سلامت و تندرستیمعرفی کسب و کار

ایمپلنت و حقایقی که باید قبل از کاشت ایمپلنت بدانید

برای داشتن لبخندی زیبا می‌توان از ایمپلنت استفاده کرد؛ اما برای حفظ آن باید مراقبت از ایمپلنت را نیز یاد گرفت. اگر قصد کاشت دندان را دارید یا ایمپلنت دندان در شیراز را انجام داده‌اید، حتما باید نکات مراقبتی را رعایت کنید. در غیر این صورت با عوارض مختلفی از جمله عفونت دندان یا شکست ایمپلنت روبرو خواهید شد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با روش‌های اصولی مراقبت از دندان ایمپلنت شده آشنا شویم. درصورتی‌که قصد انجام ایمپلنت را دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه کاشت و مراقبت‌های بعد از آن باید به دندانپزشک مراجعه کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با بهترین دندانپزشکان برای شما وجود دارد.

نکات مهم در مراقبت قبل و بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان روشی بسیار خوب برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته است. اما این روش روند بهبودی طولانی داشته و قیمت ایمپلنت دندان نیز بالا است. پس برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه و جلوگیری از عوارض جدی بعد از کاشت دندان باید به مسائل مراقبتی دقت داشته باشید. مراقبت از ایمپلنت دندان دقیقا از زمان خارج‌شدن از مطب شروع می‌شود. باید تمامی نکات مهم را از دندانپزشک سوال کرده تا دچار عوارض جدی نشده و طول عمر ایمپلنت افزایش پیدا کند. مهم‌ترین نکاتی که باید رعایت کنید، شامل موارد زیر می‌شود.

۱. تورم، درد و التهاب لثه را مدیریت کنید

تا چند روز بعد از کاشت دندان مقداری درد و خونریزی طبیعی است. ممکن است بزاق شما کمی رنگ قرمز داشته باشد. این عارضه در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود. اما اگر خونریزی ادامه داشت، حتما باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

اغلب داروهای مسکن بدون نسخه درد ناشی از ایمپلنت را کاهش می‌دهند. گاهی هم ممکن است پزشک داروی مسکن قوی‌تری تجویز کند. برای کنترل تورم در ۲۴ ساعت اول باید از کمپرس یخ استفاده کنید. گاهی برای کاهش خطر عفونت آنتی‌بیوتیک نیز تجویز می‌شود اما برای مواردی مانند تحلیل لثه بعد از ایمپلنت حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. سعی کنید داروها را به طور منظم در ساعت تعیین شده مصرف کنید.

۲. به بهداشت دهان و دندان جهت مراقبت از ایمپلنت اهمیت دهید

بعد از کاشت ایمپلنت باید بهداشت دهان و دندان بهتر از قبل رعایت شود. باید مسواک خود را تعویض کرده و از برس‌های نرم استفاده کنید. مسواک‌های زبر سطح ایمپلنت را خراش می‌دهند. دو بار در روز به طور منظم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. بعد از جراحی می‌توانید به‌آرامی اطراف ایمپلنت را مسواک بزنید. از روز بعد جراحی برای چندین روز با محلول آب‌نمک دهان را شستشو دهید. انجام این موارد تا حدی زیادی از پس زدن ایمپلنت جلوگیری می‌کند.

به بهداشت دهان و دندان جهت مراقبت از ایمپلنت اهمیت دهید.دو بار در روز به طور منظم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

۳. در خوردن و آشامیدن احتیاط کنید

تا چند روز بعد از جراحی نباید غذاهای سفت مصرف کنید به خصوص اگر ایمپلنت all on ۴ یا ایمپلنت کل دندان‌ها را انجام دادید. سعی کنید وعده‌های غذایی را با مایعات پر کنید. مایعات مصرفی نباید خیلی داغ یا تند باشند. بعد از ۳ یا ۴ روز می‌توانید به‌مرور غذاهای معمول را بخورید. البته برای خوردن غذاهای سفتی که ممکن است به ایمپلنت فشار وارد کنند، باید تا زمان بهبودی کامل صبر کنید.

مراقبت از ایمپلنت علت انجام آن
از غذاهای سفت و چسبنده دوری کنید یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت ضربه ناشی از فشار زیاد یا نیروی گازگرفتن روی محل ایمپلنت است.
استفاده از نخ دندان پیشگیری از پوسیدگی بین دندانی و سلامت طولانی‌تر ایمپلنت دندان
استفاده از محصولات مخصوص دندان های حساس به ایمپلنت و دندان آسیب کمتری می‌رساند
از برس‌های نرم استفاده کنید مسواک‌های زبر سطح ایمپلنت را خراش می‌دهند
ویزیت‌های منظم را انجام دهید مراجعه به موقع به دندان پزشک به شما کمک می‌کند مشکلات را زودهنگام تشخیص دهید و از شکست روش ایمپلنت پیشگیری کنید.

برخی مراقبت‌های ایمپلنت دندان

۴. غذاهای سفت و چسبنده را برای مراقبت از ایمپلنت دندان مصرف نکنید

غذاهای سفت و چسبنده می‌توانند به ایمپلنت دندان آسیب وارد کنند. حتی برخی از این غذاها ممکن است دندان‌های طبیعی را نیز خراب کنند. برای افزایش عمر ایمپلنت دندان بهتر است از تنقلات زیر دوری کنید:

  • یخ
  • کارامل
  • میوه خشک
  • آب‌نبات
  • تافی
  • چیپس سیب‌زمینی
  • هویج
  • سیب
  • استیک.

یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت ضربه ناشی از فشار زیاد یا نیروی گازگرفتن روی محل ایمپلنت است. به همین دلیل مهم است که از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید و سعی کنید غذا را در این ناحیه نجوید، حتی اگر روکش موقت دارید.

۵. استفاده از نخ دندان را برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت جدی بگیرید

طبق آمار دندانپزشکان، تنها ۱۶٪ از بزرگسالان نخ دندان استفاده می‌کنند. اگر شما هم جز ۸۴ درصدی هستید که از نخ دندان استفاده نمی‌کنند، برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان آن را جدی بگیرید. برای مراقبت از انواع ایمپلنت مانند ایمپلنت آمریکایی باید هر روز از نخ دندان استفاده کنید. اطراف ایمپلنت باید با نخ دندان بادقت تمیز شود. نخ دندان‌های مخصوص کاشت وجود دارد که بهتر اطراف ایمپلنت را تمیز می‌کنند.

روش های پیشگیری از عوارض کاشت ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت و عوارض آن همواره بیماران را بر سر یک دو راهی قرار داده و به چالش می اندازد. که آیا کاشت ایمپلنت به سود آنهاست یا به ضررشان؟! مطمئناً پیشرفت تکنولوژی در دندانپزشکی و کاشت هزاران و میلیون ها ایمپلنت دندان موفق نشان دهنده مزایای استفاده از این روش برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است.

برای برون رفت از این تردید و چالش تنها کافیست روش های پیشگیری از عوارض بعد از جراحی ایمپلنت و کاشت آن را یاد بگیرید. تا ضمن مدنظر قرار دادن این روش ها، از بروز هرگونه عارضه و در نتیجه خطرات ایمپلنت های بی کیفیت و نامناسب جلوگیری به عمل آید. در این راستا روش های اصلی پیشگیری از عوارض ایمپلنت های دندانی به شرح زیر عبارت است از:

۱- کاهش مصرف دخانیات یا ترک آن

استعمال انواع دخانیات نظیر سیگار، قلیان و مواد مخدر موجب بروز انواع عفونت و التهاب در دهان می شود. در واقع مصرف دخانیات احتمال ابتلا به عفونت دهان، دندان و لثه را در زمان های عادی به خصوص هنگام کاشت ایمپلنت و بعد از آن افزایش می دهد. زیرا فرد برای کاشت ایمپلنت های دندانی پروسه طولانی شامل کشیدن دندان های از دسته رفته، جراحی های تکمیلی (پیوند لثه و استخوان فک) و کاشت ایمپلنت را طی می کند.

در طول این دوره به دلیل جراحی، التهاب، تورم و خونریزی بدن بیمار مستعد انواع عفونت است. پس کاهش میزان استعمال دخانیات یا ترک آن می تواند احتمال بروز عوارض بعد از جراحی ایمپلنت را به حداقل میزان ممکن برساند. (در این مورد بهترین راه ترک مصرف دخانیات است. بنابراین این مورد را جدی بگیرید و در صورت امکان مصرف انواع دخانیات را برای همیشه ترک کنید.)

۲- مراجعه به متخصص دندانپزشک زیبایی و کاشت ایمپلنت با تجربه

متأسفانه بعضی از افراد برای کاهش هزینه های کاشت ایمپلنت به میزان تخصص و تجربه دندانزشک توجه نمی کنند. به همین جهت بعد از علت یابی بسیاری از عوارض ایمپلنت دندان متوجه موارد مختلف قصور پزشکی می شوند. البته این مشکل تنها به دلیل سهل انگاری و کوتاهی دندانپزشک رخ نمی دهد. چرا که دندانپزشکان فاقد تخصص و تجربه کافی با تکنیک ها و روش های مختلف کاشت ایمپلنت آشنایی ندارند و این موضوع مهم موجب بروز مشکلات متعدد برای بیمار بعد از کاشت ایمپلنت می شود.

پس تا حد ممکن کاشت ایمپلنت را به دندانپزشکان متخصص و دارای تجربه کافی در این زمینه بسپارید. تا نه تنها شاهد بروز خطرات ایمپلنت دندان نباشید، بلکه از داشتن ایمپلنت های دندانی با کیفیت و زیبا در طولانی مدت نهایت بهره را ببرید. برای اطلاع از بهترین مرکز ایمپلنت دندان در تهران می توانید به مقاله متخصص ایمپلنت تهران مراجعه کنید.

۳- استفاده از ایمپلنت های دندانی با کیفیت

تحقیقات و بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که علت اصلی بروز ضررهای ایمپلنت در طولانی مدت، عدم استفاده از ایمپلنت با کیفیت است. بنابراین ضمن مراجعه به مطب ها و کلینیک های تخصصی دندانپزشکی، از دندانپزشک بخواهید که برای کاشت ایمپلنت از بهترین برند ایمپلنت استفاده کند. تا احتمال ابتلا به عوارض ایمپلنت کوتاه مدت و بلند مدت به حداقل میزان ممکن برسد. البته باید توجه داشته باشید که ایمپلنت های با کیفیت با ساختار لثه و استخوان فک سازگارترند و این عامل مهم موجب کاهش میزان التهاب، تورم و عفونت در دهان و لثه می گردد.

چه دلایلی باعث پس زدن ایمپلنت های دندانی می شود؟

از بین مهمترین ضررهای ایمپلنت می توان به پس زدن آن در کوتاه مدت و بلند مدت اشاره کرد. بنابراین بیماران باید این دسته از عوارض بعد از ایمپلنت دندان را جدی بگیرند و ضمن مراجعه مستمر به دندانپزشک و انجام معاینات دوره ای از بروز آن جلوگیری کنند. در این خصوص ابتلا به بیماری های زمینه ای نظیر دیابت نوع یک، روماتیسم مفصلی، سلیاک، اسکلروز و لوپوس موجب پس زدن ایمپلنت در کوتاه مدت می شود. علاوه بر این مصرف داروهای خاص و ضعف سیستم ایمنی نیز درصد پس زدن کاشت انواع ایمپلنت را در کوتاه مدت افزایش خواهد داد.

از طرف دیگر مواردی نظیر کاشت ضعیف یا غیر اصولی ایمپلنت، دندان قروچه، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، تحلیل رفتن استخوان فک و عفونت های شدید دهان و دندان موجب پس زدن ایمپلنت در طولانی مدت می شود. بنابراین این موارد را مدنظر قرار دهید و در صورت مشاهده هرگونه مشکل سریعاً دندانپزشک معالج تان را مطلع سازید. چرا که اگر این مشکلات در مراحل اولیه تشخیص داده شود، اصلاح و ترمیم آنها امکان پذیر است. در غیر این صورت ممکن است مشکلات متعددی را برای دهان و دندان شما به وجود بیاورد و حتی سلامتی شما را به خطر بیاندازد.

چه افرادی شرایط کاشت ایمپلنت دندان را ندارند؟

اکنون که با شرایط لازم برای گذاشتن ایمپلنت آشنا شدید، زمان آن فرا می رسد تا بدانید که چه افرادی نباید کاشت ایمپلنت را انجام دهند. اگر در زمره افراد زیر قرار دارید، به هیچ عنوان شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان را ندارید و نباید از این روش استفاده کنید.

۱- افرادی که پروسه رشد آنها به طور کامل طی نشده است!

کاشت انواع ایمپلنت دندان با یک سری محدودیت ها همراه است. که یکی از مهمترین آنها شرایط سنی افراد می باشد. به زبان ساده تر تا زمانی که به طور کامل رشده نکرده اید، اجازه کاشت ایمپلنت را ندارید. هدف از این کار رسیدن افراد به یک ثبات از نظر رشد اعضای مختلف بدن به ویژه فک، صورت و لثه ها است، چرا که هر گونه تغییر اندازه در ابعاد فک، لثه و دهان موجب به هم ریختگی ایمپلنت های کاشته شده می شود و حتی ممکن است خطرات جدی را برای این دسته از افراد به وجود بیاورد. برای مطالعه بیشتر در این مورد از شما دعوت می کنیم به مقاله بهترین سن ایمپلنت سر بزنید.

۲- زنان باردار

با توجه به اینکه در طول دوره درمان و کاشت ایمپلنت افراد چندین بار در برابر اشعه ایکس قرار می گیرند، زنان باردار نباید از این روش استفاده کنند. زیرا این اشعه برای جنین خطرناک بوده و ممکن است مشکلات و اختلالاتی را برای او به وجود بیاورد.

۳- مصرف کنندگان دخانیات و مواد الکلی

به طور معمول افرادی که سیگار می کشند یا نوشیدنی های حاوی الکل مصرف می کنند، سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به سایر افراد دارند. بر همین اساس ممکن است دوره کاشت و نقاهت آنها تحت تأثیر قرار بگیرد و افزایش پیدا کنند. علاوه بر این مصرف دخانیات و الکل برای سلامت دهان و دندان مناسب نیست. بنابراین اگر جزء دسته از افراد هستید، برای اینکه بدایند حائز شرایط کاشت ایمپلنت هستید یا خیر؟، حتما با دندانپزشک متخصص و جراحان حرفه ای برای کاشت ایمپلنت مشورت کنید. هم چنین در مقاله شرایط ایمپلنت افراد سیگاری این موضوع را به طور کامل باز کرده ایم.

دکمه بازگشت به بالا