عمومیمعرفی کسب و کار

برای نمای ساختمان چه سنگی خریداری کنیم؟

نکات خرید سنگ نمای ساختمان

یکی از پرهزینه‌ترین قسمت‌های ساختمان، سنگ آن می‌باشد. برای خرید سنگ نمای ساختمان، بررسی شرایط جغرافیایی محل سازه، نوع نما (رومی، کلاسیک، مدرن و مینیمال)، نوع سنگ و رنگ آن از اولویت‌های ساختمان سازان است. در این مقاله قصد داریم به نکات مهمی در رابطه با خرید سنگ نمای ساختمان بپردازیم و همچنین توضیحات کاملی در رابطه با سنگ‌های تراورتن ابیانه و ترامیت در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

 

 

انواع نمای ساختمان

نمای رومی چیست ؟؟

نمای رومی برگرفته شده از المان‌های سازه‌های یونان باستان می‌باشد. در طراحی نمای رومی ابزارهای سنگی زیادی نظیر (سربازها یا نمادهای رومی ، گل‌ها و منبت کاری‌های سنگی ، تاج و نرده‌های سنگی) استفاده می‌گردد. علت محبوبیت این سبک نما بابت تناسب این سبک از معماری به معماری باستانی و جذابیت قطعات آن می‌باشد. به علت مصرف زیاد سنگ در این سبک از نما و همچنین تشابه به نمونه‌های باستانی از رنگ‌های کرم بیشتر استفاده می‌شود. البته سنگ‌های کرم در نمای ساختمان ، سبک سلطنتی را بیشتر به رخ می‌کشند و از این بابت جذاب‌تر هستند.

نمای مدرن چیست؟؟

برعکس نمای رومی، در نمای مدرن سعی بر سادگی داریم و در این نوع نما امکان استفاده از آجر ، شیشه و شاید کامپوزیت هم جزو زیبایی این سبک به حساب می‌آید. در این نوع نما ، وزن سازه کمتر بوده و در نتیجه امکان استفاده از سنگ‌ مرمریت و ترامیت هم میسر می‌باشد. عمدتاً در ایران ، سنگ نمای ساختمان را ترکیبی کار می‌کنند. برای مثال سنگ تراورتن سفید عباس آباد را با تراورتن شکلاتی کاشان یا تراورتن آبگرم ترکیب می‌کنند.

موقع خرید سنگ نمای ساختمان به چه نکاتی دقت کنم؟؟

نوع سنگ:

بهترین گزینه برای سنگ نمای ساختمان ، تراورتن می‌باشد. باید به این نکته توجه کنیم که محل و شرایط جغرافیایی ساختمان ما روی سنگ خریداری شده تاثیر زیادی دارد ، چرا که بعضی از انواع معادن سنگ‌ تراورتن در شرایط آب و هوایی مرطوب مثل شمال کشور و یا جنوب کشور امکان شوره زدن دارند.  برای مثال سنگ‌های معادن منطقه یزد ، نمکی هستند و در مقابل شرایط آب و هوایی شمال یا جنوب کشورامکان شوره دارند.  همچنین برعکس موضوع بعضی از معادن سنگ زیر گرمای فراوان چندین پرده رنگ باز می‌کنند و روشن‌تر می‌شوند.

 ساب و قدوپای سنگ:

هنگام خرید سنگ نما به خصوص برای پروژه‌هایی که نمای کلاسیک دارند و به صورت یکدست در نما سنگ استفاده می‌شود ، با توجه به میانگین قدی سنگ مهم می‌باشد. چرا که هرچه قدوپای سنگ بلندتر باشد ، نمای یکدست‌تری را به ارمغان می‌آورد.  در کنار این نکته، ساب سنگ هم بسیار در زیبایی نمای ساختمان حائز اهمیت می‌باشد. نکته دیگر اینکه میزان تخلخل سنگ هرچه کمتر باشد، در نتیجه میزان رزین مصرفی که روی سنگ مالیده می‌شود کمتر بوده و ظاهر زیباتری خواهد داشت.

سورتینگ و یکدست بودن سنگ:

سنگ‌های تراورتن تقریباً یک درصد استانداردی تلورانس طرح و رنگ دارند که در صنف سنگ به اصطلاح (بازی رنگ) رایج است. البته این درصد بین پانزده تا بیست درصد هست ، ولی متاسفانه در بسیاری از کارگاه‌های تولیدی موقع بارگیری سنگ خیلی این درصد متفاوت بوده و گاهاً تا پنجاه درصد بازی رنگ دارد. مساله این است که کارخانه‌ها زیاد به سورتینگ و مرتب سازی دسته‌های سنگ توجه نمی‌کنند و این موضوع باعث دلخوری و عدم رضایت مشتریان از بارگیری سنگ خریداری شده می‌شود.

چطور می‌توانم قیمت خرید برآوردی سنگ نمای ساختمان را برای خودم در بیاورم؟

برای خرید سنگ نمای ساختمان ، لازم است اطلاعاتی کلی از نحوه برآورد و محاسبه قیمت سنگ خصوصا سنگ تراورتن کاشان که بسایر پرکاربرد است داشته باشید تا بتوانید خرید بهتری انجام دهید. از این بابت در این قسمت به شما عواملی که در محاسبه قیمت سنگ بریده شده تاثیرگذار هستند را اعلام می‌کنیم.

کوپ سنگ

ابتدایی‌ترین و تاثیرگذارترین قسمت در تعیین قیمت سنگ بریده شده ، قیمت کوپ اولیه آن می‌باشد. همانند هر محصول دیگری ، کوپ سنگ مثل مواد اولیه تولید می‌ماند. یکی از اصطلاحات رایج در صنف سنگ ، (کید یا کیل سنگ) می‌باشد. این اصلاح در واقع تعیین می‌کند که به ازای هر تن از کوپ سنگ که در کارخانه بریده می‌شود ، چند مترمربع سنگ بریده خارج می‌شود.

در نتیجه قسمتی از قیمت سنگ بریده شده از طریق تقسیم هزینه کوپ (و کرایه ای که از معدن تا کارخانه به هر تن کوپ می‌خورد) بر میزان کید سنگ می‌باشد. برای مثال اگر کوپ سنگ تنی ۰۰۰/۷۰۰ تومان و کرایه از معدن تا کارخانه هم تنی ۰۰۰/۸۰ تومان باشد و سنگ تنی ده مترمربع کید بدهد ، در واقع تا به اینجا متری ۰۰۰/۷۸ تومان به هرمتر سنگ هزینه خورده است.

هزینه تنی بری

دومین قسمت تاثیرگذار بر قیمت سنگ نمای ساختمان شما ، هزینه تنی بری می‌باشد. این اصطلاح به این معناست که بابت تولید این سنگ در کارخانه ، جمعاً به هر تن کوپ چه مقدار هزینه می‌خورد؟؟

این مبلغ شامل تمام هزینه‌های اجاره ، حقوق کارکنان ، آب ، برق ، رزین و… می‌باشد. برای مثال در تاریخ حاضر هزینه تنی بری کارخانه تراورتن بر تقریبا تنی ۰۰۰/۴۵۰ تومان هست. یعنی بابت هر تن از کوپ سنگ مبلغ ۰۰۰/۴۵۰ تومان برای کارخانه هزینه می‌شود. پس مجدد چنانچه سنگ نمای ساختمان شما ده متر کید بدهد ، متری ۰۰۰/۴۵ تومان هم بابت هزینه تنی بری به سنگ بریده می‌خورد.

***عمده هزینه‌های برآوردی بابت تعیین قیمت سنگ بریده شده تولیدی ، هزینه کوپ ، کرایه و تنی بری سنگ می‌باشد. البته در کنار این سه هزینه ، هزینه‌های خرد دیگری هم قطعاً دخیل می‌شوند. نکته دیگر اینکه عمدتاً سنگ‌های تراورتن ده متر کید نمی‌دهند و بسته به معدن کوپ ، کید آنها متفاوت هست.

تا به اینجا توانستیم اطلاعات مفیدی در رابطه با نکات خرید سنگ نمای ساختمان در اختیار شما قرار دهیم…لازم می‌بینیم در انتهای این مقاله به یک نکته کلیدی و نهایی اشاره کنیم.

نکته کلیدی

همیشه برای خرید سنگ نمای ساختمان ، نیازی نیست هزینه‌های هنگفت بپردازید و چون همه بازار از یک تیپ سنگ استفاده می‌کنند ، شما هم همانند آنان رفتار کنید. ما با تولید موفق در زمینه سنگ‌های ساختمانی ، این افتخار را داریم که در کنار مشتریان خود هستیم و به آنان بهترین مشاوره را می‌دهیم.

گاهاً مشتریان نمی‌دانند ، که مشابه سلیقه آن‌ها ، سنگ‌های ارزان‌تر و مناسب‌تری هم هست. در حالی که مواردی بوده که با راهنمایی مشاوران ما تا  ۱۳۰/۰۰۰تومان زیر قیمت مدنظرشان ، بهترین سنگ را خریداری کرده‌اند.

 

سنگ مناسب برای نمای ساختمان

نمای بیرونی ساختمان نظیر لباسي زیبا جلب توجه مي‌کند‌ و سبب مي‌شود كه آن ساختمان با همان نما در شهر شناخته شود، به‌طوری که تمام شهر ظاهر آن ساختمان را به یاد می‌سپارند.

مزایای انتخاب سنگ نما به‌عنوان ماده قالب

 در ساخت نمای یک ساختمان می‌توان به در دسترس بودن، مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش، رنگ‌های طبیعی، تولید راحت، تنوع خوب، مقاومت در مقابل آتش سوزی و ضربه و استحکام زیاد در صورت انتخاب درست اشاره نمود.

معایب انتخاب سنگ نما برای کاربرد در نمای ساختمان

چسبندگی سنگ‌های گرانیتی و صیقلی به نما پایین است و بایستی الزامات خاصی را در آن در نظر گرفت. وزن زیادی که این سنگ دارد می‌تواند ساختمان را آسیب پذیر نماید.

مسئله مهم در خرید سنگ نما توجه به الگو و سبک و نوع نقشه کشیده شده برای نمای ساختمان است. هر سنگی را نمی‌توان در هر مکانی با هر ویژگی استفاده نمود. مقاومت سنگ‌ نما  در مقابل رطوبت، سرما، گرما و اشعه ماوراءبنفش باید بالا باشد. به ترتیب سنگ‌های تراورتن، گرانیت و چینی بهترین سنگ‌های نما از لحاظ فنی برای کاربرد در ساختمان می‌باشند و با در نظر گرفتن قسمت‌هایی مثل قیمت و در دسترس بودن و سلیقه فردی می‌توانید از میان این سنگ‌ها موردی را که بهترین گزینه از دیدگاه شما می‌باشد را بر گزینید.

باید بدانید که اندازه سنگ نما استانداردی خاص را دنبال نمی‌کند و تنها با ابعاد عرضشان قابل تمایز و شناسایی می‌باشند‌، در حال حاضر بیشتر سنگ‌های نما از عرض ۴۰ سانتي متری برخوردار می‌باشند که به‌غلط ۴۰ طولي به آن گفته می‌شود و مقصود از آن همان عرض ۴۰ سانتي متر و طول آزاد است که مثلاً طول آن می‌تواند ۴ متر باشد و عرض آن‌هم همان ۴۰ سانت.

در گذشته از سنگ‌ نماهایی با عرض‌های كمتر هم جهت استفاده در نماي بيروني ساختمان استفاده می‌نمودند که نمونه‌های آن را بیشتر می‌توانید در نماهای بیرونی خانه‌های قدیمی در هر شهری مشاهده نمایید. ولی در حال حاضر براي نماي داخلي مثل ديوار‌، كف‌، پله‌ها و… سنگ‌هايی با عرض كمتر يا بيشتر را به کار می‌برند و باید این نکته را مدنظر قرار داد كه کوچک‌تر بودن سنگ نما، باعث افزایش هزينه تمام شده برش و پوليش آن می‌شود.

سنگ نماهای تراورتن در مقابل سرما، گرما، اشعه ماوراءبنفش نور خورشید و رطوبت هوا در قیاس با سنگ‌های دیگر از مقاومت بهتری برخوردار می‌باشند. باید اشاره نمود که بیشتر گرانیت ها نیز این ویژگی‌ها را دارند، اما این امکان وجود دارد که اکسید شدن کانی‌های آهن موجود در آن‌ها در اثر رطوبت هوا ایجاد شود و موجب دفورمه شدن سنگ و بد شکل شدن آن می‌شود و نور خورشید رنگ طبیعی سنگ گرانیت را از بین می‌برد.

چون در شهرهای بزرگ و صنعتی افزایش آلودگی هوا باران‌های اسیدی را به دنبال دارد، سنگ نما باید مقاومت خوبی به باران‌های اسیدی داشته باشد، یعنی اگر بعد از بارش باران اجزای تشکیل دهنده سنگ نما با آب آمیخته نشوند و جلای سنگ نما را به هم نریزند، این مشکل بیشتر برای سنگ‌هایی ایجاد می‌شود که متخلخل بوده و آهک بالای داشته باشند که قسمت زیادی از سنگ‌های مرمریت را می‌توان در دسته‌ی این سنگ‌ها قرار داد.

(البته یادآوری می‌شود که آهک را تمام سنگ‌های رسوبی دارند اما عناصر و فلزات مختلف به نسبت‌های مختلف در آن‌ها ترکیب می‌شوند و در برابر آمیخته شدن آن‌ها با آب مقاومت‌ها باهم فرق دارد) و این مشکل اکثراً در سنگ‌های مرمریت وجود دارد و به همین دلیل است که سنگ مرمریت را به‌عنوان سنگ نما نباید به کار برد.

ترکیب کانی‌ها و بخش‌های تشکیل دهنده سنگ‌های مرمریت به‌طوری است که هم در سطح و هم در عمق به‌سرعت هوازدگی در آن‌ها ایجاد می‌شود و در زمان اندکی اول سطح آن و پس از اینکه آب به رگه‌های این سنگ‌ها نفوذ یافت خوردگی و حل شدن آهک‌های کناری شکاف‌ها را به دنبال دارد و پس از نصب در زمستان، در زمان یخ زدگی، اندک‌اندک شکاف‌های عمیقی در نمای آن نمایان می‌شود و زیبایی سابق را نخواهند داشت.

به‌مرور زمان تأثیر باران یا آب‌های سطحی بر روی سنگ نما هر اندازه تدریجی باشد ولی بالاخره اتفاق می‌افتد و متأسفانه این تأثیر اکثراً به شکل کاملاً و ناهمسان بر روی سنگ نما رخ می‌دهد. اگر قسمتی از مرمریت به کار رفته در سنگ نمای ساختمان، از ترکیبات سیلیس تشکیل شده باشد، این قسمت‌ها نسبت به بخش‌های کربناتی در برابر فرآیند انحلال مقاومت بیشتری دارند و ظاهر سنگ نما به حالت غیر همسان آسیب می‌بیند و در نهایت دفورمه می‌شود. پوسته‌پوسته شدن سطح تأثیر این صدمه‌ها، بر سنگ نما  می‌باشد.

در نتیجه سنگ مرمریت گزینه مناسبی برای استفاده در سنگ نما محسوب نمی‌شود، اما اگر دارای قطر زیادی باشد (بیش از ۴ سانت)، به‌خصوص در نوع مرمریت سیلیسی و محکم، این قطر زیاد از نفوذ آب و خوردگی سنگ ممانعت می‌کند و تأخیر در ایجاد شکاف‌های عمیق را به دنبال دارد. سطح سنگ مرمریت استفاده شده در نمای ساختمان نباید ساب خورده باشد مثلاً به‌صورت تیشه‌ای یا بادبر و یا به هر صورت دیگر غیر درخشان شده باشد. سنگ نمایی که دارای این سطح می‌باشد حتی اگر در هوازدگی و تخریب سطحی گرفتار شود، مشکل آن زیاد مشخص نیست.

مثال رایج درباره به‌کارگیری مرمریت  به‌عنوان سنگ نما، برج آزادی در شهر تهران می‌باشد که از مرمریت نوع شهیادی در آن به کار رفته است، اما با داشتن سطحی غیر براق و به حالت ناصاف و بسیار پر ضخامت دارای استحکام مناسبی می‌باشد و نمونه دیگر به این صورت است که از سنگ‌های مرمریت گندمک به‌عنوان سنگ نما استفاده می‌شود که عموماً این سنگ را به حالت تیشه‌ای یا سند بلاست یا بادبر به کار می‌برند که سطحی غیر درخشان دارد و کمترین قطر به کار رفته به‌عنوان سنگ نما ۲٫۵ سانت است و یکی از کارهای اشتباه معمول در کاربرد سنگ مرمریت همین استفاده اشتباه، بدون در نظر گرفتن موارد فوق در فضاهای بیرونی می‌باشد.

دکمه بازگشت به بالا