عمومیمعرفی کسب و کار

استفاده از دستگاه جوش لیزری؛ یک روش غیرتماسی برای جوش فلزات

یکی از فناوری‌های ‌مونتاژ که طی آن دو یا چند قطعه فلزی با استفاده از پرتو لیزر به یکدیگر متصل می‌‌‌شوند، فناوری جوش لیزری یا LBW نام دارد. این فرایند غیرتماسی است و دستگاه جوش لیزری فلزات تنها باید از یک طرف قطعه در حال جوش به آن دسترسی داشته باشد. گرمای ایجادشده توسط لیزر، متریال‌ها را ذوب می‌‌‌کند و درنهایت مواد مذاب به حالت جامد درمی‌آیند و جوش انجام می‌‌‌شود. در این مطلب با کاربردهای دستگاه جوش لیزری آشنا می‌‌‌شویم.

جوشکاری لیزری فلزات چیست

فلزات با استفاده از یک هد اپتیکال همراه با پرتو لیزری قدرتمند جوش داده می‌‌‌شوند. برخلاف سایر فرایندهای معمول جوشکاری، در حین جوش لیزری، انرژی بسیار بالایی در داخل شکاف جوش منتقل می‌‌‌شود و در نتیجه عملیات جوش با ظرافت بالایی انجام می‌‌‌شود. مواد مذاب در محل جوش، فورا به حالت جامد درمی‌آیند که امکان مونتاژ متالوژیکی و مکانیکی قطعات را فراهم می‌‌‌کند. این تکنیک مونتاژ اجازه می‌‌‌دهد تا جوشکاری موضعی با تغییر شکل بسیار کم و دقت بالا به انجام برسد. جوش لیزری در بسیاری از صنایع کاربرد دارد که عبارت‌اند از:

  • خودروسازی (وسایل نقلیه برقی، صندلی‌ها، چرخ‌دنده‌ها، لوازم جانبی، سنسورها، محرک‌ها)
  • مهندسی گاز (پینیون، ابزار، بدنه)
  • حمل‌ونقل (بدنه، تقویت‌کننده‌ها، پوشش‌ها، شاسی، محورها)
  • انرژی (مبدل‌های ‌حرارتی، میله‌های ‌سوخت و توری‌ها)
  • مهندسی پزشکی (پروتز و ایمپلنت)

استفاده از دستگاه جوش لیزری فلزات چه مزایایی دارد

به‌کارگیری فناوری جوش لیزری برای قطعات فلزی باعث صرفه‌جویی در زمان جوشکاری می‌‌‌شود و در نتیجه راندمان کاری افزایش می‌‌‌یابد. علاوه بر این، استفاده از دستگاه‌های ‌جوش لیزری فلزات، به شما آزادی عمل بیشتری در طراحی قطعات می‌‌‌دهد (مونتاژ ساده‌تر).

جوشکاری لیزری همچنین با به حداقل رساندن متریال مصرفی، هزینه‌های ‌تولید را کاهش می‌‌‌دهد در این روش، قطعات جوش داده شده دارای استحکام مکانیکی لازم هستند و میزان تغییر شکل آن‌ها بسیار کم است و در نتیجه کیفیت مونتاژ در جوش لیزری بالا است. علاوه بر این، جوش لیزری یک راه حل ایده‌آل برای اتصال قطعات غیرمشابه برای مونتاژ است. از دیگر مزایای استفاده از دستگاه جوش لیزری فلزات می‌‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جوشکاری متریال‌های ‌غیرمشابه
  • جوش متریال‌های ‌گران‌قیمت
  • امکان جوش در فاصله‌ای بسیار نزدیک به اجزای ظریف
  • کاهش زمان جوش به یک دهم روش‌های ‌سنتی
  • امکان انجام عملیات جوش به‌صورت خودکار
  • مونتاژ بدون استفاده از آلیاژ پرکننده

https://rotecgroup.com/product/welding/rt1000hwm/

استفاده از دستگاه جوش لیزری؛ روشی ایده‌آل برای جوش قطعات کوچک

در مقایسه انواع روش‌های ‌جوشکاری، مسلما ابعاد قطعات کار یک فاکتور مهم تلقی می‌‌‌شود؛ به‌ویژه وقتی‌که با اجزا و قطعات مونتاژ بسیار کوچک سر و کار داریم. یکی از چالش‌های ‌روش‌های ‌سنتی جوش این است که رساندن گاز به قسمت‌های ‌کوچک بسیار دشوار است؛ درحالی‌که در جوشکاری لیزری این کار به‌آسانی قابل انجام است.

جوشکاری لیزری مانند یک فرایند رسانای الکتریکی عمل نمی‌کند و در طی آن هیچ تماسی با ماده وجود ندارد. این برخلاف روش قوس گاز تنگستن یا جوشکاری مقاومتی است؛ جایی که باید ابزار جوش با قطعه تماس داشته باشد و می‌‌‌تواند مشکلات زیادی را برای باتری‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی ایجاد کند.

جوشکاری لیزری در مقابل جوش قوس الکتریکی

تفاوت اصلی بین جوش لیزری و جوش قوس الکتریکی نحوه گرم شدن محل اتصال است. در جوشکاری لیزری از پرتوی قدرتمند لیزر استفاده می‌‌‌شود و در روش دیگر از قوس الکتریکی استفاده می‌‌‌شود. در جوش لیزری فقط پرتو لیزر با قطعات فلزی تماس دارد و هیچ ابزاری با آن‌ها در تماس نیست و پرتو لیزر می‌‌‌تواند در فاصله‌ای زیاد از محل جوش شلیک شود. همچنین، شما می‌‌‌توانید جوشکاری لیزری را در محل‌هایی انجام دهید که در روش قوس الکتریکی امکان دسترسی به آن‌ها وجود ندارد.

دستگاه لیزر RT1000HWM؛ از بهترین دستگاه‌های جوش لیزری فلزات

در حال حاضر یکی از دستگاه‌های ‌جوش لیزری، دستگاه RT1000HWM است که در آن از جدیدترین فناوری لیزر، یعنی فایبر استفاده شده است. این دستگاه در جوشکاری انواع فلزات مانند فولاد خام، استیل ضد زنگ، آلومینیوم، برنج، نیکل، تیتانیوم و کروم کاربرد دارد. ازاین‌رو، می‌‌‌توان از این دستگاه در صنایع مختلف از جمله ساخت تجهیزات الکترونیکی، تولید تجهیزات پزشکی، هوافضا، ساخت لوازم خانگی و کشتی‌سازی استفاده کرد.

با به‌کارگیری دستگاه RT1000HWM می‌‌‌توان عملیات جوش را در سریع‌ترین زمان و با عمق مورد نظر انجام داد. شما این امکان را دارید تا با این دستگاه جوش لیزری فایبر عملیات جوشکاری را به روش‌های ‌مختلف از جمله جوش عمودی، موازی و بخیه اجرا کنید. ازجمله مزایای این دستگاه می‌‌‌توان به این موارد اشاره داشت:

  • این دستگاه این قابلیت را دارد تا شکاف جوش را به‌صورت یکنواخت و بدون سایش و با کیفیت بالایی روی قطعه ایجاد کند
  • سرعت عملیات جوش با این دستگاه حدودا دو برابر جوشکاری به روش‌های ‌سنتی است
  • هد این دستگاه وزن پایینی دارد و ازاین‌رو می‌‌‌تواند به‌آسانی جابه‌جا شود. شما این امکان را دارید تا در هر بخش از میز کار عملیات مختلف جوش از جمله butt stack tailored را انجام دهید.
  • امکان جوش متریال‌های ‌غیرمشابه به یکدیگر
  • کاهش مصرف برق و صرفه‌جویی در هزینه‌های ‌عملیاتی
  • امکان یادگیری کار با دستگاه در کوتاه‌ترین زمان، برخلاف روش‌های ‌سنتی
  • این دستگاه دارای قالبی یکنواخت و میز کار کوچکی است. امکان جابه‌جایی آن آسان است و در هرجایی می‌‌‌توان از آن استفاده کرد
  • حذف مرحله پرداخت و پولیش‌کاری

با خرید بهترین دستگاه جوشکاری لیزری، فلزات را دقیق‌تر جوش بزنید

جوشکاری لیزری می‌‌‌تواند بسیاری از چالش‌های ‌موجود را در سر راه فعالیت‌های ‌صنعتی و فنی مهندسی از سر راه بردارد. جوش لیزری به‌ویژه در مورد قطعاتی که نسبت به حرارت جوش حساسیت بالایی دارند و مستعد تغییر شکل هستند، کاربرد دارد. شما می‌‌‌توانید با استفاده از دستگاه‌های ‌جوش لیزری فلزات این نوع قطعات را با دقت بسیار بالایی جوش بزنید؛ بدون اینکه تغییر شکلی در آن‌ها رخ دهد.

اگر در رابطه با مراحل کار با دستگاه‌های ‌جوش لیزری فلزات سوالی دارید یا اینکه می‌‌‌خواهید بهترین مدل این دستگاه‌ها را خریداری کنید، می‌‌‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان روتک تماس بگیرید. روتک علاوه بر فروش این محصولات، نحوه کار با دستگاه‌های ‌لیزر را نیز به شما آموزش می‌‌‌دهد.

دکمه بازگشت به بالا