طرز تهیه گرانولا وگن در خانه: آسان، سریع و خوشمزه
طرز تهیه گرانولا وگن بدون فر چگونه است؟ آیا طرز تهیه گرانولا بدون فر آسان است؟ گرانولا، نوعی خوراکی مقوی است که میتواند به عنوان صبحانه یا میان وعده استفاده شود. در روند تهیه گرانولا از انواع مغزیجات و تنقلات استفاده میگردد که برخی از آنها شامل؛ بادام، گردو و فندق هستند. همچنین، از مواد تقویتی دیگری مانند خرما، عسل و کشمش نیز در تهیه گرانولا استفاده میکنند. گاها، از مواد مغذی و مقوی دیگری همچون؛ جو دوسر، تخم کتان و مواد افزودنی دیگر نیز جهت تهیه گرانولا استفاده میشود. گرانولا، میتواند با طعم دارچینی، عسلی و کنجدی تهیه شود و همچنین میتواند به صورت رژیمی نیز فرآوری گردد. شما بایستی بر اساس ذائقه و سلیقه خود، از هر یک از این مواد اولیه برای تهیه گرانولا استفاده نمائید!
در این دستور که از youtube.com پیدا کردیم، ما طرز تهیه گرانولا بدون فر و درست کردن به صورت پایهای را با شیر و دیگر مواد غذایی توضیح خواهیم داد. در طرز تهیه گرانولا بدون فر، شما به مواد اولیه زیر احتیاج پیدا خواهید کرد:
تهیه گرانولا بدون فر
مواد لازم جهت تهیه گرانولا بدون فر
- جو دوسر پرک 2 و نیم پیمانه
- دارچین 1 قاشق غذاخوری
- تخم کدو 1/2 پیمانه
- کشمش 4 قاشق غذاخوری
- گردو 1/2 پیمانه
- بادام 1/2 پیمانه
- پسته 1/2 پیمانه
- عسل دو سوم پیمانه
- روغن یک سوم پیمانه
- نارگیل خشک 4 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه گرانولا بدون فر
در اولین مرحله از طرز تهیه گرانولا بدون فر، شما بایستی بادام و گردوها را کاملا پوست بگیرید. سپس، آنها را بکوبید تا کاملا خرد شوند. سعی کنید کوبیدن را تا جایی ادامه ندهید که مغزیجات تبدیل به پودر شوند! در ادامه، به سراغ کشمشها بروید و آنها را پاک کنید و بشوئید. در ادامه، عسل را در ظرفی تمیز بریزید و آن را بر روی بخار کتری یا سماور قرار دهید تا رقیق شود. در ادامه، پس از روانتر شدن عسل، به سراغ دیگر مواد مورد نیاز بروید. روغن را به مقدار گفته شده داخل عسل بریزید و آن را مخلوط کنید. دارچین را پودر کنید و آن را به ترکیب خود اضافه نمائید. نهایتا، کل این ترکیب را هم بزنید تا مخلوط شود و مایعی یکپارچه بدست بیاید.
در ادامه، را به ترکیبات خود بیافزائید و آن را هم بزنید. سعی کنید جو ریخته شده در ظرف کاملا به عسل آغشته شود. این کار را تا چندین بار دیگر نیز انجام دهید تا ترکیب به خوبی هم بخورد. در مرحله بعدی، شما بایستی مغزیجات کوبیده شده را همانند پسته، گردو، بادام و تخم کدو، به ترکیبتان اضافه کنید و آن را کاملا هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شود. پس از اینکه این مراحل را تا این قسمت به پایان رساندید، به شما پیشنهاد میکنیم که ترکیبات را بچشید تا میزان شیرینی آن را تشخیص دهید. اگر همچنان میخواهید گرانولای شما شیرینتر باشد، میتوانید مقداری دیگر عسل به آن اضافه کنید؛ اما فراموش نکنید که ابتدا عسل را بر روی کتری و با بخار آب رقیق کنید.
سپس، اجاق را روشن کنید و حرارت آن را بر روی ملایم قرار دهید. در داخل یک ظرف نشکن یا فلزی، کاغذ روغنی پهن کنید. مواد ترکیب شده را بر روی کاغذ بریزید و سعی کنید که مواد به صورت یکنواخت، به همه جای کاغذ روغنی بچسبد و روی آن را نیز بپوشانید. بین نیم ساعت تا 45 دقیقه صبر کنید تا مواد شما آرام آرام پخته شوند. سعی کنید هر از گاهی مواد را برگردانید تا موادی که در کف ظرف قرار گرفتهاند، نسوزند. پس از گذشت نیم ساعت، مواد را از روی گاز بردارید و آن را کناری قرار دهید تا کمی خنک شود. بعد از اینکه حرارت آن از بین رفت، روی گرانولا را با نارگیل، کشمش یا توت خشک تزئین کنید! هماکنون، گرانولای شما آماده سرو خواهد بود.
8 نکته مهم درباره طرز تهیه گرانولا بدون فر
در بخش زیر، 8 نکته بسیار مهم را در رابطه با طرز تهیه گرانولا بدون فر، توضیح دادهایم. شما میتوانید با بکارگیری این 8 نکته مهم، گرانولای خود را به بهترین شکل تهیه کنید:
- اولین نکته این است که؛ شما میتوانید مغزیجات را با در نظرگیری ذائقه و علاقه خود انتخاب کنید! در صورت تمایل میتوانید از مغزیجات پیشنهادی این مقاله استفاده نکنید و برخی مواد مغذی دیگر را برای تهیه گرانولا استفاده نمائید.
- تفاوتی ندارد که گرانولا را در فر، دستگاه گریل یا بر روی اجاق گاز درست میکنید؛ آنچه مهم است، این است که باید حتما ماده خود را در داخل کاغذ روغنی قرار دهید.
- بهتر است قطر موادی که بر روی کاغذ میریزید، 2 سانتیمتر یا بیشتر باشد تا بعدا، با سفت شدن مواد بتوان به راحتی آن را از کاغذ جدا نمود.
- بعد از اینکه گرانولای شما کاملا پخته شد، بهتر است که؛ کمی صبر کنید تا مواد حالت تردی پیدا کنند.
- گرانولا را میتوان به همراه موز، شیر، انبه و یا حتی ماست، سرو کرد.
- اگر میخواهید مقدار زیادی گرانولا را تهیه کنید تا بتوانید آن را در یخچال نگهداری نمائید و بعدا هم از آن استفاده کنید؛ توصیه ما به شما این است که، از ظرفهای در بسته برای انجام اینکار استفاده نمائید!
- برای اینکه تمامی مواد شما کاملا در معرض حرارت قرار گیرند، میتوانید حین پخت آن 2 یا 3 بار مواد را از قالب خارج کنید و با یک کاردک، آن را هم بزنید تا کاملا حالتی یکنواخت، پخته و برشته ایجاد شود.
- علاوه بر اینکه میتوانید از دستورالعمل طرز تهیه گرانولا بدون فر استفاده کنید، این امکان را در اختیار خواهید داشت تا مواد آن را به صورت نیمه آماده از بازار یا فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید!
طرز تهیه گرانولا جو دو سرپرک و عسل
یکی دیگر از روشهایی که شما میتوانید یک گرانولای میان وعده و خوشمزه را به کمک آن تهیه کنید، با جو دوسرپرک و عسل خواهد بود. این رسپی و طرز تهیه، حدودا 35 دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت و یکی از بهترین تکنیکهایی است که شما میتوانید از طریق آن، این خوراکی ترد و خوش طعم را تهیه نمائید!
مواد لازم جهت تهیه گرانولا جو دوسر پرک و عسل
- نیم فنجان عسل
- نمک به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن نباتی به اندازه 2 قاشق غذاخوری
- 1 قاشق غذاخوری وانیل
- جو دوسر پرک نپخته به اندازه 5 فنجان
- گردوی خرد شده 1/4 فنجان
- میوه مخلوط خشک شده(به صورت خرد)
- پودر دارچین به اندازه 1/2 قاشق چایخوری
مراحل تهیه گرانولا جو دوسر پرک و عسل
اول جو دو سرپرک را با گردو در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید و در یک ظرف کوچکتر، عسل، روغن، دارچین، نمک و وانیل را ترکیب نمائید. سپس، ترکیبات ظرف کوچکتر را در ظرف بزرگتر و بر روی مخلوط جو و گردو بریزید و آنها را با یکدیگر ترکیب کنید. حال، بر روی یک سینی یا قالب فلزی، این ترکیبات را پخش کنید. اجازه دهید تا بین 30 الی 35 دقیقه، این ترکیبات بر روی گاز بپزند. زمانی که رنگ آن قهوهای یا طلایی شد، آن را از روی گاز بردارید. سپس، میوههای خشک را روی گرانولا بریزید و اجازه دهید تا ترکیبات برای مدتی در دمای اتاق قرار بگیرد و خشک شود.
طرز تهیه گرانولا با شیر
یکی دیگر از روشها و تکنیکهای طرز تهیه گرانولا بدون فر، این است که آن را با شیر درست کنید! این خوراکی، یک وعده غذایی کامل و مقوی محسوب میشود و طبع بسیار گرمی نیز دارد. در ادامه، مواد مورد نیاز برای تهیه گرانولا بدون فر با شیر را به شما معرفی کردهایم:
مواد لازم جهت تهیه گرانولا با شیر
- جو دو سرپرک نپخته به اندازه 5 فنجان
- 1/3 فنجان بادام درشت(خرد شده)
- زنجبیل کریستالی خرد شده به مقدار 2 قاشق غذاخوری
- عسل به اندازه 1/2 فنجان
- کره یا مارگارین به اندازه 4 قاشق غذاخوری
- زنجبیل آسیاب شده به اندازه 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- نمک به اندازه 1/4 قاشق چایخوری
- میوه خشک به اندازه 3/4 فنجان(به صورت خرد شده)
- کشمش 1/4 فنجان
- دانه چیا 1/4 فنجان
- کنجد 1/4 فنجان
- شیر به اندازه 1 فنجان کامل
ابتدا، در یک ظرف بزرگ بادام، جو و زنجبیل کریستالی را ترکیب کنید. از طرف دیگر، در یک ظرف کوچکتر، کره، عسل، نمک و زنجبیل آسیاب شده را با یکدیگر مخلوط نمائید. بعد از اینکه محتویات موجود در ظرف کوچک را به خوبی هم زدید، آن را با مخلوط جو دو سر ترکیب کنید! همه مواد را بر روی یک قالب یا سینی پهن، پخش کنید. بهتر است برای انجام اینکار از کاغذ روغنی استفاده نمائید. 18 تا 20 دقیقه، محتویات را بر روی حرارت قرار دهید و حین پخت آن، هر 5 دقیقه یکبار دائما هم بزنید. بعد از اینکه ترکیبات قهوهای رنگ یا طلایی شد، آن را از روی گاز بردارید و میوههای خشک را داخل آن قرار دهید. صبر کنید تا ترکیب نهایی خنک شده و سفت شود. در آخر، آن را همراه با کمی شیر و غلات صبحانه سرو نمائید!
طرز تهیه گرانولا بدون فر، بسیار ساده است! همچنین، این ماده غذایی غنی از انواع پروتئینها، فیبرها و ویتامینها است که برای بدن شما بسیار لازم هستند. استفاده از زنجبیل در روند تهیه گرانولا، باعث میشود تا سیستم ایمنی و ماهیچههای قلب شما، تقویت شوند. همچنین، ترکیب نمودن گرانولا با کمی شیر، آن را به معجونی مقوی و پرانرژی تبدیل خواهد کرد.
آشنایی با انواع گرانولا
گرانولا یک خوراکی پر انرژی و مغذی است که خواص مختلفی از جمله سیرکننده بودن، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کاهش قند خون و تقویت دستگاه گوارش را دارد و سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان برای تقویت قوای جسمانی است. در قرن 19 میلادی دکتر جیمز کالب جکسون اولین نسخه از گرانولای تجاری را بر پایه غلات کامل ابداع کرد. سپس در دهه 60 میلادی گرانولای تجاری با اضافه کردن میوه و مغز آجیل دچار تحول چشمگیری شد و طرفداران بیشتری پیدا کرد. به صورت کلی انواع گرانولا را میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد:
- گرانولای کلاسیک: گرانولای کلاسیک از جو پرک، عسل، مغزهای خوراکی همچون بادام و گردو و میوههای خشک همچون کشمش یا زردآلو تهیه میشود و اغلب افراد با شیر یا ماست مصرف میشود.
- گرانولای اسپرت: مخصوص افراد ورزشکار و پر تحرک است و از ترکیبات مختلفی همچون مغزهای مختلف، دانههای کنجد، دانههای آفتابگردان و میوههای خشک تشکیل شده است.
- گرانولای شکلاتی: گرانولای شکلاتی حاوی ترکیبات شکلاتی نظیر ترکیبات کاکائو یا شکلات تارت دارد. این نوع گرانولا برای دوستداران شکلات عالی است.
- گرانولای بدون گلوتن: گرانولای بدون گلوتن برای افرادی که حساسیت یا آلرژی نسبت به گلوتن دارند مناسب است. این نوع گرانولا با استفاده از جو داغ بدون گلوتن یا دانههای دیگر تهیه میشود.
- گرانولای وگان: گرانولا وگان یکی از انواع گرانولاهایی است که میتوان در خانه هم آن را با جو دوسر، شیره خرما، کره بادام زمینی، بادام هندی، حبه خرما، روغن کنجد و دارچین تهیه کرد.