جامعهمعرفی کسب و کار

تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی (اهمیت + روش‌ها)

تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی چه اهمیتی دارد؟ امروزه تصور آشپزخانه بدون اجاق گاز، تقریبا غیر ممکن است. گاز رومیزی یکی از لوازم خانگی پرکاربرد است که متداول ترین آنها  اجاق گاز مبله، اجاق گاز توکار و گاز رومیزی است. در گذشته اجاق گاز ها به وسیله کبریت روشن می شدند. ولی امروزه اجاق گازها مجهز به فندک هستند که به راحتی با آن می توان شعله اجاق گاز را بدون کبریت روشن کرد. بنابراین برای استفاده از اجاق گاز، عملکرد درست فندک یا همان جرقه زن، مهم است.

شمای کلی گاز رومیزی

گاز رومیزی به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد، یا همراه با فر توکار نصب می شود یا به تنهایی و بدون فر. این نوع اجاق گازها، طراحی زیبایی دارند. به دلیل اینکه فر توکار این گاز ها می تواند در ارتفاع های مختلف، بسته به نیاز کاربران، نصب شود، طرفداران زیادی را جذب کرده است. این وسیله برای آشپزخانه های کوچک مناسب است و جای زیادی را اشغال نمی کند. در این اجاق گازها، به خاطر توان مصرفی، زمان پخت و پز بیشتری نیاز است. قیمت گاز های رومیزی از انواع دیگر اجاق گاز ها، ارزان تر است و مناسب جاهایی است که پخت و پز زیادی ندارند.

گاز رومیزی از اجزای مختلفی تشکیل می شود که هر کدام نقش مهمی دارند. از جمله این اجزا، ترموکوپل، میکروسوئیچ، جعبه فندک و ترانس های ولتاژ، سیم فندک، بوبین، ترانس جرقه زن، سرشعله و ولوم را می توان نام برد. این قطعات به دلیل نوع ساخت شان، ظریف هستند و باید در نگهداری آنها دقت بیشتری کرد. گاهی بخش هایی از اجاق گاز خراب می شود که باید تعمیرات لازم انجام شود مانند تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی. در غیر اینصورت به دلیل یکپارچه بودن قطعات این دستگاه، بقیه قطعات هم خراب می شوند و درست کار نمی کنند.

نحوه کار فندک در اجاق گاز

نگهداری و تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه کرد. همانطور که میدانید در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی، برای روشن کردن شعله گاز از فندک یا جرقه زن استفاده می شود. بنابراین آگاهی درباره نحوه عملکرد، نگهداری و تعمیر گاز رومیزی می تواند اطمینان و آسایش بیشتری را برای استفاده کننده اجاق گاز به همراه داشته باشد.

فندک ها در اجاق گاز ها، دو نوع هستند: اتوماتیک و نیمه اتوماتیک. در جرقه زن اتوماتیک، جرقه زدن به صورت اتوماتیک و همزمان با چرخاندن ولوم شروع می شود. در حالت نیمه اتوماتیک، با چرخاندن ولوم باید به صورت مجزا، دکمه فندک را هم فشار داد تا فندک شروع به جرقه زدن کند. فندک ها مجهز به ترانس هستند که ترانس ها وظیفه دارند با ولتاژ بالا تولید الکتریسیته کرده و سبب جرقه زدن شوند. دو نوع ترانس وجود دارد، ترانس ساده و ترانس اکتیو. در اجاق گازهایی که از ترانس ساده استفاده می شود، تمام شعله ها به طور همزمان جرقه می زنند. در حالیکه فناوری ترانس اکتیو در اجاق گاز، سبب می شود هر شعله به صورت جدا، جرقه بزند.

جرقه زن اجاق گاز رومیزی

چه موقع جرقه زن در اجاق گاز رومیزی خراب می شود؟

ممکن است تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی زیاد اتفاق بیفتد. مشکل خرابی یا درست کار نکردن جرقه زن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این مشکلات می تواند هنگام نصب و یا موقع استفاده از اجاق گاز ایجاد شود. هر اشتباهی که در این مراحل انجام شود، باعث معیوب شدن جرقه زن می شود مانند سر رفتن غذا یا طولانی نگه داشتن جرقه زن نیمه اتوماتیک.

نشانه های معیوب بودن جرقه زن در اجاق گاز رومیزی

وقتی که نشانه های معیوب بودن جرقه زن را مشاهده کردید، باید اقدام به تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی کنید. مثلا اگر جرقه زدن فندک بیش از حد طول بکشد، ترانس جرقه زن دچار ایراد شده است. از دیگر نشانه ها، رنگ جرقه در اجاق گاز است که این رنگ باید آبی باشد. تغییر رنگ جرقه به رنگ های نارنجی یا زرد، یعنی مشکلی در جرقه زن اجاق گاز به وجود آمده است. گاهی نیز جرقه زن به صورت دائم جرقه میزند که این ایراد، به دلیل مشکل در الکترود و ماژول این دستگاه به وجود می آید.

تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی

از آنجایی که امروزه برای روشن کردن شعله اجاق گاز، از فندک به جای کبریت استفاده می شود، در صورت خراب شدن جرقه زن، تعمیر جرقه زن اجاق گاز رومیزی، کاری ضروری است. قبل از عیب یابی خرابی جرقه زن و رفع آن، برق دستگاه را چک کنید. اگر برق اجاق گاز وصل نباشد، جرقه زدن چگونه کار کند؟ اختلال در جرقه زدن فندک اجاق گاز رومیزی دلایل مختلفی دارد، مانند: قفل بودن اجاق گاز، عدم قرار گرفتن الکترود ها در جای درست، نوسانات برق، ریختن غذا و مایعات روی اجاق گاز و یا در فندک نیمه اتوماتیک، نگه داشتن دکمه فندک به مدت طولانی. بسیاری از این دلایل را می توانید به راحتی شناسایی و رفع کنید.

ترانس فندک اجاق گاز

جدیدا در گاز های رومیزی، کنترل قفل وجود دارد که سبب ایمنی بیشتر مخصوصا برای کودکان، می شود. اگر کنترل قفل فعال باشد، علاوه بر قطع جریان گاز، جرقه زن هم کار نمی کند. با غیرفعال کردن قفل اجاق گاز، مشکل جرقه نزدن حل می شود. اگر الکترود ها با شعله فاصله زیادی داشته باشند، با وجود جرقه زدن، شعله روشن نمی شود. برای حل این مشکل، با دست الکترود را به شعله نزدیک کنید.

البته قبل از آن، از سرد بودن مشعل و الکترود مطمئن شوید. در صورت نوسانات برق، فندک می سوزد و دیگر جرقه نمی زند. راه حل این است که از تعمیرکار بخواهید آن را برایتان تعمیر کند و در صورتی که غیر قابل تعمیر باشد، فندک باید عوض شود. نفوذ آب هنگام تمیز کردن اجاق گاز، یا نفوذ غذای سر رفته هنگام پخت و پز، در فندک سبب کار نکردن آن می شود. بنابراین باید مشعل را با آب گرم یا سرکه و اطراف جرقه زن را با مایع ظرفشویی تمیز کنید.

راه حل رفع مشکل و تعمیر جرقه زدن دائم اجاق گاز رومیزی

خراب شدن الکترود و ماژول باعث می شود گاز رومیزی پشت سر هم جرقه بزند. گاهی وقت ها فضای بین شعله و فندک کثیف شده و جرم می گیرد و این علت هم می تواند جرقه های پی در پی را تولید کند. در صورت مشاهده این مشکل، ابتدا گاز رومیزی را از برق بکشید تا فندک نسوزد. توجه داشته باشید بعد از آن دوباره برق را وصل نکنید زیرا با ورود برق، به اجاق گاز آسیب میرسد. دکمه فندک را نزنید چون باعث آسیب ترانس جرقه زن می شود. با عوض کردن الکترود و ماژول مشکل حل خواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا