عمومیمعرفی کسب و کار

بررسی سی پرلین و زد پرلین و تفاوت اساسی هریک

به نقل از صفحه اقتصاد؛ یکی از انواع پروفیل ها، سی پرلین و زد پرلین دو پروفیل پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی هستند. تفاوت سی پرلین با زد پرلین نه تنها در شکل، بلکه در نحوه استفاده نیز به چشم می‌ خورد که می تواند در کاربردهای مختلف، موثر باشد.

معرفی انواع پروفیل

پروفیل های فولادی در بازار انواع مختلفی دارند که بر اساس شکل، ابعاد و کاربرد آنها تقسیم بندی می شوند. پروفیل های فولادی معمولاً از جنس فولاد آهن یا فولاد آلیاژی ساخته می شوند و در صنایع ساختمان، خودرو، ماشین آلات، راه آهن و غیره کاربرد دارند. پروفیل های فولادی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: پروفیل های باز و پروفیل های بسته. پروفیل های باز شامل پروفیل های مورب، ناودانی، تیرآهن، زاویه و غیره هستند که دارای سطح باز و شکل هندسی ساده اند. پروفیل های بسته شامل پروفیل های مربع، مستطیل، دایره، لوله و غیره هستند که دارای سطح بسته و شکل هندسی پیچیده تری هستند.

پروفیل سی پرلین چیست؟

پروفیل سی یا سی پرلین یک نوع مقطع فولادی است که به صورت حرف C شکل داده شده است. این پروفیل ها در ساختمان های صنعتی، کارخانه ها، انبارها و سوله ها به عنوان قاب برای حمل بار و نصب ورق های رویشی استفاده می شوند. پروفیل سی پرلین دارای ویژگی هایی مانند سبک بودن، مقاومت بالا، قابلیت اتصال آسان، تنوع ابعاد و ضخامت ها و قیمت مناسب است. پروفیل سی پرلین با روش های مختلفی تولید می شود که عبارتند از: رول فرمینگ، خم کاری گرم، خم کاری سرد و جوشکاری.

پروفیل زد  پرلین چیست؟

پروفیل زد پرلین یک نوع پروفیل فلزی است که به صورت حرف Z شکل داده می‌شود و در  ساخت ساختمان‌ های صنعتی، کارخانه‌ ها، انبارها و سوله‌ها به عنوان عنصر حامل سقف و دیوار استفاده می‌شود. پروفیل زد پرلین دارای وزن کم، مقاومت بالا، قابلیت نصب آسان و هزینه کم است. پروفیل زد پرلین معمولا از ورق فولادی گالوانیزه تولید می‌ شود که با استفاده از دستگاه‌ های خم کننده به شکل مورد نظر در می آورد.

کاربرد پروفیل سی پرلین چیست؟

استفاده در سقف سازه‌ ها نظیر سوله، سقف کارخانه، سقف کارگاه و سایر سقف‌های سبک از جمله مکان‌ هایی هستند که از پروفیل سی پرلین استفاده می‌ کنند. کاربرد پروفیل سی پرلین علاوه بر پوشش دیوارها و ستون‌ ها در دیوارهایی که غیر باربر باشند و وزن اصلی سقف بر روی آن‌ها نباشد نیز است.

 همچنین از جمله ویژگی‌ پروفیل c می توان به کاربرد آن ها در قالب بندی در و دیوارها،  طراحی سقف، طراحی پنجره، ریل‌ های جانبی و ریل‌ های نرده‌ ای هم اشاره کرد.

کاربرد پروفیل زد پرلین چیست؟

از پروفیل زد نیز به جز استفاده در سازه‌ های سبک در ساخت پارکینگ، زیرسازی سقف دارای شیب، سالن‌ های ورزشی، کشتی سازی، ایستگاه‌ های سوخت ­رسانی، انبارها و ساختمان‌ های صنعتی نیز استفاده می‌‌کنند.

 ویژگی پروفیل زد

استحکام بالا در مقابل وزن کم و سبک از جمله ویژگی‌ پروفیل زد است. به سبب این ویژگی، در صنعت ساختمان سازی بسیار پرکاربرد است. قیمت پروفیل زد در مقایسه با سایر پروفیل‌ها به صرفه است. همچنین سازگاری بالا در محیط زیست و تحمل بارهای کششی نیز از دلایلی است که پرلین زد را محبوب‌تر ساخته است.

 مهمترین ویژگی پروفیل سی

سبکی، استحکام بالا، مقاومت در برابر شکستگی و خوردگی از جمله ویژگی‌ پروفیل سی است. تهیه و تولید آن از سایر پروفیل‌ ها آسان تر است. همچنین مونتاژ آن‌ ها سریع تر اتفاق می‌ افتد و به سرعت می‌ توانند جایگزین و مورد استفاده در سازه‌ هایی با اسکلت فلزی شوند. همچنین پروفیل سی برای مناطق زلزله خیز ایران به دلیل وزن سبک و استحکام بالا مناسب است.

سی پرلین و زد پرلین چه تفاوتی با هم دارند؟

برای درک تفاوت اساسی بین پره فولادی مقطع C و جنس استیل مقطع Z، باید درک مناسبی از جنس جنس استیل مقطع C/Z داشته باشیم. در ادامه در مورد جنس استیل مقطع C و جنس استیل مقطع Z صحبت می کنیم.

  • تفاوت در شکل ظاهر
  • پرلین z  بسیار یکپارچه تر از نوع c  عمل می‌ کند.
  • پرلین زد را در سازه‌ هایی که مقاطع و دهانه‌ بسته استفاده میشود اما پروفیل سی پرلین چنین کاربردی ندارد.
  • قدرت همپوشانی زد پرلین از سی پرلین بیشتر است.
  • نصب و محاسبه پروفیل سی پرلین از پروفیل زد پرلین کمی آسان‌تر است.
  • قیمت پروفیل زد از قیمت پروفیل سی بیشتر است.
  • استفاده از پروفیل زد در سازه هایی که سقف با پنل‌ های گیره دار و ثابت نصب شده باشد.
  • در سازه‌ های تک دهانه، اسکلت فلزی و دیوارهای نگهدارنده از پروفیل سی ­پرلین استفاده می‌ شود.
  • زاویه بین جنس استیل C شکل و جنس استیل Z شکل متفاوت است.
  • زاویه گنجانده شده از جنس استیل C شکل 90 درجه و زاویه موجود در جنس پروفیل Z شکل کمتر از 90 درجه، حدود 60-75 درجه است.
  • در مقایسه با پرلین Z، خواص مکانیکی محورهای قوی و ضعیف پرلین C بسیار متفاوت است.

انتهای پیام

منبع:  صفحه اقتصاد (تفاوت سی پرلین با زد پرلین؛ هرآنچه که باید در مورد تفاوت‌ های آن‌ ها بدانید)

دکمه بازگشت به بالا