نکاتی که باید در طراحی و ساخت باغ ویلا به آن توجه کنید
به طور کی می توان مراحل ساخت و طراحی باغ ویلا را به پنج بخش تقسیم کرد. اگر تمایل به ساخت استخر یا روف گاردن در ویلای خود دارید تا انتهای مقاله با ما باشید.
آب تنی و استفاده از استخر در یک روز گرم تابستانی میتواند لذت بخشترین تفریح باشد. حالا تصور کنید به جای استخرهای عمومی و شلوغ، از استخر خانه، ویلا یا باغ خود استفاده کنید. ساخت استخر در هر محوطهای با اصولی همراه است. هزینه ساخت استخر در باغ ویلا به عوامل مختلفی بستگی دارد. طراحی و ساخت استخر در ملک یکی از نشانههای سرمایهگذاری به حساب میآید. شناخت اصول طراحی و رعایت استانداردهای لازم به شما کمک میکند تا علاوه بر زیباسازی فضای محوطه خود بتوانید نهایت استفاده را از استخر خود داشته باشید.
انواع استخر با توجه به موقعیت قرارگیری استخر در ساختمان
با توجه به موقعیت قرارگیری استخر در ساختمان آن را میتوان در دو نوع روباز و سرپوشیده طراحی و اجرا کرد. علاوه بر این، پلان یا نقشه مورد نظر اجرایی برای استخر موجب میشود تا سه دسته دیگر برای انواع استخر ایجاد شود. استخر روی زمین، استخر بالای زمین و استخر داخل زمین. استخرهای سرپوشیده معمولاً در فضاهای بسته، داخل خانه یا محیطهای اختصاصی مانند اتاقکهایی ساخته میشوند این در حالی است که استخر روباز در فضاهای باز و بیرونی حیاط خانه یا باغ و ویلا، تراس ساختمان یا بالای پشت بام اجرا میشود. با توجه به اینکه طراحی و ساخت استخر سرپوشیده نیاز به صرف هزینههای بیشتری دارد، افراد متعددی تصمیم به ساخت استخر شنا روباز میگیرند.
استخرهای ساخته شده روی زمین از ارزانترین نوع آنها هستند. بیشترین کاربرد این نوع استخر، آموزش و یا غواصی است زیرا به دلیل عمق کم، امکان شیرجه زدن را به شناگر نمیدهد. استخرهای بالای زمین به دلیل عدم امکان گودبرداری در بنا، ساخته میشود. در این حالت کاسه استخر روی فوندانسیون اجرا میشود.
ویژگی منحصر به فرد این نوع استخر، امکان جابه جایی آن در برخی از مدلهای طراحی است. به عنوان مثال در فصلهای سرد سال میتوانید آن را به مکانی دیگر انتقال دهید. استخر داخل زمین که با حفر چاه و گودبرداری انجام میشود، یکی از انواع استخر ثابت و دائمی است. در این نوع باید تمامی اصول مربوط به ساخت استخر از جمله برق، تأسیسات، فاضلاب و آبرسانی رعایت شود. چنانچه شما هم قصد دارید در ویلا، باغ یا خانه خود، استخر ویلایی مورد علاقه خود را داشته باشید باید بعد از شناخت انواع استخر، تمامی زیرساختهای لازم برای طراحی و ساخت استخر خانگی را بدانید.
زیرساختهای لازم برای طراحی و ساخت استخر خانگی
دریافت مجوز ساخت
برای ساخت استخر شنا در باغ، ویلا یا خانه خود باید قبل از هر چیز، پروانه ساخت و مجوز آن را از شهرداری دریافت نمایید. این کار به این دلیل انجام میشود که در برخی متاطق، شهرداری اجازه ساخت استخر خانگی را صادر نمیکند.
انتخاب مکان مناسب
با توجه به توضیحات گفته شده در مورد انواع استخرها و شناخت آنها، شما در این مرحله باید متناسب با طرح و مدل استخر انتخابی خود یک موقعیت مکانی مناسب را برای ساخت استخر خود انتخاب کنید. اندازه استخر به مکان آن بستگی دارد. تمامی قوانین مرتبط با ساخت استخر را از جمله تأسیسات جانبی، سیستم فاضلاب و آبرسانی، برق و… را بررسی و اقدام به ساخت نمایید.
انتخاب پیمانکار حرفهای:
لازمه داشتن یک استخر زیبا، انتخاب طراح و پیمانکار حرفهای است. بهتر است قبل از انجام هر کار، از داشتن مدرک معتبر و میزان سابقه کاری پیمانکار آگاهی کامل داشته باشید. استخرهایی که تا کنون پیمانکار انتخابی شما مجری آنها بوده است را بررسی کرده و در مورد مجوزها و جوازهای کاری آن تحقیق کرده تا مطمئن شوید استاندارد اصول ساخت را رعایت میکند.
یکی از مهمترین مراحل ساخت و طراحی استخر، انتخاب نقشه استخر است. اینکه شما دوست دارید شکل هندسی آن به چه صورت باشد به سلیقه شما و میزان فضایی که در اختیار دارید، بستگی دارد. در این قسمت میزان عمق و ارتفاع استخر، تعداد ورودیها و خروجیها و شکل ظاهری استخر تعیین میشود.
تعیین هزینهها و بودجه مصرفی:
هزینه و میزان قیمت طراحی و ساخت استخر شنا از مهمترین نکات مورد توجه افراد به شمار می رود. پارامترهای مختلفی از جمله اندازه استخر، مواد اولیه استفاده شده در ساخت، موقعیت جغرافیایی و مکانی خانه، باغ یا ویلا، تأسیسات و سیستمهای جانبی استفاده شده، طراحی و… در قیمت نهایی و هزینههای ساخت استخر نقش مؤثری خواهند داشت. علاوه بر این هزینههای جانبی دیگر مانند دریافت مجوز، گودبرداری، بتنریزی، لوله کشی و… نیز در قیمت پایانی ساخت استخر تأثیر مستقیمی خواهند داشت. تعیین بودجه قبل از ساخت استخر لازم و ضروری است.
اگر شما هم قصد دارید در باغ، ویلا یا خانه خود، استخر زیبایی داشته باشید و یا میخواهید طراحی و ساخت آن را به شخصی واگذار کنید، باید در مورد پارامترهای تأثیرگذار در ساخت استخر شنا اطلاعات کافی داشته باشید.
۱. شکل هندسی استخر؛ با توجه به سلیقه شما در هر شکلی قابلیت اجرا دارد.
۲. استایل و نما؛ ساخت استخر به سبکهای متنوع امروزی مانند ساخت در بالای پشت بام، سطوح شفاف و…
۳. مکان ساخت استخر؛ بهترین مکانهایی که میتوان برای ساخت استخر در نظر گرفت، در درجه اول مکانی است که حفظ حریم شخصی و خصوصی افراد را داشته باشد. علاوه بر این مکانی که بتوان مدت زمان بیشتری در طول روز از نور خورشید استفاده کرد.
۴. اندازه؛ یکی از موارد مهم در طراحی و ساخت استخر، اندازه آن است. پیمانکار به عنوان مجری استخر باید از میزان فضای شما برای ساخت آگاهی داشته باشد تا بتواند متناسب با طرح مورد نظر شما، استخر را پیادهسازی کند. اندازه استخر به سایز و متراژ باغ، ویلا یا خانه، تعداد نفرات استفادهکننده، میزان متراژ اختصاص یافته به ساخت استخر و قصد اصلی مشتری برای ساخت بستگی دارد.
۵. سازه و متریال ساخت استخر؛ نوع شکل و میزان عمق استخر از جمله عواملی هستند که در ساخت استخر تأثیر به سزایی دارند. در بیشتر مواقع افراد، سازههای ساده و معمولی را به دلیل هزینههای آن انتخاب میکنند. هر چه پیچیدگی سازه بیشتر و نوع مواد اولیه استفاده شده در ساخت استخر ویلایی مرغوبتر باشد، هزینهها افزایش مییابد. استخر بتنی از متداولترین نوع سازه استخر به شمار میرود. سازههای فلزی یا فایبرگلاس بیشتر برای ساخت استخر در طبقات بالاتر مثل سقف یا تراس استفاده میشود.
۶. عایق کاری استخر؛ اگر میخواهید از استخر خود با طول عمر بالا استفاده کنید باید از هر لحاظ آن را آببندی و عایق کاری کنید تا هیچ نقطه درزی برای نشتی آب وجود نداشته باشد. از جمله ویژگیهای یک عایق خوب شامل: مقاومت در برابر مواد نمکی و انواع قلیاها، مقاومت در برابر تغییرات دمایی آب، قابلیت اجرا در محدودههای دمایی متفاوت، خاصیت چسبندگی، انعطافپذیری بالا، مقاومت در برابر ساییدگی و ضربه و مقاومت در برابر فشار و عوامل مکانیکی است.
طراحی استخر در محوطههای باز بیرونی و یا داخلی باغ، ویلا و خانه با توجه به سلیقه افراد انجام میشود. شرکتهای ساختمانی متعددی وجود دارند که به صورت تخصصی صفر تا صد کار طراحی و ساخت استخر خانگی را بر عهده میگیرند. شرکت آریان استخر با بیش از یک دهه فعالیت در زمینه ساخت استخر خانگی، سونا، جکوزی و… با استفاده از مرغوبترین محصولات و تجهیزات پیشرفته آماده ارائه خدمات ساخت استخر به مشتریان خود است.
باغ ویلا چیست؟
همان طور که از نام آن نیز پیدا است، باغ ویلا به ساختمان ویلایی گفته می شود که در محوطه یک باغ بنا شده است. در باغ ویلا فضای سبزی که ویلا در آن ساخته شده است اهمیت ویژه ای دارد و باید به آن رسیدگی کرد. ویلایی که در این باغ بنا می شود ساختمانی مجلل با امکانات ویژه است که در دل باغی سرسبز با درختان میوه قرار گرفته است. این ساختمان از هر چهار طرف قابل رویت است و طراحی آن با خانه های شهری و آپارتمانی تفاوت های بسیاری دارد.
مراحل ساخت و طراحی باغ ویلا
پیش از آن که نسبت به طراحی و ساخت ویلا اقدام کنید ابتدا باید بدانید که می خواهید ویلایتان از لحاظ معماری چه شکل و ساختاری داشته باشد؛ سپس طرح مورد نظر خود را به کارشناسان این حوزه نشان داده و با آن ها مشورت کنید. همچنین باید برآوردی از هزینه ها داشته باشید و طرح و نقشه مد نظر خود را متناسب با بودجه ای که دارید، تعیین کنید.
به طور کی می توان مراحل ساخت و طراحی باغ ویلا را به پنج بخش خرید زمین، اخذ جواز ساخت، فرآیند و مراحل ساخت و ساز، هزینه های ساخت و ساز و هزینه های جانبی تقسیم بندی کرد.
خرید زمین اولین و مهم ترین قدم برای ساخت ویلا به شمار می رود. بسته به این که می خواهد ویلای شما در چه منطقه ای باشد، باید به جست و جوی زمین مناسب در منطقه دلخواه خود بپردازید. بدیهی است که قیمت زمین در شهرهای مختلف متفاوت بوده و بسته به این که قصد ساخت ویلا در منطقه ساحلی، جنگلی یا کوهستانی را داریدف باید هزینه متفاوتی را برای خرید زمین بپردازید.
بنابراین باید ابتدا هزینه های ساخت را برآورد کرده و سپس متناسب با آن، بخشی از بودجه تان را به خرید زمین برای ساخت ویلا اختصاص دهید. این نکته را نیز فراموش نکنید که زمین خریداری شده باید حتما مجوزهای لازم را داشته و کاربری آن مغایرتی با ساخت ویلا نداشته باشد یا در منطقه حفاظت شده نبوده و ساخت ویلا در آن جا غیر قانونی نباشد. انشعابات آب، برق، گاز و تلفن از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه کنید.
مرحله بعدی ساخت ویلا، اخذ جواز ساخت و ساز از شهرداری است. این مرحله نیز هزینه هایی داشته و از آن جایی که پروسه دریافت مجوز زمان بر است پیشنهاد می کنیم که به سراغ زمین های دارای مجوز بروید. همچنین در این مرحله باید نقشه ویلای خود را نیز برای اخذ جواز به شهرداری ارائه دهید و هزینه های مربوط به عوارض نوسازی، تهیه نقشه رسمی، مالیت و … را پرداخت کنید.
فرآیند ساخت ویلا
فرآیند ساخت ویلا شامل چند مرحله بوده که در ادامه به آن می پردازیم:
سفت کاری: این مرحله شامل خاک برداری، فونداسیو، اسکلت، دیوارچینی و تعبیه قسمت های فلزی چون پنجره ها و درب ها می باشد.
نازک کاری: این مرحله تمام فعالیت های مرتبط با طراحی داخلی، از بعد از دیوارچینی تا نصب کابینت را در بر می گیرد.
تاسیسات برقی: از لوله کشی و داکت گذاری تا نصب کلید و پریز، آیفون، دتکتورها و تابلوهای برق در این مرحله انجام می شوند.
تاسیسات مکانیکی: این مرحله از شروع لوله کشی تا پایان نصب لوازم بهداشتی مانند توالت فرنگی و ایرانی و وسایل سرمایشی و گرمایشی چون کولر، آبگرمکن، رادیاتور و اسپیلت را شامل می شود.
هزینه های ساخت و ساز شامل کلیه هزینه هایی است که برای خرید مصالح و تجهیزات و ساخت ویلا صرف می شود. این هزینه ها بر اساس هر متر مربع از سازه محاسبه شده و در شهرهای مختلف متفاوت است. همچنین با توجه به تغییرات بازار مصالح، متغیر خواهد بود.
هزینه های جانبی شامل هزینه های اخذ مجوز، هزینه ساخت و نصب کابینت ها، محوطه سازی، نقاشی، خرید و نصب تاسیسات و وسایل سرمایشی و گرمایشی، نصب حفاظ برای افزایش امنیت ویلا و … می شود. همچنین اگر تمایل به ساخت استخر یا روف گاردن در ویلای خود دارید باید بودجه جداگانه ای برای آن در نظر بگیرید.
در آخر پیشنهاد می شود که برای برآورد هزینه های ساخت ویلا از چند پیمانکار و معمار استعلام قیمت گرفته و بهترین گروه مهندسین مشاور را برای اجرای عملیات ساخت و ساز انتخاب کنید که ضمن ارائه بالاترین کیفیت، هزینه مناسب و معقولی را برای ساخت ویلای مورد نظر خود بپردازید. مجموعه مهندسی ویرا طرح اسپرلوس مفتخر است با بیش از 10 سال سابقه فعالیت در حوزه طراحی و اجرای مجتمع های مسکونی، دکوراسیون داخلی، ویلا و باغ ویلا شما را در مسیر ساخت ویلا همراهی کند.