چه سنی برای شروع فوتبال دیر است؟
فوتبال را از چه سنی باید شروع کنیم؟
از دوران جنین و پس از آن تولد به همراه رشد، تکامل جسم و ظاهر بدن هر فرد مغز او نیز رشد می کند. سایر اندام ها و اعضای بدن موقع آسیب درمان شده و حتی با بالارفتن سن کاملا درمان پیدا می کنند. اما مغز انسان تنها عضوی از بدن است که تا سن نوجوانی تکمیل شده و هر گونه آسیب به آن غیر قابل درمان و جبران است.
ضربه بدترین نوع آسیب به مغز است. هرچند یک ضربه بدون هیچ صدمه ی جدی و آشکار صورت پذیرد اما در دراز مدت آسیب خود را در عمق و باطن سلول های مغز بر بدن فرد جای خواهد گذاشت. فوتبال و پیگیری نتایج زنده فوتبال جهان به عنوان یکی از ورزش های هیجان انگیز حتی برای بانوان، طرفداران بسیار زیادی دارد. می توان گفت ۹۰ درصد پسران از دوران کودکی آرزو دارند تا روزی یک فوتبالیست بزرگ و حرفه ای بشوند و خود را مرتب با بازیکن مورد علاقه خود مقایسه و او را به عنوان یک الگو در نظر خود مجسم می کنند.
هر چند با گذشت زمان و بالارفتن سن کودکان این علاقه در برخی از آنها کاهش می یابد اما شیرین ترین و جذاب ترین بازی تیمی برای تمامی نوجوانان پسر به حساب می آید. بازی فوتبال، برد و باخت در آن هیجان انگیزترین و پر طرفدارترین بازی در میان نوجوانان پسر است. بدون اقرار می توان گفت هر پسر بچه ای در طول عمر خود حداقل در یک بازی فوتبال کودکانه بازی کرده است. شاید بارها این سوال برای شما پیش آمده که “فوتبال را از چه سنی باید شروع کنیم ؟”. این ورزش هیجانی حتی به صورت فوتبال دستی برای کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان هم فراهم آمده است. با تهیه فوتبال دستی اصفهان می توانید این ورزش هیجانی را در منزل و به صورت دو نفره انجام دهید.
مناسب ترین ورزش ها تا قبل از سن ۱۲ سالگی برای پسران شنا ، ژیمناستیک و دوچرخه سواری است که علاوه بر رشد و تقویت ذهنی ، سلامت جسمی فرد را نیز تضمین می کند. تا قبل از سن ۱۲ سالگی به علت عدم تکامل مغز کودکان و نوجوانان شروع ورزش هایی مانند فوتبال درست نیست. همان طور که بدیهی است در این ورزش وارد شدن ضربه به سر کاملا بدیهی و غیر قابل اجتناب است.
بنابراین زمانی که ضرباتی به سر وارد شود فرد را دچار آسیب های مغزی می کند. بر اثر ضربه صدمات جدی به سر وارد شده که خیلی بیشتر از صدمات وارد شده در یک بزرگسال است. تحقیقات نشان داده شروع فوتبال زیر ۱۲ سال باعت کاهش قدرت حافظه و تمرکز در نوجوانان خواهد شد و علت آن تنها آسیب دیدن سلول های مغز بر اثر وارد شدن ضربه است. بنابراین فوتبال تا قبل از سن ۱۲ سالگی جز ورزش های ممنوعه به حساب می آید.
بازی فوتبال قبل از ۸ سالگی باید تنها به منظور شناخت توپ و ایجاد روحیه بازی تیمی در فرد انجام شود. پس از آن بین سن ۸ تا ۱۲ سالگی آموزش شوت زدن و اعمال تکنیکی و تاکتیکی ممنوع و تنها باید به طور آزادانه و به دور از هر گونه سختگیری و توقعی در فرد انجام شود.
بین سن ۱۲ تا ۱۶ سالگی بر قوای جسمانی و دانش تکنیکی نوجوان باید تمرکز کرد. در این سن به طور غریزی نوجوان به صورت غلط با سر و یا یک پا بازی می کند که باید توسط مربی اصلاح شود. سن ، مشخص کننده درجه مهارت فرد است. بنابراین با افزایش آن می توان به آموزش کلیه ی اصول تاکتیکی وتکنیکی ، نحوه صحیح شوت زدن و بازی با توپ را به فوتبالیست آموزش داد.
با توجه به توضیحاتی که در این مقاله به شما بزرگواران داده شد ، شاید بتوانید جواب صحیح به سوال: “فوتبال را از چه سنی باید شروع کنیم ؟” بدهید. اما به شما پیشنهاد می کنیم که اگر فرزند شما به فوتبال علاقه ی وافری نشان می دهد و سن آن کمتر از ۱۲ سال است ، حتما قبل از شروع فوتبال ، با یک مربی که بصورت تخصصی در این زمینه فعالیت دارد مشورت کنید. زمانی که با یک فرد متخصص مشورت کنید شاید خیلی بهتر بتوانید برای فرزند عزیزتان و آینده ای که در پیش رو دارد تصمیم گیری کنید. همچنین می توانید یک انتخاب درست و هوشمندانه جهت پرورش استعداد های فرزندتان داشته باشید.
ستارههايي كه موتورشان دير روشن شد
بلوغ و شكوفايي فوتباليست ها در بازه اي خاص اتفاق نمي افتد؛ در واقع برخي خيلي زود به اوج شهرت رسيده و برخي ديگر بايد سال هاي زيادي منتظر بمانند تا موتورشان روشن شود. در گزارش زير به تعدادي از استعدادهاي دير شكوفا شده دنياي فوتبال اشاره شده است.
سايت ترايبال فوتبال تمامي فوتباليست ها با روندي مشابه به بلوغ فوتبالي نمي رسند برخي از بازيكنان خيلي زود ستاره مي شوند، آنقدر زود كه نمي توانند با شهرت و فشار ناشي از ستاره شدن كنار آمده و آن را مديريت كنند. اين در حالي است كه تعدادي ديگر نيز پيش از آنكه استعدادها و توانايي هاي حقيقي خود را به منصه ظهور برسانند، تا سال ها در سايه مي مانند.
به هر حال، مستعدها سرانجام ظهور مي كنند؛ در واقع با كمي شجاعت و اراده شما مي توانيد خود را بالاترين سطح فوتبال ببينيد. با اين وجود، برخي از بازيكنان در برابر جمله «شما بهترين بازي خود را در دوران جواني انجام مي دهيد» ايستادگي كرده و به مبارزه با سن و سال مشغول شدند. در گزارش زير به تعدادي از بازيكناني اشاره شده است كه در پايان دوران حرفه اي خود به اوج قدرت و برتري حرفه اي رسيدند.
7 – ميروسلاو كلوزه
نام كلوزه شايد به واسطه ركورد گلزني هايش در عرصه ملي، نزد فوتبال دوستان كاملا شناخته شده باشد؛ با اين حال، در رقابت هاي باشگاهي روند رشد او بسيار كُند بود؛ در واقع او در سن 20 سالگي در تيم دسته هفتمي هامبورگ در آلمان بازي مي كرد.
او در سال 2002 به كايزرسلاترن ملحق شد و از آن زمان به بعد خط سير صعودي خود را آغاز كرد؛ كلوزه در نخستين جام جهاني در سال 2022، پنج گل به ثمر رساند و در دومين تجربه خود كفش طلا را به دست آورد.
با اين حال، مهاجم تيم ملي آلمان براي فتح عنوان قهرماني ليگ داخلي مجبور بود تا 29 سالگي منتظر بماند؛ يعني زماني كه بتواند به همراه بايرن مونيخ بوندسليگا را فتح كند.
در واقع، كلوزه به عنوان يكي از پرافتخارترين بازيكنان آلماني در عرصه ملي، براي درخشش در سطح باشگاهي به زمان زيادي نياز داشت.
او در ادامه به لاتزيو پيوست و موفق شد با 63 گل، به طور مشترك عنوان برترين گلزني خارجي سري آ را از آن خود كند.
6 – آندرآ بارزالي
بارزالي در دوران طولاني حضورش در فوتبال، چيزي نزديك به 700 بازي انجام داد؛ او پيش از آنكه سرانجام به همراه كيه وو و پالرمو طعم سري آ را در 23 سالگي بچشد، در تيم هاي دسته هاي پايين ايتاليا توپ مي زد.
اگرچه به عنوان يك بازيكن مستعد پيشنهادهاي زيادي را از تيم هاي ايتاليايي دريافت مي كرد اما در بيشتر مواقع در تيم ذخيره ها قرار مي گرفت؛ اما 27 سالگي براي او آغاز بالا رفتن از نردبان ترقي و رسيدن به اوج بود اما انتقال وي به فيورنتينا زياد خوب پيش نرفت و در نهايت سر از وولفسبورگ در آورد.
با اين حال، با وجود فتح عنوان قهرماني بوندسليگا و افتخارات باشگاهي، حضور ملي او در حاشيه بود به طوريكه او براي مدت سه سال هرگز به تيم ملي ايتاليا دعوت نشد.
اما عملكردهاي درخشان در وولفسبورگ، سرانجام نتيجه داد و او در 30 سالگي به يوونتوس ملحق شد.
هشت فصل بعد او هفت عنوان قهرماني پياپي سري آ و چهار جام حذفي ايتاليا را كسب كرده بود و به همراه جوجو كيه ليني يكي از مستحكم ترين خطوط دفاعي اروپا را تشكيل مي داد.
و حالا در 37 سالگي، بارزالي اگرچه به درخشاني روزهاي گذشته نيست اما اوج گيري او طي چند سال گذشته، به اندازه كافي براي او افتخار و عنوان به همراه داشته است.
5 – ادوين فن در سار
«فن درسار» دوراني طولاني و موفقيت آميز و مملو از جوايز و افتخارات فردي و تيمي را سپري كرده است اما مرد هلندي تعدادي از بهترين نمايش هايش را در روزهاي پاياني فوتبال حرفه اي خود ارائه كرد.
حضور در فورهولت و نوردويك، انتقال به آژاكس را براي او به ارمغان آورد؛ جايي كه در 23 سالگي از تيم ذخيره ها به يكي از مهره هاي اصلي نارنجي ها بدل شد.
«فن درسار» در هر سه فصل نخستين حضورش در آژاكس عنوان برترين دروازه بان هلند را تصاحب كرد و در سال 1994 – 1995 نيز جام قهرماني ليگ قهرمانان اروپا را بالاي سر برد.
درخشش او درون دروازه آژاكس موجبات انتقال به يووه را براي وي فراهم كرد اما دوران حضورش در جمع بانوي پير ايتاليا با جانشين شدن با «جيان لوئيجي بوفون» پس از 2 سال به اتمام رسيد.
در ادامه، دوران بازي در فولام براي او سفر به اولدترافورد را به ارمغان آورد و در 34 سالگي با قراردادي به ارزش 2 ميليون پوند راهي منچستريونايتد شد؛ جايي كه موفق شد با چهار قهرماني در ليگ برتر جزيره و يك قهرماني در ليگ قهرمانان اروپا پيش از بازنشستگي در 41 سالگي، به اوج دوران فوتبالي برسد.
4 – فابيو كواگليارلا
مرد كهنه كار باشگاه سمپدوريا هم اكنون در ايده آل ترين دوران فوتبالي خود قرار داشته و با ركورد گلزني «گابريل باتيستوتا»ي افسانه اي برابري مي كند؛ او در حال حاضر در 11 بازي پياپي موفق به گلزني شده و در صورتي كه در بازي مقابل ناپولي نيز راه دروازه را پيدا كند، او ركوردي را خواهد شكست كه از سال 1994 دست نخورده باقي مانده است.
در واقع، كواگليارلا در 36 سالگي با 15 گل زده، بالاتر از «كريستيانو رونالدو» صدرنشين جدول برترين گلزنان سري آ محسوب مي شود.
بهترين فصل او از حيث گلزني به 19 گلي كه در سال گذشته به ثمر رساند، باز مي گردد و شواهد حاكي از آن است كه او شكستن ركورد فصل پيشين خود را هدف گرفته است.
3 – جيمي واردي
واردي كه از آكادمي شفيلد ونزدي فارغ التحصل شده بود در 24 سالگي در ليگ دسته هشتم فوتبال انگليس بازي مي كرد و براي جبران درآمد كم فوتبالي خود در كارخانه توليد نوشيدني هاي گياهي – پزشكي مشغول به كار بود.
او رفته رفته و به آرامي طي كردن پله هاي ترقي را با پيوتسن به هالفيكس تاون و فليت وود تاون و سپس لسترسيتي آغاز كرد.
واردي پيش از اينكه به همراه گرگ ها عنوان قهرماني ليگ برتر جزيره را تصاحب كرده و با 24 گل زده آقاي گل اين رقابت ها لقب بگيرد؛ چندين فصل را با روالي منسجم و بدون نوسان در اين تيم سپري كرد.
او با به ثمر رساندن 11 گل در 11 بازي متوالي ركورد «روت فن نيستلروي» را شكست و در ادامه نيز در سن 29 سالگي در پيراهن تيم ملي انگليس در يورو 2016 درخشيد.
2 – لوكا توني
توني عمده دوران آغاز فوتبالش را در ليگ هاي پايين ايتاليا سپري كرد و تنها زماني كه 23 سال داشت به همراه برِشا طعم سري آ را چشيد؛ او در تقلا براي درخشش و تاثيرگذاري به چندين باشگاه نقل مكان كرد و سرانجام به تيم پالرمو در سري بي ايتاليا ملحق شد.
چند فصل درخشان سرنوشت مرد ايتاليايي را در سن 26 سالگي تغيير داد؛ توني براي پالرمو 30 گل به ثمر رساند و اين تيم روانه سري آ شد و در نخستين حضورش در ليگ برتر فوتبال ايتاليا 20 گل به ثمر رساند و چشم فيورنتينا را گرفت.
توني متحول شده در ادامه راه، ركورد شخصي 31 گل خود را با بنفش پوشان شكست و به بايرن مونيخ پيوست و حدس بزنيد چه اتفاقي افتاد؟ او در نخستين فصل حضورش در بوندسليگا بيش از 20 گل به ثمر رساند.
توني در ادامه راه براي انجام وظيفه ملي به تيم ملي كشورش فراخوانده شد؛ جايي كه به همراه لاجوردي ها در سال 2006 و در جريان تورنمنتي كه براي خود نامي دست و پا كرد، جام قهرماني جهان را بالاي سر برد.
ظاهرا توني براي سوار شدن روي جت سريع السير پيشرفت و فتح قله هاي ترقي صرفا بايد 26 ساله متولد مي شد.
1 – آنتونيو دي ناتاله
به نظر توانايي هاي فوتبالي بازيكنان ايتاليايي با بالا رفتن سن افزايش مي يابد.
دي ناتاله تا پيش از بازي در 23 سالگي در سري «بي» ايتاليا هرگز فوتبال حرفه اي را تجربه نكرده بود؛ علاوه بر اين او براي ارتقا به سري «آ» بايد تا 25 سالگي صبر مي كرد.
قابليت هاي گلزني دي ناتاله براي او لقبي بهتر از «مهاجمي متوسط» را به همراه نداشت اما او بدنبال جلب توجه بود؛ با اين حال همه چيز براي مهاجم ايتاليايي پس از تولد 30 سالگيش تغيير پيدا كرد؛ در واقع او در دوران بازي براي اودينزه در حالي كه 32 سال سن داشت 29 گل به ثمر رساند و اين روند را براي مدت 2 فصل ديگر (هر فصل 20 گل به بيشتر) ادامه داد.
او در همين سن به عنوان برترين بازيكن سري آ ايتاليا انتخاب شد و در ادامه نيز با 227 گل در 12 فصل، عنوان برترين گلزن اودينزه را به خود اختصاص داد.
شايد بتوان دي ناتاله را سلطان استعدادهاي دير شكوفا شده فوتبال دانست.
منبع : flashscore.com