روش شستشوی فرش ماشینی چگونه است؟
نحوه شستن فرش ماشینی توسط خودتان در منزل (آموزش اصولی):
اگر شما از آن دسته از افراد هستید که ترجیح میدهید خودتان فرشتان را در منزل بشویید به شما پیشنهاد میکنم حتما این مقاله از قالیشویی بنفشه اسلامشهر را تا انتها مطالعه کنید . هدف از نوشتن این مقاله چیست؟ با برسی هایی که در حوزه وب انجام دادیم متوجه شدیم که این روزها افراد زیادی کلماتی مانند: “شستن فرش ماشینی” ، “طریقه شستن فرش ماشینی” و “شستن فرش ماشینی در منزل” را زیاد سرچ میکنند و چون مقاله ای در وب ایران در این باره وجود نداشت به همین خاطر تصمیم گرفتیم مقاله ای جامع که به مرور به روز رسانی خواهد شد را ارائه دهیم.
ما در ابتدا به صورت کامل و گام به گام به طرز و نحوه شستن فرش های ماشینی و مبلشویی توسط خودتان اشاره کرده ایم و همچنین تمام صدماتی که در صورت شستن نادرست و غیر اصولی فرش ها ممکن است رخ دهد و راه های پیشگیری را بیان کرده ایم و در انتها هم به نقدو برسی و معرفی ۳ محصول پرفروش شستوشوی فرش نانو پرداخته ایم که در صورت نیاز میتوانید آنهارا از معتبر ترین فروشگاه اینترنتی ایران تهیه کنید.
با خواندن این مقاله با چه مواردی به طور کامل اشنا میشوید؟
- طریقه شستن اصولی فرش ماشینی توسط خودتان در منزل
- آشنایی با نحوه خشک کردن فرش ماشینی
- علت زرد شدن فرش بعد از شستن و معرفی راهکارهایی برای جلوگیری از زردی آن.
- ارائه روش هایی برای جلوگیری از کیست افتادن و شکستگی فرش ماشینی پس از شستن
با توجه به موارد گفته شده حتما متوجه شده اید که شستن فرش ماشینی درخانه هم نیاز به رعایت یک سری موارد دارد که مطمئن باشید در صورت عدم رعایت آنها صدمات جبران ناپذیری به فرشتان وارد خواهید کرد.
ازجمله صدمات جبران ناپذیری که در صورت شستن غیر حرفه ای فرش های ماشینی ممکن است رخ دهد:
- کیست افتادن و شکستگی فرش
- زرد شدن فرش و ریشه ها
- زبر شدن و زمختی فرش
- پوسیدگی فرش
- …
شستن فرش از دوجهت بسیار مهم و ضروری است:
۱#- باعث حفظ ، زیبایی و جلوه فرش میشود
۲#- شستن به موقع فرش ها و تمیز نگه داشتن آنها به شدت میتواند در افزایش عمر فرش و ریشه های آن تاثیر بسزایی داشته باشد. ماندن آلودگی، گردوغبار در الیاف فرش به مرور باعث تغییر رنگ قالی و همچنین سست شدن الیاف فرش میشود.
همان طور که میدانید شستن فرش به دو صورت دستی و مکانیکی(توسط شرکت های معتبر قالیشویی) انجام میشود . بر حسب شرایط عده ای ترجیح میدهند فرششان توسط خودشان شسته شود و عده ای هم ترجیح میدهند این کارا به قالیشویی بسپارند که البته هرکدام از این روش ها مزایا و معایبی هم دارد که فعلا وارد این بحث نخواهیم شد.
طریقه شستن فرش ماشینی در منزل
مکان شستن را ابتدا مشخص کنید:
مهمترین بخش برای شستن فرش انتخاب یک مکان مناسب با ویژگی های خاص است:
شاید با دیدن این عنوان شما که یک آپارتمان نشین هستید این سوال در ذهنتان خطور کند که چگونه میتوانید در آپرتمان فرشتان را تمیز کنید . نگران نباشید درآپدیتهای بعدی این مقاله به این موضوع میپردازیم و تکنیک هایی را معرفی خواهیم کرد.
مکانی را که شما میخواهید در آن قسمت فرش را پهن کنید نیاز به رعایت یک سری موارد دارد.
۱#: سطح انتخابی شما برای شستوشو نباید آسفالت باشد.
۲#: قبل از پهن کردن فرش ابتدا سطح مورد نظر را کاملا از هرگونه خاک ، سنگ ریزه و … تمیز کنید و با آب بشویید ( عدم توجه به این کار میتواند به پشت فرش شما آسیب وارد کند.)
۳#:سطح مورد نظر بهتر است کمی شیب دار باشد.
زمانی که از تمام این موارد مطمئن شدید حالا میتوانید فرش را در جای مشخص پهن کنید.
فرش را از تمام جهات جزء به جزء برسی کنید (مهمترین مورد):
مورد دوم مهم ترین و کلیدی ترین کار، قبل از شستن فرش است که با توجه به تجربه بنده اکثر افراد این مورد را در نظر نمیگیرند.
قبل از اینکه شروع به شستن کنید حتما یک یا دوبار تمام سطح و پشت فرش و همچنین کناره های فرش ( سمت شیرازه و ریشه ها) را به طور کامل و دقیق برسی کنید که اگر فرش شما به هر علتی معیوب شده باشد (مثل: سوختگی،پارگی ، پوسیدگی و …) سریعا آنرا جهت تعمیر به یک رفوگر متخصص بسپارید. سپس اقدام به شستن فرشتان کنید.
دلیل این کار چیست؟
اگر فرش معیوب باشد و شما از آن بیخبر باشید در زمان شستوشو عیب فرش بیشتر میشود در نتیجه آسیب بیشتری میبیند و طبیعتا شما مجبورید برای تعمیر آن هزینه بیشتری را بپردازید.
به عنوان مثال فرض کنید فرش شما دچار پوسیدگی شده و شما هم از این پوسیدگی بیخبرید و اقدام به شستن فرش میکنید ناگهان متوجه میشوید که الیاف فرش درابعاد زیاد و قابل توجه ای از هم گسسته و جدا شده اند. دراین صورت فرش را حتما باید به رفوگر متخصص بسپارید تا قسمت معیوب را تعمیر کند و مطمئن باشید هزینه رفو شما دوچندان خواهد بود چون پوسیدگی فرش نسبت به حالت قبل بیشتر شده است.
تاروپود فرش را پاک سازی کنید:
این یک موردی است که بسیاری از کارشناسان قبل از شستن فرش به آن تاکید دارند اینکه حتما قبل از شستن ، گردوغبار را از تاروپود فرش خارج کنید .
به چند روش این کار را میتوانید انجام دهید:
۱#:جارو کشیدن به وسیله جاروبرقی با مکش مناسب در همه جهات میتواند الیاف فرش را از هرگونه گردوغبار تمیز کند.
۲#:یا اینکه میتوانید به صورت دستی با زدن ضربات پشت سرهم ولی #آرام به سطح فرش این کارا انجام دهید.
اما روش اول بهتر و کارآمد تر است.
قبل از شستن فرش ،از نوع و جنس الیاف فرشتان آگاهی پیدا کنید:
کلا فرش ها از نظر نوع به دودسته تقسیم میشوند : دستبافت ، ماشینی
فرش های ماشینی خود از نظرالیاف از جنس های متعددی تشکیل شده اند که به این ترتیبند:ابریشم مصنوعی ، آکریلیک و مواد پلاستیکی مانند bcf
و فرش های دستباف از الیاف متعددی چون ابریشم ، پشم ، کرک بافته میشوند.
هرکدام از این جنس ها تکنیک و روش خاص خودش را دارد مثلا شستن یک فرش ماشینی که از جنس اکریلیک است با شستن یک فرش ماشینی که از جنس مواد پلاستیکی مثل bcf است کاملا فرق دارد.و اینکه میگوییم اطلاع از جنس و نوع الیاف فرش مهم است برای این است که در هنگام استفاده از آب و مواد شوینده حتما دقت لازم را به عمل آورید. مثلاآب مورد استفاده شما باید کاملا ولرم باشد ( نه خیلی داغ و نه خیلی سرد ) .استفاده از آب خیلی داغ میتواند این موارد را ایجاد کند:
- در فرش های دستباف با الیاف پشم میتواند موجب کاسته شدن کیفیت و همچنین رنگ دادن پس دادن فرش شود.
- و اگر جنس فرش شما از الیاف مواد پلاستیکی است باعث از بین رفتن نرمی و کیفیت اولیه آن میشود. مانندو
۵ گام اصلی شستن فرش ماشینی:
زمانی که ۴ مرحله بالا را دقیق انجام دادید حالا نوبت به آن میرسد که شستن فرش را آغاز کنید که خود پروسه شستن فرش های ماشینی در ۵ مرحله انجام میشود.
گام اول:ابتدا فرش را به طور کامل خیس کنید
تمام طول فرش را به صورت موازی به صورت رفت و برگشت خیس کنید. البته پیشنهاد میشود که این کارا به وسیله سردوش آب انجام دهید به این صورت که سردوش را به شلنگ متصل کنید و تمام طول فرش را به صورت رفت و برگش خیس کنید به طوری که تمام قسمت های فرش را در بر بگیرد.
گام دوم:استفاده از ماده شوینده
در این مرحله شما باید یک ترکیب شوینده درست کنید و آنرا روی فرش بپاشید.
بهترین ترکیب شوینده برای شستن فرش ماشینی ، استفاده از ترکیب شامپو فرش + مقداری پودردستی + کلر است که این مواد را در یک سطل نسبتا بزرگ همراه با آب ترکیب کنید تا کف کند.و آنرا دوباره در تمام طول فرش به صورت موازی به صورت رفت و برگشت بپاشید.
ترکیبی که معرفی شد تنها برای شستن حرفه ای فرش است اما اگر صرفا قصد کف شویی ساده فرش در محیط منزل را دارید میتوانید فقط از شامپو فرش استفاده کنید.
توجه #۱: به هیچ عنوان برای شستوشوی فرشتان از پودر دستی به تنهایی استفاده نکنید چون این کار موجب زبری فرش میشود و حتما آنرا در ترکیب با شامپو فرش استفاده کنید.
توجه۲#: به هیچ عنوان از وایتکس جهت شستوی فرش ماشینی خود استفاده نکنید چون موجب پوسیدگی فرش و ریشه های آن میشود.
گام سوم:استفاده از فرچه مخصوص فرش
حالا به وسیله فرچه مخصوص این کار ، تمام قسمت فرش را با آب و ترکیب شوینده بشویید. توجه داشته باشيد كه فرچه بايد همواره در جهت بالا و پايين فرش حركت داده شود و اين نكته را در نظر داشته باشید كه مالش خشن با فرچه باعث آن مي شود كه پرزهاي فرش آسيب ببيند. بعد از شستن رویه فرش نوبت به شستن ریشه و شیرازه فرش است که برای انجام آن ابتدا همه ریشه ها را به طور کامل صاف و مرتب کنید و سپس به وسیله فرچه ، ریشه ها را از بالا به پایین بکشید تا شستوشوی ریشه را هم انجام داده باشید.
گام چهارم:استفاده دوباره از آب جهت از بین بردن کف های موجود در فرش
این کارا میتوانید به وسیله سردوش آب متصل به شلنگ انجام دهید یا از یک یا چند سطل آب استفاده کنید تا کف های موجود در رویه فرش شسته شوند همان طور که میدانید این عمل در جهت خاب فرش باید انجام شود.
گام پنجم:پارو کشی در جهت خاب فرش
استفاده از پارو در جهت خاب قالی باعث میشود آبی که در عمق فرش نفوذ کرده خارج شود.(این کارا چند بار از ابتدای فرش تا انتها در جهت خاب قالی اجام دهید) .
اگر آبی که در عمق فرش وجود دارد خوب خارج نکنید و در فرش بماند: باعث زردی فرش و ریشه ها میشود.
خب! تا اینجا مراحل شستوشو به پایان رسید حالا به نحوه خشک کردن فرش میرسیم که خود شامل اصول اساسی است.
چگونه فرش را پس از شستن خشک کنیم؟
خشک کردن فرش هم یکی از مواردی است که حتما نیاز به یک رعایت یک سری اصول دارد.
زمانی که پارو کشی تمام شد و آب فرش را خوب گرفتید حالا شروع کنید فرش را را آرام آرام لول کنید و هر بار که لول میکنید پشت فرش را هم آب بگیرید.
پس از لول کردن ، فرش را بلند کنید و روی یک سطح شیب دار قرار دهید و بگزارید فرش به مدت نصف روز به همین شکل باقی بماند تا اگر باز هم آب اضافی درون فرش مانده به صورت کامل خرج شود.
سپس فرش را در یک محیط باز در جلوی نور خورشید پهن کنید تا فرش به طور کامل خشک شود و جهت پهن کردن در خانه آماده شود. این کارا تا زمانی ادامه دهید که با لمس رویه و زیره فرش مطمئن شوید فرش به طور کامل خشک شده و دیگر بوی رطوبت نمیدهد .
عده ای معتقدند پهن کردن فرش در جلوی نور خورشید میتواند به الیاف فرش آسیب بزند اما این بستگی به این دارد که شما شستوشو را در چه فصلی انجام میدهید . به عنوان مثال در تابستان چون تابش خورشید به زمین شدید تر است برای خشک کردن فرش بهتر است از شدت نور خورشید به فرشتان با قرار دادن یک پارچه سفید بکاهید.
۳ نکته بسیار مهم که در استفاده از لکه برها حتما باید بدانید:
- تمامی لکه بر های معرفی شده با توجه به رضایت خوبی که از اکثر کاربران کسب کرده اند ، کیفیت و نحوه پاک کنندگی آنها به نوع لکه ، تازگی یا کهنگی لکه و همچنین جنس و نوع سطحی که لکه بر روی آن ایجاد شده بستگی دارد.
پس این امکان وجود دارد که لکه بر گاهی اوقات لکه مورد نظر را به صورت کامل و صد در صد از بین نبرد. - حتما قبل ازانجام هر کاری ، نحوه استفاده لکه بر را دقیقا مطالعه کنید و بعضا ۲ تا ۳ بار محل لکه را با استفاده از لکه بر اغشته کنید و دستورات را طبق برچسب محصول انجام دهید.با توجه به تجربه ای که ما به دست آورده ایم بهتر است برای از بین بردن هرچه سریع تر لکه ها و برای اینکه اثری از آن ها باقی نماند از لکه بر در همان دقیقه های ابتدایی جهت رفع لکه اقدام کنید.
- برای پاک کردن لکه های قدیمی اگر بار اول استفاده کردید و مشاهده کردید که لکه هنوز کاملا از بین نرفته پیشنهاد میکنیم در فواصل زمانی دیگر هم دوباره از لکه برفرش و مبل استفاده کنید.
نکته قابل توجه در استفاده از این پاک کننده ها این است که قبل از استفاده حتما از دستکش استفاده کنید.
پیشنهاد میکنیم بهتر است از این محصول برای فرش های دستبافت استفاده نکنید
چون ممکن است بعد از استفاده شاهد تغییر رنگ الیاف فرش دستبافتتان باشید و حتما برای محو لکه های فرش دستبافت از قالیشویی های که در این زمینه تجربه دارند استفاده کنید.
برگرفته از: قالیشویی پرند