سلامت و تندرستی

نوشیدنی‌های انرژی‌زا و خطر ابتلا به چند بیماری

نوشیدنی‌های انرژی‌زا و خطر ابتلا به چند بیماری

یکی از نوشیدنی‌های پر طرفدار بین جوانان و نوجوانان نوشیدنی‌های انرژی‌زا هستند، اما ترکیبات این نوشیدنی‌ها نشان می‌دهد که برای سلامتی چندان مناسب نیستند.

به گزارش امروزنگار، ‌نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای کسانی که در طول روز نیاز به انرژی بیشتری دارند، تبلیغ می‌شوند. اگرچه گاهی اوقات نوشیدنی‌های انرژی‌زا با نوشیدنی‌های ورزشی اشتباه گرفته می‌شوند، اما نوشیدنی‌های انرژی‌زا محصولی کاملا متفاوت هستند. آن‌ها برای افزایش سطح هوشیاری و انرژی به بازار عرضه می‌شوند و حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین و مقادیر فراوانی قند هستند.

همچنین بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا حاوی آب گازدار، حدود ۴۰ گرم قند (از ساکارز و گلوکز)، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، حدود ۲۰۰ میلی گرم کافئین که این مقدار  برابر با کافئین موجود در دو فنجان قهوه دم کرده است و مواد دیگری مانند ویتامین‌های گروه B و گیاهانی مانند جینسینگ و گوارانا به عنوان افزایش‌دهنده انرژی هستند.

تحقیقات نشان داده است که مصرف نوشیدنی‌های حاوی قند بالا از هر نوعی می‌تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی عروقی و نقرس شود. به دلیل مقدار شکر و مواد محرک در نوشیدنی‌های انرژی‌زا این نگرانی وجود دارد که این نوشیدنی‌ها ممکن است برای نوجوانان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند، نه تنها مفید نباشد، بلکه مضر هم باشد.

باید توجه کرد که جوانان از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان این نوشیدنی‌ها محسوب می‌شوند. یک نوشیدنی انرژی‌زا ممکن است توسط نوجوانان یا دانشجویانی که در طول شب برای امتحانات بیدار می‌مانند، یا توسط یک ورزشکار جوان قبل از یک بازی مهم استفاده شود. در حالی که این نوشیدنی‌ها در کنار افزایش موقت انرژی اثرات سوئی بر بدن دارد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اثرات سوء این نوشیدنی‌ها از قبیل افزایش استرس، ایجاد رفتارهای تهاجمی مانند دعوا، افزایش فشار خون، افزایش خطر چاقی و دیابت نوع ۲، کیفیت پایین خواب و تحریک معده و… است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا