مزایای استفاده از تیلر کشاورزی چیست؟
تیلر چیست ؟ + قیمت تیلر کشاورزی
تیلر چیست؟ تیلر یکی از کاربردی ترین ماشین آلات کشاورزی در باغ ها و مزارع است که مانند یک تراکتور کوچک به کشاورزان در عملیات خاکورزی کمک می کند. اصلی ترین وظیفه تیلر شخم زنی، شکستن لایه های سخت خاک و ایجاد بستری مناسب برای رشد گیاه می باشد. تیلر های کشاورزی در بهبود وضعیت خاک، حذف علفهای هرز، تسهیل در زراعت، افزایش تولید و کاهش هزینههای کشاورزان نقش مهمی دارند.
اصلی ترین جایگاه استفاده از تیلر در خاک ورزی اولیه می باشد.
خاک ورزی چیست ؟ به طور کلی به عملیات مکانیکی برای آماده سازی زمین برای کاشت گیاهان زراعی ، باغی خاک ورزی می گویند. به بیان ساده تر در عملیات خاک ورزی با به هم زدن خاک و نرم کردنش محیط مناسبی برای استقرار و سبز شدن بذر ، رشد و پراکنش ریشه فراهم می شود.
همانطور که گفته شد از تیلر برای خاک ورزی اولیه استفاده می شود. این بدین معنی است که این دستگاه با شکستن لایه های سخت خاک ، بستری نرم برای رشد گیاه فراهم می آورد. یعنی تیلر مقاومت فیزیکی خاک را که معمولا در مقابل استقرار و جوانه زنی بذر است، را از بین می برد.
در صورتی که با ابزار و ماشین مناسب ( تیلر ) عملیات خاک ورزی انجام گیرد مزیت های زیر را به دنبال خواهد داشت:
- ساختمان خاک بهبود یافته و رطوبت خاک حفظ و نگهداری می شود.
- تهویه خاک به خوبی انجام گرفته و نفوذ پذیری خاک نیز افزایش می یابد
- رشد و افزایش علف های هرز ، آفات و بیماری ها گیاهی کاهش خواهد یافت.
برای عملیات خاک ورزی ، تیلر خاک را از عمق زیاد شکسته و شخم می زند.
عرض دستگاه تیلر شخم زنی 80 تا 155 سانتی متر می باشد. لذا میتواند زمین را در مسیری با همین عرض و عمق 7 الی 40 سانتی متر شخم زند.
فواید تیلر کشاورزی | افزایش سرعت و کیفیت شخمزنی خاک با این وسیله کاربردی
تولید تجهیزات صنعتی پیشرفته و ضرورت انجام سریع مراحل مختلف کشاورزی، کشاورزان را به استفاده از ماشینآلات مجهز ترغیب کرده است. تیلر کشاورزی یکی از بهترین و پرکاربردترین تجهیزات در زمینه شخمزنی و آمادهسازی زمین است که مزایایی مانند افزایش سرعت کار و بهبود شرایط رشد گیاه را دارد.
فواید تیلر کشاورزی برای زمینها و کشاورزان این وسایل را به رقیبی جدی برای تراکتورها تبدیل میکند. تیلرها معمولاً سرعت بالاتر، نگهداری آسانتر، قیمت مناسبتر، جابهجایی راحتتر و صدا و لرزش کمتری نسب به تراکتور دارند. همچنین امکان نصب ادوات مختلف بر روی این تجهیزات نیز وجود دارد. کاربردهای متنوع آنها، فواید تیلر کشاورزی را برای کشاورزان افزایش میدهند که برخی از این فواید عبارتاند از:
- حذف علفهای هرز در ردیفهای زمینهای کشاورزی
- بهبود نفوذ آب در خاک و در نتیجه کاهش هزینههای کشاورزی
- ازبینبردن آفات حشرات و موجودات موذی در زمینهای زراعی
- تهویه خاک و بهبود سطح کیفی زمین به کمک افزایش فعالیت میکروبهای مفید خاک
تیلرها با افزایش سرعت و راندمان کاری، بسیاری از هزینههای تعمیر و نگهداری تراکتور را ندارند و بدون تأثیر مخرب بر ساختمان و ساختار فیزیکی خاک، شرایط مناسبی را برای رشد بهتر محصولات در زمینهای کشاورزی به وجود میآورند. در ادامه به دیگر فواید تیلر کشاورزی میپردازیم.
شخمزنی آسان؛ مهمترین مزیت تیلر کشاورزی
شخمزنی مهمترین عمل در مرحله مقدماتی کاشت محصولات است که به وسایل پیشرفته و مجهزی نیاز دارد. تیلرها با کاهش سختی فرایند شخمزدن، بهترین گزینه برای تغیر شکل خاک در زمینهای کوچک و شخمزدن آن به شکل اصولی هستند. اصولی شخمزدن زمینهای کشاورزی، از مهمترین فواید تیلر کشاورزی است که مزایای زیر را برای رشد گیاه به همراه دارد:
- مخلوطشدن بقایای گیاهی خاک و افزایش سرعت تجزیه آنها
- زودتر آمادهشدن زمین برای کشت و افزایش حاصلخیزی بستر کشت بانفوذ عناصر غذایی به داخل زمین
- در دسترسشدن عناصر معدنی خاک برای ریشه گیاه
- بهبود رشد ریشه گیاه و افزایش قدرت استقرار گیاه
- کمک به ارتباط بهتر و بیشتر بذر با خاک
- سرعتبخشیدن به روند جذب آب توسط ریشه
- جلوگیری از رواناب و کاهش میزان فرسایش خاک
- کاهش میزان ازدسترفتن آب و مدیریت منابع آبی
شخمزدن سطح وسیعتری از زمین کشاورزی
سیستم فرمانپذیری تیلرهای کشاورزی با تراکتورها متفاوت است. فرمان تیلرها با شباهت بالای خود به فرمان موتور سیلکت و دوچرخه، قدرت مانور بالاتری نسبت به تراکتور دارد و یک راننده ماهر میتواند به کمک آن سطح وسیعی از خاک را شخم بزند. در زمینهایی که نیاز است بخش بزرگی از زمین در مدتزمان کوتاهی شخم زده شود، با استفاده از تیلرها میتوان این کار را انجام داد. این امر یکی از مهمترین فواید تیلر کشاورزی برای سرعتبخشیدن به کار کشاورزان است.
تیلر از تراکتور کوچکتر است
حجم و اندازه کم، یکی از مهمترین فواید تیلر کشاورزی است. این ماشین کشاورزی با کاربرد بالا در فضاهای کوچک، حاصلخیزی خاک را افزایش میدهد. همچنین اندازه کوچک این وسیله جابهجایی آن را به امری ساده تبدیل میکند.
هزینه مناسب؛ از فواید تیلر کشاورزی
کاربردهای متنوع تیلر کشاورزی، نیاز کشاورزان به سایر وسایل شخمزنی را از بین برده است. تیلر تمام فرایند شخمزنی را با همان کیفیت تراکتور انجام میدهد؛ اما هزینه خرید آن نسبت به تراکتور بهمراتب کمتر است و متناسب با کاربردش تنوع بالاتری نیز دارد. از سوی دیگر هزینه نگهداری و تعمیر تیلرها نسبت به تراکتور هزینه پایینتری است. باتوجهبه جدید بودن تیلر و دردسترسبودن قطعاتش، در صورت خرابی این وسیله، کشاورزان هزینههای کمتری را پرداخت میکنند. همچنین ابعاد کوچک تیلر نیز اجرت تعمیر آن را کاهش میدهد.
افزایش قدرت خاکورزی به کمک تیلر کشاورزی
هدف اصلی تولید تیلرها در انواع و مدلهای مختلف، بهبود وضعیت خاکورزی خاک است. این وسیله فرایند خاکورزی را نسبت به تراکتور بادقت و حساسیت بیشتری انجام میدهد و مشکلات وزن زیاد و لاستیکهای بزرگ تراکتور، برای انجام این کار توسط تیلر وجود ندارد. بسیاری از کشاورزان صاحب تراکتور، به دلیل فواید تیلر کشاورزی در زمینه خاکورزی، این وسیله را به تراکتور ترجیح میدهند.
فناوری ساخت نوین و حجم کمتر موتور، مصرف سوخت تیلر را کاهش میدهد. انواع تیلرهای کشاورزی در مدلهای بنزینی و گازوئیلی متناسب باقدرت موتور و کاربردهای متفاوتشان، مصرف سوخت متغیری دارند که از میزان سوخت مصرفی تراکتور بسیار کمتر است.
نگهداری آسان؛ از فواید تیلر کشاورزی
ابعاد کوچک تیلرها، بسیاری از موانع نگهداری تراکتور را از بین میبرد. تیلرها در هر نوعی از مدل و برندی که باشند و متناسب با کارکردشان، ابعاد کوچکی دارند. این مزیت امکان حملونقل آسان و اشغال حجم کمتری از فضا را نسبت به تراکتور فراهم میکند.
تیلر کشاورزی؛ تجهیزی با تنوع موتور
نوع موتور دیزلی یا بنزینی یکی از مهمترین فواید تیلر کشاورزی است که شرایط مناسبی را برای انتخاب تیلر پرقدرت در اختیار کشاورزان قرار میدهد. قدرتهای ارائهشده در انواع تیلرهای کشاورزی متناسب با نوع موتور تعیین میشوند که معمولاً بین بازه 5 الی 4 اسب بخار قرار دارند.
کاربرد تیلر بیشتر در چه مزارعی است ؟
به طور کلی از تیلر بیشتر در زمین های باتلاقی و شالیزارها استفاده می کنند. و اکثر کشاورزان استفاده از این دستگاه ها را به استفاده از ماشین آلات کشاورزی سنگین ترجیح می دهند.
هدف استفاده از تیلر، شخم زدن ، شل کردن خاک سنگین و شکستن لایه های سخت زیرین خاک می باشد.
تیلر ها به لحاظ پیشرانه و نوع موتور به دو دسته تقسیم می شوند :
- تیلر های بنزینی
- تیلرهای دیزلی ( گازوئیلی ) – تیلر چیست
تیلرهای کشاورزی اغلب دارای دو دنده می باشند:
- دنده سبک : از این دنده ها با هدف استفاده از سرعت زیاد ( ولی قدرت کم ) استفاده می کنند.
- دنده سنگین : و این دنده ها با هدف قدرت زیاد ( ولی سرعت کم ) استفاده می شود. معمولا هنگامی که تیلر در مزرعه ( باتلاق و شالیزارها ) مورد استفاده قرار می گیرد ، از دنده های سنگین استفاده می کنند.
به طور کلی تیلرها دارای دو چرخ می باشند. و بسته به اینکه در چه نوع کاربری زمین با چه هدفی قرار است مورد استفاده قرار گیرد، چرخ ها می توانند متفاوت باشند. از نمونه چرخ های موجود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چرخ های پلاستیکی : این نوع چرخ ها بیشتر برای کارهای سبک کشاورزی و بارکشی در سطوح صاف و هموار و حرکت در جاده ها استفاده می شوند.
- چرخ های آهنی پره دار : برای شخم زدن و هوادهی زمین های سخت و سفت استفاده می گردد.
- چرخ های آهنی استوانه ای : برای شخم زدن مزارع و شالی هایی با زمین آبگیر استفاده می شود. تیلر چیست
همانطور که گفته شد از تیلر ( به عنوان یک تراکتور مینی ) برای کارهای کشاورزی استفاده می شود.