عمومیمعرفی کسب و کار

طرز تهیه سبزی دلار

دلال که به درار یا دلار یا دلال ماست نیز معروف است، نوعی ادویه است که از سبزیجات معطر محلی مانند چوچاق و خالوش و گیاهان معطری مانند نعناع و گشنیز که معمولاً چیزی یافت می شود، تهیه می شود. این چاشنی از آسیاب و له کردن سبزیجات و نمک تهیه می شود. دلال را معمولاً در گیلان در جعبه سفالی به نام نامکار و سنگ گرد و صیقلی به نام مشت سنگ تهیه می کنند. اما در حال حاضر ساختن این علف هرز با استفاده از ماشین الکتریکی آسانتر شده است. دلال چاشانی متخصص شمال کشور، گیلان و مازندران است. در مناطق مختلف، چیزهای جالب برای تهیه این گیاه می تواند تغییر کند. مانند خوردن سیر یا بوییدن ادویه های محلی می تواند از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت باشد. دلال را با خیار، آلو، توت فرنگی، کیوی، ماست، دوغ و بسیاری از غذاهای دیگر می خورند. برخی افراد حتی از آن در خورش، مرغ کبابی و ماهی استفاده می کنند. این گیاه در مناطق مختلف نام های مختلفی دارد. رشتی ها را درار، شرق گیلان و بسیاری از نواحی مازندران را دالر و برخی از مناطق مازندران را دلال می نامند. این ادویه در تهران به نمک سبز معروف است. در این مقاله طرز تهیه دلال که به ماست دلاری، درار و دلال یا نمک سبز نیز معروف است به دو روش سنتی (با نمکیار) و به راحتی با دستگاه برقی توضیح داده شده است. برای خرید سبزی درار به سایت torshvash مراجعه نمایید.

مواد لازم برای تهیه دلال (دارار/دالار) یا نمک سبز

نعناع فلفلی: 250 گرم

گشنیز: 250 گرم

رائو چاچو: 250 گرم

سبزیجات کالوا: 250 گرم

نمک به میزان لازم

موادی که بنا به ذائقه می توان به دلال اضافه کرد.

علف لیمو سبزی (بارامبو)

بوانجیر

خنده

سیر

مراحل تهیه دلال (درار/دلار) یا نمک سبز خانگی

مرحله اول (تهیه سبزیجات)

نعنا، گشنیز، چوچاق و حلوا را بشویید و در آبکش بگذارید تا کمی خشک شود.

سبزیجات کده ترد هستند.

برای سرعت بخشیدن به فرآیند، می توانید سبزیجات را در یک کیسه پارچه ای بپیچید و آنها را در ماشین لباسشویی قرار دهید و به مدت 10 دقیقه بچرخانید تا آب تا حد ممکن خارج شود. (این کار را با دست هم می توانید انجام دهید. کیسه پارچه ای را چند بار محکم در هوا بچرخانید)

جدا کردن ساقه از سبزیجات؛ نعناع با ساقه ای قوی.

در مورد چوچک و خلواشه نمی توان آنقدر سخت گیری کرد که ساقه را قطع نکرد. زیرا ساقه ها کوچک و شکننده هستند.

وجود سبزی در مقابل دلار باعث می شود تکه های درشت و بلند سبزی خشک به چشم بیاید و سبک مدرن را از بین ببرد; اما در طعم و مزه تأثیر نمی گذارد.

سرو سبزیجات به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

متعادل ترین طعم و عطر این عطر زمانی است که نعناع، ​​گشنیز، چوچاق و خالواش به نسبت مساوی با هم مخلوط شوند.

اگرچه این نسبت قابل تغییر است. مثلا اگر می خواهید معطرتر باشد، نعنا و حلواش را بیشتر کنید.

اگر به چوچک و حلواش تازه دسترسی ندارید؛ می توانید از این سبزی به صورت خشک استفاده کنید.

اما 250 گرم سبزیجات خشک خیلی زیاد است. مقدار کمی حلواش تمیز و خشک اضافه کنید.

برای تهیه این ادویه، گشنیز و گشنیز باید تازه باشند و نمی توانید از گشنیز خشک استفاده کنید.

نعناع کمی رنگ دلال را تیره می کند.

راز خوشمزه کردن این ماسالا ترکیب مقادیر مساوی از سبزیجات است. پیشنهاد می کنیم ظاهر را فدای سلیقه نکنید.

در اکثر رستوران ها و بازارهای دلاری به دلیل فراوانی کرفس، رنگ سبز روشنی را خواهید دید.

به طور کلی سه چهارم این ادویه ها حاوی گشنیز است که طعم خوبی ندارد و فقط رنگ سبز روشن می دهد.

اگر قصد دارید این ادویه را به خورش و غذا اضافه کنید؛ قبل از اضافه کردن نمک، مقداری را در فریزر بسته بندی کنید.

مرحله 2 (سبزیجات را با نمک آسیاب کنید)

در این مرحله باید سبزیجات را با نمک در آسیاب برقی خرد کنید.

برای انجام این کار، بیشتر سبزیجات را در یک چرخ برقی بریزید و شروع به آسیاب کنید. تا زمانی که خوب، نرم و خمیری شود.

وقتی سبزی ها کوچک شدند، کم کم نمک را اضافه کنید و به آسیاب کردن ادامه دهید.

سبزیجات له شده حتی بدون نمک به سرعت تیره می شوند. برای سبز نگه داشتن آنها، قبل از اضافه کردن نمک، چند بار وقتی به اندازه کافی کوچک و له شدند، آنها را بپزید.

بعد از چند بار آسیاب کردن و اضافه کردن نمک به مزه کردن ادامه دهید تا به نمک مناسب برسید.

مقدار نمک بستگی به ذائقه شما دارد. اما به دلیل مضرات نمک برای سلامتی، توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید.

نمک بسیار کم یا بدون نمک خطر باقی مانده را افزایش می دهد.

مرحله سوم (بسته بندی)

پس از آماده شدن، در یک ظرف دربسته با درب محکم نگهداری کنید.

آیا این ادویه را می توان در یخچال نگهداری کرد؟ رنگ سبز را حفظ می کند.

این ادویه را می توان به مدت 1 سال در یخچال نگهداری کرد.

قالب گیری این سبزیجات به میزان نمک و آب آن بستگی دارد.

هر چه نمک کمتر و آب بیشتری داشته باشد احتمال کپک زدن آن بیشتر می شود.

این ادویه را می توان برای مدتی بیرون از یخچال نگهداری کرد، اما ترجیحاً باید در جای خنک نگهداری شود.

دکمه بازگشت به بالا