سلامت و تندرستیمعرفی کسب و کار

فوق تخصص جراحي زیبایی سينه در تهران

انواع عمل جراحی زیبایی سینه: رفع افتادگی، بزرگ و کوچک کردن سینه

طیف کاملی از عمل‌های جراحی سینه وجود دارد که با استفاده از جدیدترین روش‌های جراحی انجام می‌شود. سن، بارداری، شیر دادن و افزایش وزن یا کاهش وزن، همه می‌تواند بر اندازه و شکل سینه‌های شما تأثیر بگذارند. متخصصان جراحی پلاستیک عمل‌های جراحی سینه را برای کمک به شما در دستیابی به شکل و اندازه مناسب سینه و ارائه یک ظاهر طبیعی به شما ارائه می‌دهند. هر نیازی که داشت باشید، متخصصان به شما کمک می‌کنند تا به ظاهر ایده‌آل سینه‌های خود برسید.

انواع عمل زیبایی سینه

متخصصان جراحی پلاستیک باتجربه و حرفه‌ای، طیف کاملی از عمل‌های جراحی سینه را ارائه می‌دهند. متخصصان خبره نیازها و اهداف شما را ارزیابی کرده و قبل از تهیه برنامه جراحی مخصوص شما با دقت در نظر می‌گیرند که کدام روش جراحی سینه بیشترین سود را برای شما خواهد داشت.

عمل‌های جراحی سینه عبارتند از:

بزرگ کردن سینه (ماموپلاستی افزایشی)

بسیاری از خانم‌ها برای افزایش اندازه و شکل سینه خود تحت عمل بزرگ کردن سینه قرار می‌گیرند. صرف نظر از این که به دنبال هم اندازه کردن سایز سینه‌های خود هستید یا می‌خواهید کاهش حجم سینه خود را بعد از بارداری یا جراحی جبران کنید، عمل بزرگ کردن سینه می‌تواند ظاهری سفت‌تر، کامل‌تر و جوان‌تر به سینه‌های شما بدهد. جراح شما ممکن است پیشنهاد کند که عمل بزرگ کردن سینه را با لیفت سینه ترکیب کنید تا استحکام بیشتری حاصل شود.

برای بسیاری از خانم‌ها، اندازه و شکل سینه می‌تواند باعث نارضایتی و عدم اعتماد به نفس شود.

با اینکه ژنتیک بیشترین نقش را در مورد شکل و اندازه سینه بازی می‌کند، اما سینه‌ها به محض شروع رشد می‌توانند در پاسخ به تغییرات وزن، هورمون، بارداری و شیردهی از نظر شکل و اندازه در نوسان باشند که این اتفاق معمولا به صورت عدم تقارن در سینه‌ها آشکار می‌شود.

بزرگ کردن سینه موثرترین و سریع‌ترین عمل اصلاحی در چنین مواردی است. ارائه یک راه حل ایمن و راحت باعث بازگرداندن اعتماد به نفس به هزاران زن در هر سال می‌شود. عمل جراحی بزرگ کردن سینه معمولاً بوسیله بیهوشی عمومی انجام می‌شود و بیمار نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و در همان روز عمل مرخص می‌شود.

چه کسی برای این عمل مناسب است

اگر تمام موارد زیر در مورد شخصی صادق باشد، پزشکان او را برای این عمل مناسب می‌دانند:

  • یک بزرگسال که سینه او اصلا رشد نکرده است
  • از نظر جسمی و روانشناختی متناسب و سالم است
  • از اندازه یا شکل سینه خود، یا به دلایل ژنتیکی یا به دلیل عوامل بیرونی مانند پیری، حاملگی یا افزایش وزن یا کاهش وزن، ناراضی است
  • نسبت به آنچه می‌توان با عمل جراحی به دست آورد، انتظارات واقع بینانه دارد

محل برش

مکان‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان برش (اسکار) را در آن ایجاد کرد. رایج‌ترین و امن‌ترین محل، قسمت پایین تای سینه یا IMF است. جایی که فنر سوتین روی آن قرار می‌گیرد. برش‌های دیگر عبارتند از پری آرئولار (اطراف نوک پستان) یا اگزیلاری (زیر بغل). اندازه برش بسته به اندازه ایمپلنت بین 5-6 سانتی‌متر متغیر خواهد بود.

انواع بخیه

تمام بخیه‌ها در زیر پوست قرار می‌گیرند و بعد از چند هفته توسط بدن جذب می‌شوند. نیازی به برداشتن بخیه‌ها نیست. غالباً جراحان زخم را با چسب بافت می‌بندند تا خطر عفونت زخم سطحی را محدود کنند. این چسب بعد از 1-2 هفته برداشته می‌شود.

اشکال ایمپلنت

ایمپلنت در 3 شکل وجود دارد: گرد، آناتومیک (قطره اشکی) و مخروطی. اندازه هر سه مورد از قطر پایه ایمپلنت افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر سایز ایمپلنت از پهنا تغییر می‌کند.

مقدار پروفایل (برجستگی) ایمپلنت

برای هر پایه ایمپلنت 4 پروفایل مختلف وجود دارد. برجستگی کم، متوسط، زیاد، و فوق العاده زیاد است. این یک اصطلاح ساده است که برای توصیف حجم یا “برآمدگی” ایمپلنت استفاده می‌شود. ایمپلنت با برجستگی کم صاف‌تر است و برآمدگی کم‌تری دارد (ظاهر آن طبیعی‌تر است). از طرف دیگر، در انتهای دیگر این طیف یک ایمپلنت با حجم فوق‌العاده زیاد وجود دارد که دارای برآمدگی بیشتری است و در نتیجه به برش‌های بیشتری احتیاج دارد (“ظاهر مصنوعی”). .

حجم ایمپلنت در مقابل اندازه کاپ سینه

شما همراه با جراح خود یک حجم را برای ایمپلنت سینه خود انتخاب می‌کنید. اما اندازه کاپ سینه را انتخاب نمی ‌نید. دلیل این امر این است که اندازه استانداردی برای کاپ وجود ندارد.

عدم تقارن

بیشتر زنان نوعی عدم تقارن جزئی در سینه‌های خود دارند. یک طرف ممکن است از نظر حجم، موقعیت نوک سینه یا شکل دیواره سینه با طرف دیگر متفاوت باشد. این کاملاً طبیعی است. جراح شما سعی خواهد کرد که این کار را به بهترین شکل ممکن در طول عمل تنظیم کند، اما اگر بعد از عمل اختلافات جزئی باقی مانده باشد، می‌پذیریم که این عدم تقارن در حد طبیعی است.

محل قرارگیری ایمپلنت

دو ناحیه اصلی برای قرارگیری ایمپلنت‌ها وجود دارد: در بالا یا زیر عضله اصلی پکتوریس. محل قرارگیری ایمپلنت‌ به ترجیح شما و آناتومی شما بستگی دارد، و همپنین به آنچه جراح احساس می‌کند برای شما مناسب است.

لیفت سینه (ماستوپکسی)

جراحی لیفت سینه، سینه را بالا می‌برد و با از بین بردن پوست اضافی و سفت کردن بافت سینه، ظاهر جوانتری ایجاد می‌کند. همچنین ممکن است از لیفت سینه برای کاهش اندازه آئرولا استفاده شود. جراح شما ممکن است پیشنهاد کند که جراحی لیفت سینه را با یک عمل بزرگ کردن سینه ترکیب کنید تا نتیجه کامل شود.

لیفت سینه شامل چه چیزی می‌شود؟

عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی یک عمل جراحی تهاجمی است که تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و بین 5 تا 2 ساعت طول می‌کشد.

تأثیر کلی این عمل بالا بردن موقعیت سینه به منظور ایجاد یک ظاهر جدید در سینه است. چندین تکنیک وجود دارد که عموماً در این عمل مورد استفاده قرار می‌گیرند و نوع تکنیک انتخابی برای هر فرد عمدتاً مربوط به محل برش است. هر تکنیک شامل ایجاد برش در داخل یا اطراف سینه، برداشتن بافت و پوست اضافی، تغییر شکل مجدد سینه و لیفت آن است. و در آخر در صورت لزوم، تغییر موقعیت مجدد نوک پستان انجام می‌گیرد.

این عمل معمولاً با یک عمل بزرگ کردن سینه ترکیب می‌شود تا زیبایی و موقعیت بهینه سینه شما بازیابی شود.

خونرسانی حفظ می‌شود تا یک سینه کاملاً متناسب و کاربردی بعد از عمل جراحی که در منظم‌ترین خود حالت قرار دارد، باقی بماند.

زمان ریکاوری بین 2 تا 3 هفته است که در این مدت ما توصیه می‌کنیم از محل کار خود مرخصی بگیرید و حرکات بدنی را کاهش دهید تا تورم فروکش کند. فعالیت بدنی و ورزش منظم تقریباً بعد از 6 هفته از سر گرفته می‌شود.

چرا مردم این عمل را انجام می‌دهند

جراحی لیفت سینه می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس كسانی كه سینه آن‌ها افتاده است و بیشترین حجم را در پایه سینه خود دارند، كمك كند.

لیفت سینه مؤثرترین و سریع‌ترین روش برای اصلاح این علائم است و ظاهری جوان‌تر و سفت‌تر به سینه می‌دهد.

جراحی لیفت سینه برای چه کسی مناسب است

اگر تمام موارد زیر در مورد کسی صادق باشد، پزشکان او را برای این عمل مناسب می‌دانند:

  • از نظر جسمی و روانشناختی متناسب و سالم هستند و سینه آن‌ها کاملا رشد کرده است
  • درباره اندازه، شکل یا موقعیت حداقل یکی از سینه‌های خود نگران است
  • نسبت به آنچه می‌توان با عمل جراحی به دست آورد، انتظارات واقع بینانه دارد

بازسازی سینه

 جراحی بازسازی سینه شامل ساخت مجدد است که در آن اندازه و شکل اصلی سینه را شبیه‌سازی می‌کنند. زنانی که تحت معالجه سرطان مانند ماستکتومی یا لامپکتومی قرار گرفته‌اند یا افرادی که شکلی دیگر از تروما را تجربه کرده‌اند، می‌توانند عمل جراحی بازسازی پستان را انجام دهند تا دوباره احساس راحتی کنند و اعتماد به نفس خود را بدست بیاورند.

جراحان سه نوع عمل جراحی بازسازی سینه را ارائه می‌دهند که عبارتند از: بازسازی سینه بعد از عمل ماستكتومی به علت سرطان سینه، ریداکشن سینه به علت سرطان در عمل اونکوپلاستیک و بازسازی نوك پستان، تتوی نوک سینه و روش‌های ثانویه پیوند چربی. جراح شما به عنوان بخشی از برنامه درمانی شخصی شما در مورد اینکه کدام گزینه برای اهداف و شرایط ظاهری شما مناسب است، صحبت خواهد کرد.

انواع تکنیک‌ها

بازسازی پستان می‌تواند بلافاصله بعد از ماستکتومی یا با تاخیر پس از اتمام مراحل درمانی انجام شود.

این تصمیم معمولاً بر اساس چندین عامل انجام می‌شود. برخی مربوط به خود سرطان و برخی دیگر در رابطه با ماهیت و سرعت پیشرفت درمان‌های مرتبط با آن است. عمل‌هایی که به موقع انجام می‌شوند می‌توانند نتایج بسیار تأثیرگذاری داشته باشند.

چندین روش مختلف برای بازسازی سینه وجود دارد:

  • بازسازی سینه با کاشت ایمپلنت – این روش تنها در صورتی امکان‌پذیر است که ماستکتومی یا پرتودرمانی بافت کافی را در دیواره قفسه سینه برای پوشاندن و حمایت از کاشت پستان باقی گذاشته باشد. بنابراین برای بیمارانی که بافت کافی در دیواره سینه ندارند، مناسب نیست.
  • بازسازی سینه با فلپ – این روش برای كسانی كه مایل به کاشت ایمپلنت نیستند یا بافت سینه کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت ندارند، ترجیح داده می‌شود. این روش به بافت اهدا کننده طبیعی (“اتولوگ”) متکی است که از طریق روش فلپ به محل درمان منتقل می‌شود. در متداول‌ترین روش بازسازی بافت، از پوست و چربی پایین شکم برای ایجاد شکل پستان استفاده می‌شود که معمولاً از ناحیه شلی که بین ناف و استخوان شرمگاهی قرار دارد و در صورت نیشگون گرفتن بین دو انگشت جمع می‌شود، برداشته می‌شود. مناطق ران و باسن نیز معمولاً به عنوان مکان‌های اهدا کننده در نظر گرفته می‌شوند که بستگی به مناسب بودن وضعیت بیمار دارد.

چرا مردم بازسازی پستان را انجام می‌دهند؟

بازسازی پستان یک روش جراحی ایمن و بسیار مؤثر است که برای تقویت خطوط و شکل پستان پس از ماستکتومی یا لامپکتومی، یا در صورت وجود ناهنجاری مادرزادی در شکل پستان انجام می‌شود.

شکل و حجم پستان به ظاهر و نسبت طبیعی‌تری ترمیم می‌شود و پیشرفت‌های زیبایی شناختی و روانشناختی قابل توجهی را به بیمار منتقل می‌کند

  چه کسی برای عمل بازسازی سینه مناسب است؟

اگر شما ویژگی‌های زیر را داشته باشید، برای عمل بازسازی سینه مناسب هستید:

  • شما از نظر روانی و جسمی سلامت خوبی دارید
  • شما می‌توانید با تشخیص و درمان خود به خوبی کنار بیایید
  • شما برای بازگرداندن تصویر پستان و بدن خود، یک چشم‌انداز مثبت و اهداف واقع بینانه دارید
  • شما مشکلات پزشکی یا بیماری‌های دیگری ندارید که ممکن است بهبودی را مختل کند
  • شما می‌دانید که نتایج بسیار متغیر است و ممکن است سینه بازسازی شده دقیقا همان احساس سینه طبیعی شما را نداشته باشد
  • خطوط برش قابل مشاهده بر روی پستان خواهد بود که یا در نتیجه عمل بازسازی یا ماستکتومی ایجاد می‌شوند

کوچک کردن سینه زنان (ماموپلاستی ریداکشن)

زنانی که سینه‌های بزرگ و نامتناسبی دارند (ماکروماستیک) ممکن است مشکلات جسمی و عاطفی ناراحت کننده‌ای را تجربه کنند. کوچک کردن سینه زنان باعث می‌شود بافت اضافی پستان به سینه‌های کوچک‌تر و متناسب‌تر برسد. برای داشتن ظاهری صاف‌تر و جوان‌تر، جراح شما ممکن است پیشنهاد دهد که این عمل را با لیفت سینه ترکیب کنید. کوچک کردن سینه زنان نیز می‌تواند به عنوان یک روش کاملاً زیبایی شناختی انجام شود.

کوچک کردن سینه مردان (جراحی ژنیکوماستی)

دلایل زیادی وجود دارد که باعث ایجاد بافت اضافی سینه در مردان (ژنیکوماستی) می‌شود. برای کاهش سایز سینه و ایجاد سینه صاف‌تر و مردانه‌تر، می توان از عمل کوچک کردن سینه مردان استفاده کرد. این عمل می‌تواند سایز و موقعیت نوک سینه را نیز تغییر دهد.

آیا جراحی پلاستیک پستان برای من مناسب است؟

قبل از هر عمل جراحی پلاستیک، جراح شما ارزیابی کاملی از وضعیت خاص شما انجام می‌دهد تا مشخص کند که آیا جراحی پلاستیک می‌تواند به شما در دستیابی به اهداف ظاهری شخصی شما کمک کند یا خیر.

جراح شما در مورد تاریخچه سلامت، فعالیت‌ها و نتایج مورد نظرتان از شما سؤال خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که همه افراد کاندیدای مناسبی برای جراحی پلاستیک پستان نیستند. اگر کاندید عمل جراحی پلاستیک باشید، جراح شما یک برنامه درمانی شخصی برای شما در نظر می‌گیرد.

جراح شما همچنین در مورد خطرات و مزایای عمل شما صحبت خواهد کرد و به شما می‌گوید قبل از عمل، حین و بعد از جراحی چه انتظاراتی باید داشته باشید. اگر سوالی داشته باشید، جراح شما برای آموزش، دادن اطلاعات و اطمینان خاطر به شما وقت می‌گذارد و با شما صحبت می‌کند.

ریکاوری

بهبودی پس از جراحی سینه معمولاً روندی بسیار سریع است. با این حال، مواردی وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید:

  • سعی کنید فشار خون خود را بالا نبرید، از داشتن رابطه جنسی در 2 هفته اول بعد از عمل خودداری کنید.
  • از کارهای خانه یا هر نوع ورزش بدنی (یعنی سالن ورزشی) نیز باید به مدت 2 هفته اول به طور کامل اجتناب شود.
  • از کشیدن، هل دادن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • بالا بردن دستان روی سر برای مدت طولانی نیز می‌تواند باعث بروز عوارض بعد از عمل شود و باید از آن جلوگیری کرد. به عنوان مثال بالا بردن دست‌ها برای شستن موهای خود.

عوارض و خطرات جراحی پلاستیک سینه چیست؟

جراحی‌های سینه ایمن و بی‌خطر هستند، اما تجربه موارد زیر بعد از انجام جراحی شایع است:

  • کبودی و تورم
  • بی‌حسی موقت
  • مقدار کمی زخم

عمل زیبایی سینه ( پروتز سینه )

بزرگ کردن سینه (Breast Augmentation)

پروتز سینه از جمله روش های جراحی است که با استفاده از پروتز و یا تزریق چربی، به بزرگ شدن سینه ها کمک می کند.

از جمله مزایای این جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازگشت حجم از دست رفته سینه ها بعد از کاهش وزن های شدید و یا بارداری
  • بهبود ظاهر و فرم سینه ها
  • بهبود وضعیت تقارن سینه ها نسبت به هم

نکات مهم در خصوص پروتز سینه

این نکته را باید در نظر داشته باشید که جراحی پروتز سینه کمکی به رفع افتادگی سینه ها نمی کند. افرادی که علاوه بر بزرگ شدن سینه های خود، خواهان رفع افتادگی سینه ها نیز هستند، می توانند همزمان با پروتز، جراحی لیفت سینه را نیز انجام دهند.

چه افرادی می توانند تحت جراحی پروتز سینه قرار بگیرند؟

جراحی پروتز سینه، یک تصمیم شخصی است و نباید بر اساس سلیقه و خواست دیگران انجام شود. این جراحی درصد موفقیت بالایی دارد.

خانم هایی که:

  • از لحاظ بدنی در شرایط سالمی به سر می برند
  • انتظارات واقع بینانه و ‌مثبتی از نتیجه جراحی دارند
  • سینه های کوچکی دارند
  • رشد سینه های شان کامل شده است
  • در دوران بارداری و یا شیردهی نیستند
  • به دلیل کاهش وزن و یا بارداری، تغییراتی را در حجم و فرم سینه های شان احساس می کنند
  • یکی از سینه های شان نسبت به دیگری رشد کمتری دارد و اصطلاحا سینه های متقارنی ندارند می توانند تحت جراحی پروتز سینه قرار بگیرند.

افرادی که قصد انجام این جراحی را دارند، حتما باید پیش از انجام جراحی، عکس های قبل و بعد بیماران را مشاهده کنند. این کار باعث می شود تا بیمار انتطارات واقع بینانه تری نسبت به جراحی داشته باشد.

برخی دیگر اقداماتی که در این جلسات و پیش از انجام جراحی انجام می شوند، عبارتند از:

  • بررسی و ارزیابی وضعیت جسمانی و سلامتی بیمار
  • بررسی سینه ها از لحاظ اندازه، کیفیت پوست و هم چنین محل قرارگیری نوک سینه و هاله قهوه ای رنگ اطراف آن
  • صحبت در خصوص نتایج جراحی و یا خطرات و عوارض احتمالی

مشاوره پیش از جراحی، زمان مناسبی است تا بیمار تمام سوالات خود را با پزشک در میان بگذارد. معمولا بیماران قبل از جراحی استرس دارند و شرکت در جلسات مشاوره می تواند از میزان استرس آن ها کم کند.

سوالات و اطلاعاتی که بیماران قبل از عمل باید از جراح پلاستیک خود بپرسند:

  • آیا جراح عضو انجمن جراحان پلاستیک می باشد یا خیر
  • آیا جراح دوره های فق تخصصی جراحی پلاستیک را گذرانده است
  • مدت زمان فعالیت، سوابق کاری و تعداد جراحی های انجام شده
  • آیا بیمار شرایط انجام جراحی را دارد یا خیر
  • جراح در کدام بیمارستان ها عمل می کند
  • آیا می توان انتظار نتیجه ایده آل را داشت
  • دوره نقاهت و بهبودی چه مدت طول می کشد
  • آیا این جراحی عوارضی را به همراه دارد، در صورت احتمال بروز، چه باید کرد
  • آیا این جراحی بر شیردهی تاثیر می گذارد
  • آیا گذشت زمان تاثیری بر ظاهر سینه ها بعد از جراحی می گذارد
  • در صورت عدم رضایت از نتیجه جراحی چه باید کرد
  • مشاهده عکس های قبل و بعد بیماران

انواع پروتزهای سینه

پروتزهای سالینی

این نوع پروتزها مملوء از آب نمک هستند. در صورتی که مایع درون پروتز به بیرون نشت کند، به طور طبیعی جذب بدن خواهد شد. این پروتزها فرم یک دستی به سینه می دهند و عمدتا برای بیماران زیر هجده سال استفاده می شوند.

پروتزهای سیلیکونی

پروتزهای سیلیکونی مملوء از ژل سیلیکون هستند و از لحاظ بافتی مشابه بافت سینه هستند. در صورت نشت پروتز، ژل داخل پروتز باقی خواهد ماند. این نوع پروتز عمدتا برای افراد بالای 22 سال توصیه می شود.

در صورت انتخاب این نوع پروتز، حتما جهت اطمینان از عملکرد خوب پروتز ویزیت های منظم نزد پزشک را در برنامه تان داشته باشید.

انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری

جراح پلاستیک شما برای شکل پروتز دو مدل را به شما پیشنهاد می دهد : گرد و اشکی

    پروتز سینه گرد : این پروتز قدیمی همچنان محبوب ترین است و بهترین نتیجه را ارائه می دهد. پروتز های گرد سینه ای گرد و متناسب ایجاد می کنند. این پروتز ها بیشتر قسمت بالای سینه را پر می کنند و از پروتز های اشکی نرم تر حس می شوند. این پروتز ها در ابعاد و قطر های مختللفی وجود دارند ، که این اختیار را به جراح شما می دهد که هر گونه شکل سینه ای که می خواهید برایتان بسازد.

    پروتز سینه اشکی : این مدل پروتز به شکل پروتز های سیلیکونی ژلی ساخته می شوند. ان ها اغلب در امریکا به عنوان ” شکل – ثابت ” شناخته می شوند. همانند پروتز های گرد ، پروتز های اشکی نیز در ابعاد و شکل های گوناگونی ارائه می شوند که شامل کوتاه ، بلند و طیف گسترده ای می باشد.

ایمنی و خطرات پروتز سینه

همان طور که قبلا نیز اشاره شد، تصمیم به انجام پروتز سینه کاملا شخصی است و بیمار باید اطلاعات کافی از نتایج این جراحی و عوارض احتمالی آن داشته باشد. برخی عوارض احتمالی عبارتند از:

نکات مهم:

  • پروتز سینه نتایج دائمی و مادام العمری را به همراه ندارد و ممکن است در آینده، نیاز به انجام جراحی در یکی از سینه ها و یا هر دو وجود داشته باشد
  • بارداری، افزایش وزن و یائسگی از جمله مواردی هستند که می توانند بر ظاهر و فرم سینه ها بعد از جراحی تاثیر بگذارند
  • بعد از جراحی، چکاپ های منظم و بررسی سلامت سینه ها ضروری می باشد

اقدامات و مراقبت های قبل از جراحی پروتز سینه

پیش از انجام جراحی پروتز سینه، انجام موارد زیر از بیمار خواسته می شود:

  • انجام تست های آزمایشگاهی
  • قطع مصرف برخی داروها و جایگزین کردن داروهای تجویز شده از سوی پزشک
  • کنار گذاشتن سیگار و دخانیات
  • عدم مصرف آسپیرین، داروهای ضد التهابی و مکمل های گیاهی، چرا که این قبیل داروها احتمال خونریزی را افزایش می دهند

انتخاب بهترین جراح

یکی از نکات مهم پیش از انجام جراحی پروتز سینه، انتخاب جراح ماهر و با تجربه در این زمینه می باشد.

جراحی که انتخاب می کنید باید:

  • دارای بورد تخصصی از انجمن جراحان پلاستیک ایران باشد
  • دوره شش ساله آموزش جراحی را گذرانده باشد
  • آزمون های کتبی و شفاهی را داده باشد
  • دوره های آموزش پزشکی را کامل ادامه داده باشد

روند جراحی پروتز سینه

جراحی پروتز سینه طی مراحل زیر انجام می شود:

مرحله اول – بیهوشی

پیش از آغاز جراحی، داروهایی جهت حفظ آرامش بیمار تزریق می شوند که می تواند با بی هوشی و یا تزریق داخل وریدی باشد و پزشک بهترین گزینه را برای شما در نظر خواهد گرفت.

مرحله دوم – برش جراحی

برش ها در نواحی ایجاد می شوند که مشخص نباشند. انتخاب نوع و محل ایجاد برش بر عهده جراح می باشد. برش ها می توانند در نواحی زیر ایجاد شوند:

  • دور هاله قهوه ای رنگ
  • چین های زیر سینه
  • زیر بغل

محل ایجاد برش به نوع پروتز و آناتومی بدن بیمار بستگی دارد.

مرحله سوم – قرار دادن پروتزها

بعد از ایجاد برش، پروتز زیر عضلات ماهیچه سینه ای بزرگ و یا پشت بافت سینه قرار داده خواهد شد.

مرحله چهارم – بخیه زدن برش ها

در پایان، برش ها در چند لایه بخیه و پوست نیز با بخیه و یا چسب جراحی بسته خواهد شد. بخیه ها به مرور زمان محو می شوند.

مرحله پنجم – مشاهده نتایج

نتایج پروتز سینه، بلافاصله بعد از جراحی احساس می شود.

دوره نقاهت و بهبودی جراحی پروتز سینه

در طول سپری شدن دوران نقاهت و بهبودی، پانسمان الاستیکی جهت محافظت از سینه ها و کاهش میزان التهاب، بر روی سینه ها قرار داده می شود.

بلافاصله بعد از جراحی، بیمار به اتاق ریکاوری انتقال داده می شود تا مراقبت های لازم صورت گیرد. با ثابت شدن میزان ترشح، بیمار مرخص خواهد شد. قبل از مرخص شدن اقدامات و نکات لازم در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت. داروهایی مانند مسکن و آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از بروز عفونت از سوی پزشک تجویز می شوند.

مدت زمان استفاده از محافظ روی سینه از سوی پزشک تعیین می شود. در برخی موارد، پزشک استفاده از پماد بر روی بخیه ها را تجویز می کند. نکته ای که اهمیت دارد این است که بیمار باید تمامی نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند.

از آن جایی که تا چند روز بعد از جراحی، احتمال خونریزی اطراف پروتز وجود دارد، توصیه می شود انجام فعالیت های شدید و سنگین محدود شود.

دردهای شدید طی چند روز برطرف خواهند شد و برخی بیماران طی چند هفته اول از التهاب و ناراحتی شکایت می کنند.

زمان مجاز انجام فعالیت ها و ورزش را از پزشک خود جویا شوید.

چه نتایجی بعد از جراحی پروتز سینه حاصل می شود؟

نتایج جراحی پروتز سینه بلافاصله بعد از رفع التهاب و کبودی قابل مشاهده می باشد.

پوشیدن نوار مخصوص به فرم دهی بهتر سینه ها کمک می کند، به خصوص اگر سینه ها قبل از جراحی با هم تقارن نداشته اند و یا اندازه سینه ها بسیار کوچک می بوده است.

برش های ایجاد شده طی چند ماه محو خواهند شد.

رعایت نکات و اقدامات گفته شده از سوی پزشک، به موفق بودن نتیجه جراحی کمک می کند.

جراحی پروتز سینه نتایج دائمی را به همراه ندارد و به همین خاطر، مراجعه به پزشک و بررسی سلامت سینه ها و پروتزها ضروری می باشد. به مرور زمان، سینه ها تحت تاثیر عواملی مانند افزایش سن، تغییرات وزن، فاکتورهای هورمونی و نیروی جاذبه قرار خواهند گرفت. در صورت مشاهده تغییر در فرم و ظاهر سینه، می توانید در آینده جراحی لیفت سینه و یا جراحی مجدد پروتز سینه را داشته باشید.

خطرات احتمالی شامل موارد زیر هستند:

  • چین خوردگی پوست روی پروتز.
  • خطرات بیهوشی.
  • تجمع مایع در اطراف پروتز.
  • لخته‌های خون.
  • درد که ممکن است ادامه‌دار باشد.
  • ایجاد لخته وریدی که ممکن است باعث عوارض قلبی ریوی گردد.
  • احتمال نیاز به عمل مجدد.
  • ظاهر غیر قابل قبول محل برش جراحی.
  • خونریزی (تجمع خون).
  • عفونت.
  • تاخیر در بهبود محل برش جراحی.
  • تغییر در حس سینه و نوک سینه که ممکن است موقت یا دائم باشد.
  • ایجاد یک کپسول ضخیم در اطراف پروتز یا Capsular Contracture.
  • نشت یا پارگی جدار پروتز.

پروتز پستان برای سلامتی پستان خطری ندارد و مطالعات انجام شده توسط موسسات تحقیقات پزشکی رابطه‌ای بین پروتز پستان و ایجاد بیماری‌های خود ایمنی و سیستمیک پیدا نکرده است.

موارد مهم دیگر

ضمانتی وجود ندارد که پروتز پستان مادام العمر باشد. در آینده ممکن است نیاز به عمل جراحی مجدد جهت تعویض پروتز پستان باشد. حاملگی و کاهش وزن ممکن است در ظاهر پستان حاوی پروتز، تغییر مادام العمر ایجاد کند.

ریکاوری و بهبودی بعد از عمل

بعد از یک دوره ۲۴ تا ۴۸ ساعته، بهبودی اولیه بعد از عمل صورت می‌گیرد. شما چند روز نیاز به استراحت داشته و به مدت چند هفته احساس التهاب و سوزش در پستان‌ها خواهید داشت. بازگشت به فعالیت عادی بر مبنای دستورات جراح خواهد بود. به مرور زمان التهاب کاهش خواهد یافت و محل برش جراحی کمرنگ خواهد شد.

به شما دستورالعمل‌هایی در مورد مراقبت از پستان بعد از عمل داده خواهد شد که شامل موارد زیر هستند:

  • داروهایی که باید مصرف کنید تا احتمال عفونت بعد از عمل را کم کند.
  • زمان مراجعه مجدد بعد از عمل جهت ویزیت.

حتما از جراح پلاستیک خود سوالات خاص در مورد دوره بهبود را بپرسید:

  • پس از جراحی کجا برده خواهم شد؟
  • چه داروهایی پس از عمل تجویز می‌گردد؟
  • آیا پس از عمل پانسمان یا بانداژ خواهم داشت، چه هنگام باید پانسمان را برداشت؟
  • آیا باید بخیه‌ها را کشید، چه موقع؟
  • از چه هنگام می‌توانم فعالیت طبیعی یا ورزش کردن را از سر بگیرم؟
  • چه موقع برای پیگیری مراجعه نمایم؟

وقتی به خانه رفتید:

اگر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا ضربان غیر طبیعی قلب داشتید، بلافاصله به بیمارستان بروید زیرا ممکن است نیاز به بستری شدن داشته باشید. پزشکی و جراحی یک علم کاملا قابل پیش بینی نیست و گاها نتیجه مطلوب و گاها غیر مطلوب حاصل می‌گردد که در این موارد ممکن است نیاز به جراحی مجدد باشد.

دقت کنید.

پیروی از دستورالعمل پزشک، کلید موفقیت شماست. محل برش جراحی نباید تحت فشار، کشش و حرکت باشد. به نکات پزشک معالج خوب گوش دهید. جراح شما دستورات لازم را به شما خواهد داد.

نتایج طولانی اثر خواهد بود.

نتایج عمل جراحی افزایش حجم پستان‌ها طولانی الاثر بوده و شما بعد از عمل نیاز به تغییر در نوع لباس، پوشش و حتی تغییر در لباس شنای خود خواهید داشت. اعتماد به نفس شما نیز افزایش زیادی خواهد داشت.

ممکن است نیاز به تعویض یا تغییر پروتز باشد.

مهم است که بدانید پروتز پستان مادام العمر نبوده و ممکن است نیاز به تعویض آن در آینده باشد. بنابراین در آینده نیاز به ویزیت و مشاوره با جراح خود خواهید داشت. ضمنا به مرور زمان به علت افزایش سن، تغییرات وزن و تغییرات هورمونی شکل پستان‌های شما تغییر خواهد کرد. بنابراین شما ممکن است از ظاهر پستان‌های خود ناراضی شده و نیاز به تعویض پروتز یا عمل جراحی بالا کشیدن پستان‌ها (لیفت پستان) داشته باشید. همواره با جراح خود در تماس بوده و در ویزیت‌های دوره‌ای شرکت نمایید.

هزینه‌ها

هزینه اعمال جراحی پلاستیک باید مد نظر باشد که بسته به نوع پرتز، تجربه جراح و محل انجام عمل متفاوت خواهد بود. در مورد هزینه با جراح صحبت کنید.

هزینه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • هزینه حق العمل جراح
  • هزینه بیمارستان
  • هزینه بیهوشی
  • هزینه داروها
  • هزینه آزمایش‌ها
  • هزینه کرست‌های مخصوص

معمولا بیمه‌ها این گونه اعمال زیبایی را پوشش نمی‌دهند. همچنین هزینه عوارض این اعمال هم توسط بیمه پوشش داده نمی‌شود. در بعضی بیمه‌ها نیز حتی بیماری‌های پستان در خانم‌هایی که پروتز دارند، پوشش داده نمی‌شود. به سیاست‌های بیمه خود رجوع کنید.

رضایت شما مهمتر از هزینه‌ای است که می‌پردازید.

وقتی که یک جراح پلاستیک را برای اعمال زیبایی انتخاب می‌کنید، در نظر داشته باشید که تجربه وی و راحتی شما مهمتر از پولی است که پرداخت می‌کنید.

آشنایی با واژگان

آرئول: پوست رنگی در اطراف نوک پستان.

Augmentation Mammoplasty: بزرگ کردن پستان‌ها با جراحی.

Breast Augmentation: یا همان Augmentation Mammoplasty که عبارت است از بزرگ کردن پستان‌ها با جراحی.

پروتز (ایمپلنت) پستان: پروتزی که داخل بدن قرار داده می‌شود تا اندازه پستان شما بزرگتر شود یا بازسازی پستان انجام گردد. پروتزها یا با سالین یا با سیلیکون پر می‌شوند.

Capsular Contracture: یکی از عوارض جراحی پستان است که طی آن، بافت طبیعی ایجاد شده در اطراف پروتز ضخیم شده و موجب پیچاندن پروتز و سفت شدن آن می‌گردد.

بیهوشی عمومی: استفاده از داروها یا گازها حین جراحی جهت از بین رفتن درد و ایجاد بیهوشی.

هماتوم: تجمع خون زیر پوست.

برش Intra Mammary: برش در چین زیر پستان.

تسکین داخل وریدی: تجویز داروها از طریق ورید جهت آرامش شما.

بی حسی موضعی: تزریق مستقیم دارو در محل عمل جهت از بین بردن درد.

ماموگرام: بررسی پستان با اشعه X.

ماستکتومی: برداشتن یک قسمت یا کل پستان معمولا برای درمان سرطان.

MRI: یک روش تشخیصی بدون درد مثل اشعه X.

برش پری آرئول: برش در حاشیه آرئول.

پروتز سالین: پروتز پستانی که از آب نمک استریل پر شده است.

پروتز سیلیکون: پروتز پستانی که حاوی ژل الاستیکی باشد.

Submammary or Subglandular Placement: وقتی که پروتز پستان پشت بافت غده پستان روی عضله گذاشته می‌شود.

Submuscular or Subpectoral Placement: وقتی که پروتز پستان زیر عضله پکتورال که خود زیر پستان قرار دارد، گذاشته می‌شود.

بخیه (سوچور): برای نزدیک کردن پوست و بافت استفاده می‌شود.

برش ترنس آگزیلاری: برشی که در ناحیه زیر بغل داده می‌شود.

اولتراسوند: یک روش تصویربرداری که از امواج ماوراء صوت استفاده می‌کند.

سوالاتی که از جراح پلاستیک خود می‌پرسم.

  • چه نوع برش جراحی، چه محلی برای گذاشتن پروتز و چه نوع پروتزی را برای من توصیه می‌کنید؟
  • دوره بهبودی من چقدر طول می‌کشد و طی آن به چه کمک‌هایی نیاز خواهم داشت؟
  • مخاطرات و عوارض احتمالی عمل من چیست؟
  • چگونه باید عوارض را درمان نمود؟
  • در طول عمرم چند بار دیگر باید این عمل را انجام دهم؟
  • این عمل چه تاثیری روی توانایی شیردهی دارد؟
  • اگر از عمل خود ناراضی باشم، چه گزینه‌هایی در اختیار خواهم داشت؟
  • اگر بعدا مجبور به برداشتن پروتز شوم، پستان‌هایم چه شکلی خواهد شد؟
  • نتایج احتمالی عمل من چگونه است؟
  • آیا شما دانشنامه بورد جراحی پلاستیک دارید؟
  • آیا شما عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران هستید؟
  • آیا شما مشخصا دوره فوق تخصص جراحی پلاستیک را گذرانده‌اید؟
  • چند سال دوره آموزش جراحی پلاستیک را گذرانده‌اید؟
  • شما در کدامیک از بیمارستان‌ها اجازه انجام این عمل را دارید؟
  • در صورت انجام عمل در مرکز جراحی یا مطب، آیا این مرکز پروانه قانونی فعالیت دارد؟
  • تاکنون چند بار این عمل را انجام داده‌اید؟
  • آیا من کاندید مناسبی برای این عمل هستم؟
  • برای حصول بهترین نتیجه، چه کارهایی را باید انجام دهم؟
  • کجا و چگونه عمل مرا انجام می‌دهید؟

عمل ترمیمی پروتز سینه

حتی با وجود مشاوره قبل از جراحی پروتز سینه و انتخاب جراح باتجربه، این احتمال وجود دارد که پروتز از فرم و ظاهر اولیه خود خارج  شود. این عوامل می توانند به تنهایی و مستقیما با خود روند جراحی، شرایط پروتز سینه و یا تغییرات بافت سینه در پی بارداری و یا شیردهی مرتبط باشند.

عمل ترمیمی پروتز سینه برای آن دسته از بیمارانی که خواهان ترمیم ظاهر سینه، تغییر اندازه پروتز و یا رفع بدفرمی های بافت سینه هستند، گزینه بسیار خوبی می باشد. عوامل زیر در تعیین این موضوع که آیا بیمار گزینه مناسبی برای انجام عمل ترمیمی می باشد، دخیل هستند:

کاهش حجم پروتز

نشت از پروتز که در تست ام ار ای نشان داده شود

تغییر اندازه و یا فرم پروتز

کشیدگی بافت اسکار نواحی اطراف سینه

حرکت پروتز از موقعیت اصلی خود

افزایش و یا کاهش وزن و در نهایت تغییر فرم سینه

در صورت مواجه با هر یک از موارد گفته شده، شما می توانید از مزایای عمل ترمیمی پروتز سینه توسط جراح پلاستیک باتجربه بهره مند شوید.

روند عمل ترمیمی پروتز سینه

در طول جلسات مشاوره، جراح پلاستیک به معاینه سینه ها می پردازد تا وضعیت پروتز بررسی گردد. تست  ام ار ای هر گونه نشت و پارگی که علت تغییر فرم پروتز می باشد را نشان می دهد.

مطمئن شوید که آمادگی صحبت در خصوص سوابق پزشکی و تجربیات جراحی پروتز سینه را با پزشک دارید.

شما هم چنین باید در خصوص دلیل تغییر اندازه و سایز پروتز با پزشک صحبت کنید، به خصوص اگر خواهان بزرگ تر شدن اندازه پروتز  هستید. در نهایت، خانم هایی که به دنبال کاهش وزن و یا بارداری هستند، باید این موضوع را به پزشک اطلاع دهند، چرا که می توانند بر نتیجه جراحی ترمیمی تاثیر بگذارند.

در طول جراحی، برش ها بسته به تغییرات مورد دلخواه بیمار، زده می شوند. بعد از جراحی، پانسمانی به مدت چند روز بر روی قفسه سینه قرار می گیرد. آن چه که اهمیت دارد این است که بیمار مراقبت ها رعایت کند، به خصوص اگر تحت جراحی بازسازی قرار گرفته باشد.

انقباض کپسولی سینه، عارضه ای بعد از عمل پروتز

گاهی اوقات مهم نیست که جراح پلاستیک شما چقدر مهارت داشته باشد ، بعد از جراحی عوارضی ممکن است پیش بیاید زیرا بدن هر فرد متفاوت است. همنهشتگی بافت پیوندی در هر بیماری متغیر است و این بدان معناست که فرایند بهبودی هر بیمار منحصر به فرد است.

انقباض کپسولی چیست؟

شکل گیری ” کپسول ” از بافتجای زخم اطراف هر گونه ایمپلنت ( درمانی یا زیبایی ) ، قسمت طبیعی فرایند بهبودی است. بدن به صورت اتوماتیک تلاش می کند هر گونه شیء خارجی که وارد بدن شود را با ایجاد یک مانع از بافت جای زخم در اطراف ان جدا کند. در مورد پروتز های سینه در واقع این چیز خوبی است زیرا کپسول کمک می کند پروتز سینه در جای خود بماند و از لغزش جلوگیری می کند.

در برخی بیماران کپسول اطراف بافت جای زخم سفت می شود و اطراف پروتز منقبض می شود. این امر منجر به مشکلات زیبایی و درد در سینه می شود. تحقیقات نشان می دهند که از هر 6 بیمار ماموپلاستی افزایشی ، یک نفر هر درجه ای از انقباض کپسولی را تجربه می کند. با این حال در تمامی موارد علائم ان اشکار نیست. شدت انقباض کپسولی با استفاده از یک سیستم درجه بندی طبقه بندی می شود :

    درجه 1 : انقباض کپسولی درجه یک بدون علامت است. شکل گیری بافت جای زخم در اطراف پروتز ، تداخلی در اندازه ، شکل یا بافت سینه ها ایجاد نمی کند. ظاهر سینه ها طبیعی است و با لمس کردن نرم به نظر می رسند.

    درجه 2 : انقباض کپسولی درجه 2 به طور معمول با علائم خفیف زیبایی رخ می دهد. سینه ها طبیعی به نظر می رسند اما وقتی لمس می شوند ، تاحدودی سفت هستند

    درجه 3 : انقباض کپسولی درجه 3 با علائم اضح زیبایی ظاهر می شود. سینه ها هنگام لمس سفت هستند و غیر طبیعی به نظر می رسند. نوک سینه ها نیز بد فرم می شوند. با این وجود این درجه از انقباض کپسولی درد چندانی ایجاد نمی کند.

    درجه 4 : مانند انقباض کپسولی درجه 3 ، انقباض کپسولی درجه 4 نیز باعث می شود سینه ها سفت و بد فرم شوند. بیماران مبتلا به انقباض کپسولی درجه 4 اغلب در سینه ها درد دارند و سینه ها با هر لمس کوچکی درد می گیرد. در این مرحله پروتز سینه باید از نظر پارگی بررسی شود.

چه عواملی باعث انقباض کپسولی سینه ها می شوند؟

پزشکان نظریه های متعددی درباره علل ایجاد انقباض کپسولی دارند و محتمل است که علت دقیق بروز انقباض کپسولی در هر بیمار متفاوت باشد. به عنوان کسی که مامموپلاستی افزایشی انجام داده است ، باید بدانید که سمی بودن یا خطرناک بودن پروتز ها به هیچ وجه نمی تواند دلیل بروز این عارضه باشد.

محققان بر این باورند که ژنتیک عامل مهمی در این مورد است. اگر در خانواده خود سابقه اختلالات خود ایمنی درید یا یکی از اعضای خانواده تان بعد از جراحت بافت جای زخم ضخیمی ایجاد می کند یا مشکلی در کاشت های پروتز برای او پیش امده است ، شما مستعد بروز انقباض کپسولی هستید.

گاهی اوقات نیز لایه نازکی از باکتری ها با ورود به حفره سینه باعث انقباض کپسولی می شود.

ارتباط میان پروتز سینه و سرطان

لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک یا BIA-ALCL سرطانی است که در بین بافت جای زخم درون سینه و خود پروتز سینه رشد می کند. BIA-ALCL به طور فنی یک سرطان سینه قدیمی محسوب نمی شود ، بلکه در پزشکی به عنوان سرطان سیستم ایمنی تعریف می شود. پزشکان اغلب این سرطان را برداشتن پروتز سینه و بافت جای زخم درمان می کنند.

بانوانی که چند سال است از یک پروتز سینه ایتفاده می کنند ، باید از خطر ابتلا به این سرطان اگاه باشند چرا که می توانند با انجام برخی کار ها در امان بمانند. خانم هایی که پروتز سینه دارند ، باید به طور مداوم معاینه شوند تا هر گونه ریسک ابتلا به سرطان در ان ها تشخیص داده شود. اگر سرطان زود تشخیص داده شود ف اغلب می تواند با برداشتن پروتز و درمان بافت جای زخم رفع شود. اما در برخی موارد نادر اگر سرطان به غدد لنفاوی سرایت کند ، می تواند کشنده باشد.

منبع:

https://noorabeauty.com/عملية-تجميل-الثدي/

عناوین این مقاله مخفی کردن عناوین
دکمه بازگشت به بالا