یادگیری وضو برای کودکان
برای اقامه ستون دین یعنی نماز واجب است که وضو داشته باشیم تا بتوانیم نماز بخوانیم. عباداتی مانند نماز و طواف به وضو نیاز دارد. کارهایی مانند: دست زدن به خط قرآن، لمس نام خداوند، نام پیامبر و معصومین علیهم السلام نیز نیاز به وضو دارند تا فرد دچار گناه نشود. با ما در این مقاله همراه باشید تا نحوه وضو گرفتن را بصورت کامل و مرحله به مرحله بیاموزیم.برای خرید لباس لاک پشتهای نینجا زمان زیادی لازم نیست اگر وارد سایت ما بشوید
مراحل وضو گرفتن
- نیت
- شستن صورت
- شستن دست راست
- شستن دست چپ
- مسح سر
- مسح پای راست
- مسح پای چپ
نحوه وضو گرفتن
۱ – نیت
برای وضو نیز به مانند نماز ابتدا باید نیت وضو داشته باشیم. یعنی قصد وضو گرفتن برای انجام فرمان خدا و تقرب به خداوند را داشته باشیم.
البته لازم نیست حتما بصورت کلامی گفته شود که وضو میگیرم قربه الی الله. همین که از ذهن خود نیت را بگذرانید، کفایت میکند.
۲ – شستن صورت
در این مرحله با دست راست مقداری آب به صورت زده و از محل رشد مو در پیشانی تا تا انتهای چانه و گردی صورت( از بالای صورت به پایین) را میشوییم.
۳ – شستن دست راست
با دست چپ به بالای آرنج دست راست خود آب ریخته (از بالا به پایین) و از آرنج تا سر انگشتان دست راست را میشوییم.
مستحب است که آقایان آب را از پشت آرنج ریخته و دست را بشویند و خانم ها از جلو آب ریخته و بشویند. البته این عمل مستحب است و در صورت عدم رعایت آن، مشکلی در صحت وضو ایجاد نمیکند. لباس پسرانه گربه سیاه خارجی اغلب از کشورهای چین و .. وارد می شود که کیفیت پایینی دارد
۴ – شستن دست چپ
به مانند مرحله قبل این بار با دست راست از آرنج تا سر انگشتان دست چپ را از بالا به پایین میشوییم.
توجه: به هنگام شستن صورت و دست ها باید توجه داشته باشیم که این شستشو از بالا به پایین انجام شود. اگر برعکس از پایین به بالا، یعنی از انگشتان تا آرنج بشوییم، وضو باطل بوده و نماز با آن وضو صحیح نیست.
۵ – مسح سر
با رطوبتی که از مراحل قبل روی دستانمان باقی مانده، با انگشتان دست راستمان از بالای سر تا کمی پایین تر مسح می کشیم.
در این مرحله به این نکته بهتر است توجه شود که لازم نیست آب در مسح سر بر پوست سر برسد و یا حتما مستقیما بر پوست سر کشیده شود. اگر بر قسمت انتهایی موها هم کشیده شود، وضو صحیح بوده و کفایت میکند. ولی اگر موهای سر به اندازه ای بلند باشند که روی صورت ریخته شوند و یا موها از قسمتی از سر در قسمتی دیگر از سر قرار بگیرند، مانند خانم ها که اکثرا دارای موهای بلندی هستند، باید فرق سر را باز کرده و مسح را روی پوست بکشند.
۶ – مسح پای راست
با دست راست و رطوبتی که از قبل مانده از سر انگشتان پای راست تا مفصل مسح میکشیم.
۷- مسح پای چپ
مرحله قبلی را با دست چپ و بر روی پای چپ انجام میدهیم.
نکته مهم: هنگام مسح سر و پاها، باید محل مسح حتما خشک باشد. برای مثال اگر تازه موهای سرتان را شسته اید و خیس هستند یا دارای رطوبت ملموسی هستند، نمیتوان بر روی آن مسح کشید. علاوه بر این نباید هنگام مسح چیزی بین دست و محل مسح باشد. مانند جوراب ، حتی اگر جوراب بسیار نازک باشد، باز هم صحیح نیست.
تفاوت وضوی آقایان و بانوان در چیست؟
به هنگام وضو گرفتن، تفاوت آقایان و خانمها در ریختن آب هنگام شستن دستها می باشد. مستحب است که آقایان آب را از پشت مفصل آرنج ریخته و دست را بشویند و خانمها آب را از جلوی مفصل آرنج بریزند. البته این تفاوت مستحبی است و اگر رعایت نشود، مشکلی در وضو ایجاد نمیکند.
مکانی که آب آن برای وضو گرفتن همهی نماز گزاران به طور مطلق قرار داده شده است، استفاده از آن اشکال ندارد.
وضو در مساجد و مراکز و ادارات دولتی که دولت در سایر کشورهای اسلامی بنا میکند جایز است و مانع شرعی ندارد.
هرگاه سازمان آب، نصب پمپ فشار و استفاده از آن را ممنوع کند، نصب پمپ و استفاده از آن جایز نیست و وضو با آبی که به وسیلهی پمپ به دست میاید محل اشکال است، حتی برای ساکنان طبقات بالای ساختمانها که به دلیل ضعیف بودن فشار آب مجبورند از پمپ استفاده کنند.
هر یک از مشترکین ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی، از نظر شرعی به مقداری که از امکانات مشترک استفاده میکند، نسبت به هزینهی خدمات (از قبیل هزینهی آب سرد و گرم، تهویه، نگهبان و مانند آن) مدیون است، و اگر از پرداخت پول آب امتناع کند وضوی او محل اشکال بلکه باطل است.
توجه:
چربیهایی که به طور طبیعی در مو و صورت به وجود میاید مانع محسوب نمیشود مگر آن که به حدی باشد که مانع از رسیدن آب به پوست و مو گردد.
رنگ روی ناخن در صورتی که دارای جرم باشد، مانع از رسیدن آب به ناخن میشود و وضو باطل است.
رنگ مصنوعی که زنها از آن برای رنگ کردن موی سر و ابروی خود استفاده میکنند، اگر صرفاً رنگ باشد و دارای جرمی نباشد که مانع از رسیدن آب به مو شود وضو صحیح است.
جوهر در صورتی که دارای جرم بوده و مانع از رسیدن آب به پوست شود باعث بطلان وضو میشود و تشخیص این موضوع بر عهدهی مکلف میباشد.
خالکوبی بدن اگر صرفاً رنگ باشد و یا در زیر پوست بوده و بر ظاهر پوست چیزی که مانع از رسیدن آب بر آن شود وجود نداشته باشد وضو صحیح است.
صرف وجود اثر گچ یا صابون که بعد از خشک شدن اعضا ظاهر میشود ضرری به وضو نمیرساند، مگر این که دارای جرمی باشد که مانع از رسیدن آب به بشره (ظاهر پوست) شود.
اگر میداند چیزی به اعضای وضو چسبیده، ولی شک دارد که از رسیدن آب جلوگیری میکند یا نه، باید آن را بر طرف کند.
اگر پیش از وضو بداند که در بعضی اعضای وضو مانع از رسیدن آب وجود دارد، و بعد از وضو شک کند که آب را به آنجا رسانده یا نه، چنانچه احتمال بدهد که در حال وضو ملتفت به مانع بوده، وضو صحیح است.
اگر شک کند به اعضای وضو چیزی که مانع از رسیدن آب است، چسبیده یا نه، چنانچه احتمال آن در نظر مردم به جا باشد – مثل آن که بعد از گلکاری احتمال بدهد که گِل به دست او چسبیده- باید وارسی کند یا به قدری دست بمالد که اطمینان پیدا کند که اگر بوده بر طرف شده یا آب به زیر آن رسیده است. قبل از خرید هر کالایی به قیمت آن وهزینه ای که قرار است در نظر بگیرید فکر کنید، لباس دختر کفشدوزکی جدید با دو کیفیت در بازار وجود دارد، ایرانی و خارجی .