30 راز خوشمزه شدن قیمه که فقط آشپزهای حرفه ای میدانند
با اینکه یک سوپ مصنوعی و اصیل ایرانی است و بسیاری از افراد آن را به عنوان یک غذای خاص در مهمانی ها و مجالس خود می پزند، اما شاید باورتان نشود که بسیاری از این افراد از اسرار این غذای خوشمزه اطلاعی ندارند. البته ایرادی ندارد. ما اینجا با شما هستیم تا این رازها را به شما آموزش دهیم.
اگرچه چکه یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است و بسیاری از مردم آن را به عنوان یک غذای خاص در مهمانی ها و مجالس درست می کنند، اما باورتان نمی شود که بسیاری از این افراد راز این نگین خوشمزه را ندانند. البته ایرادی ندارد. ما اینجا هستیم تا این رازها را به شما آموزش دهیم و تمام مراحل بازی پوکر را با شما همراهی کنیم. زیرا همانطور که می دانید علاوه بر طعم ظاهری خوب و مفید برای پخت غذاهای ایرانی می باشد. شما باید طرز تهیه یک کیک زیبا، غلیظ و لعاب دار با بو و طعم بی نظیر را یاد بگیرید و نحوه سرو آن را بدانید. در هر صورت خوردن غذاهای سالم و خوشمزه ارزشش را دارد و خود و دیگران را خوشحال خواهید کرد. با ما همراه باشید تا راز داشتن مغز عالی را به شما بگوییم.
30 راز خوشمزه شدن طرز تهیه قیمه مجلسی
1- در ابتدا بهتر است در انتخاب ظرف برای پخت و سرو دقت کنید. ظرفی که برای پخت خورش قیمه انتخاب می کنید باید مسی باشد.
2- ترجیحاً خورش قیمه را در ظروف سفالی رنگارنگ سرو کنید تا ظاهر آن تا حد امکان برجسته شود.
– استفاده از گوشت گوسفندی قیمه را غلیظ تر و خوش طعم تر می کند اما می توان از مرغ برای تهیه خورش قیچی استفاده کرد.
4- گوشت و استخوان و چربی و چربی با قیمه خورش خوشمزه ای درست می کند.
5- گوشت را تا حد امکان چرخ کنید. هرچه گوشت خرد شده کوچکتر باشد، خورش خوشمزه تر می شود.
6- پس از تفت دادن گوشت با پیاز و تغییر رنگ، آب یا آب گوشت خانگی یا صنعتی را به آن اضافه کنید. بعد از جوش آمدن زعفران را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا گوشت آماده شود.
7- اگر می خواهید خورش قیمه شما خوش رنگ شود، گوجه فرنگی خرد شده یا پوره را به گوشت اضافه کنید. اجازه دهید گوجه ها کمی سرخ شوند تا طعم سبز خود را از دست بدهند. سپس آب جوش یا آب را به تابه اضافه کنید.
8- اگر برای تهیه غذا به جای آب از آب استفاده کنید بدون سرخ کردن طعم بهتری دارد.
9- هنگام تهیه قیسی، گوشت را حداقل 12 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید.
10- اگر زمان کمتری برای خیساندن لپه صرف می کنید، قبل از پخت آن را چند دقیقه در آب بجوشانید و وقتی آب کف کرد، لپه ها را آبکش کرده و آب آن را دور بریزید. این کار تورم لپه را از بین می برد و رنگ آن را روشن می کند. این کار همچنین بوی نامطبوع برخی لپه ها را که گاهی بوی گیلاس می دهد از بین می برد.
11-قبل از افزودن فیلینگ با کمی روغن سرخ کنید. این کار از له شدن لپه ها پس از پختن جلوگیری می کند.
12- وقتی گوشت پخت، لپه را به مواد اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است فلاسک در خورش فرو بریزد.
13- دقت کنید که زمان پخت گز را طوری تنظیم کنید که لپه کاملا پخته شده و سختی زیر دندانتان احساس نشود. اگر لپه ها سفت هستند، آشپزی خود را زیر سوال می برید.
14- هنگام تهیه قیمه توصیه می شود از آبلیمو استفاده نکنید و به جای آن از لیمو عمانی استفاده کنید.
15- برای پخت خورش قیمه زعفران مجلسی از لیموی خوش رنگ استفاده کنید تا خورش ظاهر بهتری پیدا کند.
16- چگونه به تلخی لیمو عمانی دست پیدا کنیم؟ پوست لیمو عمانی را چند سوراخ ایجاد کنید تا طعم خاصی به غذا بدهد و آن را تلخ نکند. آن را به مدت 15 دقیقه در یک قابلمه بپزید. اگر می خواهید از لیمو عمانی در آبگوشت استفاده کنید، آن را از آب خارج کرده و در 30 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
17- می توانید یک لیمو عمانی را سوراخ کرده و در آب گرم قرار دهید در حین استفاده آنها را خالی کنید
18- پس از افزودن لیمو عمانی، بلافاصله پوره گوجه فرنگی را در تابه در روغن تفت دهید تا طعم خامی پیدا کند. در این مرحله فلفل، زنجبیل، گرم ماسالا و ادویه تفت داده شده را به خورش اضافه کنید.
19- یکی از راه های بدست آوردن تلخی لیمو عمانی این است که در مرحله آخر پخت خورش قیمه، سیب زمینی را آب پز کرده و در خورش قیمه له کنید. این کار تلخی غذا را از بین می برد و آب آن غلیظ می شود.
20- اضافه کردن کمی زنجبیل تازه یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل مخلوط با ادویه های سس چیلی بوی تند و تند می دهد.
21- اگر دارچین اضافه کنید رنگ ظرفتان تیره می شود، اگر می خواهید غذا را با ادویه های روشن تهیه کنید پودر دارچین اضافه نکنید.
22- هنگام پخت گوشت فقط می توانید از چوب دارچین استفاده کنید و وقتی گوشت پخته شد دارچین را از ظرف خارج کنید.
23- خورش قیمه با افزودن مقداری هل و پودر گلاب تهیه می شود. با این کار طعم خورش قیمه را تغییر می دهید.
(خوب است بدانید پیر آشپزی که قبل از پختن خورش و وقتی که قابلمه را روی آتش می گذاشتند برای نذری خورش قیمه می پختند (دیواره قابلمه را می شستند و با گلاب آغشته می کردند. بعد از پخته شد. طعم گلاب بیشتر در خورش است).
ساعت 24- اگر به جای گلاب به خورش قیمه رزماری اضافه کنید، عطر و طعم خورش عالی می شود.
25- مجلسی یکی از مهم ترین رازهای خورش و نوسری خوشمزه پختن خورش روی آتش بسیار ملایم گاز است. زودپز خورش را سریعتر می پزد اما هرگز طعم خورش قدیمی را نخواهید چشید.
26- اگرچه استفاده از چیپس های آماده و بسته بندی شده راحت تر است، اما حتما از هاش براون های خانگی استفاده کنید.
27- اگر در آش برنج از برنج استفاده می کنید از ته ظرف برنج برای سیب زمینی استفاده نکنید، در واقع ته ظرف برنج کاسه نان است.
28- بعد از درست کردن خورش قیمه از بادمجان یا سیب زمینی سرخ شده و طلایی در کنار قیچی استفاده کنید. بهتر است بادمجان و سیب زمینی را برای خورش قیمه نپزید زیرا ظاهر زیبای خورش قیمه را از بین می برد.
29- اگر پیاز داغ را زیاد درست کنید و در آخر پخت خورش استفاده کنید، طعم پیاز بهتر و بسیار بهتر می شود.
30- با خورش پلو زعفرانی و کره سرو کنید و از ماست و سبزیجات خوراکی مختلف استفاده کنید تا خورش خوشمزه تر شود.