عمومیمعرفی کسب و کار

چاپ دیجیتال یا چاپ افست؟ کدام یک بهتر است؟

مزایا و معایب چاپ دیجیتال در مقابل چاپ افست

هر پروژه. متفاوت با دیگری است و تفاوت چاپ دیجیتال و افست نیز از به همین دلیل است. وقتی که  پروژه به مرحله  تصمیم گیری نهایی در رابطه با انتخاب روند چاپ می‌رسد طراحان باید کیفیت، حجم و بودجه و زمانبندی مورد نظرشان را مورد توجه قرار دهند. دو فرم اصلی چاپ افست، چاپ دیجیتال است که هر دو مزایا و معایب خودشان را دارند. شما قبل از اینکه تصمیم نهایی خودتان را بگیرید جوانب مثبت و منفی سفارش دهنده را در مقابل چیزی که از کار چاپی می‌خواهند بگیرید. ارزیابی کنید و یک تصمیم آگاهانه بگیرید.

مزایا و معایب چاپ دیجیتال

مزایای چاپ دیجیتال (جوانب مثبت)

چاپ دیجیتال فوق العاده سریع است که باعث می‌شود برای کارت های ID و پروژه هایی با فرصت کم، ایده آل باشد. چاپ افست به دلیل نیاز به راه اندازی و اقدامات قبل از چاپ بسیار کند است. بنابراین شما باید ضرب العجل زمانی خودتان را به دقت مورد نظر قرار دهید. اگر فرصت شما کم است و زمان شما در حال تمام شدن است چاپ دیجیتال می تواند بهترین انتخاب شما باشد و همیشه یک ارائه دهنده خدمات قابل اطمینان مانند ID دیجیتال را انتخاب کنید .

وقتی که نحوه چاپ پروژه خودتان را انتخاب می کنید ، نگرانی های مربوط به بودجه به شدت مهم هستند. اگر یک کار چاپی با حجم کم دارید چاپ دیجیتال بسیار مقرون به صرفه تر از چاپ افست قدیمی خواهد بود.

اگر نیاز دارید به سرعت یک چاپ کوتاه انجام دهید باید برای تطبیق با فرصتی که دارید از چاپگر دیجیتال استفاده کنید و هزینه ها را کاهش دهید.

یکی از مزایای کلیدی چاپگر دیجیتال  دقت کار چاپی است که انجام می دهد. نمونه های بسیار دقیق و مفصل می تواند باعث شود که کار چاپی شما سریع و مقرون به صرفه باشد و شما را قادر می سازد یک نمونه از کاری که دقیقا در نسخه نهایی چاپ می کنید را در دست خودتان داشته باشید .

یکی دیگر از توانایی های بزرگ چاپ دیجیتال این است که به سادگی می تواند متن , تصاویر و رنگ های پروژه طراحی را در طول روند چاپ سفارشی کند بدون اینکه بطور قابل توجهی زمان چاپ را کندتر نماید. اگر نیاز دارید که قسمت های مختلف نسخه چاپی را مثلا برای مختلف سفارشی سازی کنید دستگاه های چاپگر با داده های متغیر بهترین گزینه از نظر سرعت و قیمت گذاری هستند .

معایب چاپ دیجیتال (جوانب منفی)

معایب منفی چاپ دیجیتال چیست؟ خب با اینکه چاپگرهای دیجیتال بطور دائم در حال پیشرفت هستند آنها هنوز نمی توانند بطور کامل کیفیت رنگ ها و انعطاف پذیری محض دستگاه های چاپ افست را تطابق دهند که طیف گسترده تری از کاغذ , جوهر و گزینه های پایانی را ارائه می دهد و از سیستم تطبیق Pantone و جوهرها برای ارائه رنگ های بی نظیر دقیق استفاده می کند . ماشین های چاپ افست در فرآیند چاپ از چهار رنگ استفاده می کنند و از فرآیند تطبیق رنگ برای شبیه سازی رنگ ها استفاده می کنند که می تواند با چاپگرهای دیجیتال رقابت کند.

یکی دیگر از ضعف های چاپگر دیجیتال این است که جوهر چاپگر دیجیتال کاملا جذب کاغذ چاپ نمی شود . این موضوع بدین معنی است که ترک هایی می تواند در رنگ های نزدیک حاشیه ظاهر شود که در نشریه نهایی مشکل ساز خواهد بود. این مسئله در چاپ افست مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید ،چاپ افست قدیمی می تواند نسبت به چاپ دیجیتال برای حجم بالای چاپ مقرون به صرفه تر باشد زیرا قیمت واحد کاهش پیدا می کند. با توجه به کیفیت برتر چاپ افست قدیمی این چاپگر نسبت به چاپگر دیجیتال انتخاب بهتری برای کارهای چاپی با حجم بالا است.

چاپ دیجیتال بر روی چه اقلامی انجام می شود؟

چاپ دیجیتال اغلب بر روی کارت ویزیت، چاپ باکس،‌ چاپ تراکت،‌ چاپ بروشور، چاپ کاتالوگ و … انجام می شود. به عنوان مثال شما می توانید با استفاده از چاپ دیجیتال در 1 ساعت 500 عدد کارت ویزیت چاپ کنید.

چاپ دیجیتال چه کاربرد هایی دارد؟

در مقایسه با روش های چاپی قدیمی از بسیار پیشرفته تر است و ضمن اینکه روز به روز تکنولوژی چاپ در حال پیشرفت است و در سال های آینده بهتر از این نیز می شود. تصویر مورد نیاز برای چاپ مستقیم از طریق فایل PDF ,TIFF و … بسیار فرمت های دیگر به چاپگر ارسال می شوند و چاپ با بهترین کیفیت در کمترین زمان ممکن انجام می شود.

یکی از اصلی ترین مزایای چاپ دیجیتال کیفیت بالای آن است. در حقیقت فناوری راه طولانی را طی کرده است و این بدین معناست که حتی اگر شما دستگاه چاپ کوچکی داشته باشید می توانید بهترین خدمات را عرضه کنید. شما می توانید هر زمان که می خواهید هر طرحی را چاپ کنید و در حین کار تغییراتی روی فایل انجام دهید.

مزایا و معایب چاپ افست

جوانب مثبت چاپ افست

مزایای چاپ افست قدیمی روشن است. چاپ افست قدیمی هنوز به عنوان بهترین نوع کیفیت چاپ برای طراحان گرافیک در دسترس است خصوصا وقتی که کیفیت تصویر مورد نظر باشد. تکنولوژی تا جایی پیشرفت کرده است که اتصال سیستم کامپیوتر به صفحه , دقت و کیفیت عالی ارائه می دهد.

همانطور که قبلا نیز ذکر شد چاپ افست قدیمی گزینه های بسیار بیشتری را برای انتخاب اصول چاپی ارائه می دهد . بسیاری از پروژه های طراحی گرافیک نیازمند انواع کاغذها و اندازه های غیرمعمول آنها, جوهرهای خاص و تکمیلی هستند. اگر این موارد برای پروژه شما نیز مهم است باید از چاپگر افست قدیمی استفاده کنید . وقتی که چاپ افست قدیمی مورد استفاده قرار می گیرد،اثرات خاصی مانند جلاهای موضعی از نظر کیفیت خیلی بهتر هستند.

وقتی که کنترل کامل و دقت رنگ بالاتری مورد نیاز است ،ترکیبی از سیستم تطبیقی پنتون و جوهر پنتون چاپگرهای افست قدیمی را تبدیل به بهترین انتخاب می کند. فرآیند  چهار رنگی که برای چاپگرهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد نمی تواند با چاپگرهای افست قدیمی رقابت کند بنابراین در صورت زیاد بودن تعداد رنگ ها بهتر است از چاپگرهای افست قدیمی استفاده شود.

اگر پروژه طراحی گرافیکی شما حجم بالایی دارد , چاپ افست قدیمی نه فقط مقرون به صرفه تر است بلکه می تواند سریعتر هم باشد . بیشتر هزینه ها و زمان لازم برای چاپ افست قدیمی مربوط به آماده سازی و تنظیم دستگاه چاپ است . با اینحال اگر شما کار چاپی با حجم بالا داشته باشید هزینه های واحد بطور قابل توجهی کاهش می یابد زیرا هنگامیکه تنظیم کامل می شود واحدهای اضافی برای چاپ نسبتا ارزان خواهد بود.

جوانب منفی چاپ افست

معایب چاپ افست قدیمی چیست؟ در این دستگاه ها شخصی و سفارشی سازی کارهای چاپی در طول چاپ بسیار دشوار است زیرا چاپگر از قبل تنظیم می شود. این امر می تواند کمی وقت گیر باشد بویژه وقتی که با چاپگر دیجیتال مقایسه می گردد که بهترین گزینه برای کارهای چاپی است که نیازمند مقدار زیادی سفارشی سازی در چارچوب زمانی کوتاه مدت است .

چاپگرهای قدیمی همچنین برای کارهای چاپی با حجم پایین هزینه بالاتری نسبت به چاپ دیجیتال دارند. به دلیل اینکه تنظیم چاپگر قدیمی حداکثر برای یک کار صورت می گیرد که قیمت کار واحد برای چاپ های کوتاهتر را افزایش می دهد . چاپگرهای دیجیتال هنوز به عنوان بهترین گزینه برای کارهای چاپی کوتاه سریع و کم هزینه هستند

صد خرید بروشور، تراکت، کارت‌های تجاری، پوستر و یا دیگر موارد این چنینی را دارید، حتما می‌دانید که طراحی مناسب، رنگ و چاپ باکیفیت از موارد بسیار مهم هستند. در این میان حتی اگر تمامی این موارد را هم با دقت بررسی کنید همچنان تصمیم مهم دیگری باقی می‌ماند و آن هم انتخاب بین روش‌های چاپ یعنی چاپ دیجیتال و چاپ افست محصول مورد نظر است.

چاپ دیجیتال و چاپ افست هرکدام دارای فرآیند مخصوص به خود، مزایا و معایبی هستند. بدین تریتیب در این مقاله به بررسی تفاوت‌های بین این دو روش چاپی و جزئیات هرکدام می‌پردازیم.

چاپ افست و فرآیند آن

چاپ افست، رایج‌ترین روش، برای چاپ محصولاتی است که دارای تیراژ بالا هستند. چاپ روزنامه بر روی رول‌های بزرگ کاغذ نمونه‌ای از چاپ افست است. فرآیند کار چاپ افست بدین صورت است که ابتدا در بخش لیتوگرافی، براساس طرح اولیه، صفحاتی از جنس آلومینیوم در قالب زینک (پلیت) ساخته می‌شود. با توجه به این‌که در این روش چاپی از سیستم رنگی CMYK استفاده می‌شود به طور معمول برای طرح‌ها چهار زینک مجزا برای هر رنگ ساخته می شود. البته در برخی موارد یک زینک دیگر برای ترکیب رنگ خاص دستی نیز تهیه می‌گردد.

پس از تهیه هر کدام از این زینک‌ها می‌بایست آن‌ها را جداگانه در قسمت برج‌های رنگی دستگاه قرار داد. در این حالت هر زینک از یکی از چهار رنگ CMYK تغذیه می‌کند. با عبور کاغذ از رول‌های آغشته به رنگ در هر قسمت، رنگ مربوطه و متناسب با درصدهای رنگی طرح اولیه بر روی کاغذ منتقل می‌گردد تا در آخرین قسمت تصویر نهایی حاصل شود.

تفاوت چاپ سنتی با چاپ دیجیتال چیست

دانستنی های چاپ دیجیتال و چاپ سنتی از تفاوت های بین این دو نیز می گوید. این تفاوت ها عبارت اند از:

  • چاپ دیجیتال راحت و سریع است و به اندازه صادر کردن یک دستور پرینت از فایل تا چاپ زمان نیاز است. اما از فایل تا چاپ سنتی باید مراحل لیتوگرافی و خیلی از مرحله های دیگر را هم گذراند. همین مسئله سرعت را در این فرایند بالا می برد و آن را دور از دسترس می کند. اما چاپ دیجیتال بسیار ساده و کم زحمت است.
  • چاپ دیجیتال چیست می گوید انعطاف پذیر و کارآمد است. یعنی وقتی یک اشتباهی در فایل صورت گرفته باشد، در اولین چاپ مشخص خواهد شد و طراح می تواند بعد از چاپ اول آن را رفع کند. اتفاقی که در چاپ سنتی نمی افتد. در ضمن، به راحتی می توان بر تعداد شمارش چاپ در کمترین زمان ممکن افزود.
  • دانستنی های چاپ دیجیتال چیست به ما می گوید که در عصر سرعت تنها راه دستیابی به چاپ در کمترین زمان چاپ دیجیتال است. اگر اشتباهی در فایل صورت گرفته باشد، به راحتی قابل اصلاح است. اما در چاپ سنتی یک اشتباه تبدیل به پنج هزار اشتباه خواهد شد.
  • از دیگر تفاوت های این دو چاپ می توان به وجود امکان شخصی سازی در چاپ دیجیتال اشاره کرد. یعنی شما می توانید حتی به تعداد مهمان های اندکی که برای شجن تولد خود می خواهید دعوت کنید کارت تبریک چاپ کنید. کاری که در چاپ سنتی اصلاً امکان پذیر نیست. می توانید به اندازه ای که می خواهید برای کنفرانسی که می خواهید برای تعداد اندکی برگزار کنید، کاتالوگ و بروشور تهیه کنید و یا به اندازه ای که لازم دارید، نه دو هزار تا سه هزار تا، کارت ویزیت برای خودتان داشته باشید.
دکمه بازگشت به بالا