جامعهمعرفی کسب و کار

چگونه میتوانیم به بهترین مهندس تاسیسات ایران تبدیل شویم؟

چگونه یک مهندس تاسیسات خوب شویم؟ ویژگی‌های یک مهندس تاسیسات

چگونه یک مهندس عمران و یک مهندس تاسیسات خوب شویم؟ چگونه میتوانیم به بهترین مهندس تاسیسات ایران تبدیل شویم؟ پاسخ به این دو سوال مهم و پرتکرار فقط و فقط به کسب مهارت و تجربه وابسته است. مهندسی تاسیسات همانند مهندسی عمران فقط به دریافت مدرک و تحصیلات دانشگاهی نیست. بلکه برای تبدیل شدن یه یک مهندس تاسیسات خوب، باید در کنار دانش تئوریک به سراغ کسب مهارت و همچنین بروزرسانی اطلاعات خود برویم. اما برویم ببینیم که باید چه مهارت هایی کسب کنیم تا به یک مهندس طراح تاسیسات خوب تبدیل شویم؟ همچنین بخوانیم از اینکه چرا باید دانشمان را بروزرسانی کنیم؟

چک لیست موارد لازم برای تبدیل شدن به یک مهندس خوب

  • توسعه مهارت های تخصصی
  • توسعه و رشد مهارت های فردی
  • برقراری ارتباط با مهندسین برجسته و نام آور
  • آپدیت دانش و اطلاعات خود
  • همسو شدن با فناوری های جدید
  • افزایش قدرک ریسک و خرج کردن برای کسب مهارت

توسعه مهارت های تخصصی برای مهندس تاسیسات موفق

خب در ابتدا به سراغ توسعه مهارت های تخصصی در حوزه تاسیسات ساختمان میرویم. عزیزان دل، مهندسان گل و شریف قطعا شما دانش و اطلاعات زیادی در زمینه تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان دارید. اما بیاید فکر کنید که با خودتان چند چند هستید؟ یعنی اینکه در کنار سال ها کسب دانش و تحصیلات آکادمیک، چقدر مهارت دارید؟

قطعا یکی از مهم ترین مهارت ها برای تبدیل شدن به یک مهندس تاسیسات خوب، طراحی سیستم تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان با نرم افزارهای اتوکد و رویت است. خیلی رک با شما صحبت کنیم که اگر تخصصی در نرم افزار قدرتمند Autodesk AutoCAD ندارید، چند هیچ از بقیه مهندسین به عنوان رقبای خود عقبید. پس برنامه ای برای یادگیری نرم افزار اتوکد و رویت نیز ترتیب دهید. علاوه بر این به عنوان یک شخصی که در رشته مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی تحصیل کرده است، باید با نرم افزار کریر هپ آشنایی کامل داشته باشید. پس تا به اینجای کار باید  کار با نرم افزار حرفه ای همچون AutoCAD، Autodesk Revit و نرم افزار Carrier به طور حرفه ای بلد باشید.

در حال حاضر کلاس های حضوری و آنلاین برای طراحی سیستم تهویه مطبوع، طراحی تاسیسات مکانیکی استخر، طراحی و محاسبات موتورخانه، طراحی سیستم فاضلاب، طراحی سیستم مکانیکی استخر، طراحی سیستم ابرسانی و… با کمک نرم افزار اتوکد نیز برگزار میشود. لازم به ذکر است که درآمد مهندس تاسیسات ساختمان بالا بوده و در صورت کسب مهارت های نوین و حرفه ای بالاتر خواهد رفت.

کسب مهارت در نرم افزار پرکاربرد اکسل

قشر مهندسین، حسابداران، کارمندان و… باید روزانه هزاران بار باعث و بانی سازنده نرم افزار اکسل را تحسین کنند ? این گفته یکم جنبه طنز دارد. اما افرادی که سرو کارشان با اکسل است به خوبی این جمله را با جون، پوست و استخون درک میکنند. چرا که اکسل به درد همه چیز میخورد.

به طور مثال قشر مهندسین تاسیسات ساختمان با اکسل میتوانند دفتر فنی، صورت وضعیت نویسی، متره و برآورده، گزارش نویسی و… را تنظیم کنند. حتی با ماکرو نویسی در اکسل میتوانند مشکلات نرم افزار اتوکد را از برطرف کنند. اگر شما میخواهید به بهترین مهندس تاسیسات ایران تبدیل شوید و به درامد بالایی دست پیدا کنید؛ پس باید سطح مهارت خود را در نرم افزار اکسل ارتقا بدهید.

اکسل آنقدر تکنیک های طلایی و جالب دارد که تعداد زیادی از مهندسین که سال ها با اکسل کار میکنند از آن بی خبرند.

در حال حاضر کلاس های اکسل دفتر فنی، در اتوکد VBA، انجام پروژه های حرفه ای در vba، نرم افزار رویت مکانیکال، نرم افزار کریر هپ و… با شرایط استثنایی در مرکز آموزشی سودا به عنوان سومین مجموعه آموزشی برتر در تهران برگزار میشود.

آگاهی کامل از متره و برآورد پروژه های تاسیسات ساختمان

یکی دیگر از مهارت ها و جواب ها برای اینکه چگونه یک مهندس تاسیسات خوب شویم؟ کسب مهارت در نحوه تعیین قیمت، متره و برآورد است. آنالیز بها تاسیسات برق و مکانیکی ساختمان کار هر کسی نیست. قطعا این مهارت نیاز به تخصص و دانش خاصی دارد. برای اینکه در ایران به عنوان بهترین مهندس تاسیسات ساختمان لقب بگیرید؛ باید مهارت های آنالیز بها، پیشنهاد قیمت جهت شرکت در مناقصات، برآورده هزینه ها، تعیین دستمزد و … را فرا بگیرید.

دیگر مهارت های لازم برای مهندس تاسیسات خوب

در کنار تمامی مهارت های تخصصی، مهارت های فردی از جمله، فنون مذاکره، تصمیم گیری، ارتباط کلامی و… برای انجام پروژه بدون هیچگونه عیب و نقصی نیاز است. مهم تر از آن بروزرسانی اطلاعات منسوخ شده می باشد. متاسفانه هستند مهندسینی که در دهه ۶۰ و ۵۰ تحصیل کرده اند و هنوز همان دانششان را به کار میگیرند. اما باید گفت که هر حوزه ای رو به پیشرفت است و فناوری های نوین با ان ادغام میشود. پس برای تبدیل شدن به یک مهندس تاسیسات خوب باید کمی از دانش های منقضی شده فاصله گرفت و آن ها را اپدیت کرد.

وظایف مهندس تاسیسات

مهندس تاسیسات وظایف مختلفی را در خصوص تاسیسات ساختمانی و جنبه های مختلف آن بر عهده دارد. یکی از مهم ترین کار هایی که مهندس تاسیسات در ابتدای کار باید به آن بپردازد بررسی وضعیت تهویه و کیفیت هوای محیط مورد نظر است. پس این کار وظیفه اصلی مهندس تاسیسات بهبود وضعیت تهویه ساختمان مورد نظر می باشد. او این کار را با در نظر گرفتن سیستم های تهویه و سرمایشی و گرمایش مختلف انجام می دهد. این موصوع موجب می شود تا جریان هوا در داخل و اطراف محیط مورد نظر مطبوع بوده و تهویه به طور مداوم برقرار باشد. شرح وظایف مهندس تاسیسات به طور خلاصه به صورت زیر است:

  • درک کامل از نقشه های تاسیسات ساختمانی مختلف
  • طراحی سیستم های مختلفی اعم از تهویه، سرمایش، گرمایش و …
  • تجزیه و تحلیل سیستم های راه اندازی شده و بررسی کیفیت کارکرد آن ها
  • انواع لوله کشی آب سرد و گرم و فاضلاب
  • تعمیر سیستم های تهویه و سرد کننده و گرم کننده خانگی
  • طراحی و اجرای سیستم های استخر

شغل مهندس تاسیسات برای چه افرادی مناسب است؟

از آنجایی که عمده فعالیت های مهندس تاسیسات مربوط به تاسیسات ساختمانی است، این شغل برای افرادی که به کار های فتی علاقه دارند شغل مناسبی می باشد. همچنین فردی که می خواهد وارد این حرفه شود باید ابتدا آموزش های لازم را به طور کامل فر بگیرد و دوره های تخصصی مربوط به آن را بگذراند. دقت کار و جلب رضایت مشتری از جمله نکاتی است که مهندس تاسیسات باید آن ها را در نظر داشته باشد.

بسیاری از افراد درباره ی ساعات کاری این شغل سوال دارند. لازم است بدانید که یک مهندس تاسیسات باید به طور تمام وقت در دسترس داشته باشد و این موضوع زمانی که وی در یک مجموعه یا شرکت فعالیت می کند اهمیت دوچندانی پیدا می کند. اما در صورتی که تمایل داشته باشید به طور مستقل فعالیت کنید باید بگوییم که ساعات کاری شما کاملا وابسته به خودتان است و می توانید به صورت پاره وقت یا تمام وقت کار کنید. انعطاف پذیری در شرایط مختلف در این شغل اهمیت زیادی دارد زیرا شما در شرایط محیطی مختلفی اعم از محیط های تنگ و تاریک کار می کنید و باید بتوانید خود را متناسب با آن شرایط وفق دهید.

تحصیلات رشته مهندس تاسیسات

آن دسته از افرادی که می خواهند مهندسی تاسیسات را به صورت کاملا تخصصی و از پایه فرا بگیرند باید در دوران دبیرستان از طریق ثبت نام در کار دانش وارد این رشته شوند. البته دقت داشته باشید که این رشته خود به شاخه های مختلفی اعم از مهندسی تاسیسات گرمایش، مهندسی تاسیسات بهداشتی، مهندسی تاسیسات تهویه و … تقسیم می شوند و افراد با توجه به علاقه و شرایط خود یکی از این شاخه ها را انتخاب می نمایند.

 ادامه تحصیل در این رشته به این صورت است که شما می توانید آن را تا کاردانی یا کارشناسی ناپیوسته از طریق مراکز دانشگاهی ادامه دهید. البته افرادی که از طریق کار و دانش وارد این رشته نشده اند نیز می توانند آن را از طریق آموزشگاه های آزاد و خصوص فرا بگیرند اما بدیهی است که مهارت و دانش افرادی که از ابتدا وارد کار و دانش شده اند به مراتب بیشتر است زیرا این شغل بیش از دانش به مهارت و تجربه اندوزی نیاز دارد.

درآمد مهندس تاسیسات

مسلما یکی از جنبه های ورود به هر شغلی درآمد و بازار کار آن می باشد زیرا یک انگیزه برای ادامه فعالیت در آن رشته به شمار می رود. از آنجایی که تاسیسات یکی از بخش های حیاتی هر ساختمانی می باشد پس می توان دریافت که نیاز زیادی به این شغل وجود دارد. مهندس تاسیسات با فعالیت در مراکز ساختمانی مختلف می تواند درآمد خوب و قابل توجهی را کسب کند. البته لازم به ذکر است که میزان درآمد شما کاملا به خودتان بستگی دارد و نمی توان تعرفه ثابتی را برای آن در نظر گرفت. برخی از مهندسین تاسیسات با دارا بودن دقت و مهارت بالا رضایت مشتریان را به دست آورده و درآمد های بالایی را کسب می کند. بی شک شما با تمرین و تلاش نیز می توانید یکی از آن ها باشید. میزان نیاز به این شغل به طور روزانه رو به افزایش است و در آینده شاهد رشد زیادی در آن خواهیم بود.

منبع : پورتال جامع مهندسین ایران

دکمه بازگشت به بالا