سلامت و تندرستی

فاصله بین تزریق دو دوز واکسن‌های کرونا چقدر است؟

فاصله بین تزریق دو دوز واکسن‌های کرونا چقدر است؟

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فاصله تزریق دو دوز واکسن کرونا گفت: احتمالاً ضعیف تر خواهد بود.

در مصاحبه ای با امروزنگار ، دکتر علیرضا ناجی وی در مورد فاصله تزریق دو دوز انواع واکسن های بیماری کرونا مورد استفاده در ایران گفت: در واکسن اسپوتنیک ، فاصله تزریق دو دوز 21 روز است و در ایران ما در 28 روز دو دوز تجویز می کنیم. با توجه به موسسه گامالیا ، با این وجود ، واکسن اسپوتنیکوف را تولید می کند ، می توانیم این مدت را تا 60 روز ترک کنیم. در واکسن Sinofarm ، فاصله بین دوزها 28 روز است. طبق گفته سازمان غذا و دارو ، که توسط سازنده بررسی شده است ، ما می توانیم این مدت را تا شش هفته تخمین بزنیم. در واکسن Astraznka ، فاصله بین دوز دو دوز بین 10 تا 12 هفته در سراسر جهان است و ما دوز دوم این واکسن را با فاصله سه ماه تزریق کردیم که بدیهی است بهتر است. با توجه به مشکل واکسن Astrazenka ، کاهش فاصله بین دو دوز می تواند میزان تولید آنتی بادی را تا 2.5 برابر افزایش دهد.

قول چینی

وی گفت: بزرگترین نگرانی ما واکسن سینوفرم است. طبق گفته چین ، آنها قرار بود سه میلیون دوز واکسن را به ما تحویل دهند اما متأسفانه آنها به قول خود عمل کردند و در واکسیناسیون مردم تاخیر اندکی رخ داد.

برای تزریق دوز دوم واکسن از سیستم عامل هایی مانند Sinofarm استفاده کنید. آره یا نه؟

ناجی گفت: به نظر می رسد اگر در این مدت نتوانیم این واکسن را برای تزریق تهیه کنیم ، یکی از راه حل های ما جایگزینی دوز دوم واکسن با واکسن هایی با سیستم عامل های مشابه است ؛ واکسن هایی مانند برکت نیز شامل می شوند. البته ، ما هیچ مدرکی در این مورد وجود ندارد. اگر شاهد تزریق واکسن های مخلوط در خارج از کشور و به عنوان مثال با Pfizer و Astrazenka هستیم ، آنها روی این موضوع کار کرده اند و شواهدی از آن دارند ؛ پروتکل فعلی در انگلیس و استرالیا این است که شما تزریق شده اید با یک واکسن Astrazenka یا Pfizer ، می توانید هر دو واکسن را برای دوز دوم تزریق کنید ، اما ما در کشور در حال کار بر روی این موضوع هستیم.

وی گفت: به هر حال اگر شرایط به گونه ای پیش بیاید که دریافت واکسن از منابع خارجی برای ما مشکل باشد و اگر وعده های زیادی می بینیم باید تعادل برقرار کنیم. به عنوان مثال ، برکت بهترین معادل ما برای واکسن Sinofarm در ایران است ، اما در اینجا دوباره نقش وزارت بهداشت و معاون وزیر فناوری و تحقیقات بسیار مهم است اگر ما می خواهیم این کار را انجام دهیم ، ما باید آن را از گروه انجام دهیم از مردم. برای یافتن میزان کارآیی تزریق واکسن مخلوط مثالی بزنید. مناسب است یا نه؟

ناجی ادامه داد: در حال حاضر اگر کشورهای دیگر واکسن مخلوط تزریق می کنند به دلیل همین شرایط است. این بدان معنی است که تعداد واکسن ها کم است ، دسترسی به واکسن ها در سراسر جهان کم است ، بنابراین آنها سعی می کنند از پروتکل های مشترک جدا شوند و بتوانند از پتانسیل بالقوه خود استفاده کنند. اما آنها کار می کنند و تحقیق می کنند و مطالعه می کنند و اطلاعات دارند ، اما به نظر می رسد که ما باید کور شویم و بعداً بفهمیم که وضعیت ما چگونه خواهد بود. ما می توانیم ابتدا مطالعه ای را در این زمینه برنامه ریزی کنیم ، که با توجه به تقاضای فعلی دشوار است.

اخبار واکسن زرد

وی با اشاره به انتشار اخبار زرد در زمینه واکسن ها گفت: “اخبار زرد اتفاق بسیار بدی است که در کشور ما رخ داده است و اخبار زرد به راحتی منتشر می شود و افراد مختلف از جمله کارشناسان و غیره موارد عجیبی ارائه می دهند اخبار به مردم “گزارش شده است که اعتماد عمومی به واکسن بسیار کاهش یافته است. ما باید از این امر جلوگیری کنیم. بنابراین ، من فکر می کنم ما باید در این مورد پرونده را صادقانه به مردم ارائه دهیم و تأیید کنیم که به هر دلیلی وضعیت به این شکل است. همیشه دو یا دو مسئله بهداشتی. ما باید سخت کار کنیم و ببینیم که وضعیت ما در مورد امکانات ما چگونه فکر می کند. مطالعات مرحله III در مورد واکسن های جدی ما در حال حاضر در حال انجام است ؛ با واکسن پاستور ، که با کوبا همکاری می کند ، و من امید زیادی دارم برای آن ، و البته واکسن برکت ، بنابراین راه حل میانبر این است که در صورت وجود به افراد اطلاع دهید تا بتوانند وارد شوند و یک واکسن جایگزین تزریق کنند و سپس بررسی کنید که این می تواند چگونه مثر باشد.

اگر فاصله تزریق دوز دوم واکسن کرونا طولانی باشد ، آیا اثر دوز اول از بین می رود؟

ناجی با اشاره به احتمال از دست رفتن دوز اول واکسن های کرونا ، گفت: “می توان گفت که اثربخشی آنها از بین نخواهد رفت ، اما ممکن است بسیار کمتر از حد انتظار باشد.” عبور می کند . اثر بخشی واکسن ها به دلیل نیاز تزریق واکسن است. به عنوان مثال ، وقتی درمورد Sinofarm می گوییم که شما هر چهار هفته دوز دوم می گیرید و این واکسن 78٪ مثر است ، وقتی این زمان طولانی تر است ، باید ببینیم که این تأثیر چقدر متفاوت است. من فکر نمی کنم با طولانی شدن فاصله بین تزریق دوم ، اثر دوز اول کاملاً از بین برود ، اما اثربخشی احتمالاً ضعیف تر است.

وی گفت: “ما در مرحله ای هستیم که باید این موارد را به درستی مطالعه کنیم.” اول ، ما باید با واکسن و حل این مشکل با کشورهایی که با آنها صحبت کرده ایم و با آنها رابطه راهبردی داریم بسیار جدی تر مذاکره کنیم ، اما اگر نتوانیم ، راه حل هایی وجود دارد. یکی دیگر از ما. به عنوان مثال ، امکان استفاده از بركات برای Sinofarm یا كمك به شركتهای داخلی كه خط تولید Sputnik خود را خریداری كرده اند و قصد تولید در خانه را دارند ، تولید را افزایش می دهند و برای تهیه این واكسن تلاش بیشتری می كنند. تولید برای افرادی که دوز دوم دارند این در کشور است. هرچه زودتر این کارها را انجام دهیم ، بهتر است.

دوز دوم واکسن با رضایت مردم جایگزین می شود

ناجی تاکید کرد: اگر قرار است واکسن دیگری جایگزین دوز دوم شود ، باید با رضایت مردم باشد. البته ، من فکر می کنم این رضایت را می توان با صحبت با مردم و توضیح وضعیت ما به دست آورد. لازم به ذکر است که سلب مسئولیت روش درستی نیست. به عنوان مثال ، انکار یا تمسخر س magال مغناطیسی افراد واکسینه شده درست نبود. زیرا این پدیده ای است که اتفاق می افتد ، اما به دلیل واکسن نیست. باید بگوییم که علت این واکسن نیست ، اما برخی از افراد هستند که به دلایل مختلف یا به دلیل مغناطیسی که در بدن خود دارند از این پدیده رنج می برند و ما نباید آن را انکار کنیم. الان هم ماجرا باید صادقانه برای مردم توضیح داده شود و من فکر می کنم اگر با مردم صحبت کنیم مردم از آن استقبال می کنند.

وی گفت: “بر این اساس ، ما تأکید کردیم که باید واکسن بیماری کرونا را در کشور تولید کنیم.” زیرا وضعیت فعلی ما و البته اوضاع در بسیاری از کشورها نشان می دهد که اگر شخصی در تولید داخلی واکسن بیماری کرونا کار نکند ، به مشکل برمی خورد. خوب بود که ما روی دو یا سه م rightsسسه حقوق خود مانند پاستور ، رازی و غیره تمرکز کردیم و با مشارکت خارجی توانستیم با بودجه بهتری سرعت بیشتری را طی کنیم تا مشکلات کمتر نشود از ما. در هر صورت ، وضعیت فعلی ما به این صورت است و باید سریعاً راه حلی پیدا شود و راه حل با همان راه حل ها باشد.

ناجی گفت: “ما باید به تصویر داخلی او از اسپوتنیک نگاه کنیم و از Octover بخواهیم که آن را سریعتر و کوشا تر کند.” در همان زمان ، با برکت ، تولید افزایش می یابد. تولید پاستور نیز باید افزایش یابد تا ما تولید بیشتری داشته باشیم و در اسرع وقت از واکسن های داخلی خود استفاده کنیم.

وی گفت: از طرف دیگر ، واکسن پروتئینی بسیار خوبی در موسسه رازی در دست مطالعه است و امیدواریم هرچه زودتر وارد فاز سوم شود. امیدواریم تا پایان تابستان در مورد اطلاعات و جزئیات مربوط به واکسن های خانگی روشن باشیم. در آن زمان ما می توانیم واکسیناسیون خود را به خوبی انجام دهیم و انشاالله تا پایان امسال بتوانیم واکسیناسیون کامل را در ایران انجام دهیم.

تجربه ایران در زمینه واکسیناسیون گسترده

ناجی تاکید کرد: ما در ایران تجربه واکسیناسیون گسترده و سطح بالایی داریم. چهل سال پیش ، ما تقریباً 30 میلیون نفر را در کشور خود در طی دو هفته علیه سرخک و سرخچه واکسینه کردیم. بنابراین اینگونه نیست که اکنون بتوانیم چنین کاری کنیم. اگر میزان واکسیناسیون ما کم است ، به این دلیل است که ما واکسن نداریم. در صورت موجود بودن واکسن ، بلافاصله این کار را انجام خواهیم داد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا