عمومیمعرفی کسب و کار

ترفندهای قهوه اسپرسو

طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز 

برای تهیه اسپرسو در خانه با دستگاه اسپرسوساز نیمه اتوماتیک مراحل زیر را دنبال کنید:

اولین قهوه را «خالی» دم کنید: دستگاه را با عبور آب از داخل نگهدارنده فیلتر از قبل گرم کنید و اولین فنجان را بدون استفاده از قهوه دم کنید.

دانه های قهوه را آسیاب کنید: قبل از استخراج این کار را انجام دهید. برای طعم عالی باید بافتی شبیه شکر دانه ریز داشته باشند.

پورتافیلتر را پر کنید: برای یک فنجان اسپرسو، از حدود 6 گرم دانه های آسیاب شده (یک قاشق چایخوری) استفاده کنید. از 17 گرم (یک قاشق غذاخوری) دانه های آسیاب شده برای یک اسپرسو دوتایی استفاده کنید.

قهوه را فشار دهید: قهوه را تا زمانی که یکنواخت به نظر برسد، تراز می کند تا در هنگام فشار دادن آب از قوام آن اطمینان حاصل شود.

اسپرسو را آماده کنید: پورتافیلتر را با فنجان زیر داخل دستگاه قرار دهید. یک تایمر آماده داشته باشید تا مطمئن شوید زمان آماده‌سازی 20-30 ثانیه است. جهت خرید قهوه گانودرما دکتر بیز کلیک کنید.

بهترین نکات در مورد نحوه درست کردن یک اسپرسو خوب در خانه

راز درست کردن یک اسپرسوی خوش طعم چیست؟ یک نتیجه خوب در نهایت به آمادگی و دقت بستگی دارد. در اینجا طرز تهیه اسپرسویی شبیه به یک بارمن آورده شده است:

فشار دادن قهوه در زاویه 90 درجه. فشار دادن بر طعم نهایی قهوه تأثیر می گذارد. این مراحل را دنبال کنید تا مانند یک حرفه ای فشار دهید:

از انگشتان خود برای صاف کردن قهوه و حذف اضافی آن استفاده کنید.
قهوه را به صورت عمودی (در 90 درجه نسبت به پورتافیلتر) با فشاری که باید حدود 7 کیلوگرم باشد فشار دهید.
قهوه را برای بار دوم فشار دهید تا فشرده تر شود (فشار اعمال شده باید حدود 9-13 کیلوگرم باشد).

نکته مفید: اگر مطمئن نیستید که چه مقدار نیرو برای پرس لازم است، یک ترازو بردارید و برای شبیه سازی فشار دادن، دستمال را فشار دهید. بنابراین می‌دانید که برای رسیدن به پرس مناسب چقدر نیرو لازم است. قیمت قهوه سوپریم گانودرما دکتر بیز چقدر است؟

نسبت قهوه به آب (نسبت دم کردن) را اندازه گیری کنید. طعم شدید اسپرسو به نسبت قهوه به آب بستگی دارد. دقت کنید که وزن اسپرسوی مایع یک تا سه برابر مقدار قهوه موجود در فیلتر باشد. به عنوان مثال، اگر از سه قاشق چای خوری قهوه آسیاب شده استفاده کنید، یک فنجان اسپرسو معمولی 37 میلی لیتری را دم می کنید.

قوام قهوه در فیلتر را بررسی کنید. برای بدست آوردن یک اسپرسوی خانگی عالی، قوام آسیاب شده باید مناسب باشد. اگر طعم فنجان شما تلخ یا سوخته است، ممکن است قهوه خیلی ریز آسیاب شده باشد. اگر مزه آن ملایم باشد، آسیاب خیلی درشت است. طعم و مزه شخصی تعیین می کند که نقطه قهوه شما از تلخ تا کسل کننده باشد، بنابراین سعی کنید اندازه و قوام آسیاب را مطابق با نتیجه مورد نظر خود داشته باشید.

مطمئن شوید که آب گرم است. دمای آب کلید دم کردن قهوه عالی است. قیمت قهوه فوری موکا دکتر بیز چقدر است؟

اسپرسو از محبوب‌ترین و پرطرفدار‌ترین نوشیدنی‌هاست که به روش‌های خاصی تهیه می‌شود. شاید افراد تصور کنند برای تهیه این نوشیدنی حتما به دستگاه‌های گران قیمت نیاز دارند، اما باید بدانید وسایل و روش‌های بسیار ساده‌ای نیز برای تهیه آن وجود دارد. طرز تهیه اسپرسو با توجه به دستگاه مورد استفاده متفاوت است. در ادامه این مقاله آچارباز دو روش ساده و کاربردی برای تهیه اسپرسو معرفی می‌کنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

البته اگر برای تهیه اسپرسو از دستگاه استفاده کنید باید با شیوه درست کارکردن با آن آشنا باشید؛ در غیر اینصورت در اثر استفاده اشتباه دستگاه شما به مشکل می‌خورد و باید برای تعمیر اسپرسو ساز اقدام کنید.

  • طرز تهیه اسپرسو با موکاپات
  • طرز تهیه قهوه اسپرسو بدون دستگاه
  • طرز تهیه اسپرسو حرفه‌ای
  • طرز تهیه قهوه اسپرسو دوبل در خانه

طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

موکاپات یکی از ارزان‌ترین و ساده‌ترین وسایل موجود در بازار است که برای تهیه قهوه اسپرسو استفاده می‌شود. این وسیله کاربردی در اندازه‌های متفاوتی وجود داشته و از یک کاپ تا شش کاپ ظرفیت دارد. طرز تهیه قهوه اسپرسو روی اجاق گاز به کمک موکاپات بسیار ساده است. برای این کار کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا دستگاه را باز کنید و در قسمت پایین آن آب بریزید.
  • موکاپات‌ها دارای یک عدد سوپاپ هستند، بهتر است آب تا قسمت زیر سوپاپ ریخته شود.
  • در قسمت مخصوص قهوه با توجه به ظرفیت موکاپات قهوه بریزید. به عنوان مثال اگر موکاپات شما سه کاپ است، سه قاشق قهوه نیاز است. هرگز بیشتر از ظرفیت قهوه درون موکاپات نریزید.
  • ابتدا مطمئن شوید تمام سبد قهوه پر شده و فضای خالی وجود ندارد، سپس به آرامی آن را با پشت قاشق صاف (تمپ) کنید.
  • در ظرف را ببندید و روی شعله بسیار ملایم قرار دهید.
  • زمانی که قهوه در بخش بالایی جمع شد می‌توانید آن در فنجان ریخته و میل کنید.
هر موکاپات با توجه به ظرفیت، تعداد شات‌های متفاوتی به شما می‌دهد.
تعمیر اسپرسو ساز در آچارباز
خدمت تعمیر اسپرسوساز، شامل عیب‌یابی، سرویس و تعمیر اسپرسوساز های مختلف می‌شود. برای تعمیر اسپرسو ساز خود دیگر نیاز نیست به تعمیرگاه مراجعه کنید. از طریق کلیک روی دکمه درخواست تعمیر اسپرسو ساز می‌توانید درخواست خود را ثبت و منتظر تماس کارشناس باشید..

تعمیر اسپرسو ساز

طرز تهیه قهوه اسپرسو بدون دستگاه

اگر در منزل موکاپات یا دستگاه اسپرسوساز ندارید، نگران نباشید. یکی دیگر از روش‌های بسیار ساده برای تهیه اسپرسو در منزل استفاده از فرنچ پرس است. فرنچ پرس یکی از وسایل کاربردی برای تهیه قهوه و انواع دمنوش است که از فروشگاه‌های لوازم خانگی تهیه می‌شود. برای تهیه اسپرسو با استفاده از این وسیله مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا در ظرف و پیستون آن را خارج کنید.
  • به ازای هر شات اسپرسو موردنظر، پودر قهوه درون آن بریزید.
  • درون فرنچ پرس مقدار کمی آب جوش بریزید.
  • زمانی که قهوه شروع به شکوفه زدن کرد، به آرامی ظرف را بچرخانید تا آب و حباب‌ها با یکدیگر مخلوط شوند.
  • مابقی آب جوش را نیز درون فرنچ پرس بریزید و به خوبی با قهوه مخلوط کنید.
  • پیستون و در ظرف را بگذارید و اجازه دهید قهوه دم بکشد.
  • هرچه قهوه بیشتر درون ظرف بماند غلطی‌تر می‌شود. البته طعم آن نیز تلخ‌تر می‌شود.
  • در نهایت پیستون را به پایین فشار دهید، تا پودر قهوه به پایین برود.
  • قهوه را درون ظرف ریخته و میل کنید.
بدون دستگاه‌های حرفه‌ای و با یک موکاپات ساده نیز می‌توان قهوه اسپرسو تهیه کرد.

طرز تهیه اسپرسو حرفه‌ای

اگر از افرادی هستید که در زمینه خوردن قهوه حرفه‌ای شده‌اید و به دنبال طعم بسیار اصیل اسپرسو هستید، باید از دستگاه‌های حرفه‌ای اسپرسوساز استفاده کنید. طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه حرفه‌ای با توجه به نوع دستگاه اسپرسوساز متفاوت است.

دستگاه‌های اسپرسو ساز انواع مختلفی دارند. اغلب مدل‌های بسیار حرفه‌ای‌ با قیمت بسیار بالایی وجود دارند که در کافی شاپ‌ها استفاده می‌شوند. برخی از مدل‌های ارزان‌ قیمت‌تر نیز وجود دارد که برای مصارف خانگی استفاده می‌شود.

این دستگاه دارای سه قسمت اصلی مخزن آب، سبد قهوه و کف ساز است. علاوه بر آن یک عدد قاشق نیز همراه دستگاه وجود دارد که به آن تمپر گفته می‌شود. طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز به صورت زیر است:

  • دستگاه را روشن کنید.
  • در مخزن مخصوص آب بریزید.
  • به اندازه هر دو فنجان قهوه، یک و نیم پیمانه پودر قهوه را درون سبد قهوه بریزید و به کمک پشت تمپر آن را صاف کنید.
  • سبد قهوه را در جای مناسب خود قرار دهید.
  • فنجان را در زیر شیر خروجی قرار داده و دکمه قهوه را فشار دهید.

قبل از تهیه قهوه به کمک این دستگاه حتما از سالم بودن آن مطمئن شوید تا اسپرسو باکیفیتی تهیه شود. اگر در نهایت قهوه خوش طعمی را میل نمی‌کنید حتما برای تعمیر اسپرسوساز اقدام نمایید.

تمپر یا قاشق هم به عنوان پیمانه استفاده می‌شود و پشت آن هم برای کوبیدن و صاف کردن قهوه کاربرد دارد.

طرز تهیه قهوه اسپرسو دوبل در خانه

اسپرسو دوبل که به آن دابل اسپرسو یا دوپیو نیز گفته می‌شود که دارای دو شات اسپرسو در هر فنجان است. اغلب افرادی که تمایل زیادی به خوردن قهوه دارند، از این نوع اسپرسو میل می‌کنند؛ زیرا دارای حجمی دو برابر اسپرسو معمولی است. برای تهیه هر شات اسپرسو معمولی، 7 گرم پودر قهوه درون ظرف ریخته که در نهایت 25 تا 30 میلی لیتر قهوه تولید می‌شود. اما در تهیه اسپرسو دوبل دوبرابر پودر قهوه استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه

دستگاه‌های اسپرسوساز اغلب دارای پرتا فیلتر با سبد‌های بزرگ‌تر برای تهیه اسپرسو دوبل هستند که می‌توانید به میزان دوبرابر قهوه درون آن ریخته و اسپرسو دوبل تهیه کنید. اما در موکاپات‌ها با توجه به ظرفیت موکاپات قهوه ریخته می‌شود. به همین دلیل برای تهیه این نوع قهوه، پس از حاضر شدن قهوه، درون هر فنجان به میزان دو شات اسپرسو بریزید.

پودر قهوه اسپرسو در اغلب اوقات باید تا یک ماه مصرف شود.

ترفندهای کاربردی در طرز تهیه اسپرسو

برای تهیه یک اسپرسو خوش طعم و باکیفیت باید نکات و ترفندهای تهیه اسپرسو را بدانید. در ادامه برخی از مهم‌ترین این نکات معرفی شده‌اند.

  • هر شات اسپرسو تقریبا 25 تا 30 گرم عصاره قهوه است که در اسپرسو دوبل، دو شات اسپرسو وجود دارد.
  • برای تهیه هر شات اسپرسو باید بین 7 تا 10 گرم پودر قهوه استفاده کنید.
  • باید پودر قهوه بسیار نرم و به خوبی آسیاب شده باشد. البته اگر از موکاپات استفاده می‌کنید، پودر کمی درشت‌تر نسبت به اسپرسوساز است.
  • پودر قهوه را به اندازه کافی تمپ کنید. اگر به اندازه کافی تمپ نشود، آب به سادگی از میان قهوه عبور کرده و عصاره گیری به خوبی انجام نمی‌شود. اگر میزان تمپ کردن بالا باشد، فشردگی قهوه باعث کند شدن سرعت آب و در نتیجه سوختن قهوه می‌شود.
  • قبل از شروع کار حتما دستگاه را بدون قهوه روشن کنید تا سیستم به کمک جریان آب و بخار تمیز شود.
  • زمانی که دستگاه شروع به ریختن قهوه درون فنجان می‌کند، فنجان را به مدت 15 تا 20 ثانیه در زیر دستگاه قرار دهید. پس از آن پودر قهوه سوخته و طعم قهوه را خراب می‌کند.
  • پودر قهوه باید به شکل آرد مانند باشد. اگر قصد دارید با موکاپات اسپرسو تهیه کنید، پودر قهوه درشت‌تر انتخاب کنید.
  • قهوه اسپرسو هم از طریق دانه قهوه و هم پودر آسیاب شده قابل تهیه است.
  • اگر قصد آسیاب کردن قهوه را در منزل دارید، حتما از دستگاه مخصوص استفاده کرده و درجه آن را با توجه به موکاپات یا اسپرسو ساز تنظیم کنید.
  • پودر قهوه تازه تهیه کنید تا اسپرسو شما طعم و کیفیت مناسبی داشته باشد.
اگر هنگام خروج قهوه از دستگاه اسپرسوساز، جریان آن قطع و وصل شود، قهوه باکیفیتی تهیه نشده است.

قهوه از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در تمام دنیا است. این دانه جذاب به روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. طرز تهیه اسپرسو متفاوت است و می‌توانید از وسایل و ابزارهای مختلفی استفاده کنید که در این مقاله به معرفی آن پرداخته شد.

اگر برای تعمیر اسپرسو ساز خود بدنبال یک تعمیرکار مطمئن هستید، می‌توانید درخواست خود را در آچارباز ثبت کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با هزینه اندک مشکل دستگاه شما برطرف شود.

دکمه بازگشت به بالا