5مسکن قوی برای درمان درد استخوان و مفاصل
معرفی چند قرص مسکن قوی برای استخوان دردکه می توانند مفید باشند:
قرص ایبوپروفن (بروفن):
یکی از انواع NSAID ها به شمار می رود. NSAID ها* سیکلواکسیژناز (COX) 1 و 2 را مسدود می کنند. مسدود کردن این مواد شیمیایی باعث می شود که التهاب، درد و تب را کاهش یابد. این نوع مسکن اولین دارویی است که در هنگام درد مفصل به شما پیشنهاد می شود. ایبوپروفن در دوز های 200 تا 800 میلی گرم در دسترس است.
نحوه مصرف: پزشک ممکن است به شما توصیه کند که آن را در دوز های 400 تا 800 میلی گرم تا سه بار در روز مصرف کنید.
زمان اثر گذاری قرص: باید حدودا 30 دقیقه از مصرف این قرص بگذرد تا متوجه اثر گذاری آن شوید.
عوارض قرص بروفن:
ایبوپروفن ممکن است عوارض جانبی متعددی را به دنبال داشته باشد. در صورتی که این علائم را در خود مشاهده کردید و متوجه شدید که ادامه دار هستند باید فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
- یبوست
- اسهال
- نفخ
- سرگیجه
- عصبی بودن
- شنیدن صدای زنگ
یکی دیگر از ها ناپروکسن است که با نام تجاری Aleve شناخته می شود. عمل کردن این ماده درست شبیه به ایبوپروفن است؛ یعنی مسدود کردن COX 1 و 2 و در نتیجه تسکین تب، درد و التهاب. این قرص در اشکال مختلفی در دسترس است که عبارت اند از:
- قرص پیوسته رهش: 375، 500 و 750 میلی گرم
- قرص تاخیری: 375 و 500 میلی گرم
- قرص سریع الاثر: 220-550 میلی گرم
- کپسول: 220 میلی گرم
- محلول خوراکی: 25 میلی گرم در میلی لیتر
نحوه مصرف: دوزی که پزشک برای شما تجویز می کند، با توجه به نوع و میزان درد شما متفاوت است. برای درد خفیف تا متوسط آرتریت، دوز ممکن است 220-550 میلی گرم در هر 12 ساعت باشد. با این حال افراد نباید به هیچ عنوان بیش از 1650 میلی گرم در روز از این مسکن استفاده کنند. همچنین مصرف بیش از 6 ماه دارو نیز می تواند خطر آفرین باشد.
زمان اثر گذاری قرص: نحوه اثر گذاری این دارو نیز مانند دیگر دارو ها به عوامل متعددی همچون دوز، مدت زمان و دلیل مصرف آن بستگی دارد؛ اما به طور کلی حدود یک ساعت پس از مصرف تاثیر خود را نشان می دهد.
کاهش درد شکستگی استخوان و جوش خوردن استخوان چقدر طول خواهد کشید؟
اصلا نمی توان جواب این سوال را داد! جواب به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شدت شکستگی
- مکان ایجاد شکستگی
- آسیب های ایجاد شده به همراه شکستگی
- سن بیمار
- سلامت کلی
- بیماری های زمینه ای
- رژیم غذایی بیمار
- جنسیت بیمار
همچنین مواردی مانند مصرف دخانیات و الکل هم به شدت بر روی افزایش مدت زمان بهبودی اثر گذار هستند. به دلیل تمامی این موارد هستند که نمی توان مشخص کرد دقیقا ترمیم شکستگی چقدر طول خواهد کشید. این میزان ممکن است که چند هفته و یا حتی چند ماه باشد. حتی برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت نیز وجود دارند که به طور کلی می توانند روند بهبودی را قطع کنند و استخوان جوش نخورد!
چه عواملی در بروز کمر درد مؤثر هستند؟
بروز کمر درد دلایل مختلفی دارد که خوشبختانه با استراحت و مصرف دارو درمان میشود. شایعترین علل کمر درد عبارتند از:
بلند کردن اجسام سنگین به شکل نامناسب، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب، تنشهای عضلانی و… همگی در کشیدگی و رگبهرگ شدن رباطها و تاندونهای کمر نقش دارند و موجب اسپاسم عضلانی میشوند.
همانطورکه گفتیم دیسکها شبیه بالشتکهای ژلهای شکل هستند که برای محافظت و جلوگیری از ضربه میان مهرههای ستون فقرات قرار میگیرند. حال اگر دیسکها دچار برآمدگی یا پارگی شوند، رگهای عصبی مجاور را تحت فشار قرار میدهند؛ بنابراین کمر درد رخ میدهد. معمولا داروهای مختلفی چون قرص ناپروکسن برای دیسک کمر تجویز میشود. جالب است بدانید که ورود هرگونه فشار برروی ستون فقرات کمر، باعث رشد استخوان مهرهها و پیدایش استخوانهای جدید میگردد؛ بنابراین به مرور زمان کانال نخاعی باریک میشود و کمر درد شدید رخ میدهد. البته مصرف مسکن فوری درد کمر به کاهش علائم کمک میکند.
اسکولیوز یک نقص مادرزادی است که ساختار ستون فقرات کمر را از همان ابتدا دچار نقص خواهد کرد؛ بنابراین کمر درد از دوران کودکی در فرد بیمار رخ میدهد. برآمدگی دیسک، آرتریت التهابی، اسپاسم عضلات، سیاتیک از جمله دلایل التهاب در کمر هستند که باعث تورم و احساس درد در ناحیه آسیبدیده میشوند.
شکستن ستون فقرات به دلیل ضربه و تصادف، بیماریهایی چون سرطان، کیست تخمدان و مشکلات کلیوی، افزایش سن، اضافه وزن، کمتحرکی و سبک زندگی ناسالم نیز از دیگر عوامل کمر درد به حساب میآیند. بهغیر از موارد خاص، درمان کمر درد با استراحت کافی و مصرف داروی قوی برای کمر درد، امکانپذیر است.
راههای پیشگیری از کمر درد
کمر درد اگر ناشی از بیماریهای دیگر یا صدماتی چون تصادف، ضربه و… نباشد، قابل پیشگیری است؛ بنابراین جلوگیری از بروز کمر درد با تغییر سبک زندگی ممکن خواهد بود.
همانطور که گفتیم کمر درد با رعایت برخی از دستورالعملها، قابل پیشگیری است. برخی از این راهها عبارتند از:
- داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی مواد معدنی، ویتامینها (بهخصوص ویتامین D) و کلسیم
- داشتن فعالیت و دوری از بیتحرکی
- پرهیز از حضور در محیطهای تنشزا و کنترل استرس
- اصلاح فرم بدن (صحیح نشستن و خوابیدن)
- بلند کردن اجسام سنگین به شکل اصولی
- ترک سیگار
- کنترل وزن
با رعایت موارد فوق دچار مشکل کمر درد نمیشوید، پس نیازی به مصرف مسکن فوری درد کمر ندارید.
تشخیص کمر درد
تشخیص کمر درد از طریق مشاهده شواهد بالینی، معاینه پزشکی و انجام آزمایشها امکانپذیر است. راههای تشخیص عبارتند از:
افرادی که دچار مشکل کمر درد هستند، با مشاهده علائم میتوانند این مشکل را تشخیص و برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند. علائم کمر درد عبارتند از:
- احساس درد در کمر و پاها
- احساس گرفتگی و سفتی عضلات هنگام راه رفتن یا نشستن
- احساس درد هنگام استراحت
- احساس درد هنگام وارد کردن فشار به ناحیه مورد نظر
این علائم که با درد خفیف یا شدید همراه است امکان دارد بهصورت دورهای یا دائمی رخ دهد. برخی دیگر از نشانههایی که نیاز به مراجعه فوری به پزشک متخصص خواهد داشت عبارتند از:
- احساس درد در کمر همراه با تب و لرز
- بیاختیاری یا سوزش حین ادرار
- احساس ضعف در پاها
- گزگز شدن پاها
- کاهش وزن ناگهانی
بسیاری از این علائم با مصرف مسکن فوری درد کمر درمان میشود، اما برخی موارد نیاز به جراحی دارد که پزشک متخصص باید تشخیص دهد.