بین المللیمعرفی کسب و کار

اخذ بورسیه تحصیلی در انگلستان – مشاوره رایگان

نگاهی گذار به سیستم آموزشی انگلستان برای دانشجویان خارجی

آیا امکان تحصیل رایگان در انگلستان وجود دارد؟ در این محتوا به دنبال بررسی شرایط دریافت بورسیه تحصیلی انگلستان هستیم. امکان بهره‌مندی از بورسیه تحصیلی کالج‌ها و دانشگاه‌های معتبر در کشور انگلستان، برای دانشجویان بین‌المللی یک موهبت بزرگ محسوب می‌شود. هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان خارجی با امید دستیابی به فرصت تحصیل رایگان در انگلستان وارد یک ماراتون بزرگ و نفس‌گیر می‌شوند.

اگرچه می‌توان گفت که در انگلستان، دانشگاه های کاملاً رایگان برای دانشجویان بین‌المللی خارج از اتحادیه اروپا وجود ندارد اما استفاده از بورسیه‌های خصوصی و دولتی می‌تواند هزینه تحصیل را تا حد چشمگیری کاهش دهد به گونه‌ای که ممکن است در برخی موارد خاص به صورت رایگان میسر شود.

همچنین در مواردی با توجه به رزومه تحصیلی متقاضی و نوع کمک هزینه، بورسیه تحصیلی انگلستان تنها محدود به شهریه دانشگاه نشده و بخش اصلی سایر هزینه‌های زندگی دانشجو را نیز پوشش می‌دهد. حال می‌خواهیم بدانیم آیا تمام دانشجویان بین‌المللی مجوز استفاده از بورسیه تحصیلی انگلستان را دارند؟

برای مهاجرت تحصیلی رایگان، فرد متقاضی باید واجد چه شرایطی باشد؟ تعدادی از بهترین بورسیه های تجصیلی دانشگاه های انگلیس کدامند؟  آیا رزومه شغلی نیز تاثیری در تحصیل رایگان در انگلستان دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها خوب است ابتدا نگاهی گذار به سیستم آموزشی انگلستان برای دانشجویان خارجی داشته باشیم.

تحصیل رایگان در انگلستان

سیستم آموزشی انگلستان در مدرسه و دانشگاه تفاوت چندانی با سایر کشورهای اروپایی ندارد. در این کشور نظام آموزشی به چهار بخش اصلی دوره ابتدایی، دوره متوسطه، آموزش تکمیلی و آموزش عالی تقسیم می‌شود. خوب است بدانید که بورسیه تحصیلی انگلستان تنها محدود به دانشگاه نبوده و در صورت وجود شرایط دانش اموزان بین‌المللی نیز می‌تواند برای استفاده از کمک هزینه‌های تحصیلی و تحصیل رایگان در انگلستان اقدام کنند.

در اکثر موارد دانش آموزان تا 11 سالگی در دوره ابتدایی تحصیل کرده و پس از آن وارد دوره اول متوسطه می‌شوند که معمولا تا 16 سالگی ادامه دارد. دانش آموزان مدارس متوسطه انگلیس لازم است در 16 تا 17 سالگی آزمون نهایی این دوره را پشت سر گذاشته و پس از دریافت گواهی پایان تحصیلات دوره دبیرستان یا همان GCSE  برای ورود به دانشگاه‌ و یا کالج‌های فنی و حرفه‌ای اقدام کنند.

دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را دارند لازم است ابتدا دوره آموزش تکمیلی را گذرانده و سپس برای تحصیل یک رشته خاص در دانشگاه پذیرش بگیرند. متقاضیان بین‌المللی که تحصیل خود در دوران متوسطه را به اتمام رسانده باشند با ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی می‌توانند وارد دانشگاه‌های انگلیس شده و شرایط خود برای تحصیل رایگان در انگلستان را ارزیابی نمایند.

بدون دریافت بورسیه تحصیلی  و به ویژه کشور نسبتاً گران انگلیس می‌تواند تا حدودی پرهزینه و دشوار باشد. بر همین اساس اگر متقاضی تحصیل در مدارس یا دانشگاه‌های این کشور در هر یک از مقاطع گفته شده هستید لازم است رزومه خود را برای دریافت بورسیه سبک و سنگین کنید چرا که در این صورت می‌توانید هزینه‌های تحصیل خود را کاهش داده و شرایط خود را به تحصیل رایگان در انگلستان نزدیک نمایید.

بورسیه تحصیلی، کمک هزینه یا اسکالرشیپ همگی گویای یک مفهوم بوده و به امتیازات مالی اطلاق می‌شود که با اهدافی مشخص به یک دانش آموز یا دانشجو با شرایط خاص اعطا می‌شوند. چگونگی دریافت این کمک هزینه‌ها، میزان پوشش‌دهی و خصوصی یا دولتی بودن آن بستگی به سازمان اعطا کننده و هدفی دارد که پشت بورسیه قرار گرفته است.

بورسیه تحصیلی انگلستان به طور کلی به دو نوع دولتی و خصوصی تقسیم می‌شود اما این فرصت تحصیل رایگان تنها محدود به تحصیلات دانشگاهی نبوده و در سایر مهارت‌های ورزشی و هنری نیز امکان استفاده از کمک هزینه وجود دارد. برخی از اصلی‌ترین انواع بورسیه تحصیلی انگلستان عبارتند از:

بورسیه تحصیلات دانشگاهی

این نوع بورسیه ویژه دانش آموزان و دانشجویانی با نمرات ممتاز است که تمایل به تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های انگلستان دارند. مدارک تحصیلی، معدل کل، ریز نمرات، شرکت در مسابقات بین‌المللی و سطح دانش زبانی از جمله موارد موثر در دریافت فرصت تحصیل رایگان با استفاده از بورسیه می‌باشد.

این نوع کمک هزینه وابسته به سازمانی که آن را ارائه می‌دهد دارای دو نوع دولتی یا خصوصی است. برای مثال ممکن است برخی از دانشگاه‌های دولتی انگلیس بورسیه دولتی در اختیار دانشجویان خود قرار دهند در حالی که تعدادی دیگر از منابع مالی که سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی به دنبال بستن قرارداد پروژه‌های فنی و آزمایشگاهی در همکاری با دانشگاه در اختیار آن‌ها قرار داده‌اند، کمک هزینه تحصیل دانشجو متقاضی را فراهم نمایند.

در صورتی که به دنبال اخذ پذیرش در یکی از دانشگاه‌های خصوصی انگلیس هستید احتمالا گزینه‌هایی برای استفاده از انواع بورسیه تحصیلی خصوصی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. میزان پوشش‌دهی بورسیه تحصیلی انگلستان به نوع بورسیه و هدف از اعطا آن بستگی دارد. دولتی یا خصوصی بودن ملاک ارزیابی نیست.

همچنین در کشور انگلستان نیز مانند اکثر موارد مشابه، دانشجویان متقاضی تحصیلات تکمیلی و به ویژه دکترا شانس بالاتری برای دریافت بورسیه تحصیلی داشته و به فرصت تحصیل رایگان در انگلستان نزدیک‌تر هستند.

برای آگاهی از بورسیه تحصیلی خصوصی یا دولتی در دانشگاه‌ها، کالج‌ها و موسسات آموزشی انگلستان لازم است ابتدا در سایت واحد آموزشی جستجو نموده و از طریق خود دانشگاه اقدام نمایید. علاوه بر این اکثر دانشجویان متقاضی تحصیلات تکمیلی می‌توانند در ارتباط با استاد سوپروایزر خود از انواع بورسیه‌های تحصیلی در دسترس مطلع شوند.

سایت‌ها و منابع معتبری نیز برای معرفی انواع بورسیه تحصیلی در و سایر نقاط جهان وجود دارند که از طریق آن‌ها نیز می‌توان از انواع بورسیه تحصیلی انگلستان باخبر شد. از جمله این سایت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Scholarships.com.
  • Fastweb.
  • Cappex.
  • Niche.
  • Chegg.
  • Peterson’s.
  • Unigo.
  • Scholly.
  • ScholarshipOwl.

انواع بورسیه تحصیلی در انگلستان

بورسیه موفقیت ورزشی

برای موفقیت در دریافت یک بورسیه تحصیلی تنها رزومه و نمرات دانشگاهی شما ملاک عمل نیست بلکه موارد دیگری همچون موفقیت و کسب مقام در رشته‌های ورزشی نیز امتیازی مثبت برای دریافت کمک هزینه می‌باشد حتی اگر بخواهید برای رشته‌ای غیر از گرایش ‌های ورزشی پذیرش بگیرید باز هم دستاورد‌های برجسته ورزشی می‌تواند شانس شما برای برخورداری از بورسیه و تحصیل رایگان در انگلستان باشد.

حال اگر این پرسش در ذهن شما وجود دارد که هدف دانشگاه از اعطا بورسیه با چنین شرایطی چیست باید بدانیدکه در این موارد معمولا دانشگاه و دولت انگلستان بر روی فرد متقاضی به عنوان یک نیروی ورزشی و کسی که می‌تواند به نمایندگی از این کشور در مسابقات ورزشی شرکت کند، سرمایه‌گذاری می‌کنند.

بورسیه هنر و موسیقی

استعدادهای هنری نیز مانند مهارت‌های ورزشی، برای دریافت بورسیه ارزشمند بوده و می‌توانند برگ برنده شما برای دریافت پذیرش همراه با کمک مالی باشند. بنابراین اگر استعداد موسیقی برجسته‌ای به ویژه برای همراهی با گروه کر، اجرای دست جمعی و همنوازی دارید احتمالا می‌توانید یکی از دریافت کنندگان بورسیه تحصیلی انگلستان باشید.

کمک هزینه عدم استطاعت مالی

این نوع کمک مالی که معمولا بخشی از شهریه دانشگاه را پوشش می‌دهد به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که به عنوان یک دانشجو ممتاز و پرتلاش شناخته شده اما توانایی مالی لازم برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های انگلستان را ندارند. برای آنکه بتوانید از این بورسیه استفاده کنید باید در درجه اول ممتاز بودن و در درجه دوم عدم استطاعت مالی خود را اثبات کنید.

کمک هزینه اهداف خیرخواهانه

این نوع بورسیه که معمولا مبالغ کمتری را تحت پوشش قرار می‌دهند توسط سازمان‌های خیریه و NGOها در انگلستان با هدف پشتیبانی از دانشجویانی که نیاز مالی دارند اعطا می‌شود. این کمک‌های خیرخواهانه با هدافی خاص برای مواردی از پیش برنامه‌ریزی شده هزینه می‌شوند.

بورسیه شخصی

کمک هزینه وابسته به ویژگی‌های شخصی را می‌توان شکل دیگری از بورسیه‌های تحصیلی یا ناتوانی مالی دانست که وابسته به شرایط فردی دانشجو به او اعطا می‌شود. محل زندگی، وضعیت جسمانی، در قید حیات نبودن والدین و … از جمله موارد موثر در دریافت بورسیه شخصی می‌باشد.

بورسیه صنعتی و تجاری

در برخی موارد شرکت‌های صنعتی و یا مجموعه‌های دانش بنیان با هدف سرمایه‌گذاری بر روی یک دانشجو بین‌المللی در راستای اهداف خود و تربیت او به عنوان یک نیروی کار ماهر منابع مالی را به عنوان کمک هزینه تحصیلی در نظر گرفته و اسپانسر تحصیل رایگان در انگلستان می‌شوند. بدون شک تعهد کاری به شرکت مورد نظر پس از فارغ‌التحصیلی از شرایط دریافت این نوع کمک هزینه تحصیلی می‌باشد.

شرایط دریافت بورسیه تحصیلی انگلستان

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم اگرچه برخورداری از نمرات ممتاز و روزمه آکادمیک قوی می‌تواند بهترین و آسان‌ترین راه برای دریافت بورسیه تحصیلی باشد اما تنها راه آن نیست. استعدادها و شرایط فردی دیگر نیز در شانس دریافت کمک هزینه تحصیلی موثر هستند.

به طور کلی اصلی‌ترین مواردی که می‌توانند شانس فرد برای تحصیل رایگان در انگلستان را افزایش دهند به شرح زیر می‌باشند:

مدارک علمی معتبر

اعتبار آخرین مدرک تحصیلی می‌تواند نقش موثری در دریافت بورسیه تحصیلی داشته باشد. به طبع دانشجو و یا دانش آموزی که مدرک تحصیلی قبلی خود را از یکی از دانشگاه‌ها و مدارس برتر انگلستان و سایر کشورها اخذ کرده باشد امتیاز بالاتری برای دریافت بورسیه خواهد داشت.

معدل بالا

معدل یکی از مهم‌ترین شرایط دریافت بورسیه تحصیلی انگلستان می‌باشد. سوابق تحصیلی مانند معدل و ریز نمرات از جمله اصلی‌ترین معیارهای مورد بررسی جهت تحصیل رایگان خواهد بود.

مدرک زبان

اگر به دنبال تحصیل رایگان هستید تنها داشتن مدرک زبان و آگاهی نسبی کافی نیست بلکه نمره زبان بالا باید از جمله نقاط قوت و تمایز رزومه شما باشد.

استعدادهای خاص

اگر استعداد هنر، ورزشی و فنی خاصی دارید حتما در رزومه خود به آن اشاره کنید. به عنوان یک دانشجو ممتاز برخورداری از استعدادها و مهارت‌های جانبی می‌تواند شانس دریافت بورسیه تحصیلی را افزایش دهد.

پذیرش از یک دانشگاه برتر

دانشگاه‌هایی که در سطح جهانی از رنکینگ بالاتری برخوردار هستند معمولا فرصت‌های بیشتری برای دریافت بورسیه تحصیلی در اختیار دانشجویان خود قرار می‌دهند و حمایت گسترده‌تری از آن‌ها می‌کنند.

روزمه پژوهشی

یکی دیگر ا ملاک‌های دریافت بورسیه به ویژه در مقطع تحصیلی دکترا، رزومه پژوهشی پرقدرت مانند سابقه چاپ مقاله، ترجمه و نگارش کتاب می‌باشد.

پذیرش در یک دوره آموزشی پروژه محور

همانطور که پیشتر اشاره کردیم یکی از راه‌های دریافت بورسیه تحصیلی پذیرش در برنامه آموزشی یکی از دانشگاه‌های انگلستان است که در پروژه‌های خارج از دانشگاه فعالیت دارند و یک سازمان خارجی حمایت کننده دانشجویان آن دوره می‌باشد. این فرصت معمولا برای مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا فراهم شده و دانشجو به عنوان یک نیروی کاری و پژوهشی در حین تحصیل در نظر گرفته می‌شود.

کشور محل زندگی

بورسیه‌های تحصیلی در بسیاری موارد جهان شمول نبوده و برخی کمک هزینه‌ها صرفا برای شهروندان کشورهای خاصی در نظر گرفته می‌شوند.

سن متقاضی

سن فرد متقاضی در ارتباط با مقطع تحصیلی مورد پذیرش از دیگر مواردی است که ممکن است توجه اعطا کنندگان بورسیه را جلب نماید.

انواع بورسیه تحصیلی رایگان

آیا می دانستید که بورسیه تحصیل رایگان در چند دسته تقسیم بندی می شود؟ در این قسمت به ذکر انواع برای شما می پردازیم.

دقت داشته باشید که دریافت بورس تحصیلی برای تمامی کشورها تحت شرایطی خاص صورت می گیرد.

شرایط بورسیه بدون فعالیت جانبی

در این نوع بورسیه، دانشجو نیازی به انجام فعالیت های جانبی نداشته و تمامی هزینه های او تامین کمی گردد. از این رو، آن را فول فاند (full fund) می نامند. همین امر باعث شده است تا متقاضیان بسیاری را به خود جلب کند و رقابت برای اخذ زیاد باشد.

اما نوع دیگری از بورسیه بدون  فعالیت جانبی وجود دارد (partial fund) که در آن حدود 50 درصد از هزینه های دانشجو را شامل می شود و البته ماهانه مبلغ مشخصی به دانشجو داده می شود. علاوه بر دو موردی که ذکر شد، در برخی از موارد نیز یک مدت زمان مشخص به طور مثال یکساله جهت اعطای بورسیه به دانشجو در نظر گرفته می شود و فرد بعد از اتمام ان بازه زمانی بایستی آن را تمدید کند.

بر اساس مشاوره بورسیه تحصیلی ، چهار دسته اصلی برای بورسیه های فعالیت جانبی وجود دارد که در ادامه آن ها را ذکر می کنیم.

1.      بورسیه عادی، فلوشیپ یا اسکالرشیپ

هدف اصلی بورسیه فلوشیپ ایجاد یک فضای دلگرم کننده و تشویق برای دانشجویان مستعدی است که شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه های مختلف را دارند. این شرایط در هر دانشگاهی می تواند متفاوت باشد. مثلا اینکه فرد معدل مشخصی را کسب نمایند. گرچه اکثر رشته ها و مقاطع می توانند از این نوع بورسیه استفاده کنند، اما به نقطع دکتری بیش از سایرین داده می شود. به یک زبان ساده تر، بورسیه Scholarship و Fellowship را می توان یک جایزه برای دانشجویان مستعد و ممتاز دانست.

همانطور که از مفهوم آن برداشت می شود، پاداش ها و جایزه های زیادی را بدون محدودیت شامل می شود. اما مبالغ آن چندان بالا نیست و معمولا همه هزینه های دانشگاه را نمی توان از این طریق تامین کرد. به طور کلی جایزه های به صورت نقدی بوده و مبالغ بر عکس بورسیه عادی، به حساب شخصی دانشجو واریز می گردد. در بعضی مواقع نیز ممکن است ج.ایز به شکل نقدی نبوده و به صورت خرید کتاب، هزینه شرکت در کنفرانس های بین المللی و … اعطا می شود.

در این نوع بورسیه به دانشجو کمک می شود تا هزینه های دانشگاه را از طریق وام برآورده کنند، اما هزینه های دانشجویی پوشش داده نمی شود. منبع ارائه این وام ها، بانک یا مراکز خصوصی می باشند که پول را به طور مستقیم به حساب دانجو واریز می نمایند. گفتنی است که برای اخذ بورسیه به یک ضامن نیاز است و تنها به شهروندان کشور ارائه دهنده وام تعلف می گیرد.

اگر می خواهید از مطلع شوید، وارد لینک مربوطه شوید

2.      حذف شهریه و تحصیل رایگان (Tuition Waiver )

در این بورسیه، بخش یا تمام شهریه دانشگاه پرداخت می شود و نام آن Tuition Waiver است. مشاوره بورسیه تحصیلی می تواند کمک های خوبی در این زمینه به شما ارائه دهد. چرا که قوانین دانشگاه ها درهر کشوری متفاوت می باشد و روند برخورداری از چنین بورسیه ایی معمولا دشوار است

 بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی

در این بورسیه نیاز است که دانشجو یک سری فعالیت های خاص انجام دهد تا به بورسیه تعلق گیرد. دامنه این فعالیت ها از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است، اما به طور کلی در چند دسته جای می گیرند که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

1.        دستیار آموزشی یا  Teaching Assistantship

دستیار آموزشی که قصد داریم آن را در حیطه بورسیه تحصیلی توضیح دهیم، در واقع به دانشجویانی گفته می شود که توسط استاد دانشگاه انتخاب می شود تا به وی در انجام تحقیقات و کارها کمک کند. این وظایف معمولا عبارتند از: برگزاری کلاس های حل تمرین، اصلاح اوراق امتحانی مسئولیت کارگاه ها و آموزشگاه های علمی، برگزاری جلسات رفع اشکال

به این گروه از دانش آموزان هزینه هایی پرداخت می شود. البته اگر افراد مذکور بتوانند چهره خوبی از خود نشان دهند و اقدامات شایان ذکری ترتیب دهند، یا زبان انگلیسی آن ها قوی باشد حتی ممکن است که از شهریه خوابگاه معاف شوند.

2.        دستیار آموزشی یا Research Assistantship

دستیار آموزشی شباهت هایی به دستیار آموزشی دارد، اما در برخ از جهات متفاوت می باشند. الویت برای دریافت این بورسیه با دانشجویان دکتری است. عمده فعالیت های این گروه به مواردی مانند کمک کردن در ویرایش و ترجمه کتاب و مقالات استاد، شرکت در همایش ها و کنفرانس ها، نوشتن مقالات مرتبط با حوزه انتخابی ، حضور در کارگاه ها و آزمایشگاه ها و … مربوط می شود.

از نظر میزان پرداخت هزینه هم تقریبا شبیه TA می باشد. نکته جالب آن است که اگر دانشجویی در دانشگاه های آمریکا RA داشته باشد، نه تنها دیگر نیازی به پرداخت شهریه نخواهدداشت، بلکه برای او حقوق نیز در نظر گرفته می شود.

3.        کارآموزی Internship

کار آموز در این اینجا به دانشجویی گفته می شود که در حین تحصیل بوده و همزمان در یک شرکت یا سازمانی مشغول کار نیز می باشد. برای این دانشجویان حقوقی در نظر گرفته می شود که هر چند مقدار ان کمتر از فارغ التحصیلان است، اما تا حد زیادی می توانند هزینه های تحصیل را پوشش دهد.

شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی رایگان چیست؟

آیا می دانید شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی رایگان و چیست؟ از جمله شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی رایگان می توان به داشتن مدرک زبان، معتبر بودن دانشگاه مبدأ، داشتن توصیه نامه و همین طور ثبت اختراع اشاره کرد. البته توجه داشته باشید که ممکن است سن فرد نیز از جمله شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی رایگان در نظر گرفته شود. فراموش نکنید که اطلاع از شرایط دقیق دریافت این بورسیه ها برای هر فردی الزامی است.

در صورت نیاز به اطلاع از شرایط دریافت بورسیه تحصیلی در انواع دانشگاه های کشورهای مختلف دنیا با مشاورانی خبره در این حوزه مشورت کنید. مشاورانی که بتوانند اطلاعات کاملی را در رابطه با شرایط اخذ انواع بورسیه های تحصیلی در اختیار شما داوطلبان و دانشجویان عزیز قرار دهند.

https://www.eghtesadonline.com/بخش-عمومی-30/647527-راهنمای-اخذ-بورسیه-تحصیلی-در-انگلستان

عناوین این مقاله مخفی کردن عناوین
دکمه بازگشت به بالا