جامعهمعرفی کسب و کار

پرداخت نفقه بعد از دادخواست طلاق

نفقه بعد از طلاق و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

به نقل از بهترین وکیل در تهران؛ زن پس از ازدواج و یا زمانی‌که از همسر خود جدا شده‌، حق و حقوقی دارد که بایستی به‌طور کامل به آن‌ها پرداخته شود. از جمله که در عقد دائم به زن تعلق خواهد گرفت، نفقه است. مرد در زمانی‌که خانمی را به عقد دائم خود در می‌آورد موظف است در صورت تمکین زن، به او نفقه بدهد. اما در عین حال در مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، مرد بعد از طلاق نیز بایستی به زن نفقه بدهد. با توجه به این موضوع می‌خواهیم مطالبی را در رابطه با نفقه بعد از طلاق را برای شما همراهان عزیز بیان کنیم. پیشنهاد می‌کنیم که برای کسب اطلاعاتی جامع درباره نفقه بعد از طلاق تا انتهای این مطلب با ما همراهی کنید.

نفقه چیست؟

طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی، زمانی‌که مرد و زنی به صورت دائمی عقد کنند، در این حالت زن از حق دریافت نفقه از شوهرش برخوردار خواهد شد و مرد نیز مکلف به پرداخت کامل نفقه در طول زندگی مشترک به همسر خود است. طبق قانون ۱۱۰۷ قانون مدنی نیز نفقه زن شامل مسکن، لباس، خوراک، اثاثیه منزل، هزینه‌های درمانی و بهداشتی و از این قبیل موارد است. به‌طور کلی نیز می‌توان این‌گونه بیان کرد که مالی است که برای رفع نیازهای زن بایستی از طرف شوهرش به او پرداخته شود تا بتواند در رفاه زندگی کند.

مسئولیت پرداخت نفقه

طبق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی، بیان شده است که مسئولیت پرداخت نفقه زن در زمان عقد دائم بر عهده شوهر است. اما اگر مرد از انجام این‌کار امتناع کند، ۲ ضمانت اجرایی پیش روی او خواهد بود که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • ضمانت اجرای کیفری : طبق ماده ۵۳ قانون حمایت از امور خانواده، در صورتی‌که زن تمکین کند اما مرد با وجود توان مالی مناسب از پرداخت نفقه به زن امتناع کند، شامل محکوم شدن به حبس تعزیری درجه ششم خواهد بود.
  • ضمانت اجرای حقوقی : برای انجام این‌کار در ابتدا زن بایستی با مراجعه به دادگاه خانواده، دادخواستی را مبنی بر مطالبه نفقه خود تنظیم کند. در این حالت دادگاه پس از بررسی اگر تشخیص دهد که مرد نفقه را پرداخت نکرده و از پرداخت آن نیز امتناع می‌کند، این حق را به زن می‌دهد که با استناد به همین موضوع برای دریافت حکم طلاق اقدام کند. در این موارد مشاوره با یک می‌تواند برای شما مفید باشد.

نفقه بعد از طلاق چیست ؟

به‌طور معمول مرد بعد از این‌که از همسر خود جدا می‌شود نیازی به پرداخت نفقه به او ندارد، اما در ۲ صورت بعد از طلاق ممکن است نیاز باشد که مرد تا مدتی معین به همسر سابق خود نفقه بپردازد که در ادامه این بخش از مطالب به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

  • باردار بودن زن : بدون در نظر گرفتن نوع طلاق، مرد موظف است تا زمان پایان بارداری و وضع حمل همسر سابقش، به او نفقه پرداخت کند. در عین حال باید اشاره کنیم که بعد از زایمان، دیگر نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت، اما مرد همچنان موظف است که به فرزند خود نفقه بدهد. در این زمان رخ خواهد داد.
  • طلاق رجعی : اگر طلاق زوجین از نوع رجعی بوده باشد، مرد موظف است تا پایان عده طلاق، به همسر سابق خود نفقه بپردازد. همچنین زن می‌تواند تا پایان عده در منزل مرد سکونت کند. البته این مورد نیز مستلزم این است که نشوز بودن زن نباشد.

لازم به ذکر است، در حالتی‌که طلاق زوجین نیز از نوع باشد، زن حق دریافت هیچ‌گونه نفقه‌ای در دوران عده از شوهر سابقش نخواهد داشت. نفقه بعد از طلاق چیست ؟

تکلیف نفقه بعد از طلاق توافقی چه می‌شود ؟

در مورد این‌که تکلیف نفقه زن بعد از چه می‌شود، باید بگوییم که ۲ حالت پیش خواهد آمد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • حالت اول این است که چون زن بعد از طلاق توافقی از همسر خود تمکین نمی‌کند، حق دریافت نفقه را نخواهد داشت.
  • حالت دوم نفقه معوقه (گذشته) است که زن در صورتی‌که قبل از طلاق توافقی از شوهر خود تمکین کرده باشد، مرد موظف است که نفقه این دوران را به او بپردازد.

لازم به ذکر است که بسیاری از زنان در هنگام طلاق توافقی برای این‌که رضایت مرد را برای طلاق جلب کنند، از این حق خود چشم پوشی خواهند کرد تا سریع‌تر به خواسته خود برسند. در این مورد بهتر است از یک کمک گرفته شود.

وکیل مطالبه نفقه میگوید: بعد از ازدواج و عقد نکاح مرد عهده دار مخارج و هزینه زندگی مشترک و زوجه میشود که در عالم حقوق به آن پرداخت نفقه زوجه گفته میشود. وکیل دعاوی خانواده ادامه میدهد: سوال متداول این است که احکام نفقه بعد از طلاق به چه صورت است؟ آیا به زن بعد از طلاق نفقه تعلق میگیرد؟ ایا میتوان با تنظیم دادخواست بعد از طلاق پرونده مطالبه نفقه مطرح کرد؟ وکیل مطالبه نفقه در مقاله پیش رو به بیان پاسخ پرسش های مذکور و همه ابعاد نفقه بعد از طلاق میپردازد.

نفقه زوجه چیست؟

تبیین میدارد: وفق قانون مدنی نفقه زوجه به معنای هزینه های زندگی وی اعم از خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمان و اخذ کارگر درصورت عادت زن است. تهیه موارد مذکور به عهده زوج بوده و مرد میبایست از عهده انجام تکالیف مذکور به بهترین شکل ممکن برآید.

نکته: خوب است بدانید وکیل متخصص نفقه نظر به تجربه و اطلاع از رویه دادگاه ها میگوید، برخی از محاکم علاوه بر پرداخت وجه نقد به زن و تهیه سایر موارد توسط مرد، او را به حسن معاشرت و اخلاق نیکو ملزم داشته و تفریح و مسافرت و گردش را نیز جزو موارد نفقه زن میدانند.

مطالبه نفقه بعد از طلاق

وکیل نفقه میگوید: زوجین میبایست حین دعوای طلاق و انجام سازش و توافقات میان خود به تعیین تکلیف درخصوص نیز بپردازند. وکیل دعاوی خانواده ادامه میدهد: چنانچه درخصوص نفقه معوقه زوجه توافقی حاصل نشود و این امر در پرونده طلاق مسکوت بماند زن میتواند نسبت به نفقه معوقه و پیشین خود که همچنان بر عهده مرد باقی مانده است، درخصوص مطالبه نفقه بعد از طلاق نیز تنظیم دادخواست نماید.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

وکیل متخصص نفقه مختصرا میگوید: خوب است بدانید علی الاصول پس از جاری شدن صیغه طلاق و ثبت آن، زن مستحق دریافت نفقه نبوده و نفقه بعد از طلاق منتفی گردیده و از عهده مرد برداشته میشود.

نکته: پرداخت هزینه های زندگی زن بعنوان نفقه بعد از طلاق در جاری است و مادامیکه در مدت عده زن در منزل شوهر سکونت دارد از او نفقه دریافت میکند.

نفقه زن بعد از طلاق بائن

وکیل مطالبه نفقه ادامه میدهد: در ، در مدت عده نیز پرداخت نفقه زن به عهده مرد نبوده و پس از طلاق زن مستحق دریافت و یا

نتیجه عدم پرداخت نفقه

وکیل متخصص مطالبه نفقه در تهران میگوید: اگر مرد بدون وجود عذر موجه، نفقه همسرش را نپردازد و از تامین هزینه های زندگی اجتناب نماید، مانند آنکه خوراک و پوشاک تهیه نکند. یا زندگی مشترک را ترک نماید، حسب مورد امکان طرح دعوای کیفری و حقوقی برای زوجه محقق میگردد. دعوای حقوقی مانند مطالبه نفقه معوقه و دعوای کیفری تحت عنوان ترک انفاق صورت میپذیرد. همچنین میتواند تحت شرایطی موجبی برای دادخواست طلاق به درخواست زوجه به استناد به عدم پرداخت نفقه و عسر و حرج باشد.

وکیل خانواده می افزاید: هر شخصی که میخواهد اقامه دعوا در مورد موضوعات دعاوی خانواده از قبیل طلاق، طلاق رجعی، طلاق توافقی نماید و یا خوانده دعوا قرار گرفته است مانند شوهر در  مطالبه مهریه، و یا طرح دعوا به سبب وجود حکم پیشین مانند  اعسار از پرداخت مهریه، نیازمند کسب اطلاعات حقوقی مفید و کاربردی درخصوص دعاوی خانواده میباشد. همچنین پیش از اقدام حقوقی لازم در زمنیه های مطالبه نفقه و نحوه مطالبه نفقه معوقه و حضانت فرزند و تعیین حق ملاقات فرزند و اثبات زوجیت و سایر موضوعات مربوط به دعاوی خانواده باید از وکیل مشاوره حقوقی دریافت نمود. به همین جهت با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نموده و پس از طرح مساله خود، با وکیل متخصص خانواده مشاوره حقوقی نمایید.

مطالبه نفقه در زمان عده از مرد نمیباشد.

بهترین نحوه توافق در طلاق

موکدا بیان میدارد: نظر به اطاله دادرسی در روند پرونده های خانواده و همچنین امکان طرح دعاوی بسیار از ناحیه زوجین علیه یکدیگر و تنظیم دادخواست های فراوان، توصیه میگردد نسبت به طلاق توافق اقدام نموده و در خصوص کلیه حق و حقوق یکدیگر اعم از شرط تنصیف اموال، مطالبه مهریه، مطالبه نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزندان توافق نمایید.

سوالات متداول:

نفقه در واقع حق و حقوقی از جمله مسکن،
خوراک، لباس و … است که مرد موظف است آن‌ها را در ایام ازدواج برای همسر خود مهیا کند.

آیا بعد از طلاق به زن نفقه تعلق خواهد گرفت ؟؟

در جواب این سوال بایستی بگوییم خیر. اما اگر زن در دوران عده بعد از طلاق توافقی و یا بارداری تا زمان زایمان باشد، حق دریافت نفقه از شوهر سابقش را خواهد داشت.

آیا بعد از طلاق توافقی، نفقه به زن تعلق می‌گیرد؟

به‌صورت کلی جواب این سوال خیر است. اما اگر زن در طول زندگی مشترک از شوهر سابقش تمکین کرده و مرد در این مدت نفقه‌ای به او نپرداخته باشد؛ زن می‌تواند حق نفقه دوران تمکین خود را از مرد طلب کند.

منبع:

@carolynelefant

سایت دادگستری کیفری

دکمه بازگشت به بالا