عمومیمعرفی کسب و کار

با استانداردهای دکل مهاری آشنا شوید

آیا میدانید دکل مهاری چیست؟

برای اینکه بدانید دکل مهاری چیست؟ تا انتهای این متن با ما باشید. یکی از معروف ترین دکل های مخابراتی و شاید به جرات می توان گفت پرکاربردترین نوع دکل های مخابراتی. لااقل در ایران و خاورمیانه  مهاری می باشد. تولید کنندگان دکل بسیاری در ایران تولید این نوع دکل را مدعی می شوند. اما تاورکوبه عنوان یکی از صادرکنندگان این نوع دکل. امیدوار است شما مشتریان و علاقه مندان به صنعت دکل. با مطالعه این مطلب آگاهی خود از تولید مهاری و کاربرد ها و مزایایی آن را بالا ببرید و متوجه تفاوت های موجود در بازار دکل شوید. به دکل هایی گفته می شود که به وسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد. در ادامه شما را با کاربرد های این دکل و انواع آن آشنا می سازیم.

دکل های مهاری چه کاربردی در شبکه اینترنت دارد؟

دکل مهاری چیست و چه کاربردی در شبکه انجام می دهند؟ این نوع دکل ها هم برای شبکه برق استفاده میگردد و هم برای شبکه اینترنت مصرف دارد . ما باید برای انتقال داده ها به مناطق با فاصله دوراز  یک منبع گیرنده قوی بهره ببریم  که امواج را ازرستنده ما  بگیرد و به دستگاه های که در آن سمت خط انتقال داده  هستند ارسال کند. این نوع دکل ها  اکثرا  برای گرفتن امواج رادیویی و اینترنت پرسرعت (دکل مهاری g35 و دکل مهاری g45) استفاده میشود.در این موضوع به معرفی دکل ها او انواع آن می پردازیم.

آشنایی با انواع دکل های مهاری (G35 و G45)

 مهاری به دکل های میگویند. که با سیم مهار (بوکسل) به زمین یا تکیه گاه دیگری متصل و مهار می گردد. و بیشتر در نقاطی که فضا و وسعت بالایی دارند استفاده میشود. این دکل ها به علت سبک بودن و وزن پایین، مزیت و کاربردهای زیادی دارند. که در این مقاله با برخی از این مزایا و ویژگی های آن آشنا می گردید.

تاریخچه و قیمت دکل

برای اولین بار این نوع دکل در کشور کانادا و توسط شرکت ساخت دکل  ROHN  کانادا ساخته شد و هدف از تولید برج مهاری، استفاده از آن به عنوان دکلی موقتی که امکان نصب سریع و مزیت جابه جایی و برپایی مجدد را دارا باشد . و با توجه به وسعت و پهناوری کشور کانادا هیچ محدودیتی از لحاظ فضا برای  نصب مهاری وجود نداشت و همینطور قیمت پایین این دکل ها در مقایسه با قیمت دکل های خودایستا منتهی به گسترش مصرف این محصول شد.

دکل های مهاری به خاطر  وزن سبک وپایین بودن قیمت دکل و هزینه مناسب تامین و نصب، در مقایسه با سایر انواع دکل ها در کشور ایران به عنوان یک راه کار دائمی و کم هزینه که مورد استقبال و کاربرد گسترده می باشد قرار گرفت.

اما متاسفانه در کشور ما بدون رعایت فاصله های استاندارد و مورد نیاز برای نصب سیم مهاری  (بوکسل) و بدون محاسبه و اندازه گیری  بارگذاری مناسب هر دکل، این دکل ها  به صورت انبوه و غیر استاندارد در همه جای کشور و به خصوص شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار گرفته است ، که این امرمنتهی به سقوط دکل ها  در زمان های مختلف گردیده.

همینطور ارتفاع بلند برج ها و ساختمان ها در کلان شهرها بهترین محل برای نصب آنتن های مخابراتی ، بی سیم و یا دیش های مخابراتی کوچک اینترنت بر روی این نوع دکل به شمار می روند .

اجزای دکل های مهاری

دکل های مهاری از اجزای زیر تشکیل شده است :

  • بیس پلیت
  • سیم مهار فولادی
  • پیچ و مهره
  • صفحه تعادل
  • مهارکش فولادی
  • کلمپس فولادی
  • گوشواره
  • انکرراد
  • انکربولت

جهت سیستم روشنایی دکل از چراغ LED سولار چشمک زن با یک سال گارانتی تعویض استفاده می شود.

جهت اجرای سیستم ارتینگ, میله مسی 16 و سیم مسی 16 و بست مسی استفاده می شود.

اجرای چاه ارت دکل مهاری توسط نیروهای متخصص و با تجربه و در کلاس زیر 2 اهم ,زیر 5 اهم و زیر 7 اهم .

چرا دکل های مهاری؟

دکل‌ مهاری به دلیل وزن کم و سهولت نصب و ارزان قیمت بودن دارای مزایا و کاربردهای زیادی می باشد و در مکان‌هایی که فضا با امکان زاویه بندی مناسب جهت نصب مهاری ها موجود باشد استفاده می‌گردد. اغلب در شبکه تلفن همراه جهت نصب آنتن ها و تجهیزات رادیویی ، بی سیم و شبکه‌های رایانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.دکل‌های مهاری قابلیت نصب بر روی سازه های ساختمانی ،پشت بام منازل و ادارات و سوله های صنعتی را دارند.

در مناطق شهری با نصب دکل بر روی سازه که خود عامل افزایش ارتفاع دکل می گردد مزیت بسیار خوبی جهت نصب آنتن و تجهیزات رادیویی و وایرلس در ارتفاع بالا بدست می آید.این نوع دکل‌ها در صورتی که روی زمین نصب گردند نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارند. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکل‌ها کمتر از دکل‌های دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه بوده و سرعت نصب آن بسیار بالاست.البته شایان ذکر است که جهت نصب این دکل هاباید فونداسیون مناسبی با در نظر گرفتن ارتفاع دکل و محل نصب آن اجرا گردد.

دکل‌های مهاری به دلیل سبکی بیشتر در پشت بام‌ها نصب می‌شوند و در هر 9 متر (یا 6 متر) به وسیله سیم مهار فولادی از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می‌شوند.دكل های مهاری از تعدادی سكشن 3 متری كه به صورت نر و ماده بر روی یكدیگر سوار شده و هر سكشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 بهم متصل شده اند تشکیل شده است .سکشن ها (قطعات 3 متری) بصورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است .

مزایای دکل مهاری

دکل های مهاری به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد. اغلب در شبکه تلفن همراه ، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد . دکل های مهاری قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته و علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن ها کمک کرده ، در مناطق شهری مزیت فراوان دارد. دکل های مهاری در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد . به خاطر سبکی وزن ، بهای دکل مهاری کمتر از دکل های دیگر بوده و نصب آن ها ساده و کم هزینه است. دکل های مهاری بسته به ابعاد و نوع ساخت به چند دسته تقسیم می شوند.

انواع دکل مهاری

از انواع دکل های مهاری می توان به دکل های سری G اشاره کرد که با انواع G35,G45,G55,G65,G80 تولید می شوند. این دکل ها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشن های سه متری که پایه ها از لوله نمره 3 بوده که به وسیله میلگردهای نمره 8 یا 10 به صورت خرپایی به هم متصل می شود. دکل های مهاری با باربری بسیار کم و تنها برای نصب آنتن های بی سیم و یا دیش های کوچک اینترنت استفاده می گردد.

نصب دکل مهاری

دکل های مهاری به دلیل سبکی ، بیشتر در پشت بام ها نصب می شوند و در هر 9 متر و گاهی در هر 6 متر به وسیله سیم مهار از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می شوند . هر سکشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 به هم متصل شده اند تشکیل شده است. سکشن ها ( قطعات 3 متری ) به صورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است.

جهت جلوگیری از فرسودگی و زنگ زدگی ، دکل ها دارای پوشش گالوانیزه گرم 90 میکرون هستند.

دکمه بازگشت به بالا