عمومیمعرفی کسب و کار

نحوه انتخاب و خرید انواع داکت اسپلیت (Ducted Split)

همه چیز درباره داکت اسپلیت + قیمت داکت اسپلیت

داکت اسپلیت یکی از تجهیزات رایج جهت تامین سرمایش و گرمایش مستقل در واحدهای مسکونی و اداری می باشد که خصوصا طی دو دهه اخیر مورد استقبال و استفاده بیشتر عموم قرار گرفته است. اگر می خواهید از داکت اسپلیت به عنوان سیستم تهویه مطبوع فضای آپارتمان یا دفتر کار خود استفاده نمائید و دقیقا نمی دانید بهتر است از چه نوع داکت اسپلیت، با چه ظرفیت، برند، قیمت و مشخصاتی استفاده کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به همه سوالات شما در خصوص مشخصات فنی، بهترین نوع داکت اسپلیت، گارانتی و… پاسخ دهیم!

نحوه انتخاب و خرید انواع داکت اسپلیت

داکت اسپلیت (Ducted Split) اصطلاحی است که بسیاری از کارشناسان برای اسپلیت های کانالی مورد استفاده قرار می دهند که امروزه یکی از رایج ترین سیستم های سرمایش و گرمایش در آپارتمان ها محسوب می شود. داکت اسپلیت ها یا اسپلیت های کانالی با تامین هوای خنک در تابستان و تامین هوای گرم در زمستان برای کلیه فضاها در یک واحد آپارتمان و انتقال هوای سرد یا گرم توسط کانالهای داخل سقف کاذب، دمای محیط مورد نظر را به شرایط آسایش و دلخواه تنظیم شده ی ترموستات می رساند. داکت اسپلیت ها متشکل از 2 بخش یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسور) می باشند که این 2 بخش توسط 2 لوله مسی به یکدیگر مرتبط می شوند، هوای سرد را تامین می کنند و آن ها را توسط کانال های اجرا شده داکت اسپلیت در اتاق ها یا سالن هر واحد آپارتمانی (در داخل سقف کاذب) توزیع می نمایند.

به طور کلی در کندانسور داکت اسپلیت ها (یونیت خارجی) گاز مبرد خنک می شود و از طریق لوله مسی به شیر انبساطی (expantion valve) و از آنجا به صورت گاز مبرد و آماده جذب گرمای محیط به کویل یونیت داخلی داکت اسپلیت منتقل می گردد. در کویل های یونیت داخلی گرمای هوای محیط داخلی توسط گاز مبرد درون کویل گرفته شده و هوای خنک شده توسط فن (پنل داخلی) به درون کانال رفت هوا منتقل می گردد.

داکت اسپلیت ها را می توان به دو گروه زیر تقسیم بندی نمود:

  • داکت اسپلیت (اسپلیت کانالی) معمولی گرید B
  • داکت اسپلیت کم مصرف اینورتر گرید A. این نوع داکت اسپلیت ها برای کاهش هزینه مصرف برق با رده انرژی A، طراحی و تولید شده اند. در داکت اسپلیت های اینورتر، کمپرسور با قابلیت دور متغیر استفاده می گردد که با کاهش دمای محیط داخلی، دور کمپرسور کاهش و با افزایش دما، دور کمپرسور افزایش می یابد.

اصولا از داکت اسپلیت ها چه مواقعی و برای چه فضاهایی استفاده می شود؟

استفاده از داکت اسپلیت ها یا اسپلیت های کانالی برای سرمایش و گرمایش آپارتمان های مسکونی، اداری، ویلاها و … به عنوان یک گزینه لوکس و با هزینه برق مصرفی معادل و یا حتی بیشتر از کولر گازی و اسپلیت با توجه به محاسبات بار برودتی و حرارتی در نظر گرفته می شود. داکت اسپلیت ها عموما به جای چند اسپلیت در یک واحد مورد استفاده قرار می‌گیرند. با استفاده از داکت اسپلیت ال جی علاوه بر استقلال در تامین سرمایش و گرمایش برای هر واحد از آپارتمان به صورت مستقل، همچنین هزینه های نگهداری و بهره برداری از یک سیستم برودتی مرکزی مانند چیلر به شدت کاهش می یابد.

کارشناسان مجموعه تخصصی وحید می توانند مناسب ترین انتخاب از برندهای برتر داکت اسپلیت را بر اساس شرایط فنی و اقتصادی در هر پروژه به شما سازندگان و انبوه سازان گرامی معرفی نمایند. با توجه به اطلاعات فنی و قیمت های مناسب ارائه شده انواع داکت اسپلیت در مجموعه تخصصی و معتبر وحید، صمیمانه امیدواریم شما کاربر گرامی ضمن مطالعه مشخصات فنی کامل ارائه شده، با اطمینان خاطر از گارانتی اصلی + تحویل سریع محصولات، وحید را جهت خرید محصول مورد نیاز خود (از یک محصول تا خرید عمده برای شرکت ها و پروژه های ساختمانی) در سراسر کشور و حتی در کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه انتخاب فرمائید.

برآورد ظرفیت داکت اسپلیت مورد نیاز و ملاحظات جانبی:

  1. معمولا هنگام برآورد اولیه ظرفیت سرمایش داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی مورد نیاز هر آپارتمان در شرایط آب و هوایی مانند شهرهای تهران، مشهد، کرج، اصفهان، اربیل، کابل، سلیمانیه، حلبه و سایر شهر های با آب و هوای مشابه در تابستان و در طبقات وسط ساختمان (که در معرض تابش نورخورشید به سقف در تابستان و سرمای سطح بام در زمستان نمی‌باشند)، به ازای هر 35 یا 40 متر مربع سطح کلی آپارتمان حدود یک تن تبرید (ظرفیت داکت اسپلیت) در نظر گرفته می شود (هر متر مربع فضای مفید حدود 400 btu/hr). بنابراین اگر متراژ هر یک از واحد های آپارتمان شما بیش از 120 متر مربع باشد، بهتر است برای هر واحد دو دستگاه داکت اسپلیت مورد استفاده قرار گیرد .همچنین در نظر داشته باشید که هر Btu/hr 12000 معادل یک تن تبرید می باشد.
  2. برای آپارتمان های تا متراژ 150 متر مربع نیز می توان از داکت اسپلیت های تک فاز اینورتردار (برخی برندها) ولی با برق 32 آمپر استفاده نمود و نیازی به تقاضای برق سه فاز (از شرکت برق) نمی‌باشد.
  3. در صورتیکه واحدهای آپارتمان شما حتی تا متراژ 200 متر مربع باشند نیز می توانید با استفاده از برق تک فاز برخی برندها ولی 50 آمپر، از داکت اسپلیت های تک فاز اینورتردار استفاده نمایید.
  4. طبق شنیده های کارشناسان ما، سازندگان برای واحدهای بالاتر از 200 متر مربع موظف به اخذ برق سه فاز بر اساس بخشنامه شرکت توانیر می‌باشند.
  5. یکی از نکات مورد توجه در انتخاب داکت اسپلیت ها، در نظر گرفتن حجم هوادهی آنها است که معمولا به ازای هر یک تن ظرفیت داکت اسپلیت معادل CFM 400 حجم هوادهی مناسب است. بدیهی است در صورت کمتر بودن حجم هوادهی میزان صدای داکت اسپلیت کمتر و در صورت بیشتر بودن هوادهی، میزان صدای داکت اسپلیت بیشتر خواهد بود.
  6. همچنین می توانید برای سهولت بیشتر به جدول محاسبه تقریبی زیر جهت تعیین ظرفیت داکت اسپلیت مورد نیاز، با توجه به شرایط و مبانی محاسبات عنوان شده مراجعه نمائید:

    توجه: جدول برآورد ظرفیت زیر بصورت تقریبی و صرفاً برای آپارتمان‌های مسکونی با شرایط آب و هوایی مانند تهران و با فاصله سقف تا کف 2/8 متر، بدون تجمع نفرات و افزایش گرمای نهان و بدون استفاده از تجهیزات الکتریکی پرمصرف و همچنین بدون نمای شیشه یا ضلع شیشه ای خصوصاً در سمت غرب فضا یا بنای مورد نظر شما ارائه گردیده است.

 ظرفیت داکت اسپلیت  برای واحد های وسط و همکف (m2) برای واحد های زیر پشت بام (m2)
18000 تا 40 تا 25
24000 تا 50  تا 30
30000 تا 60  تا 40
36000 تا 85  تا 60
48000  تا 110 تا 75
60000 تا 150 تا 100

  1. قبل از انتخاب قطعی هر یک از مدل‌های داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی که در ادامه آورده شده است، به موضوع تک فاز بودن یا سه فاز بودن برق مصرفی آن توجه نموده و همچنین آمپر برق مصرفی آن را با آمپر(A) کنتور برق ساختمان خود مقایسه فرمائید.

مزایای استفاده از داکت اسپلیت (اسپلیت کانالی):

  • کاربرد دوگانه سرمایش و گرمایش
  • حذف سیستم چیلر، برج خنک کننده، موتور خانه مرکزی، رادیاتورها و لوله کشی های مربوطه
  • امکان استفاده از هوای تازه (Fresh Air) در صورت نیاز و نصب کانال مربوطه
  • حذف رطوبت یا دم هوای تابستانی، فیلتراسیون هوا و کاهش آلودگی و بیماری
  • امکان استفاده از سیستم گرمایش با کویل آبگرم
  • قابلیت نصب داکت اسپلیت برای فضاهای وسیع با کاربری متنوع
  • امکان قراردادن فیلتر تصفیه هوا و نیز کنترل دمای هر نقطه از فضا به وسیله ترموستات و دریچه های ترموستاتیک تنظیم هوا به صورت مجزا
  • راه اندازی و کاربری آسان داکت اسپلیت ها
  • طول عمر مناسب داکت اسپلیت ها

از دیگر ویژگی های دستگاه های داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. A. قابلیت نصب افقی در حداقل فضا
  2. B. نگهداری و تعمیر ساده و ارزان داکت اسپلیت
  3. C. حذف لوله‌ کشی پراکنده در کف و سقف واحدها
  4. D. حذف کانال‌کشی عمودی و جلوگیری از کاهش فضای مشاع مجتمع‌های آپارتمانی
  5. E. انتقال یکنواخت سرما و گرما از طریق کانال‌های اجراشده در داخل سقف کاذب
  6. F. استقلال برای هر واحد آپارتمانی و در نتیجه کاهش هزینه‌های نگهداری و عدم نیاز به استفاده از تکنسین نگهدارنده

خرید داکت اسپلیت

قدم اول برای انتخاب داکت اسپلیت، باید توجه به ابعاد، محل نصب و ظرفیت محل نصب دستگاه باشد. زیرا، داکت اسپلیت در انواع مختلف با ظرفیت های سرمایش، گرمایش و هوادهی متفاوت تولید و عرضه می شود و قبل از اقدام به خرید داکت اسپلیت، باید متراژ و کاربری محیط خود را در نظر داشته باشید، تا بتوانید انتخاب صحیح و درستی در مدل و ظرفیت هوادهی داکت اسپلیت داشته باشید. سپس مواردی مانند برق تک فاز یا 3 فاز، میزان مصرف انرژی، ویژگی ها، برند و قیمت داکت اسپلیت مد نظر، باید مورد بررسی قرار گیرد.

دکمه بازگشت به بالا