عمومیمعرفی کسب و کار

مزایا و معایب رنگ روغنی برای دیوار

رنگ روغنی چیست؟ انواع، مزایا و معایب رنگ روغنی

رنگ روغنی یکی از پرمصرف ترین و بهترین انتخاب برای رنگ‌آمیزی میباشد. رنگ‌های روغنی حاوی روغن‌های طبیعی مانند روغن بذر کتان یا آلکید مصنوعی هستند. همه‌ی آنها از رنگدانه و رزین در یک رقیق کننده حلال (تینر و یا 402) تشکیل شده اند. قیمت رنگ روغنی را استعلام کنید.

 هنگامی که تینر تبخیر می شود، رزین رنگ یک پوشش سخت تشکیل می دهد. نقاشان، برای رنگ آمیزی هر سطحی که می‌خواهند رنگ آن برای مدت طولانی دوام بیاورد از پوشرنگ روغنی استفاده می‌کنند.

معرفی رنگ روغنی

بسیار بادوام و مقاوم هستند و می‌توانند در برابر تماس‌های معمولی که بر روی سطح رنگ ایجاد میکنید مقاومت کنند و برای رنگ آمیزی دیوارها، درب و پنجره یک انتخاب ایده‌آل هستند. و از آنجایی که رزین رنگ روغنی یک پوشش سخت ایجاد می کند که قابل تنفس نیست، این گزینه در طول زمان در برابر لکه ها و زنگ زدگی مقاومت می‌کند.

به خاطر داشته باشید که رنگ‌های روغنی بوی قوی‌تری نسبت به رنگ‌های پایه آب دارند و زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند. پاک کردن آنها از سطح نیز سخت تر است.

این رنگ‌ها به علت اثرات زیست محیطی زیان‌آور و زمان خشک شدن طولانی و بوی نامطبوع، استفاده از آنها رو به کاهش است؛ زیرا حلال این رنگ‌ها تینرهای روغنی هستند که برای محیط زیست مناسب نیست.

اگر کیفیت و ماندگاری رنگ برای شما مهم است، پیشنهاد فروشگاه اینترنتی کاردک و نقاشان حرفه‌ای در وهله‌ی اول رنگ روغنی میباشد؛ ولی درصورتی که میخواهید رنگ‌آمیزی زودتر اجرا شود و راحت تر باشد از رنگ های پایه‌آب (اکریلیک یا پلاستیک) استفاده نمایید.

تمامی رنگ‌های روغنی قابل شستشو هستند و هیچ مشکلی برای شتسشوی آن ندارید. به راحتی میتوانید شیلنگ آب را بر روی دیواری که با رنگ روغنی رنگ آمیزی شده بگیرید و دیوار را تمیز کنید!!

در ادامه این مقاله با همراه باشید تا به توضیحات بیشتری نسبت به پوشرنگ‌های روغنی و همچنین کاربرد، مزایا و معایب آنها بپردازیم تا بهترین انتخاب را برای رنگ‌آمیزی خانه خود داشته باشید.

انواع رنگ‌های روغنی

رنگ های روغنی در سه نوع مات، نیمه‌براق و براق در بازار ایران موجود میباشد. از این نوع رنگ ها برای استفاده در باکثر سطوح مانند اتاق ها می توانید استفاده کنید؛ زیرا در صورت نیاز به نظافت و شستشو به سادگی می توانید تمیز کاری کنید و شما را از صرف هزینه های اضافی برای رنگ کاری مجدد بی نیاز کند.

رنگ روغنی مات

معمولا از رنگ روغنی مات برای رنگ‌آمیزی سطوحی استفاده می‌شود که نمی‌خواهیم جزئیات (نواقص) آن سطح به خوبی دیده شود. یا تمایل به ایجاد جلوه ای خاص و منحصر به فرد به سطح مورد نظرتون دارید استفاده میشود. رنگ‌ روغنی مات نسبت به رنگ براق و نیمه‌براق زبر تر است و بدیهی است از نظر تماس‌های معمولی و تمیز کردن‌های مداوم سطح، این رنگ مقاومت کمتری دارد. مشاهده تنوع رنگ ها در سایت های فروش آنلاین.

اما این نکته باعث نمیشه این نوع رنگ را از نظر زیبایی با انواع دیگر خودش مقایسه کنیم! رنگ‌های روغنی مات واقعا زیبا هستند!!

همانطور که اشاره شد میتوانید از این نوع رنگ برای سطوحی استفاده کنید که دارای موج هستند، و نمی‌خواهید این موج‌ها در سقف و یا دیوار خود نمایان شود.

ویژگی‌های رنگ روغنی مات

  • رنگ روغنی مات ماندگاری کمتری دارد.
  • این رنگ ظاهری زیبا و دلنشین دارد و محیط را زیبا می‌کند.
  • این رنگ زود کثیفی را به خود میگیرد.
  • پاک کردن آن سخت است و ممکن است به رنگ آسیبی وارد شود.
  • پوشش دهی خوب و تنوع رنگ بالایی دارد.
  • نور را کم منعکس می‌کند.
  • نسبت به رنگ روغنی براق و رنگ روغنی نیمه‌براق کمتر قابل شست و شو است.
  • وزن آن سنگین تر است اما قیمت پایین تری دارد.

رنگ روغنی مات بیشتر برای سقف و دیواری که مشکل گچ کاری دارد، به کار برده می‌شود. کاربرد دیگر این محصول در استودیوهای فیلم برداری و آتلیه‌های عکاسی و هنری می‌باشد.

رنگ روغنی براق

رنگ روغنی براق برخلاف رنگ مات از براقیت بیشتری برخوردار است و این نوع رنگ از نیمه‌براق نیز براق تر است. نقاشان رنگ روغنی براق را با نام رنگ آلکیدی براق نیز میشناسند. رزین آلکیدی که در این رنگ مخلوط می‌شود از ترکیب اسید و الکل بدست می‌آید. اسید موجود در رنگ موجب پوشش منعطف آن می‌شود.

از رنگ روغنی براق که از شفافیت و براقیت بالاتری برخوردار است برای رنگ‌ آمیزی فلزاتی نظیر نرده، فرفورژه، درب و پنجره و غیره استفاده می‌شود. همچنین برای رنگ درب و پنجره چوبی نیز کاربرد دارد.

رنگ روغنی براق برخلاف رنگ روغنی مات، جزئیات (نواقص) را نمایش میدهد. قبل از استفاده از رنگ روغنی براق باید سطح کار خود را  حتما! صاف کنید چون این رنگ موج موجود در دیوار را نمایان می‌کند. این محصول ماندگاری بالایی دارد و به راحتی تمیز می‌شود.

از رنگ روغنی براق در محیط‌هایی مانند حمام و آشپزخانه  استفاده می‌شود و برای رنگ آمیزی در و پنجره فلز و چوب به کار برده می‌شود. برای دیوارها پیشنهاد نمیشود؛ چون زود دل را میزند و به خوبی نور را به سمت چشمانتان منعکس میکند و باعث زده شدن شما از این رنگ میشود.

ویژگی‌های رنگ روغنی براق

  • ماندگاری بالایی دارد
  • کثیفی در آن کمتر میشیند
  • براقیت خیره کننده‌ای دارد
  • نور را منعکس میکند
  • تمییز کردن آن از کثیفی راحتر است
  • پوشش دهی خوب و تنوع رنگی بالایی دارد
  • قابل شسشو میباشد
  • قیمت آن نسبت به رنگ های روغنی مات و نیمه‌براق گران تر است
  • وزن آن نسبتا کمتر از سایر رنگ‌های روغنی است

رنگ روغنی نیمه‌براق (نیمه‌مات)

اگر به شما گفتند رنگ روغنی نیمه‌مات برای رنگ‌آمیزی تهیه کنید، بدانید و آگاه باشید که رنگ روغنی نیمه‌براق همان رنگ روغنی نیمه‌مات میباشد. این یک تضادی است بین نقاشان! (در اصول بخواهیم تشریح دهیم درصد براقیت در نیمه‌براق بیشتر از 50 درصد است و در حالت نیمه‌مات کمتر از 50 درصد میباشد.)

اگر تا الآن مشخصات رنگ براق و مات را مطالعه کرده باشید متوجه شده اید که این 2 رنگ اختلافات و امتیاز هایی نسبت به همدیگر دارند؛ رنگ روغنی نیمه‌براق این اختلافات را بر طرف کرده است.

به همین دلیل این نوع رنگ یکی از بهترین انتخاب ها در رنگ‌آمیزی خانه میباشد. چون مثل رنگ براق موج را نمایش نمیدهد، و برخلاف رنگ مات قابلیت شستشویی خوبی دارد.

رنگ روغنی نیمه‌براق بهترین انتخاب برای رنگ‌آمیزی دیوارها و پنجره های خانه شما میباشد. این رنگ ترکیبی از رنگ براق و مات میباشد.

شما نیز میتوانید با تهیه رنگ‌های براق و مات و سپس با ترکیب نمودن هر جزء از این رنگ‌ها، رنگ روغنی نیمه‌براق دلخواه خود را درست کنید که به براق نزدیکتر باشد و یا به مات که نیمه‌مات شود.

رنگ نیمه‌براق هم موج دیوار را نشان نمی‌دهد و هم به اندازه کافی براق است که دیواری که رنگ شده خوب جلوه نماید. اگر دوست ندارید دیوارتان نور را منعکس کند و می‌خواهید از سادگی دیوار لذت ببرید، بهتر است نوع مات را انتخاب کنید.

با انواع و کاربرد رنگ های روغن از منظری دیگر آشنا شوید

3 نوع رنگ روغن در بازار وجود دارد که عبارتند از: رنگ روغنی براق، رنگ روغن نیمه براق و رنگ روغن مات. درادامه به بررسی هرکدوم از این سه نوع می‌پردازیم.

·       رنگ روغنی براق

یکی از ویژگی های خوب رنگ روغن براق، پوشش‌دهی بالای اونه. بنابراین با حجم کمی، میتونین سطح بزرگی رو رنگ آمیزی کنین. این رنگ برای ساختن بتونه هم کاربرد داره.

از رنگ های روغنی براق برای رنگ آمیزی پنجره ها و چارچوب درب ها و سایر وسایل فلزی استفاده میشه اما به دلیل اینکه نور رو زیاد منعکس میکنه، برای استفاده نمیشه. البته بگیم که برای دیوار هم از این نوع رنگ استفاده نمیشه. دلیل اینکه برای دیوار از رنگ روغنی براق استفاده نمیشه اینه که نور رو زیاد منعکس کرده و موج ها و ناهمواری هایی که برروی دیوار وجود داره، خیلی زیاد نشون میده.

رنگ روغنی براق نسبت به رنگ های مات خیلی راحت تر تمیز میشه و ماندگاری بیشتری داره. به طور کلی رنگ های براق، از نظر بهداشتی نسبت به رنگ های مات، بهترند.

·       رنگ روغنی نیمه‌ براق

رنگ های روغنی نیمه براق از ترکیب رنگ روغنی براق و مات با نسبت های مشخص ساخته میشن. میتونیم براساس مقدار درخشش یا مات بودنی که انتظار داریم، این نسبت رو تغییر بدیم و رنگی با مقدار درخشندگی دلخواه ایجاد کنیم.

از این نوع رنگ روغن میتوان برای رنگ آمیزی دیوار ها استفاده کرد. چون هم دارای مقدار درخشندگی مناسب تری نسبت به انواع براق و مات بوده و هم ایرادات دیوار رو کمتر از رنگ روغن براق نشون میده.

این رنگ مشابه رنگ روغن براق، قابلیت شستشوی کامل داره ولی تمیز کردنش از رنگ روغنی براق سخت تره! یک نکته ی خیلی مهم در مورد استفاده از رنگ روغنی نیمه براق وجود داره و اون هم اینه که قبل از هربار استفاده، باید به صورت کامل سطل رنگ رو مخلوط کنیم که رنگ مات به دلیل چگالی بیشتر، رسوب نکنه.

·       رنگ روغنی مات

مات از رنگ روغنی براق کمتر است. بعلاوه نسبت به رنگ های روغنی براق، ناهمواری ها و ایراد هایی که دیوار داره رو کمتر نشون میده. البته در مورد این مسأله ای وجود داره و اونم اینه که اگه بخواد بدون ترکیب با رنگ براق کار بشه، اجراش سخته و زمان زیادی میخواد. رنگ های روغنی مات قابلیت شستشوی کمتری نسبت به رنگ های براق و نیمه براق دارن و بنابراین برای جاهایی که باید مداوم با آب شسته بشن مناسب نیستند. در مقاله ، بیشتر در مورد جزئیات این نوع رنگ‌ها صحبت کردیم.

مزایای رنگ روغن

1) یکی از مزایا و میشه گفت مهمترین مزیت رنگ روغنی که با وجود قدیمی بودن و معایب مهم این نوع رنگ، هنوز هم کاربرد داره، قابلیت شستشوی بالای اونه. با استفاده از رنگ روغن برای رنگ آمیزی دیوار ها، به دلیل اینکه دارای پایه ی حلال نفتی هست، میتونین راحت دیوار های خونه خودتون رو با آب شستشو بدید.

2) به دلیل ضد آب بودن، برای رنگ آمیزی نرده و چارچوب ها و درب های فلزی و چوبی بسیار مناسبه.

3) رنگ روغن پوشش دهی بالایی داره. یعنی با مقدار و حجم کمتری رنگ، میتونین سطح بزرگتری رو نسبت به رنگ کنین.

معایب رنگ روغن

رنگ روغن با اینکه به راحتی تمیز شده و اصلاً با آب پاک نمیشه، معایبی هم داره که کم هم نیستند. در ادامه به این معایب اشاره می‌کنیم.

1) اجرای رنگ روغن نسبت به رنگ های پایه آب مثل اکرولیک و پلاستیک، خیلی سخت و زمان‌بره. رنگ روغن دارای چندین مرحله ی اجراست که بین مراحل اجرایی باید حداقل 24 ساعت فاصله بیفته. به همین علت اگر شما خیلی عجله داشته باشین نمیتونین از رنگ روغن برای رنگ آمیزی خانه ی خودتون استفاده کنید.

اگر خانه ی شما از قبل دارای رنگ روغن باشه مراحل اجرای رنگ روغن شامل بتونه یا زیرسازی، رنگ آستر، 1 یا دو دست رنگ برروی رنگ آستر و رنگ نهاییه و همونطور که گفتیم بین هر مرحله حداقل 24 ساعت زمان میخواد. پس در بهترین حالت، رنگ آمیزی خانه شما در کمتر از 4 یا 5 روز تموم نمیشه. اگه دیوار های خانه ی شما از قبل رنگ روغن نداشته باشن و گچی باشن، یک یا دو مرحله به پروسه ی رنگ آمیزی اضافه میشه و یعنی زمان رنگ آمیزی خانه ی شما طولانی تر میشه.

2) رنگ روغن به دلیل اینکه دارای پایه ی حلال نفتی هست، بوی خیلی تند و بدی داره. این بو به شدت برای شما که در معرضش قرار میگیرید، مضر است. غیر از بوی بدی که در هنگام اجرای پروژه وجود داره، بعد از اون هم تا مدتی این بو ماندگار بوده و از بین نمیره. یعنی اگه میخواین از رنگ روغن استفاده کنین خودتونو برای تحمل بوی زننده ی نفت و رنگ برای مدت نسبتا زیادی آماده کنین.

3) رنگ روغن باز هم به دلیل اینکه دارای پایه ی حلال نفتیست، سازگاری مناسبی با محیط نداره و برای محیط زیست خیلی مضره! ضرر برای خودمون و محیط اطرافمون! این مسأله واقعاً قابل چشم پوشی نیست!

البته بگم که با وجود این معایب رنگ روغن، هنوز بهترین رنگ برای رنگ آمیزی قسمت های فلزی موجود در ساختمان، نظیر چهارچوب درب ها، پنجره ها، میله های نرده و … رنگ روغنه و جایگزین بهتری براش وجود نداره.

نکات مهم مربوط به نقاشی ساختمان با رنگ روغن

در این قسمت میخوایم در مورد نکات مختلفی باهاتون صحبت کنیم. نکاتی که شامل موضوعاتی مثل ویژگی ها و شرایط نگهداری مناسب برای رنگ و …

ویژگی ها و شرایط نگهداری مناسب رنگ روغن

رنگ روغن مناسب، دارای 2 ویژگی هست: 1) استاندارد است 2) از تاریخ انقضای آن نگذشته است.

در هنگام خرید رنگ روغن به این دو ویژگی بسیار ساده و ظاهراً پیش پا افتاده توجه کنید. همچنین دقت کنین رنگی که میخرین، براساس نیازتون باشه. مثلاً شما نیاز به رنگ مات دارین و اشتباهی رنگ براق رو نخرین! پس به براق یا ماتی رنگ هم توجه کنین و در پایان به این مسأله هم حواستون باشه که برای رنگ آمیزی یک ساختمان مسکونی، رنگ مات و براق رو باید با نسبت برابر باهم مخلوط کنید. اما بعد از اینکه رنگ رو خریداری کردید باید در چه محیطی اون رو نگهداری کنین؟! برای نگهداری رنگ باید دما نه خیلی زیاد و نه خیلی کم باشه. دمای بین 5 تا 35 درجه برای نگهداری رنگ روغن مناسبه و باید حتماً از منجمد شدن رنگ در اثر سرما جلوگیری کنین.

دکمه بازگشت به بالا