عمومیمعرفی کسب و کار

راهنمای انتخاب سنگ ساختمانی برای نما + انواع سنگ های ساختمانی پرکاربرد

طراحان و ساختمان‌سازها نمای هر ساختمان را با توجه به شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی هر منطقه و با توجه به سلیقه افراد انتخاب می‌کنند. در نتیجه سنگ نما ساختمان در زیبایی نقش بسزایی دارد. زمانی که به یک ساختمان نگاه می‌کنیم اولین چیزی که جلب توجه می‌کند نمای آن می‌باشد. نمای هر ساختمان لباس آن می‌باشد که نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت هر ساختمان دارد.

سنگ نما

ساختمان‌سازها برای نمای بیرونی هر ساختمان باید از مصالح مرغوب و باکیفیت استفاده کنند که هم در برابر عوامل‌های مختلف مقاوم بوده و هم از زیبایی خاصی برخوردار باشد و همچنین چون در ظاهر ساختمان به کار برده می‌شود بدون ترک و شکستگی باشد. نمای هر ساختمان با توجه به جغرافیا و منطقه آن باهم متفاوت می‌باشد. سبک ساختمان‌هایی که در شمال کشور وجود دارد با سبک نمای ساختمانی که در جنوب کشور وجود دارد باهم متفاوت می‌باشد. یکی از نماهایی که امروزه طرفداران زیادی پیداکرده است نمای رومی می‌باشد. نمای رومی همان‌طور که از نامش مشخص است برگرفته از یونان باستان می‌باشد که از زیبایی خاصی برخوردار است و ابهت خاصی به ساختمان می‌دهد.

در این سبک نما معمولاً از رنگ کرم روشن و یا سفید استفاده می‌کنند که بستگی به سلیقه افراد دارد. برای اجرای این نمای ساختمان باید از مصالحی استفاده کرد که از کیفیت بالایی برخوردار باشد و درعین‌حال قابلیت برش داشته باشد، البته اجرای درست و اصول نمای رومی خیلی پرهزینه می‌باشد. سنگ‌هایی که برای نمای رومی استفاده می‌شوند باید یکپارچه و یکدست باشند. طراحان و معماران سنگ‌هایی را برای نمای بیرون ساختمان استفاده می‌کنند که از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشد برای اینکه سنگ نما در معرض نور خورشید، باران‌های اسیدی، آلودگی، سرما و گرما و رطوبت قرار دارند. انواع سنگ‌های مناسب در نمای ساختمان استفاده کرد سنگ گرانیت، سنگ تراورتن، مرمر، مرمریت، می‌باشد که در ادامه به شرح خصوصیات هریک از آن‌ها می‌پردازیم.

سنگ نما گرانیت

این سنگ نوعی سنگ آذرین می‌باشد که دارای بافت درشتی است که به‌راحتی می‌توان کریستال‌های موجود در آن را با چشم دید این سنگ با توجه به کانی‌های موجود درخود به رنگ‌های طوسی، سبز، قرمز و صورتی یافت می‌شود. سنگ گرانیت آلودگی را جذب نمی‌کند و از سختی بالایی برخوردار است. برای سنگ نمای ساختمان از سنگ گرانیت به‌ندرت استفاده می‌کنند زیرا به دلیل وزن بالایی که دارد امکان جدا شدن سنگ با گذشت زمان بسیار زیاد است. از این سنگ برای مصارف داخلی ساختمان از جمله پله‌ها و سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند، زیرا این سنگ از تخلخل کمی برخوردار است و همچنین جذب آب پایینی دارد.

سنگ نما مرمریت

این سنگ در صنعت ساختمان‌سازی شناخته‌شده است که هم برای مصارف خارجی نما و هم نمای داخلی می‌توان از آن استفاده کرد. این سنگ به‌دلیل تخلخل کمی که دارد برای نما کمتر استفاده می‌شود و در داخل ساختمان برای کف ساختمان ، راه‌پله‌ها استفاده می‌کنند.

سنگ نمای ساختمان مرمر

این سنگ از لوکس‌ترین و گران‌ترین سنگ‌ها محسوب می‌شود که از این سنگ در نمای ساختمان به ندرت استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌های سنگ این است که خاصیت عبور نور از خود را دارد. بیشترین استفاده از سنگ مرمر در مساجدها، حرم‌ها، لابی هتل‌ها و ساختمان‌های لوکس و لاکچری  است. سنگ مرمر از مقاومت بالایی برخوردار است که در برابر باران و برف و هوازدگی مقاومت خوبی دارد.

سنگ نما تراورتن

این سنگ نوعی سنگ رسوبی است که بافت آن لایه لایه می‌باشد این سنگ برای نمای ساختمان بهترین گزینه به شمار می‌آید. سنگ تراورتن از لحاظ استحکام از مقاومت بالایی برخوردار است و به‌راحتی با سیمان و بدون نیاز به اسکوپ به دیوار نما می‌چسبد. سنگ تراورتن به رنگ‌های خرمایی، بژ، کرم، طوسی، شکلاتی در طبیعت یافت می‌شود که هر کدام از زیبایی منحصر به فردی برخوردار می‌باشند. سنگ‌های تراورتن موجدار و ابروبادی نسبت به بقیه سنگ‌های تراورتن قیمت بالاتری دارند.

ویژگی‌هایی لازم سنگ نما

سنگ نمای ساختمانی باید بر اساس موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی انتخاب شود. در شرایط آب و هوای که باریدن باران، برف و یخبندان‌ وجود دارد باید از سنگ نمای ساختمانی استفاده شود که از تخلخل کمی برخوردار باشد چون باعث متلاشی شدن سنگ می‌شود. سنگ‌ها باید در برابر سایش مقاوم باشند در مناطقی که طوفان شن وجود دارد با شرایط اقلیمی آن باید سنگی خریداری کرد که دارای این ویژگی باشد. روی سطح سنگ خلل و فرجی نباشدکه آب باران و برف به‌راحتی به آن نفوذ نکند. در برابر ضربه و فشار از مقاومت بالایی برخوردار باشد.

مطلب مفید بخوانید: خواص سنگ های مرمر

سنگ تراورتن برای نمای ساختمان

همان‌طور که در بالا به سنگ تراورتن اشاره شد این سنگ یک سنگ رسوبی است که از چشمه‌های آب گرم در غارهای آهکی تشکیل‌شده است. این سنگ دارای تخلخل می‌باشد سنگ تراورتن از تنوع بالای رنگی نیز برخوردار می‌باشد. تفاوت رنگی این سنگ به دلیل وجود کربنات آهن در آن می‌باشد حفره‌هایی که در روی سطح این سنگ وجود دارد را می‌توان با موادی به نام رزین یا بتونه پُر کرد که سطح سنگ یکدست شود که با سابی که روی سطح این سنگ خورده می‌شود زیبایی خاصی به آن دهد.

این نوع سنگ نمای ساختمانی زمانی که خیس شود ایجاد لغزندگی می‌کند به دلیل صاف بودن سطح تراورتن برای پوشاندن کف مناسب نمی‌باشند. از سنگ تراورتن در نمای ساختمان می‌توان استفاده کرد علاوه بر نما می‌توان در دیوارها، پانل پشت سینک، پاسیوهای خیابانی و ساخت مسیر باغی استفاده کرد.

انواع سنگ های ساختمانی (به همراه کاربرد و عکس)

آشنایی با انواع سنگ های ساختمانی باعث می شود به راحتی می توانید در پروسه ساخت و ساز از آن ها بهره بگیرید. اگر در فعالیت های ساختمان سازی مشغول نیستید اما قرار است به بازسازی منزل خود بپردازید بهتر است انواع سنگ های ساختمانی را بشناسید تا به کارفرما در جهت ایده پردازی کمک کنید. در مقاله پیش رو سعی بر آن داریم تا انواع سنگ های ساختمانی را همراه با کاربرد های آن به شما معرفی کنیم پس با ما همراه شوید.

انواع سنگ های ساختمانی

سنگ ساختمانی مرمر

سنگ مرمر به سنگی گفته می شود که بسیار درخشان باشد و قابلیت صیقلی پذیری آن بسیار بالا باشد تا حدی که شبیه آینه بتواند نور را منعکس کند. سنگ مرمر تم های رنگی بسیار متفاوت با طرح های بسیار متنوعی را از آن خود کرده است. از آنجایی که تنوع این سنگ بسیار زیاد است برای دکوراسیون پله، نمای داخلی، ستون ها و کف بسیار از آن استفاده می شود. از آنجایی که قدری قیمت سنگ مرمر گران است به عنوان سنگ فرش تزئیناتی از آن استفاده می شود. از سنگ مرمر سبز در ایران بیشتر برای اماکن مذهبی استفاده می شود. اسلب مرمر در مکان های بزرگ و خانه های لوکس استفاده بسیار زیادی دارد. این سنگ صیقلی پذیریی بسیار بالا دارد، در دکوراسیون های لوکس استفاده می شود و تم ها و طرح های رنگی بسیار متفاوت دارد.

انواع سنگ مرمر

انواع سنگ مرمر یا اونیکس معمولا با توجه به رنگ آن مشخص و نامگذاری می گردند. سنگ مرمر سبز که شامل مرمر سبز آب باریک آذر شهر، سنگ مرمر سبز عباس آباد جلفا، سنگ مرمر سبز توران، مرمر پشت و بورق یزد می باشد. مرمر عسلی، مرمر صورتی نقده، مرمر پرتقالی کاشمر، مرمر سیرجان و رفسنجان ، انواع مرمر رنگی، مرمر آبی و مرمر سفید از دیگر مرمرهای ایران به شمار می آیند.

سنگ ساختمانی تراورتن

سنگ تراورتن نمونه دیگری از سنگ های تزئینی است که در دسته سنگ های آهکی متخلخل قرار گرفته است. از این سنگ عموماً برای نمای ساختمان، دیوارهای کف استخر و کف پوش کردن ساختمان استفاده می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید رنج قیمتی این محصول به شکلی است که شما برای سنگ فرش کردن کف حیاط و کف سالن پذیرایی می توانید محصولات متمایزی را در اختیار بگیرید. اسلب سنگ تراورتن را می توانید با تم های رنگی سفید عاجی، یا کاملاً سفید و کاراملی مشاهده کنید. هر چقدر سنگ خالص تر باشد تم رنگی آن روشن تر به تصویر کشیده می شود.

این سنگ ها جزو سنگ آهکی هستند، رنج های قیمتی متفاوت دارند و تم رنگی روشن تری دارند.

انواع تراورتن و رنگ های آن

این سنگ زیبا و جذاب با توجه به درصد رنگینه های اکسید آهن و عناصری مانند سیلیس و منگنز در آن به رنگ های قرمز، گردویی، لیمویی، کرم، سفید، قهوه ای و… یافت می‌شود. تراورتن هایی که دارای ناخالصی و رگه های کمتر بوده و رنگ روشن متمایل به سفید دارند  دارای قیمت گرانتری می باشند. تراورتن ها به دو صورت ساب زده و چرمی ارايه می‌گردند. تراورتن آتشکوه، عباس آباد، حاجی آباد، تراورتن دره بخاری، تراورتن آبگرم، تراورتن کرم رامشه، تراورتن لیمویی، تراورتن قرمز، شکلاتی، سنگ تراورتن ابیانه، تراورتن سیلور، تراورتن میمه، تراورتن موج پیچ از مهمترین سنگهای تراورتن ایران می باشند.

سنگ ساختمانی گرانیت

سنگ گرانیت از دانه های معدنی متوسط و درشت ساخته شده است و با استحکام بسیار بالایی در کنار یک دیگر قرار گرفته اند. این دانه ها به قدری درشت است که حتی با چشم غیر مسطح هم می توان این دانه ها را مشاهده کرد. تم رنگی این سنگ از صورتی روشن تا سفید است و روی آن عموماً رگ های تیره ای در زمینه روشن خود نمایی می کند. ظاهر کلی گرانیت کلاسیک شبیه ترکیب نمک و فلفل است. زیبایی سنگ های گرانیتی آن ها را به محصولی متمایز برای سنگ فرش کردن سطح اتاق پذیرایی تبدیل کرده است.

انواع سنگ گرانیت

ایران یکی از تولید کنندگان سنگ گرانیت در دنیا می باشد که سنگهای زیر را در دل خود جای داده است. سنگ گرانیت نهبندان، گرانیت خرمدره، گرانیت شاهین دژ، گرانیت مشکی سرکان، گرانیت چایان، گرانیت مشکی نطنز، گرانیت مشکی الموت، گرانیت سفید نطنز، گرانیت بروجرد، چرانیت گل پنبه ای همدان و الوند، گرانیت سبز بیرجند، گرانیت فیروزه ای بیرجند، گرانیت سبز جنگلی، گرانیت سبز کاهویی خراسان، گرانیت قرمز نائین، سنگ گرانیت قرمز گل آباد نائین، گرانیت بغم اردستان، گرانیت قرمز یزد، گرانیت قلعه خرگوشی یزد، گرانیت مروارید مشهد، گرانیت هلویی زنجان و تایباد و سنگ گرانیت مروارید مشهد.

سنگ ساختمانی مرمریت

سنگ مرمریت یکی از سنگ های محبوب در میان خریداران محسوب می شود. از این سنگ بیشتر در فضاهای بسته استفاده می شود زیرا اگر در مجاورت با آب و هوای بیرون از ساختمان قرار بگیرد به راحتی تغییر شکل می دهد و شکل ظاهری خود را از دست می دهد. شکستگی، ترک خوردن سنگ و تغییر رنگ دادن آن از مهم ترین پارامترهای است که در مجاورت با نور خورشید و باد و باران برای آن فراهم می شود.

این سنگ در برابر حرارت و مواد اسیدی بسیار مقاوم است. این سنگ به دلیل آهکی بودن بسیار سریع آب را جذب می کند از همین رو برای استفاده سرویس حمام اصلاً انتخاب مناسبی نیست. اسلب سنگ مرمریت دارای تنوع بسیاری در رنگ و طرح است. سنگ مرمریت بیشتر برای فضای داخلی استفاده می شود، مقاوم در برابر حرارت است و ممکن است در فضای خارجی دچار تغییر شکل شود.

انواع سنگ مرمریت

همانطور که در کالاساخت اشاره شد ایران ذخایر غنی و گسترده ای از سنگهای مرمریت (Marble) دارد. مرمریت دهبید، دهبید گل یخی، دهبید مشکی یا اسپایدر، انواع مرمریت آباده با رنگهای کرم، طلایی، زیتونی، صورتی، مرمریت جوشقان، مرمریت شهیادی، مرمریت صلصالی، مرمریت اداوی، قرمز و صورتی بجستان، پرطاووسی، مرمریت کرم خوی، مرمریت نمین، مرمریت مهکام قهوه ای، لاشتر، مشکی نجف آباد، گلدن رز، گلدن بلک، مرمریت تری دی بلک و پرشین سیلک از مرمریتهای معروف ایران می باشند.

سنگ ساختمانی کوارتزیت

سنگ کوارتزیت به سنگی گفته می شود که در اثر دگرگونی ماسه سنگ و در اثر فشار گرمای بسیار زیاد در لابه لای زمین به وجود آمده باشد. عموماً این سنگ را با شکل های متفاوت و اشکال متنوع در بازار می توانید مشاهده کنید. ظاهر سنگ کوارتزیت شبیه مرمریت است اما مقاومت آن بسیار از این سنگ بیشتر است. از این سنگ برای نمای بیرونی، داخلی و کف پوش کردن و دیوار پوش کردن استفاده می شود. در برابر سرما، گرما و مواد اسیدی بسیار مقاوم است و به راحتی سائیده و فرسوده نمی شود.

انواع سنگ های ساختمانی- ماسه سنگ

ماسه سنگ محصولی است که از ته نشینی ماسه ها در کف رودخانه و جویبار به دست می آید. این سنگ در دسته بندی سنگ های رسوبی قرار دارد. سختی و دوام ماسه سنگ به نوع چسب آن بستگی دارد و عموماً با تم های رنگی قهوه ای، سرخ، خاکستری و ارغوانی مورد استفاده قرار می گیرد. از این سنگ برای تیز کردن چاقو و سایر ابزارهای دیگر استفاده می شود و دلیل این امر سختی دانه های این سنگ عنوان شده است. نوع کوراتزیت ماسه سنگ از سختی بسیار بالایی بهره گرفته است و عموماً استفاده آن برای نمای بیرونی ساختمان کاربرد دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید از ماسه سنگ برای سنگفرش کردن گردشگاه ها نیز استفاده می شود.

کلام آخر پیرامون انواع سنگ های ساختمانی

همان طور که در طی مقاله پیش رو مطالعه کردید سنگ ها دسته بندی بسیار متمایزی دارند. سنگ مرمر، مرمریت، گرانیت، ماسه سنگ و ده ها نمونه دیگر برای مصارف ساختمان سازی راهی بازار شده است. برخی از محصولات برای استفاده داخلی و برخی دیگر را برای نمای بیرونی می توان مورد استفاده قرار دارد. از آنجایی که برخی سنگ ها به مواد اسیدی حساس هستند و برخی به باد و باران توصیه می شود متناسب با ویژگی های سنگ در ساختمان از آن استفاده شود. امید است مطالب پیش رو پیرامون معرفی انواع سنگ ها مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و از این پس شما هم بتوانید شبیه حرفه ای ها دست به انتخاب بزنید.

  • سنگ های نمای بیرونی ساختمان
  • سنگ برای دیزاین داخلی ساختمان
  • سنگ برای دیزاین کردن سرویس های بهداشتی
  • سنگ برای استخر و فضای باز
  • سنگ برای سنگ فرش کردن امکان تفریحی
دکمه بازگشت به بالا