دیواره های پشت بام ساختمان استفاده میکنند.
در ساختمان های قدیمی که دیوار ها و لبه ی بام و لبه ی پنجره ها دچار فرسودگی شده اند، با اجرای فلاشینگ می توان آن ها را مرمت کرد تا از نفوذ آب و فرسودگی سازه جلوگیری شود. علاوه بر این، با اجرای فلاشینگ نما می توان نمای قدیمی را تغییر داد تا ظاهری نو و شکیل به ساختمان بدهد. همچنین در ساختمان هایی که سقف شیروانی دارند، فلاشینگ نما برای پنهان کردن شیروانی و همچنین آب بندی به کار می رود.
طراحی تخصصی تری دی مکس فلاشینگ نمای ساختمان با میرا کالا
امروزه معماران با استفاده از نرم افزارهای طراحی همچون تری دی مکس می توانند قبل از اجرای پروژه طرح های خود را به صورت سه بعدی و کاملا طبیعی طراحی کنند به طوری که تشخیص طرح از عکس واقعی دشوار باشد.
طراح متخصص موسسه فنی میراکالا می تواند تمام جزئیات سازه، نوع متریال به کار رفته، نورپردازی، رنگ، و غیره را پیش از اجرا در اختیار کارفرما قرار بدهد و پس از تایید کارفرما، طرح وارد مرحله اجرا می شود. در میرا کالا، طراحی تخصصی فلاشینگ نما در تری دی مکس، با تمام جزئیات از جمله مدل فلاشینگ، طرح و متریال به کار رفته، و همچنین نمای کلی سازه به صورت سه بعدی انجام می شود.
سپس در صورت تایید نهایی اجرا خواهد شد. علاوه بر موارد ذکر شده، از آن جایی که اجرای فلاشینگ کاری بسیار تخصصی است که باید با دقت بسیار صورت بگیرد، طراحی تخصصی با نرم افزار کمک می کند که از اشتباهات ممکن در طول اجرای فلاشینگ پیشگیری شود و نتیجه ای دلخواه حاصل شود.
طرح های رومی فلاشینگ نمای ساختمان و کاربری مناسب آن
از آن جایی که نمای رومی در معماری بسیار پر طرفدار است، امروزه استفاده از فلاشینگ نمای رومی در سازه ها به وفور دیده می شود. از طرح رومی فلاشینگ بیشتر برای زیباسازی نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود؛ اما پرکاربردترین مصرف آن برای پنهان کردن سقف های شیروانی است.
طرح رومی انواع مختلفی دارد، از جمله نمای آینه ای، نمای هلالی بیرون، نمای هلالی داخل، و نمای سه پله. در این نوع نماها معمولا از ورق گالوانیزه استفاده می شود که اندازه های مختلف آن کاربردهای متفاوتی دارد. برای مثال، نوع ورق استفاده شده در سردر و آلاچیق با ورق به کار رفته در ویلاهایی با ارتفاع متفاوت، فرق دارد.
در نتیجه نوع کاربری نما، مشخص کننده ی ضخامت و کاردهی ورق مورد استفاده در فلاشینگ نمای رومی می باشد.
عایق کاری نمای ساختمان با ورق های رولی الاستومری
عایق الاستومری به خاطر دارا بودن سلول های کوچک بسته یکی از بهترین انواع عایق در برابر سرما و گرما و همچنین نفوذ آب و رطوبت است. یکی از کاربردهای عایق الاستومریک استفاده آن در نمای ساختمان است.
گاهی اوقات می توان از این نوع عایق ها به صورت روکار استفاده کرد و با استفاده از رنگ های پلیمری جلوه ای زیبا به نمای سازه داد. در بعضی موارد هم عایق های الاستومری در نمای فلاشینگ به کار برده می شوند به صورتی که از نفوذ آب و رطوبت به سازه جلوگیری کنند.شما میتوانید با خرید عایق الاستومری رولی و استفاده از آن علاوه بر حفظ نمای ساختمان، به افزایش طول عمر دیوارها و سقف چوبی یا فلاشینگ نیز کمک کنید.
چگونه نمای ساختمان را تمیز کنیم؟
تمیز بودن نما نه تنها جلوه ای زیبا به ساختمان می دهد، بلکه برای از بین بردن آلودگی های روی سطوح که باعث خوردگی و کاهش طول عمر سازه می شوند، امری واجب است. گاهی اوقات باران های اسیدی و آلودگی هایی مثل اکسید گوگرد، و نیتروژن، می توانند به نمای ساختمان آسیب بزنند.
روش های شستشوی نمای ساختمان بر اساس میزان آلودگی و نوع مصالحی که به کار رفته متفاوت است. مرسوم ترین روش تمیز کردن نما، شستن با آب است، و در بعضی موارد هم از شوینده های شیمیایی استفاده می شود.
یک روش دیگر نماشویی سنگ سابی است که فقط در موارد خاص انجام می شود. به طور کلی، تمیز نگه داشتن نمای ساختمان با توجه به محل آن و همینطور نوع کاربری ساختمان (تجاری، مسکونی، و غیره)، نوع نما ومصالح به کار رفته، دارای درجات اهمیت متفاوت است.