عمومیمعرفی کسب و کار

ابعاد چاله و چاه آسانسور و نحوه اندازه گیری و طراحی آن

چاه آسانسور قسمت زیرین چاه آسانسور است، چاه تونلی عمودی که از زیرزمین (فنداسیون) ساختمان شروع شده و طبقه فوقانی ساختمان را شامل می شود. این باید بر اساس ترافیک در پلان ساختمان و پلان آسانسور انجام شود. طراحی اندازه چاه آسانسور اولین گام در نصب آسانسور محسوب می شود و استانداردهایی مانند مقاومت در برابر آب، صاف بودن و صاف بودن در آن وجود دارد. به عبارت ساده تر، قسمتی است که کابین آسانسور و متعلقات آن حرکت می کند. در مورد اهمیت اندازه گیری صحیح ابعاد چاهک آسانسور باید گفت که این امر در تراز و همچنین نحوه نصب تجهیزات و تعمیرات آسانسور تاثیر دارد.

بنابراین توجه به ابعاد استاندارد سوراخ آسانسور به شما کمک می کند تا بهترین شرایط ممکن را برای نصب و راه اندازی آسانسور فراهم کنید. در داخل فضایی برای کار تکنسین ها و تعمیرکاران وجود دارد. عرض سوراخ آسانسور متناسب با نوع و ابعاد درب ورودی است و عمق آن با ظرفیت آسانسور ارتباط مستقیم دارد. در این مقاله ابعاد چاه آسانسور و نحوه اندازه گیری آن را خواهید خواند.

اجزای مختلف آسانسور

اکنون که با تعریف دقیق چاه آسانسور آشنا شدید، زمان آن فرا رسیده که با اجزای مختلف آن آشنا شوید. از آنجایی که تمامی این دستگاه ها به خوبی در آسانسور نصب شده اند، دانش تخصصی آنها در تعیین ابعاد استاندارد آسانسور موثر است. در این راستا مهمترین قسمت های آسانسور عبارتند از:

این قسمت تقریباً مهمترین قسمت آسانسور و سبک رانندگی آن است، همچنین شامل قسمت کنترل و پنل آسانسور می باشد.

سالن آسانسور اتاقی است که مسافران در آن قرار می گیرند و قسمت های مختلف مانند درب اتوماتیک، دیوارها، سقف، کف و … همگی در طراحی نقشه چاله آسانسور تاثیر دارند.

شاسی بالابر در واقع اسکلت بالابر محسوب می شود و پروفیل هایی ساخته می شود که در 4 جهت بالابر تطبیق و ثابت می شوند. لوازم جانبی مانند ریل در شاسی تعبیه شده و برای اتصال آنها به یکدیگر از پیچ و بست مخصوص استفاده می شود.

چاله آسانسور صنعتی

در این گونه آسانسورها چاله آسانسور نقش مهمی دارد چاله آسانسور ضد انفجار صنعتی باید دارای مینیمم و ماکزیموم خاصی باشد تا بهره بری از آسانسور صنعتی افزایش یابد برای دریافت ابعاد دقیق چاله آسانسور صنعتی میتوانید به کتاب های مرجع و مباحث ساختمان مراجعه کنید.

متعادل کردن وزنه ها

یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین ابعاد گودال آسانسور وزن است که کاربرد اصلی آن حفظ تعادل آسانسور می باشد. هنگامی که کابین آسانسور توسط کابین کشیده می شود، این وزنه ها برای حفظ تعادل روی زمین حرکت می کنند.

ریل راهنما

ریل های راهنما قطعات فلزی T و L شکل هستند که برای اطمینان از حرکت عمودی آسانسور طراحی شده اند.

سیستم ترمز ایمنی

معمولاً یک سیستم ترمز ایمنی در زیر یا بالای کابین نصب می‌شود که در صورت حرکت غیرعادی بالابر را متوقف می‌کند.

گاورنر (گورنر سرعت مکانیکی)

گاورنر از طریق زنجیر یا سیم کششی به سیستم ایمنی متصل می شود و در صورت تجاوز سرعت آسانسور برق آسانسور را قطع می کند و همچنین سیستم چتر نجات را فعال می کند.

بافر:

بافرها وسایل الاستیکی هستند که از ضربه سنگین و ناگهانی یک وزنه یا کابینت به کف آسانسور جلوگیری می کنند. توجه داشته باشید که این موارد برای حفظ ایمنی کافی نیستند و آسانسور باید مجهز به سیستم ترمز ایمنی یا چتر نجات باشد.

نحوه اندازه گیری گودال آسانسور

برای طراحی گودال آسانسور در پلان، محاسبه پارامترهایی مانند نیروهای استاتیکی و دینامیکی وارد شده به گود، اندازه گود، اندازه کابین آسانسور، سیگنال های راه اندازی و ترمز کابین ها، قدرت بسیار مهم است. و نوع درب آسانسور

عرض چاه آسانسور

عرض آسانسور باید متناسب با نوع کاربری آسانسور و فضای مورد نیاز برای درب های اتوماتیک یا تابدار باشد. برای اندازه گیری عرض دهانه آسانسور، باید اندازه درب های لولایی و درب های اتوماتیک را در نظر گرفت. معمولاً عرض مناسب 160 سانتی متر است. این عرض علاوه بر جبران خطای انسانی در اندازه گیری ابعاد، برای درب هایی با عرض 80 سانتی متر مناسب است.

عمق چاله آسانسور

ابعاد کابین آسانسور به طور مستقیم بر عمق چاه آسانسور تأثیر می گذارد. عمق شفت بالابر برای پنج نفر 160*160 سانتی متر مربع است که برای هر نفر در اتاق های بزرگ ده سانتی متر به این ابعاد اضافه می شود.

اندازه چاله آسانسور را به درستی تعیین کنید و برای آسانسور سوراخ کنید.

بدون شک وجود انواع آسانسور با ظرفیت های مختلف باعث شده است که ابعاد چاه آسانسور متفاوت باشد. در این زمینه پرکاربردترین آسانسورهای 4 نفره، 6 نفره و 8 نفره می باشد که تقریبا در تمامی پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به تعداد واحدها مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه تمامی نکات مربوط به این نوع بالابرها به شما نشان داده شده است:

ابعاد چاه آسانسور 4 نفره

بر اساس جدول ابعاد گودال آسانسور مقررات ملی ساختمان، ابعاد گودال بالابر 4 نفره بهتر است 1400 میلی متر (عرض) و 1600 میلی متر (عمق) باشد. توجه داشته باشید که حداقل ابعاد گودال بالابر 4 نفره 120*160 سانتی متر می باشد.

ابعاد گودال آسانسور 6 نفره

هنگام اندازه گیری ابعاد گودال آسانسور برای 6 نفر با ظرفیت استاندارد 450 کیلوگرم، عمق چاله آسانسور 1700 میلی متر است و عرض چاله با توجه به نوع کاربری تعیین می شود. در این صورت هنگام تعیین ابعاد بالابر 6 نفره برای درب های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در پلان، عرض 1600 میلی متر و برای درب های اتوماتیکی که از وسط باز می شوند، 1800 میلی متر خواهد بود.

ابعاد چاه آسانسور 8 نفره

برای 8 نفر در پیکربندی معمولی، اندازه چاله آسانسور باید 1600 میلی متر و عمق آن 1900 میلی متر باشد. همچنین در نظر داشته باشید که حداقل متراژ کابین برای طراحی آسانسور 8 نفره در پلان 45.1 متر مربع است.

حداقل ابعاد چاه آسانسوبر مناسب با نوع آسانسور

همانطور که می دانید آسانسور انواع مختلفی دارد که به همین دلیل برای مصارف مختلفی استفاده می شود. در این زمینه می توان به آسانسورهای تخت، برانکارد و مسافری اشاره کرد.

دکمه بازگشت به بالا