سلامت و تندرستیمعرفی کسب و کار

عوارض کامپوزیت دندان

روکش های کامپوزیت ، ماده سفید رنگی است. که از آن برای پرکردن دندان‌ها، تغییر شکل و طراحی مجدد دندان‌ها استفاده می‌شود. ونیر کامپوزیت یک روش عالی برای ترمیم دندان‌ها است. اما مشکلات و معایبی نیز ممکن است به همراه داشته باشد. قیمت ونیر کامپوزیت نسبت به لامینت دندان سرامیکی ارزان تر است. و عوارض کم‌تری نیز دارد. از مشکلات ونیرکامپوزیت می‌توان به: لکه دار شدن،تراشیده شدن اشاره کرد. از دیگر معایب کامپوزیت نسبت به لامینت سرامیکی می‌توان به استحکام و مقاوت کم‌تر اشاره کرد. برای این که دچار عوارض نام برده نشوید. باید یک سری مراقبت‌های خاص را پس ازگذاشتن ونیرکامپوزیت رعایت کنید. ـ

در دندانپزشکی دکتر مسعود شاه حسینی  انجام خدمات زیبایی  بصورت اقساط انجام می شود.

حذف کامپوزیت های قدیمی

در برخی از مواقع، شما نیاز به حذف کامپوزیت دندان دارید. در واقع حذف کامپوزیت ارتباط بسیار مستقیمی با نحوه عملکرد دندانپزشک دارد.

در برخی موارد، حذف کامپوزیت بدون تراش دندان ها و آسیب رساندن به دندان انجام می شود. اما گاهی نیاز است تا قسمتی از مینای دندان و ساختار دندان تراشیده شود. در این حالت، چون دندان ها حساس تر و بدون روکش می شوند، دندان ها مستعد پوسیدگی می شوند. بنابراین پیش از انجام کامپوزیت، حتما با دندانپزشک زیبایی خود در این رابطه صحبت کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

عوارض کامپوزیت دندان

کامپوزیت گاهی می تواند باعث تورم لثه ها شود که در این صورت باید سریعا به پزشک مراجعه نمود.
جنس، استحکام و رنگ کامپوزیت ها با هم متفاوت است و در صورتی که نوع نامرغوب و نامناسبی از آن برای دندان ها استفاده شود، نتیجه کار رضایت بخش نخواهد بود.
اگر کامپوزیت به دقت انجام نشود، امکان نخ دندان کشیدن بین دندان ها وجود ندارد و این امر سبب بوی بد در دهان می شود.
گاهی با کامپوزیت فاصله میان دندان ها باز می ماند و همین سبب جمع شدن مواد غذایی در میان دندان ها می شود.
اگر کامپوزیت به درستی پولیش نشود، لبه های دندان ها رنگ می گیرد.

برخلاف آنکه بسیاری از افراد تصور می کنند که کامپوزیت دندان روشی بدون عارضه است، اما باید بدانند که این روش همانند دیگر روش های زیبایی دندان، دارای عوارضی می باشد. عوارض کامپوزیت دندان عبارتند از:

کامپوزیت باعث ایجاد حساسیت در دندان ها شده و همین امر سبب ایجاد درد در دندان ها می شود. گاهی این درد ممکن است در چند روز اول قطع شود و گاهی نیز، ممکن است که فرد در ناحیه ترمیم شده تا چندین هفته احساس درد نماید.
این درد می تواند به هنگام جویدن غذاها یا حساس شدن دندان ها به سرما و گرما ایجاد شود. که هر یک از این موارد دلایل خاص خود را دارند. اگر درد در چند روز اول و قابل تحمل بود، این امر طبیعی است و نباید نگران باشید، اما اگر درد خیلی شدید و بیشتر از چند روز طول کشید، حتما باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اگر برای نصب کامپوزیت از تراشیدن مینای دندان استفاده شود، این امر می تواند در صورت عدم رعایت موارد مراقبت بعد از کامپوزیت، سبب پوسیدگی دندان ها شود. کامپوزیت روشی است که به دقت و تجربه بالایی نیاز دارد، بنابراین در صورت انتخاب دندانپزشک بی تجربه و همچنین استفاده از مواد نامرغوب، نتیجه نامطلوبی از کار دیده می شود که باعث عدم رضایت فرد متقاضی می شود.

نحوه نگهداری و مراقبت از ونیر کامپوزیت

اگر از ونیر کامپوزیت به خوبی مراقبت نشود، زیاد دوام نمی‌آورد و مجبور می‌شوید، برای ترمیم آن‌ هزینه پرداخت کنید. اما با رعایت یکسری از دستورالعمل‌ها می‌توان از کامپوزیت دندان به خوبی مراقبت و نگهداری کرد.

حداقل دو بار در روز با یک مسواک نرم، مسواک بزنید. حداقل یک بار در روز، ترجیحا قبل از خواب، نخ دندان بکشید.

اگرچه ممکن است مواد رزین کامپوزیت لکه‌های سطحی غذاها را جذب نکنند، اما مقاومت آن‌ها در برابر لکه‌دار شدن، کمتر از دندان‌های طبیعی است، بنابراین اگر در معرض تنباکو، قهوه، چای، سس سویا، کاری، کولا، آب انگور، زغال اخته و … قرار بگیرند، دچار لکه می‌شوند. بنابراین بهتر است از مصرف بیش از حد موارد گفته شده خودداری کنید و مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید. به طور معمول مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. از جوش شیرین یا خمیر دندان ساینده استفاده نکنید.

دهان خود را با دهانشویه‌های حاوی الکل شستشو ندهید. الکل می‌تواند رزین کامپوزیت را نرم کند. اگر دهانشویه استفاده می‌کنید، آن‌هایی را انتخاب کنید که غیرالکلی هستند.

سدیم فلوراید، تنها فلورایدی است که باید استفاده شود. فلوراید قلع یا فلوراید فسفات اسیدی شده برای رزین کامپوزیت توصیه نمی‌شود.

از عاداتی مانند جویدن یخ، ناخن جویدن یا کشیدن پیپ باید اجتناب شود. از گاز زدن مستقیم استخوان، آب‌نبات‌های سفت، آجیل یا نان‌های سفت خودداری کنید. زیرا این کارها به ونیر کامپوزیت فشار زیادی وارد می‌کند و می‌تواند منجر به شکستگی آن شود. برای جلوگیری از خرد شدن کامپوزیت دندان با احتیاط غذا بخورید. البته اگر ترک یا شکستگی در ونیر کامپوزیت رخ دهد، معمولاً می‌توان آن را با استفاده از رزین کامپوزیت ترمیم کرد.

طول عمر ونیر کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی دارد و بسیار شبیه به خرید لاستیک جدید برای خودرو است. مدت زمان ماندگاری آن‌ها به کیفیت لاستیک، نحوه ساخت آن، نوع سطح جاده، نحوه رانندگی و میزان مسافت پیموده شده در سال بستگی دارد. به همین ترتیب، طول عمر کامپوزیت دندان به عادت‌های شما و میزان فشار وارده به دندان‌ها وابسته است. با احتیاط و مراقبت مناسب، مواد کامپوزیت فعلی، مدت طولانی دوام می‌آورند.

در دندانپزشکی دکتر مسعود شاه حسینی  انجام خدمات زیبایی  بصورت اقساط انجام می شود

از آنجایی که ونیر کامپوزیت مستقیم تنها در یک جلسه انجام می‌شود، دندان‌های شما برای اولین باری که دهان خود را می‌بندید، نسبت به قبل متفاوت خواهد بود. این حالت طبیعی است و زمانی که تغییراتی در شکل و اندازه دندان‌ها ایجاد شده باشد، قابل انتظار است. گاهی اوقات ممکن است گفتار شما در ابتدا تغییر کند یا تحت تأثیر قرار گیرد تا زمانی که زبان شما با تغییرات سازگار شود. حتی اگر تغییرات جزئی باشند، دهان شما بسیار حساس است و در ابتدا این حساسیت را اغراق می‌کند. معمولاً پس از چند روز، این حساسیت فروکش می‌کند و دهان شما دوباره عادی می‌شود

https://drshahhosseini.com/.

دکمه بازگشت به بالا