ساخت دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی در خانه
دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی از پارامترهای مهم در دستگاه جوجه کشی بحث رطوبت است. روش های مختلفی برای تنظیم رطوبت در دستگاه جوجه کشی وجود دارد و شرکت های مختلف از سیستم های رطوبت ساز مختلفی برای تامین رطوبت مورد نیاز استفاده میکنند. سازندگان مختلف دستگاه جوجه کشی برای تولید رطوبت از روش های مختلفی در محصولات خود بهره می برند. طی این مطلب از انواع رطوبت ساز مورد استفاده در جوجه کشی، مزایا و معایب دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی را بررسی خواهیم نمود.
اهمیت رطوبت در دستگاه جوجه کشی
رطوبت در کنار چرخش ، دما ، تهویه چهارمین پارامتر مهم در دستگاه جوجه کشی است، وجود رطوبت برای حیات جنین در دوران جوجه کشی (دوره ی ستر و دوره ی هچر) بسیار ضروری است. در طی دوره ی جوجه کشی تخم ها بر اثر گرمای محیط ، بخش زیادی از رطوبت خود را از دست میدهند، اگر این رطوبت از دست رفته توسط ماشین جوجه کشی جبران نشود، تخم ها به سرعت آب خود را از دست میدهند و جنین داخل تخم، در آستانه ی مرگ قرار میگیرد.
معرفی دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی التراسونیک
این رطوبت ساز ها که عموماً بخاری سرد تولید می کنند، دارای مدلها و انواع مختلفی هستند که در مکان های مختلفی از آنها استفاده می شود، در دستگاه های جوجه کشی نیز به منظور تامین رطوبت داخل دستگاه از رطوبت سازهای التراسونیک استفاده می شود. این وسیله ها با استفاده از امواج فراصوت یا همان التراسونیک اقدام به شکستن مولکولهای آب نموده و آن ها را تبدیل به بخار می کند، شاید خودتان نیز نمونه هایی از التراسونیک ها را در منزل ساخته باشید. برای استفاده از بخار ساز های التراسونیک کافی است که مخزن آن را پر از آب کرده و دکمه روشن دستگاه را بزنید تا به صورت خودکار اقدام به تولید بخاری سرد بنماید.
آشنایی با کارکرد دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی اتومایزر
اتومایزر ها در مقابل التراسونیک ها قرار دارند، یعنی رطوبت ساز های اتومایزر با استفاده از المنت های حرارتی اقدام به تبخیر آب نموده و بخاری کاملا گرم تولید خواهد کرد، در حالیکه التراسونیک ها بخاری سرد تولید می کردند. بخار ساز های اتومایزر التراسونیک هر دو از برق ۲۲۰ ولت تنظیم می کند و راندمان کار و مصرف برق یکسانی دارند، تنها تفاوت بین این دو در تولید بخار گرم و سرد می باشد، اما اینکه کدام یک برای استفاده در دستگاه جوجه کشی مناسب است در ادامه بررسی خواهد شد.
انواع دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی
دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی در انواع مختلفی قابل خرید و ساخت می باشد. در ادامه با مدل های گوناگون و دستی رطوبت ساز جوجه کشی بیشتر آشنا خواهید شد.
شیوه ظرف آب
از روش های ساده تامین رطوبت در برخی دستگاه های جوجه کشی استفاده از ظرف آب و فن می باشد. در این روش یک ظرف آب در داخل دستگاه قرار گرفته و یک فن بر بالای آن نصب میشود. فن با پرتاب هوای گرم به سطح آب باعث افزایش رطوبت و تبخیر آب میشود. استفاده از ظرف آب برای تولید رطوبت بیشتر در دستگاه جوجه کشی خانگی و دستگاه هایی که ظرفیت پایینی دارند مناسب می باشد. از معایب این روش میتوان به پر کردن دستی ظرف آب اشاره کرد. همچنین روش ظرف اب برای دستگاه هایی با ظرفیت بالا که رطوبت محیط بسیار پایین دارند، به خوبی پاسخگو نیست.
رطوبت ساز التراسونیک در دستگاه جوجه کشی
این نوع رطوبت سازها به شکل یک دستگاه جداگانه در کنار دستگاه جوجه کشی عرضه میشوند. رطوبت در دستگاه التراسونیک از طریق شکستن مولکول های اب توسط فرکانس های مافوق صوت ایجاد میشود. این نوع رطوبت سازها چون بیرون از دستگاه جوجه کشی قرار میگیرند، به راحتی مخزن آنها قابل پر کردن میباشد. همچنین رطوبت ساز التراسونیک قدرت بسیار بالایی در افزایش رطوبت دارد و برای دستگاه جوجه کشی صنعتی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
معایبی که این رطوبت ساز دارد، این بوده که املاح معدنی و ناخالصی های موجود در آب را به داخل دستگاه میفرستد. در نتیجه باعث آهکی شدن داخل دستگاه و آهک گرفتن قسمت های مختلف از جمله فن جوجه کشی، سنسور و دیگر قطعات میشود و حتی آهک حاصل از آن ممکن است بر روی پوسته تخم ها نشسته و روزنه ها را مسدود کند. از دیگر معایب رطوبت ساز التراسونیک در دستگاه جوجه کشی این بوده که قطعه پیزو به علت رسوبی که دستگاه ایجاد میکند زودتر خراب میشود. همچنین رطوبت حاصل از التراسونیک به شکل مه سرد بوده و به تخم های نطفه دار شوک دمایی وارد میکند.
دستگاه رطوبت ساز اتومایزر
رطوبت ساز اتومایزر نیز دارای مخزن جداگانه آب بوده که از بیرون به دستگاه جوجه کشی وصل میشود. این نوع رطوبت ساز از طریق پایه های آندی و کاتدی بخار تولید میکند. دستگاه های جوجه کشی سوپرمیناتور اسکندری مجهز به رطوبت ساز اتومایزر می باشند. این نوع رطوبت ساز مشکل آهکی کردن داخل دستگاه و قطعات را ندارد و موجب شوک دمایی نیز نمیشود.
در این روش آهک موجود در آب به طور کامل در داخل رطوبت ساز باقی میماند و به داخل دستگاه هدایت نمیشود. برای همین رطوبت ساز اتومایزر نیز نسبت به آب معمولی حساس می باشد و پایه های آند و کاتد در این رطوبت ساز در معرض رسوب قرار میگیرند. برای عملکرد صحیح رطوبت ساز اتومایزر لازم است که از آب مقطر صنعتی استفاده شود.
ساخت دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی با المنت حرارتی در مخزن آب
این روش بهترین روش برای تامین رطوبت است زیرا رطوبت مورد نیاز، توسط تبخیر آب تامین میشود. و این روش بهترین روش برای رطوبت سازی است. زیرا خود پرنده هم در ایام کرچی، به کمک تعریق ، رطوبت مورد نیاز را ایجاد میکند. المنت ها انواع مختلفی دارند در تصویر زیر یک المنت میله ای خم شده را میبینید.
به کارگیری پمپ آب و پد سلولزی برای ایجاد رطوبت
استفاده از پمپ آب و پد سلولزی روشی حرفه ای برای تولید رطوبت می باشد. این مدل رطوبت رسانی در دستگاه جوجه کشی ایزی باتور ۶ و در دستگاه جوجه کشی ۲۴ تایی آرکام به کار رفته است. در روش پمپ و پد سلولزی، آب ابتدا توسط پمپ به صورت قطره ای به داخل دستگاه و بر روی پد سلولزی هدایت میشود. پد نانو سلولزی خاصیت جذب بالایی داشته و ابرجاذب می باشد. این پد حجم زیادی آب به خود جذب میکند و در اثر وزش باد گرم خشک شده و رطوبت ایجاد میکند.
خرید دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی از تهویه نظری
تهویه نظری، تولید کننده انواع کانال سازی و دریچه هوا شامل تولید انواع دریچه بازدید کولر، دریچه توزیع هوا، دریچه های کنترل و هدایت هوا، کانال سازی (کانال سازی)، دریچه زیر فن کویل، دریچه خورشیدی، دمپر کانال موتوری، جت نازل، دمپر ضد آتش فیوزی، دریچه ضد انفجار، دمپر کانالی صنعتی، دریچه سقفی گرد تخت آلومینیومی، دریچه هوای رفت اتاق عمل، دریچه کولری، دریچه تایل آرمسترانگ، لوور پادری، دریچه هوا تازه (باران گیر), دریچه خطی، کلاهک دودکش، هود صنعتی، کانال سازی صنعتی , دريچه بازديد تاسیسات، دریچه سقفی چهارگوش كلاف دور باز آلومینیومی و است. با برقراری ارتباط امکان بهره مندی از مشاوره رایگان و تهیه بهترین نوع دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی را خواهید داشت.
سوالات متداول
در این بخش به سوالات احتمالی شما در خصوص دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی پاسخ خواهیم داد.
منظور از دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی گرم و سرد چیست؟
امروزه به منظور تامین رطوبت دستگاه جوجه کشی استفاده از ظرف آب و پمپ آب و پد سلولزی از بخار ساز های التراسونیک و بخار ساز های اتومایزر نیز استفاده میشود. در حالت کلی رطوبت ساز التراسونیک بخار سرد را تولید میکند و رطوبت ساز اتومایزر بخاری گرم تولید و وارد محیط دستگاه می کند
ویژگی دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی التراسونیک
- تولید بخار سرد
- مصرف برق خانگی
- انتقال آهک به داخل دستگاه
- وارد کردن شوک دمایی به تخم ها
- قیمت بالا
- کمک به کاهش دمای محیط
- هزینه تعمیرات بالا
خصوصیات دستگاه رطوبت ساز جوجه کشی اتومایزر
- تولید بخار گرم
- مصرف برق خانگی
- تولید بخار صاف و تمیز
- کمک به افزایش دمای داخل دستگاه
- قیمت پایین
- کمک به افزایش دمای محیط
- هزینه تعمیرات پایین