حوادثمعرفی کسب و کار

چرا پیچ و رولپلاک سنگ نما را باید انجام دهید؟

پیچ و رولپلاک نما چیست و چگونه انجام می شود؟

حتما برای شما هم پیش آمده که هنگام عبور از مکانی چیزی به سرعت از کنار سرتان  عبور کند و بر زمین بیافتد و نفس شما را در سینه حبس کند یا حتی شاهد این باشید که فردی به خاطر این موضوع آسیب ببیند! یا مثلا صدای محکم افتادن شی ای روی سقف ماشین پارک شده حواس شما را پرت کند و شما را بترساند. تابه حال به این فکر کرده اید که چرا این اتفاقات رخ میدهد یا مثلا افرادی را در حال کار روی نمای ساختمان ببینید که مشغول تعویض یا نصب متریالی روی نمای ساختمان هستند. بعضی ازاین افراد مشغول پیچ و رولپلاک نمای ساختمان و خدمات پیچ و رولپلاک سنگ هستند!

آیا تا به حال به فکر تعویض متریال نمای ساختمان خود افتاده اید؟

 در ادامه صحبت قبل گاهی اوقات پیش می آید که  قسمتی از نمای ساختمان خود شما ریزش می کند. مثلا جنس نما آجر بوده است و بعد از متریالی از جنس سنگ. اما بعد از گذشت چندسال زودتر از انتظار شما این نمای جدید هم کم کم شروع به ریزش می کند. سوالی که برای شما پیش و می آید و احتمالا دلیل آن را نمی دانید، این خواهد بود با این که مثلا نمای جدید که سنگی است و مقاوم تر از قبل است چرا مانند متریال قبل به سرعت خرد می شود یا به طور کامل جدا شده و از نما می افتد.

دلیل هم کاملا روشن است! بر اثر عوامل محیطی مانند زلزله، انقباض و انبساط در اثر تغییرات آب و هوایی، ریختن سیمان خشکه، وجود گرد و غبار و خاک پشت سنگ ها، بتونه و دوغاب نامناسب، انتخاب سنگ نامناسب برای نما بدون توجه به شرایط جوی و اقلیمی، سنگ کاری در هوای سرد که باعث یخ زدن آب می شود و… و. اگر از ابتدای ساخت نما  یا برای اولین تعمیر از روش پیچ و رولپلاک نما استفاده کنید، مجبور نیستید هزینه های بعدی بیشتری متحمل شوید.

پیچ و رولپلاک نما چیست و چگونه انجام می شود؟

پیچ و رولپلاک نما ساختمان برای جلوگیری از شل شدن سنگ نمای ساختمان در اثر عوامل مختلف که در بالا به آن اشاره شد استفاده می شود. پیچ و رولپلاک نما بدون داربست وبا طناب، به منظور محکم سازی و مقاوم سازی وتثبیت سنگهای نمای ساختمان انجام میشود تا  خطرات احتمالی پیشگیری کرد و امنیت ساختمان را افزایش داد.

 رولپلاک نوعی بست است که روی دیوار نصب می شود. جنس آن ها معمولا پلاستیکی و مخروطی شکل است و  بهترین نوع پیچ را که باید در اسکوپ کردن سنگ ها به کار برد پیچ گالوانیزه است زیرا در برابر شرایط جوی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهد و بهتر است که این پیچ ها بر روی بتونه کار شوند. بد نیست بدانید که این  بعد از پیچ و رولپلاک با طناب، این پیچ ها در ظاهر ساختمان  از فاصله حداقل ۵ متری قابل رویت نیستند.

چرا پیچ و رولپلاک نمای ساختمان ضروری است؟

همیشه راهکارهایی که می‌تواند مانع بروز حوادث شوند، کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر هستند. در ساختمان‌سازی نیز همین‌گونه است. اگر اقدامات لازم جهت ایمن‌سازی آن انجام شود، دیگر نگران رخ دادن حوادث ناگوار و غیرمنتظره نخواهید بود. نمای ساختمان‌های سنگی، درصورتی‌که اصول ایمنی در اجرای آن رعایت نشده باشد، ممکن است در اثر عوامل مختلف، دچار ریزش شود و حوادث دلخراش و جبران‌ناپذیری رخ دهد. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی توصیه می‌کنیم از خدمات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان استفاده کنید. با پنو راپل بهترین شرکت پیچ و رولپلاک نما همراه باشید تا بیشتر در این‌باره صحبت کنیم.

چرا برای نصب سنگ‌های ساختمانی، باید از پیچ و رولپلاک نمای ساختمان استفاده کنیم؟

سنگ‌هایی که برای نمای ساختمان استفاده می‌شوند، معمولا دارای اسکوپ هستند. منظور از اسکوپ این است که در پشت سنگ، یک شیار زده می‌شود و به آن یک سیم مفتول وصل می‌شود. این سیم در هنگام نصب سنگ، داخل سیمان یا چسب پشت آن قرار می‌گیرد و پس از سفت شدن سیمان یا چسب، سنگ را در جای خود محکم نگه می‌دارد.

اما مشکلی که در اینجا وجود دارد، این است که سیم مفتول پشت سنگ نما، ممکن است در اثر زنگ‌زدگی یا عوامل دیگر جدا شود. در چنین شرایطی احتمال افتادن سنگ‌های نما وجود دارد. برای همین بهتر است برای نصب سنگ‌های ساختمانی از پیچ و رولپلاک نمای ساختمان استفاده کنید. بدین‌ترتیب اطمینان حاصل می‌شود که دیگر امکان افتادن سنگ نما وجود ندارد و حادثه‌ای رخ نمی‌دهد.

آیا عدم استفاده از پیچ و رولپلاک، باعث بروز مشکل خواهد شد؟

همانگونه که اشاره کردیم، امروز سنگ‌هایی که قرار است برای نمای ساختمان استفاده شوند، حتما باید دارای اسکوپ باشند تا به وسیله سیم مفتول در جای خود محکم بمانند و کنده نشوند. اما در ساختمان‌های قدیمی که نمای سنگی دارند، خبری از اسکوپ نیست و سنگ نمای آن‌ها به وسیله دوغاب سیمان، محکم شده است. با گذشت زمان و در اثر عوامل مختلفی چون باد و باران، سرما و گرما، زلزله و غیره، ممکن است این سنگ‌ها از جای خود کنده شوند و سقوط کنند.

یک لحظه در ذهن خود تصور کنید که هنگام سقوط سنگ، یک عابر پیاده در حال عبور از جلوی ساختمان باشد، اگر سنگ رها شده روی سر او بیفتد، یک حادثه دلخراش و جبران‌ناپذیر رخ خواهد داد. همچنین اگر سنگ سقوط‌کرده بر روی یک خودرو بیفتد، باز هم خسارات سنگینی به آن وارد می‌کند. به‌همین‌دلیل پیچ و رولپلاک نمای ساختمان، یک امر واجب برای ساختمان‌های قدیمی است.

در ساختمان‌های جدید نیز که سنگ‌ها دارای اسکوپ هستند، باز هم احتمال سقوط آن‌ها وجود دارد. زیرا در اثر عواملی چون زنگ‌زدگی یا ترک خوردن سنگ، ممکن است سیم مفتول از سنگ نما جدا شود و شرایط را برای جدا شدن و سقوط آن فراهم کند. از این‌رو استفاده از پیچ و رولپلاک نمای ساختمان، هم برای ساختمان‌های قدیمی و هم برای ساختمان‌های جدید، یک اقدام ضروری است.

دلایل مقاوم سازی نما

سنگ های تراورتن در برابر شرایط جوی از مقاومت کمتری برخوردار هستند و جاذب رطوبت می باشند. به همین خاطر علی رغم زیبایی ظاهر، چندان برای نمای ساختمانی پیشنهاد نمی شوند. با این وجود امروزه از سنگ های تراورتن در نمای ساختمان بسیار استفاده می‌شود. اگر سنگ نمای ساختمانی از مقاومت کمتری برخوردار باشد و جاذب خوبی برای رطوبت باشد، در این صورت باید تحت فرآیند مقاوم سازی ساختمان قرار بگیرد.

مقاوم سازی نمای ساختمان چه زمانی اصولی خواهد بود؟

سنگ نماهای ساختمانی زمانی می توانند مقاوم سازی لازم را بر روی نمای ساختمان ایجاد کنند که به شکل اصولی در نما کاری به کار گرفته شده باشند و همچنین پروژه مقاوم سازی نمای ساختمان را به خوبی طی کرده باشند. این نوع نماها اگر به شکل اصولی نماکاری نشده باشند یا اینکه تثبیت آن ها به خوبی انجام نشده باشد، در واقع در مورد مقاوم سازی آنها کوتاهی شده باشد، در این صورت می توانند خسارات به مراتب بیشتری را به صاحبان ساختمان و مشتریان وارد کنند.

دکمه بازگشت به بالا