جامعهمعرفی کسب و کار

مراحل جدید طلاق توافقی

بر طبق مواد ۲۴ و ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ حتی اگر زوجین توافق بر جدایی داشته باشند به ناچار می بایستی از دادگاه حکم بگیرند که در اصطلاح حقوقی به آن گواهی عدم امکان سازش می گویند. و به هیچ عنوان حتی اگر از زن حق طلاق هم داشته باشد بی نیاز از رای دادگاه نیست و امکان مراجعه زن و شوهر به صورت مشتقیم به دفتر طلاق در ابتدا وجود ندارد و گرفتن رای طلاق الزامی است در ادامه به سوالات مراحل طلاق توافقی چگونه است می پردازیم.

( از طریق سامانه ثنا از همه شهرهای کشور با همان مدت و قیمت قبول وکالت میکنیم)

  • بدون حضور زوجین
  • حدود ۱۰ تا ۳۰ روز کاری (زمان اعلام شده در تهران کاملا تقریبی است)
  • حق الوکاله هر وکیل چهار میلیون و صد هزار تومان که با جمع همه هرینه ها برای دو وکیل ۸ میلیون و دویست هزار تومان که نصف مبلغ مذکور در ابتدا و نصف آخر یعنی ۴/۱۰۰ بعد از اتمام کار و صدور رای قطعی دریافت میشود. این حق الوکاله  مراحل درخواست طلاق توافقی با وکیل است که البته در سال ۱۴۰۲ تغییر قیمت نداشته ایم
  • به روز رسانی در تاریخ شنبه ۱۶ ام دی ۱۴۰۲
  • نکته ۱: مواظب وکیل نماها، دلالان و واسطه ها که بعضا تبلیغ می کنند باشید
  • نکته ۲: کل هزینه دادرسی، مشاوره و حق الوکاله دو وکیل پایه یک همان است که نوشته شده نه کم و نه بیش!
  • نکته ۳: اگر هر کدام از زوجین تا قبل از صدور رای پشیمان شوند پرونده بسته خواهد شد و توافقات قبلی از درجه اعتبار ساقط است.
  • نکته ۴: از صفر تا صد کارها توسط دو وکیل خانم پایه یک مجرب بدون حضور موکل انجام میشود
  • نکته ۵: حضور اولیه زن و شوهر برای ثبت و نوشتن توافق ها و امضا وکالتنامه در دفتر وکالت الزامی نیست و میتوانند وکالت را از طریق سامانه ثنا و قرارداد الکترونیکی از هر کجای ایران منعقد کنید. به عبارت دیگر قرارداد میتواند حضوری یا غیر حضوری باشد.
  • هزینه و مراحل طلاق با حق طلاق( وکالت طلاق) هم همان است که در بالا به استحضار رسید.
  • در پایین صفحه قسمت دیدگاه به همه سوالات حقوقی مرتبط به موضوع شما جواب داده میشود.

گام اول از مراحل طلاق توافقی در تهران

اول از همه تمایل نهایی زوجین به خاتمه دادن زندگی مشترک است. در این راستا اگر اختلافی در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزندان باشد، یا یکی از زوجین ناراضی باشد امکان صدور رای توافقی وجود ندارد. بدیهی است که در صورت عدم موافقت یکی از آنها و اصرار طرف دیگر بر طلاق باید دادخواست طلاق یکطرفه به درخواست زوج یا زوجه به دادگاه داد و بحث توافق منتفی است.

گام دوم( روشهای طلاق توافقی در ۱۴۰۲با مشاوره و بدون آن)

در حال حاضر دو روش برای اخذ رای (دادنامه) طلاق توافقی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایبی دارند و انتخاب در شرایط فعلی با متقاضی است:

۲- روش دوم گرفتن رأی طلاق توافقی در تهران و بعضی از شهرهای ایران و البته روش اکثر وکلای دادگستری این است که دادخواست طلاق از طرف مرد یا از طرف زن در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می شود. فعلاً در این روش نیاز به مشاوره اجباری در تهران نیست. بنابراین اگر زن و شوهری به توافقی مراجعه کنند و نخواهند که به مشاوره بروند ناگزیر از این روش استفاده می شود که نیازی دیگر به حضور زوجین نخواهد بود و حدود زمان اخذ رای هم بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری است. پس ارجاع دادخواست یک طرفه به شعبه دادگاه خانواده وکلای زوجین (خواهان و خوانده) به دادگاه اعلام توافق می کنند. وکیل پایه یک در ابتدای مراجعه زوجین توافق های آنها را صورتجلسه کرده و به امضاء ایشان می رساند.

مدارک لازم برای طلاق توافقی این روش عقدنامه (رونوشت)، شناسنامه و کپی کارت ملی متقاضیان (زن و شوهر) است. داشتن کد ثنا برای طرفین الزامی است.

اگر زن یا مرد وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشند اصل آن نیز الزامی است. داشتن کدثنا برای وکیل وکالتنامه الزامی است.

اگر دنبال طلاق توافقی بدون وکیل هستید ابتدا باید در سامانه و سایت تصمیم ثبت نام کنید.

نکته : زن و شوهر هر دو بایستی در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند و اگر این کار انجام نشده باشد زوجین با هم یا جدا جدا به یکی از دفترهای خدمات الکترونیک قضایی می روند و در مدت زمان کوتاه و بسیار ساده با ارائه کارت ملی در سامانه ثنا ثبت نام می کنند. الزام به این دلیل است که دیگر ابلاغ کاغذی در آینده و برای دارندگان حساب ثنا وجود ندارد.

ابلاغ ها را دادگاه به صورت پیامک و از طریق حساب کاربری شخص ارسال می کند و قابل مشاهده و پیگیری خواهد بود. بنابراین حتی با داشتن وکیل اگرچه زن و شوهر به دادگاه مراجعه نمی کنند ولی می توانند از طریق سامانه مذکور از آخرین تحولات و اطلاعات پرونده خود باخبر شوند.

اگر حق طلاق یا همان وکالت طلاق باشد داشتن ثنا برای وکیل کفایت میکند. مثلا زن از شوهر وکالت طلاق گرفته است و مرد در سامانه ثنا ثبت نام نکرده در اینجا صرف ثبت نام زوجه کافی است. مثال دیگر اینکه زن و شوهر خارج کشورند و در سامانه مذکور ثبت نام نکرده اند در اینجا صرف داشتن کد ثنا وکیل در وکالتنامه طلاق کافی است.

هزینه و حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی در گروه وکلای پارسای جمعاً برای دو نفر ۸/۲۰۰/۰۰۰ تومان است که نصف آن در زمان انعقاد قرارداد و ثبت توافق زوجین و نصف دیگر پس از صدور رای دادگاه و تحویل به موکل پرداخت می شود. این مبلغ شامل همه هزینه ها میشود و مبلغی اضافه را شامل نمیشود.

گام سوم (ثبت دادخواست طلاق با گواهی عدم انصراف از طلاق یا بدون آن )

پس از ارسال پیامک این است که اگر وقت رسیدگی در پیامک مشخص نشده باشد زوجین یا وکلای آن ها می بایستی در اولین فرصت به شعبه مربوطه مراجعه کنند. با توجه به قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ داوری در طلاق حذف شده است . (آنچه در اینجا ارائه می شود صرفا رویه قضایی طلاق توافقی در دادگاه های خانواده تهران است) در روش دومی که در بالا گفته شد یعنی تبدیل طلاق یکطرفه به توافقی دادگاه ارجاع به داوری میشود و این کار هم به صورت تشریفاتی و سریع و پرداخت هرینه برای واحد داوری دادگاه توسط وکلا انجام میشود

در واحد داوری دادگاه ضمن پرسش از دلایل طلاق، توافق های مالی و غیر مالی زوجین در مورد و نحوه پرداخت آن، ، ، و را مکتوب می کند که به امضای زوجین یا وکلای ایشان می رسد. پس از انجام مشاوره و اخذ توافق نامه، به شعبه مراجعه می شود. در این جا رویه دادگاه ها متفاوت است بعضی از شعب همان روز یا احیانا یکی دو روز بعد رای را صادر می کنند و بعضی از شعب هم جلسه دادگاه و رسیدگی تشکیل می دهند.

به صورت خلاصه اگر از سامانه تصمیم اقدام شده باشد در نهایت با اصرار زن و شوهر بر طلاق ،گواهی عدم انصراف از طلاق صادر میشود و بعد از آن زن و شوهر با وکیل و بدون وکیل میتوانند دادخواست طلاق توافقی را در دفتر خدمات قضایی ثبت کنند و پس از تعیین شعبه بدون داوری دادگاه در مدت زمان کوتاه رای طلاق صادر میکند.

مراحل ثبت رسمی طلاق در محضر (گام آخر)

پس از اخذ رای نوبت به ثبت طلاق و مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق است که در این مرحله هم مثل تمامی مراحل قبل زوجین یا هر کدام از آن ها می توانند وکیل اختیار کنند و خودشان حضور نیابند.

مهم: مطابق بخشنامه جدید ابلاغ شده به دفاتر طلاق که از اردیبهشت  ۱۴۰۲ الزامی شده وکالتنامه وکیل دادگستری در محضر طلاق پذیرفته نمیشود و لزوما باید برای ثبت طلاق در محضر ازموکل وکالت اداری و کاری رسمی اخذ کرد. به دیگر سخن وکالت وکیل دادگستری فقط برای دادگاه و اخذ رای است.

برای ثبت طلاق حضور زوجین یا وکلای آن ها الزامی است و زوجه می بایستی آزمایش عدم بارداری از یکی از آزمایشگاه ها اخذ نماید و به دفترخانه تحویل دهد. البته در بعضی از مجتمع های قضایی تهران آزمایشگاه تاسیس شده است و زوجه می بایستی به جهت آزمایش در آنجا همراه با یک قطعه عکس حاضر شود.

نکته: اگر زوجه دوشیزه (باکره) باشد رویه دادگاه های تهران بر این است که او را به جهت معاینه به پزشکی قانونی معرفی می کنند.

پس از امضا دفاتر مربوط به طلاق و اجرای صیغه طلاق، اصل عقدنامه به سردفتر تحویل داده می شود و ایشان با امضا و مهر شناسنامه ها، همان روز یا ظرف چند روز طلاق نامه تحویل زوجه می دهد.

مدت زمان و و اعتبار رای داگاه که گواهی عدم امکان سارش نامیده میشود از زمان صدور سه ماه معادل ۹۰ روز است. بعد از این مدت رای از اعتبار خارج است. امکان ثبت طلاق در هر محضری در هر شهری وجود دارد و مهم نیست که رای دادگاه مربوط به کدام شهر باشد. از شرایط ثبت طلاق در محضر این است که زوجه در عادت ماهانه نباشد و دو شاهد سند طلاق را امضا کنند. امکان اخد رونوشت از سند طلاق وجود دارد حتی به دفعات میسر است.

یا شرایطی را فرض کنید که در آن زوج به زوجه وکالت طلاق داده باشد. این وکالت می تواند جزو شروط ضمن عقد و یا وکالتنامه ای جداگانه برای طلاق باشد. در چنین شرایطی نیز حضور یک وکیل طلاق توافقی می تواند کیفیت به جریان افتادن یک پرونده را افزایش داده و بازه زمانی صدور حکم را کم کند.

سهمیه بندی طلاق چیست؟

خوب است بدانیم که هر سردفتری که بدون رای دادگاه اقدام به ثبت طلاق کند برای همیشه از شغل سردفتری محروم خواهد شد اما از سال ۹۸ تا کنون برای هر دفتر طلاق که در هر استانی است سهمیه ثبت طلاق قرار داده شده که در سال فقط مجاز به ثبت این تعداد طلاق است از این رو اواخر سال معمولا سهمیه بیشتر دفترخانه ها پر میشود و یا به این بهانه پول بیشتری از زوجین توسط دفاتر سودجو گرفته میشود. شما در هر کجای ایران هستید از طریق لینک معرفی شده توسط قوه قضاییه میتوانید نزدیکترین دفتر طلاق را پیدا کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا